EasyJet Διαβατήριο ή ταυτότητα ( ημερομηνία λήξης)

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Με τιποτα. Η δικια μου ειναι πολυ φθαρμενη (εχω ανοιξει πορτεςμ' αυτην) και δεν μου ειπε κανενας τιποτα. Ως πολιτη της ΕΕ δεν εχουν δικαιωμα να σου αρνηθουν την εισοδο
Η Μ.Βρετανία δεν είναι στη συνθήκη Σένγκεν και δεν ειναι υποχρεωμενοι να σε δεχθουν χωρις διαβατηριο απλα το κανουν ατυπα. Οσο για τη φθαρμενη ταυτοτητα η δικη μου ειχε κανει "φουσκαλες" η ζελατινα της και την εξεταζαν γυρω στα 20 λεπτα,ηρθαν 3 υπαλληλοι και την κοιτουσαν σε ενα μηχανημα...αγχωθηκα τοσο που οταν επεστρεψα εβγαλα καινουρια δια παν ενδεχομενο...
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Καθόλου άτυπα δεν δέχονται την ταυτότητα στις εισόδους του Ηνωμένου Βασιλείου. Τη δέχονται τυπικότατα.

Οι οδηγίες του UK Border Agency προς του πολίτες της ΕΕ ή του ΕΟΧ είναι σαφείς:

Entering the UK
When you enter the UK, you must show your passport or national identity card. You should use the separate channel marked 'EEA/EU', where it is available. Immigration officers will check your passport or national identity card to ensure that it is valid and belongs to you.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/rightsandresponsibilites/#header1

Το ίδιο σαφείς και οι οδηγίες στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Ωστόσο, έχετε ακόμα την υποχρέωση να επιδεικνύετε έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο όταν ταξιδεύετε από και προς τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Οι χώρες αυτές, αν και μέλη της ΕΕ, δεν ανήκουν στον άνευ συνόρων χώρο Σένγκεν. Προτού ταξιδέψετε, ενημερωθείτε για τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε από τη χώρα σας σε άλλη χώρα της ΕΕ που δεν ανήκει στον χώρο Σένγκεν.
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_el.htm

Μη λέτε λοιπόν ανακρίβειες. Η ταυτότητα που γράφει και με λατινικούς χαρακτήρες το όνομα, το επίθετο και το πατρώνυμο είναι επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο για ταξίδια προς όλες τις χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. ακόμα κι αν δεν ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Στο σχετικο τοπικ "Μ.Βρετανια ταυτοτητα ή διαβατηριο" ειχα διαβασει κατα κορον να λεγεται οτι αμα θελουν σου αρνουνται την εισοδο χωρις διαβατηριο. Τελος παντων απο τη δικια μας πτηση οσοι ειχαν ταυτοτητα ετυχαν εξονυχιστικου ελεγχου και σε ολους μα ολους εκαναν μουτρα και εκλειναν με την παρατηρηση "next time with passport please..."
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Η ερώτησή μου δεν αφορά την easy jet αλλά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα γράφω εδώ: Το διαβατήριό μου έληξε πρόσφατα, θέλω να πετάξω για Heathrow σε λίγο καιρό, έχει νόημα να το ανανεώσω; Θέλω να πω, οι ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων στο Heathrow είναι τόσο μεγάλες; Αν έχω το e-passport θα περάσω πιο γρήγορα από ό,τι αν έχω την ελληνική ταυτότητα; Θα με πιέζει κάπως ο χρόνος, θα ήθελα να φύγω από το αεροδρόμιο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν έχω ξαναπετάξει προς Heathrow και δεν ξέρω πώς κινούνται τα πράγματα στον έλεγχο διαβατηρίων.
Αν δεν έχει νόημα κρίμα είναι το 100ρικο για ανανέωση στην παρούσα φάση. Ούτε θα χρειαστεί σε άλλο ταξίδι σύντομα.
 

akis-b

Member
Μηνύματα
59
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Οπως γραφουν και τα παιδια παραπανω μπορεις και με ταυτοτητα να ταξιδεψεις Ηνωμενο βασιλειο,δεν νομιζω οτι θα γλυτωσεις χρονο στον ελεγχο αν βγαλεις διαβατηριο.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Πριν από 10 μέρες σε πτήση στο Heatrow δεν είχε καθόλου κόσμο και με τους δύο τρόπους.
 

parizianos7

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ WEB CHECK IN ΣΤΗΝ EASYJET ME TAYTOHTA KAI MOY ZHTAEI EXPIRY DATE ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ..??ΕΙΝΑΙ ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΟ!
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Κοίτα πάνω, έχει απαντηθεί ν φορές, όπου ν τείνει στο άπειρο
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ WEB CHECK IN ΣΤΗΝ EASYJET ME TAYTOHTA KAI MOY ZHTAEI EXPIRY DATE ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ..??ΕΙΝΑΙ ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΟ!
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
http://www.travelstories.gr/community/help/terms

Όσο για το ερώτημά σου, δες το παρακάτω θέμα:
http://www.travelstories.gr/communi...t-σχετικά-με-ημερ-νία-λήξης-ταυτότητας.43619/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.680
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom