Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

viktoria

Member
Μηνύματα
168
Likes
436
Aυτές οι τιμές που λες πράγματι υπάρχουν αλλά απευθύνονται σε ένα κοινό που θα πετάξει με μια τσαρτεράδικη εταιρεία απευθείας στον προορισμό του και εκεί θα τον μεταφέρει ένα βανάκι στο AI θέρετρο. Δεν είναι δηλαδή ακριβώς οι διακοπές που έχει κάποιος στο μυαλό του εδώ στην Ελλάδα όταν μιλάει για διακοπές στο εξωτερικό, δηλαδή πτήσεις με εταιρείες με τακτικά δρομολόγια, διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία σε διαφορετικές πόλεις, μετακινήσεις, μουσεία, αξιοθέατα κτλ.

Για να στο πω διαφορετικά ποιος Έλληνας θα έκλεινε μια βδομάδα κλεισμένος σε AI θέρετρο στο Ras Al-Khaimah, στην άκρη του πουθενά των ΗΑΕ έστω κι αν είχε καλή τιμή; Kανείς. Ποιος Γερμανός που δε βλέπει ήλιο ούτε το καλοκαίρι θα έκλεινε το παραπάνω πακέτο ; Αρκετοί.


Πήγαινε και συ διακοπές στη Μεθώνη ή στα Ψαχνά με 200 ευρώ τη βδομάδα, γιατί δεν πας και διαμαρτύρεσαι;
Καλησπερα ,γιατι αγαπητε τι ασχημο εχουν η Μεθωνη και τα Ψαχνα και δεν τα καταδεχομαστε?
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.167
Likes
41.552
Καλησπερα ,γιατι αγαπητε τι ασχημο εχουν η Μεθωνη και τα Ψαχνα και δεν τα καταδεχομαστε?
Αν κρινω απο την πλειοψηφια των ερωτησεων για θερινες διακοπες στο φορουμ τα τελευταια χρονια της κρισης μαλιστα, εκτος απο τις οικογενειες που θελουν μονο θαλασσα και ξεκουραση, δεν τα επιλεγουν οι νεοι ανθρωποι. Εχουν μειωσει τον χρονο διακοπων στο 4ημερο χωρις να κανουν καμια υποχωρηση στο πακετο Κυκλαδες-ξαπλωστρα- κλαμπινγκ και μαλιστα τον Αυγουστο που οι τιμες εινσι στο θεο για να μην ειναι υποτονικες οι διακοπες.
Δεν το κρινω, αυτο θελουν και αυτο κανουν , αλλα με τα ιδια χρηματα θα περνουσαν 3πλασιες μερες σε αλλο ελληνικο προορισμο και σε αλλο μηνα. Δεν μπορουν να τα εχουν ολα ομως αν δεν προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα οτι οι Κυκλαδες γεμιζουν με επισκεπτες απο εξω με μεγαλο διαθεσιμο εισοδημα και φυσικα δεν θα κανουν σκοντο απο πατριωτισμο στους Ελληνες οι επιχειρηματιες.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
8.617
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αυτό που βλέπω από συγγενείς/φίλους/γνωστούς είναι ότι ακόμα κι αν έχουν λεφτά για να πάνε ταξίδι στο εξωτερικό πρέπει να το κανονίσουν μήνες πριν. Ακόμα κι αν τους βρεις εισιτήρια και ξενοδοχεία πολύ φτηνά και σε περιόδο που έχουν άδεια αν το ταξίδι είναι για τον επόμενο μήνα δύσκολο να δεχτούν. Θα πνιγούν σε μια κουταλιά νερό. Δεν συζητάω το ταξίδι να είναι σε μια βδομάδα, θα πέσουν σε ψυχοφάρμακα απ'το άγχος!

Το ταξίδι είναι ξεβόλεμα. Σε βγάζει απ'τη ρουτίνα σου και δυστυχώς σα λαός πιστεύω ότι είμαστε ρουτινάκηδες. Ξέρω πολλά άτομα που ταξίδευαν πολύ κι από ένα σημείο και μετά σταμάτησαν παρόλο που έχουν μεγαλύτερο εισόδημα γιατί πλέον το ξεβόλεμα τους φαίνεται βουνό.
 

viktoria

Member
Μηνύματα
168
Likes
436
Αν κρινω απο την πλειοψηφια των ερωτησεων για θερινες διακοπες στο φορουμ τα τελευταια χρονια της κρισης μαλιστα, εκτος απο τις οικογενειες που θελουν μονο θαλασσα και ξεκουραση, δεν τα επιλεγουν οι νεοι ανθρωποι. Εχουν μειωσει τον χρονο διακοπων στο 4ημερο χωρις να κανουν καμια υποχωρηση στο πακετο Κυκλαδες-ξαπλωστρα- κλαμπινγκ και μαλιστα τον Αυγουστο που οι τιμες εινσι στο θεο για να μην ειναι υποτονικες οι διακοπες.
Δεν το κρινω, αυτο θελουν και αυτο κανουν , αλλα με τα ιδια χρηματα θα περνουσαν 3πλασιες μερες σε αλλο ελληνικο προορισμο και σε αλλο μηνα. Δεν μπορουν να τα εχουν ολα ομως αν δεν προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα οτι οι Κυκλαδες γεμιζουν με επισκεπτες απο εξω με μεγαλο διαθεσιμο εισοδημα και φυσικα δεν θα κανουν σκοντο απο πατριωτισμο στους Ελληνες οι επιχειρηματιες.[/Q
Καλησπερα,paefstra εγω ρωταω για το (νομιζω )υποτιμητικο για αυτους τους ωραιοτατους προορισμους σχολιο,ειδαλως κατεμε αλλος την βρισκει στηνΛωζανη και αλλος στην Κοζανη !πως και γιατι δεν με αφορα:)
 
Last edited by a moderator:

maria91

Member
Μηνύματα
2.121
Likes
1.979
Πολύ χαίρομαι που άνοιξε αυτό το θέμα πάλι σήμερα. 'Εχω μερικές σκέψεις και θέλω να τις μοιραστώ. Είμαι 44 χρονών και έχω σπουδάσει διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Από φύση και θέση αγαπώ τον τουρισμό!! 'Οσο δούλευα στα τουριστικά, ποτέ δεν κατάφερα (είναι αυτονόητο..) να κάνω καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. 'Οσο και αν το ήθελα ήταν ανέφεικτο!! Δούλεψα 6 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα συγκεκριμένα σε γραφείο εισερχόμενου τουρισμού-εκείνη την εποχή εποχιακή εργασία 6 το πολύ 7 μήνες και τον χειμώνα ταμείο ανεργίας 4 ή 5 μήνες-επιστροφή στο σπίτι των γονιών για να τα βγάλεις πέρα.
----
Σε εκείνα τα χρόνια λοιπόν (μιλάω για για το 1996-2001) τα individual (δεν εννοώ τα οργανωμένα γκρουπ με λεωφορείο) ταξίδια εκτός Ελλάδας ήταν ακριβά για τους περισσότερους από εμάς, ειδικά όσους μέναμε στην επαρχία ή/ και δουλεύαμε εποχιακά και με τον βασικό μισθό.
Οι αεροπορικές εταιρείες ήταν λιγότερες, προσφορές χωρίς βαλίτσα δεν υπήρχαν και 6 μήνες νωρίτερα να τα έκλεινες τα αεροπορικά, πάλι ακριβά ήταν. Μην μιλήσω για μακρινές αποστάσεις.
Τα ξενοδοχεία πανάκριβα και airbnb δεν υπήρχε. Το ίντερνετ μόλις είχε αρχίσει να εμφανίζεται και οι πληροφορίες ήταν λίγες ακόμα (οπότε και ο φόβος, για το τι μπορεί να πάει στραβά...ήταν μεγαλύτερος), εκτός αν είχαν ταξιδέψει φίλοι και γνωστοί και σε καθυσυχάζαν. Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονταν από τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα περιοδικά ή τους μπλε οδηγοούς. Γενικά, η μετάδοση της πληροφορίας, η φωτογραφία και το βίντεο ήταν περιορισμένα. Πιο δύσκολα σου ''άνοιγε η όρεξη'', γιατί έπρεπε εσύ να το ψάξεις... δεν σε ''έβρισκε''το ταξίδι. Σκεφτείτε μόνο πόσες ταξιδιωτικές εκπομπές υπάρχουν τώρα στην ελληνική τηλεόραση για μακρινούς προορισμούς, μην μιλήσω για Travel Channel, National Geographic αφιερώματα, Tripadvisor ακόμα και αυτό εδώ το forum δίνει καταιγισμό πληροφοριών. Σου τρέχουν τα σάλια πια για ταξίδι με τόσα που βλέπεις και διαβάζεις..
Και όμως είχαν ψυχή ταξιδευτή, παλεύαμε και το πηγαίναμε το ταξιδάκι μας 5-6 μέρες στο εξωτερικό, το λεγόμενο city break, που για μας ήταν ίσως οι διακοπές του χρόνου και ούτε λόγος για δεύτερο ταξίδι μέσα στον χρόνο. Και εσύ να είχες λεφτά οι περισσότεροι φίλοι σου δεν θα είχαν για δεύτερο. Επίσης σημαντικός παράγοντας. Η παρέα. Τότε έβρισκες πιο εύκολα παρέα.
----
Μετά αποφάσια να ζήσω στο εξωτερικό (Γερμανία, μετά Δανία και μετά Κουβέιτ) αλλάζοντας κατεύθυνση και τρόπο ζωής. Από το 2001 έως το 2007. 'Εβγαζα περισσότερα χρήματα και αποταμίευα περισσότερα χρήματα, αν και το κόστος διαμονής στο εξωτερικό ήταν πολύ μεγαλύτερο. Παρόλα αυτά μπορούσα να ταξιδεύω περισσότερο και να κάνω και καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο ταξίδευαν και οι 'Ελληνες πιο πολύ πιστεύω. Είχαν αυξηθεί οι μισθοί (πολύ βασικό αυτό), ένα δεύτερο ταξίδι ήταν πιο εύκολο, υπήρχαν διακοποδάνεια (τα θυμάστε αυτά??), τα μακρινά γαμήλια ταξίδια είχαν γίνει της μόδας, μιλάγαμε ευκολότερα αγγλικά και μια δεύτερη ξένη γλώσσα σίγουρα, το επίπεδο και ο αριθμός των low cost αυξήθηκε και ο φόβος για ταξίδι με αυτές μειώθηκε!! και οι πληροφορίες και οι ''διαφημίσεις'' άρχισαν να ρέουν άφθονες.
-----
Το 2008 επέστρεψα οριστικά στην Ελλάδα στην Θεσ/νίκη, αλλά μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια χτύπησε η κρίση (καλό timing βρήκα και εγώ να επιστρέψω)... γκκρρρ. Στην αρχή της κρίσης όσοι από τους φίλους μου είχαν μια δουλίτσα, δεν κάπνιζαν, δεν είχαν παιδιά και ίσως δεν είχαν ούτε ενοίκιο, κάτι ξέκλεβαν και τα ταξιδάκι στο εξωτερικό πραγματοποιούνταν και ίσως και καμμιά βδομαδούλα σε κάνα ελληνικό νησί. Αυτό το λέω γιατί η Χαλκιδική είναι μια αναπνοή και βολευόμασταν και με τα ΣΚ- οπότε πάλι παλεύαμε για το ταξιδάκι στο εξωτερικό. Με το που όμως είτε μειώθηκαν οι μισθοί τους, είτε ακόμα χειρότερα χάσαν την δουλειά τους- τώρα μιλάμε για ανθρώπους γύρω στα 40 πια- όχι ταξίδι, αλλά ούτε το ενοίκιο δεν μπορούσαν να αντέξουν. Οπότε ας μη γιελιόμαστε, όσο και να έχουν αυξηθεί οι επιλογές μας για φθηνότερα ταξίδια ... no money..no honey.. Ειδικά αν μιλάμε για ταξίδια μακρινών προορισμών και όχι για city breaks. Το 2010 μου χτύπησε και μένα η πόρτα της ανεργίας ... και ξαναγύρισα που αλλού... στην παλιά μου τέχνη κόσκινο..στα τουριστικά μέρη πίσω λοιπόν... που βασικά στην πράξη πια σημαίνει 4ηνη-5μηνη το πολύ απασχόληση, 7 ήμερο με 11 ώρες μέσο όρο, μισθό 800 ευρώ πάνω κάτω και ταμείο ανεργίας 3 μήνες πια τον χειμώνα μόνο... (τους υπόλοιπους 5 πρέπει να τρώμε αέρα κοπανιστό...) πόσο μάλλον να πηγαίνουμε ταξιδάκια...Κάναμε να πάμε ταξίδι 5 χρόνια (ταξίδι του μέλιτος με λεφτά από τις οικονομίες της προηγούμενης δεκαετίας!! και από τα δώρα του γάμου- ευτυχώς Παναγία μου, παντρεύτηκα και ξαναξεκίνησα να ταξιδεύω..) Όπως και να έχει πάντως, πιστεύω οι Έλληνες το ταξίδι το έχουν στο αίμα τους. Αρκεί να έχουν τα λεφτά και να αισθάνονται ασφαλείς. Μπορεί να μην μπορούμε πάντα, αλλά όταν μπορούμε, ταξιδεύουμε.
Δεν πιστεύω ότι ταξιδεύουμε τώρα περισσότερο από ότι το 2007... αλλά πιστεύω ότι αν βγάζαμε τα ίδια λεφτά με το 2007 , θα ταξιδεύαμε περισσότερο τώρα. Γιατί είναι πιο εύκολο πια και πιο οικονομικό και οι προσφορές και οι σειρήνες του διαδικτύου είναι συνεχώς μπροστά μας.
------
Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο όμως από τις εμπειρίες μου όταν έμενα στο εξωτερικό, όσο και τα τελευταία 7 χρόνια που διαμένω σε ένα μικρό αλλά πολύ τουριστικό νησί στην Ελλάδα, είναι ότι τα ταξίδια από την κεντρική ευρώπη -μη μιλήσω για από Αγγλία- ήταν και είναι πάμθηνα για εκείνους τους λαούς σε σχέση με τους μισθούς τους. Και αυτό είναι δυστυχώς μια μεγάλη αδικία για εμάς τους 'Ελληνες!! Και τότε ήταν και τώρα είναι ακόμα περισσότερο φθηνά.
Για παράδειγμα να αναφέρω μόνο, ότι ένα ταξίδι από Αγγλία (Λονδίνο) για Μεξικό-Κανκούν με απευθείας πτήση, μεταφορές από το αεροδρόμιο στην Playa del Carmen και all inclusive **** Riu Hotel το άτομο μπορεί να κοστίσει για 2 εβδομάδες με λίγη τύχη και ψάξιμο 750 λίρες... είπατε τίποτα;... Παρεπιπτόντως την πήρα αυτή την προσφορά για το ταξίδι του μέλιτος, πριν από 2 χρόνια με την Thomson (τώρα TUI UK)... αλλά μετρήστε και τα εξτρά τώρα για έναν 'Ελληνα, ειδικά για εμάς που μένουμε σε νησιά και όχι στην Αθήνα... 150 ευρώ το άτομο για να φτάσουμε στην Αθήνα, να διανυκτερεύσουμε και να επιστρέψουμε στο νησί λοιπόν. Μετά έχουμε και το ταξίδι από την Αθήνα για το Λονδίνο με 250 ευρώ το άτομο και άλλα 75 ευρώ το άτομο στην καλυτερότερη για 2 αναγκαίες διανυκτερεύσεις-Κόστος για τον 'Αγγλο 750 λίρες - Κόστος για τον 'Ελληνα 475 ευρώ εξτρά!! (+3 μέρες άδεια παραπάνω που πρέπει να διαθέσεις..) Και να φανταστείτε ότι με γραφείο από την Ελλάδα αυτό το ταξίδι κόστιζε 2500 ευρώ το άτομο μόνο με πρωινό...καλό ε??
----
Ακόμα χειρότερα - και μου την δίνει πάρα πολύ που είναι έτσι τα πράγματα- είναι ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα του 'Αγγλου, του Γερμανού, του Σκανδιναυού αλλά τώρα τελευταία και του Ιταλού και του Πολωνού είναι ''τζάμπα'' για αυτούς ακόμα και τον Αύγουστο...γκρρρρ... ενώ είναι πανάκριβες για όλους εμάς τους Έλληνες!! Ειδικά για αυτούς που έχουν και 2 παιδιά απλησίαστες.. 'Ερχεται ο Πολωνός ή ο Σκοπιανός με λεωφορείο μέχρι την Κατερίνη ή και την Εύβοια, για 1 εβδομάδα με διαμονή 200 ευρώ και δεν αφήνει και μία στην χώρα μας (εκτός από τα σκουπίδια του βέβαια!!), ως και τα φαγητά φέρνει μαζί του... η χώρα του τζάμπα γίναμε στις καλοκαιρινές διακοπές.. Ο 'Αγγλος μπορεί να έρθει και με 300 λίρες το άτομο με πτήση, μεταφορά και διαμονή μέσα στον Αύγουστο, αν το έχει κλείσει κάνα χρόνο πριν ή και την τελευταία στιγμή αν δεν τον ενδιαφέρει που θα μείνει... αυτός τουλάχιστον θα πιει και μια μπύρα θα φάει και σε κάνα εστιατόριο.. θα αφήσει και δυό φράγκα και ίσως και κάνα χαμόγελο.
Εγώ, που μπορώ να πάω από την Ελλάδα, σε καλοκαιρινό προορισμό με πτήση, μεταφορά και διαμονοή για μια εβδομάδα με 300 λίρες το άτομο;;; Στο Πουθενατζάν μάλλον.... (μήπως ούτε καν στην Ελλάδα;;)
Διαφωνω καθετως..οι Ελληνες ταξιδευουν πιο πολυ απο οτι ταξιδευαν το 2007..απλα οχι με οργανωμενες εκδρομες(κακο σε σενα και σε μενα που μαστε του κλαδου διοτι δε βρισκουμε δουλεια)αλλα και οχι σε μεγαλες ηλικιες!ΔΕΝ εχει τυχει να παω σε πολη εξωτερικου και να μην ακουσω ελληνα τουριστα να κανει σα παλαβος!!αεροδρομιο??φουλ κοσμος!απλα παλια τα ξοδευαν με ανεση ενω τωρα τα μετρανε και λογικοτατο ειναι...επισης πολλοι μεγαλοι ανθρωποι που δε το χουν με το ιντερνετ κοιτανε γραφεια οπου κοπανανε αρα το ξεχνανε!οσο για τις διακοπες τις καλοκαιρινες και τα πακετα των ξενων συμφωνω απολυτα αλλα δυστυχως τα τελευταια χρονια ολη η μπιζνα τουρισμος καλοκαιρινος ειναι στημενος μονο γι αυτους ξεκαθαρα!!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.314
Likes
5.074
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Καλησπερα ,γιατι αγαπητε τι ασχημο εχουν η Μεθωνη και τα Ψαχνα και δεν τα καταδεχομαστε?
Δεν έχουν κάτι άσχημο, απαντούσα στο σχόλιο της συμφορουμίτισσας ότι αφού οι Πολωνοί και οι Σκοπιανοί περνάνε μια βδομάδα με 200 ευρώ στην Κατερίνη και στην Εύβοια και αυτή διαμαρτύρεται ότι δε βρίσκει φθηνά πακέτα, ας πάει στην Κατερίνη και στην Εύβοια που απ' ότι φαίνεται υπάρχουν φθηνά πακέτα. Αλλά προφανώς τα Ψαχνά και η Μεθώνη δεν έχουν την ίδια ινσταγκραμική φωτογένεια με τη Μύκονο, τη Σκιάθο και τις Σπέτσες και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις πανεύκολα κάθε χρόνο γύρω στον Ιούλιο που τα μισά θέματα ανοίγονται από συμφορουμίτες που ψάχνουν κάποιο νησάκι για να ποστάρουν τις φωτ... ε να πάνε διακοπές. Ε σε αυτά τα νησιά οι διακοπές είναι ακριβές, οπότε μην γκρινιάζετε. Και οι ξένοι που πάνε διακοπές σε ΑΙ στη Ρόδο, στην Αλικαρνασσό, στη Χουργκάντα και στο Αγκαντίρ είναι οι φτωχοί Ευρωπαίοι, οι πλούσιοι πάνε στα in μέρη διακοπές.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.263
Προσωπικά μιας και αναφέρθηκε το all inclusive ανήκω σε αυτούς που το απεχθάνονται και ξέρω πάρα πολλούς που έχουν την ίδια γνώμη.Προτιμώ χίλιες φορές να πάω σε ταβερνάκια να φάω όποτε και όπου θέλω, ν'αλλάζω παραστάσεις και να γυρίσω καλά ένα μέρος κι ας μείνω π.χ.4-5 μέρες από το να κλειστώ με τα ίδια λεφτά 2 βδομάδες σε ένα ξενοδοχείο.Επίσης όπως έχει πολλάκις συζητηθεί κι εδώ η ποιότητα του φαγητού στα all inclusive είναι συνήθως εξαιρετικά χαμηλή.

Τώρα για τα τουριστικά νησιά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, αν κάποιος θέλει να τα δει Ιούλιο Αύγουστο σαφώς και θα πληρώσει πανάκριβα.Για μένα και αρχές Ιουνίου και μέσα για να μην πω τέλη Σεπτεμβρίου μια χαρά είναι να τα επισκεφθεί κανείς και σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Αν θέλει κανείς και Μύκονο και Αύγουστο και φτηνά, ε τι να πω...

Σαφώς βλέπω οι Έλληνες να ταξιδεύουν περισσότερο από παλιά αλλά προσέχουν πολύ περισσότερο τα έξοδα τους στον προορισμό τους, τουλάχιστον αν κρίνω από το περιβάλλον μου.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.503
Likes
29.161
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ας μην ξεχνάμε και την κοινωνική αλλαγή αυτά τα δέκα+ χρόνια. Δεν αναφέρομαι καθόλου στην κρίση, αλλά στο ότι όλοι μεγαλώσαμε κατά δέκα χρόνια, κι αυτοί που είναι τώρα νέοι είναι η γεννιά των "Millenials". Δε μ' αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι παγκοσμίως η γεννιά των ανθρώπων που γεννήθηκαν από πάνω κάτω το 1985 ως το 1995 συν κάποια ακόμα χρόνια πριν και μετά αναλόγως το πως μεγάλωσαν, νοιάζεται περισσότερο για τις εμπειρίες τους και λιγότερο για τα υλικά αγαθά, και άρα ενδιαφέρεται περισσότερο για ταξίδια. Προφανώς όλα αυτά είναι για το μέσο άνθρωπο που δεν υπάρχει, αλλά ας το δεκτούμε ως "μεσοσταθμικό" στερεότυπο που καταγράφει μια τάση. Είναι τελικά διεθνές φαινόμενο πως η νέα γεννιά να ταξιδεύει περισσότερο.

Όμως και πάλι, θεωρώ ότι μέσος Έλληνας νέος σήμερα, παρά τις ευκαιρίες που έχει με προγράμματα όπως Erasmus και παρά τα μεταναστευτικά φαινόμενα του "brain drain", και πάλι ταξιδεύει λιγότερο από τον αντίστοιχο Γερμανό, Ισπανό ή Πολωνό. Παρότι ξέρει να βρίσκει φτηνά εισιτήρια και hostel. Και συνεχίζω να πιστεύω πως οι βαθύτεροι λόγοι είναι κυρίως αυτοί που είχα επισημάνα στο θέμα αυτό πριν δέκα χρόνια (όχι πως δεν υπάρχουν και άλλες αιτίες, με δημιουργίες οικογενειών, μεγάλες μειώσεις εισοδημάτων κλπ, αλλά θεωρώ πως δεν είναι το κύριο όσον αφορά στο μέσο όρο και τους νέους ανθρώπους).

Σε κάθε περίπτωση, μην παίρνετε παράδειγμα τους εαυτούς σας - εσείς, που γραφτήκατε σε ένα ταξιδιωτικό forum και σας αρέσει να συζητάτε για ταξίδια, απέχετε πολύ από το μέσο Έλληνα.
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.299
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Ας μην ξεχνάμε και την κοινωνική αλλαγή αυτά τα δέκα+ χρόνια. Δεν αναφέρομαι καθόλου στην κρίση, αλλά στο ότι όλοι μεγαλώσαμε κατά δέκα χρόνια, κι αυτοί που είναι τώρα νέοι είναι η γεννιά των "Millenials". Δε μ' αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι παγκοσμίως η γεννιά των ανθρώπων που γεννήθηκαν από πάνω κάτω το 1985 ως το 1995 συν κάποια ακόμα χρόνια πριν και μετά αναλόγως το πως μεγάλωσαν, νοιάζεται περισσότερο για τις εμπειρίες τους και λιγότερο για τα υλικά αγαθά, και άρα ενδιαφέρεται περισσότερο για ταξίδια. Προφανώς όλα αυτά είναι για το μέσο άνθρωπο που δεν υπάρχει, αλλά ας το δεκτούμε ως "μεσοσταθμικό" στερεότυπο που καταγράφει μια τάση. Είναι τελικά διεθνές φαινόμενο πως η νέα γεννιά να ταξιδεύει περισσότερο.

Όμως και πάλι, θεωρώ ότι μέσος Έλληνας νέος σήμερα, παρά τις ευκαιρίες που έχει με προγράμματα όπως Erasmus και παρά τα μεταναστευτικά φαινόμενα του "brain drain", και πάλι ταξιδεύει λιγότερο από τον αντίστοιχο Γερμανό, Ισπανό ή Πολωνό. Παρότι ξέρει να βρίσκει φτηνά εισιτήρια και hostel. Και συνεχίζω να πιστεύω πως οι βαθύτεροι λόγοι είναι κυρίως αυτοί που είχα επισημάνα στο θέμα αυτό πριν δέκα χρόνια (όχι πως δεν υπάρχουν και άλλες αιτίες, με δημιουργίες οικογενειών, μεγάλες μειώσεις εισοδημάτων κλπ, αλλά θεωρώ πως δεν είναι το κύριο όσον αφορά στο μέσο όρο και τους νέους ανθρώπους).

Σε κάθε περίπτωση, μην παίρνετε παράδειγμα τους εαυτούς σας - εσείς, που γραφτήκατε σε ένα ταξιδιωτικό forum και σας αρέσει να συζητάτε για ταξίδια, απέχετε πολύ από το μέσο Έλληνα.
:clap::clap::clap:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.167
Likes
41.552
Το ταξίδι είναι ξεβόλεμα. Σε βγάζει απ'τη ρουτίνα σου και δυστυχώς σα λαός πιστεύω ότι είμαστε ρουτινάκηδες. Ξέρω πολλά άτομα που ταξίδευαν πολύ κι από ένα σημείο και μετά σταμάτησαν παρόλο που έχουν μεγαλύτερο εισόδημα γιατί πλέον το ξεβόλεμα τους φαίνεται βουνό.
Τσεκαρε ποσοι απο αυτους εχουν εξοχικο. Δεν υπαρχει αλλος λαος νομιζω που η μεση οικογενεια συντηρει 2 κατοικιες ταυτοχρονα (η μια παρανομη η ημιπαρανομη).
Η αν δεν εχει εξοχικο, νοικιαζει για σεζον η και ολοκληρο ετος γιατι κοστιζει το ιδιο σχεδον.
Η φορτωνεται στο εξοχικο της φιλης/θειας/ ξαδερφης κλπ.
Που θεωρει την αποκτηση σπιτιου το μεγαλυτερο επιτευγμα της ζωης του.
Τι ψαχνεις...
 

viktoria

Member
Μηνύματα
168
Likes
436
Δεν έχουν κάτι άσχημο, απαντούσα στο σχόλιο της συμφορουμίτισσας ότι αφού οι Πολωνοί και οι Σκοπιανοί περνάνε μια βδομάδα με 200 ευρώ στην Κατερίνη και στην Εύβοια και αυτή διαμαρτύρεται ότι δε βρίσκει φθηνά πακέτα, ας πάει στην Κατερίνη και στην Εύβοια που απ' ότι φαίνεται υπάρχουν φθηνά πακέτα. Αλλά προφανώς τα Ψαχνά και η Μεθώνη δεν έχουν την ίδια ινσταγκραμική φωτογένεια με τη Μύκονο, τη Σκιάθο και τις Σπέτσες και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις πανεύκολα κάθε χρόνο γύρω στον Ιούλιο που τα μισά θέματα ανοίγονται από συμφορουμίτες που ψάχνουν κάποιο νησάκι για να ποστάρουν τις φωτ... ε να πάνε διακοπές. Ε σε αυτά τα νησιά οι διακοπές είναι ακριβές, οπότε μην γκρινιάζετε. Και οι ξένοι που πάνε διακοπές σε ΑΙ στη Ρόδο, στην Αλικαρνασσό, στη Χουργκάντα και στο Αγκαντίρ είναι οι φτωχοί Ευρωπαίοι, οι πλούσιοι πάνε στα in μέρη διακοπές.
Καλημερα ,ανοιχτηκε ενα υποθεμα να το πω,που νομιζω εδω δεν αφορα κανεναν μας .Οποιος κατα την γνωμη μου ταξιδευει για να ποσταρει φωτο(εκτος αν ειναι επαγγελματικο το θεμα)εχει IQ ραδικιου για μενα .Ταξιδευεις και χαλας τα ωραια σου και με δυσκολια πια αποκτημενα χρηματα για να μαθεις ,να δεις ,να γνωρισεις ,να ανοιξεις νεους οριζοντες,γνωσεις και ενα σωρο αλλα πραγματα εκτος φωτο.Π.χ δεν νομιζω οτι ο κ.taver,καθως και πολλοι αλλοι συμφορουμιτες να πηγαν π.χ. στο Θιβετ,Μπουταν και αλλους τοσο μακρινους προορισμους για να ποσταρουν φωτο και να πουν δειτε με καλε ουαου !!!!!!:clap::clap:που πηγα.Τωρα για την Μυκονο ,καλα την κανανε ουαου οι ξενοι ,για πολλους δικους τους λογους ;)μην την κανουμε κι εμεις ,αλλωστε εχει τοσα ομορφα μερη η Ελλαδα που θες πολλα χρονια να τα δεις(εκτος αν εχεις ψωνιο να λες εγω παω για να με δουν,οποτε πλερωσε για Ψαρου!!!!:bleh:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.188
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom