Δουλειές στην Αυστραλία

Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Συγνώμη που παρεμβαίνω χωρίς να γνωρίζω το θέμα, νομίζω όμως ότι έχει αξία να διευκρινίσουμε ότι 1 δολάριο Αυστραλίας είναι περίπου 0,60 του ευρώ. Οπότε αυτό το ποσό είναι περίπου το μισό σε ευρώ.

Βέβαια, και σε μένα φαίνεται μεγάλο το ποσό των 500.000 δολ. για σουβλατζίδικο, αν κατάλαβα καλά. Πως θα γίνει απόσβεση κεφαλαίου ακόμη και με 8-9 δολ. το σουβλάκι?
 
Last edited by a moderator:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ σας είπα τη γνώμη μου σχετικά με την επένδυση που απαιτείται. Φίλος που δουλεύει σε σουβλατζίδικο κάνουν 400-500 παραγγελίες τη μέρα οπότε μπορεί κανείς να υπολογίσει από εκεί.

Το θέμα μας εδώ απ'ότι κατάλαβα αφορά τον φίλο/φίλη παραπάνω που ουσιαστικά ρωτάει με ποιο τρόπο μπορεί να έρθει στην Αυστραλία, κάτι που το έχουμε απαντήσει πολλές φορές στο παρόν θέμα.
 

Zaharoula

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γειά σας και απο εμένα,
Θα ήθελα να ρωτήσω είμαι Αυστραλή υπήκοος γεννημένη εκεί αλλα από 1 χρονού στην Ελλάδα. Έχω βασικές γνώσεις αγγλικών αλλα δεν νομίζω πώς το πτυχίο μου έχει ανταπόκριση όπότε σε περίπτωση που μετακομίσω εκει με τον αντρα μου δεν θα μπορέσω να εργαστώ στο αντικείμενο μου. Υπάρχουν όμως άλλες δουλειές που θα μπορούσα να κάνω και πόσο εύκολο είναι να δικτυωθείς? Σε βοηθάει το κράτος να βρείς εργασία και διαμονή?
 

eia

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα Καλησπέρα..Έχω μερικές απορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Αυστραλία όσον αφορά τις ευκαιρίες για δουλεια και την ζωή γενικότερα.Σπουδάζω και είμαι στο προτελευταίο έτος και κάνω πλάνα για την καριέρα μου αναζητώντας διεξόδους και στο εξωτερικό,ειδικότητά μου ο προγραμματισμος υπολογιστών.
 
Last edited by a moderator:

eia

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα και πάλι στην παρέα τoυ travelstories :)
Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν ευκαιρίες για τους προγραμματιστές εκει γιατι ψάχνοτας σε αγγελίες στην Ελλάδα διαπίστωσα οτι είναι οχι και τόσο καλά αμοιβώμενη εργασία δεδομένου οτι επένδυσα κάποια χρήματα στις σπουδές μου.
Γενικότερα, είμαι κάτοχος proficiency κάτι που διάβασα παραπάνω οτι δεν αναγνωρίζεται και τόσο αλλά έχω κάπου να μείνω τον πρώτο καιρό, τουλάχιστον.
Και θέτω τώρα την εξής κύρια ερώτηση ένας προγραμματιστής στην Αυστραλία μπόρει να πραγματοποιήσει το όνειρο του για μία αξιοπρέπης εργασία με ένα ανεκτό ωράριο εργασίας;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ευκαιρίες υπάρχουν για όλους εδώ. Το θέμα είναι το πώς θα έρθεις - το ότι έχεις να μείνεις κάπου δε λέει και πολλά, σημασία έχει να βρεις εταιρεία να σε κάνει sponsor αν δεν είσαι Αυστραλός πολίτης.
 

eia

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Όσο μου απαντάς τόσο μου δημιουργούνται καινούργιες ερωτησεις.Μέσα σε 2 χρόνια έχουν φύγει 2 καλοί μου φίλοι γι αυτό εχω μπει στο τριπακι αναζήτησης πληροφοριών.Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Η έκδοση βίζας απο την εταιρεία που θα κάνει το sponsor για πόσο χρονικό διάστημα κρατάει; Και μέτα απο πόσα χρόνια μπορείς να αποκτήσεις την ιδιότητα του μόνιμου κάτοικου;
Επίσης η φορολογηση με ποιά κριτήρια γίνεται; Για να δω λίγο πολύ αν μπορώ να καλύψω τα έξοδα μου με τον μισθό που θα μου δίνουν .
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η βίζα από την εταιρεία συνήθως είναι για 4 χρόνια. Μετά από 2 χρόνια όμως μπορείς να κάνεις αίτηση για permanent residency.

Η φορολόγηση είναι ίδια για όλους, δες εδώ: www.paycalculator.com.au
 

PANOS 7

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα Defkalion!!Εδω και καιρο σκεφτομαστε σοβαρα εγω κι ενας φιλος μου λογο κρισης εδω στην Ελλαδα και μακροχρονιας ανεργιας, να ερθουμε στην Αυστραλια να εργαστουμε (ουτε εγω ουτε και ο φιλος μου δεν εχουμε καποιο συγγενη ή καποιο γνωστο εκει)!Απευθυνθηκαμε λοιπον σ'ενα γραφειο εδω στην Ελλαδα που μπορει να μας ετοιμασει τα χαρτια,να μας βγαλει τα εισιτηρια και να μας γραψει σ'ενα σχολειο εκει για να μαθουμε την γλωσσα(γνωριζουμε τα βασικα απο Αγγλικα).Το συγκεκριμενο γραφειο θα μας βγαλει ειπε φοιτητικη visa και οτι μεσα σε 2-3 μηνες το πολυ θα εχουμε βρει δουλεια στην Μελβουρνη διοτι εκει η ανεργια ειναι στο 5% κι οτι ευκολα μπορει να βρει καποιος δουλεια κι οτι καλυτερα ειναι να βρουμε δουλεια σε Αυστραλο εργοδοτη παρα σε Ελληνα!Γνωριζουμε πολυ καλα εγω και ο φιλος μου οτι ο πρωτος χρονος μεχρι να βρουμε δουλεια,μεχρι να μαθουμε καλα την γλωσσα και γενικα μεχρι να μαθουμε καλα τι παιζεται στην Αυστραλια θα ειναι πολυ ζορικος!!Εγω φιλε Defkalion ειμαι 38 ετων και εχω 13 χρονια προυπηρεσια σαν αποθηκαριος και υπευθυνος αποθηκης σε διαφορες εισαγωγικες και εμπορικες εταιρειες στην Αθηνα και παλαιοτερα ειχα εργαστει και ως σερβιτορος σε αιθουσα συνεστιασεων, ο φιλος μου ειναι 51 ετων (παντρεμενος με παιδι) κι εχει 20 χρονια προυπηρεσια σαν επαγγελματιας οδηγος σε διαφορες εταιρειες ενω εχει ασχοληθει και επαγγελματικα ως τραγουδιστης σε διαφορα νυχτερινα κεντρα της Αθηνας!!Θα ηθελα φιλε Def να σε ρωτησω επειδη εισαι γνωστης της πραγματικοτητας της Μελβουρνης σε περιπτωση που ερθω εγω εκει μαζι με τον φιλο μου τι πιθανοτητες εχουμε να βρουμε δουλεια,να νοικιασουμε μια μικρη γκαρσονιερα και γενικα να ορθοποδησουμε και να μεινουμε μονιμα στην Αυστραλια??θα ηθελα λιγο να με διαφωτισεις πανω σ'αυτο, γιατι εδω στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι πολυ ζορικα !!Συγνωμη Defkalion αν σε κουρασα με το μεγαλο κειμενο!!Σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και περιμενω απαντηση σου!!!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου Πάνο,

Όταν ακούω για τέτοια γραφεία με πιάνει τρέμουλο.

Το γραφέιο στο οποίο απευθύνθηκες τι ακριβώς δουλειά θα κάνει για εσάς; η φοιτητική βίζα βγαίνει εύκολα αφού γραφτείς σε κάποια σχολή εδώ - αυτό το βήμα το έχετε κάνει; δε βλέπω να γράφεις κάτι για πανεπιστήμιο ή κάποια σχολή, παρά μόνο για ένα "σχολείο να μάθετε αγγλικά" .

Ο φίλος σου που είναι άνω των 50 έχετε τσεκάρει ότι πληροί τις προϋποθέσεις ηλικίας για τη βίζα που θα σας βγάλει το γραφείο, αλλά και ότι μπορεί να παραμείνει στην Αυστραλία με άλλου είδους βίζα αφού λήξει αυτή (πάλι λόγω ηλικίας);

Το ότι το γραφείο σας λέει ότι σε 2-3 μήνες θα έχετε βρει δουλειά είναι κάτι εξαιρετικά ανεύθυνο από μέρους τους και πολύ επικίνδυνο γιατί σας δημιουργεί προσδοκίες με βάση τις οποίες στηρίζετε την απόφασή σας να κάνετε όλη αυτή την διαδικασία.

Το αν θα βρείτε δουλειά είναι συνδυασμός χιλίων παραγόντων, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εξαρτάται από την ειδικότητά σας, από την εμπειρία σας, από τα skills που έχετε (στα οποία συμπεριλαμβάνεται η γνώση της αγγλικής φυσικά), από τις ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά την εκάστοτε στιγμή, και -κυρίως- από το αν θα βρεθεί εργοδότης να σας κάνει sponsor. Και εκεί είναι και το ζουμί. Το να βρεις μια part time δουλειά ως φοιτητής είναι εφικτό - αλλά το αν θα είναι όμως η δουλειά αυτή στο αντικείμενό σου ώστε να πληρώνεται καλά είναι πολύ πιο δύσκολο. Στο τέλος της φοιτητικής βίζας θα πρέπει να βρείτε εργοδότη να σας κάνει sponsor για να μείνετε, αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι.

Επίσης, όντας με φοιτητική βίζα, έχετε δικαίωμα εργασίας μόνο 20 ώρες την εβδομάδα.

Τα μοναδικά εξουσιοδοτημένα άτομα για να σε συμβουλέψουν επίσημα και να διεκπαιρεώσουν εργασίες βίζας (πέραν της τουριστικής) για την Αυστραλία είναι οι επίσημοι πράκτορες μετανάστευσης που είναι εγγεγραμένοι στο MARA: www.mara.gov.au/ και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Γι'αυτό πολύ μεγάλη προσοχή.

Δεν είχα σκοπό να σε αποθαρρύνω αλλά έχω συναντήσει πάρα πολύ κόσμο που ήρθε απροετοίμαστος ή με εσφαλμένες προσδοκίες και δεν πέρασε καλά. Προσπάθησε να διαβάσεις και να ενημερωθείς για όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα που εμπίπτουν στην περίπτωσή σου και εγώ προσωπικά θα είχα σοβαρό πρόβλημα να εμπιστευθώ γραφεία που μου λένε ότι σε 2-3 μήνες το πολύ θα βρω δουλειά στην Αυστραλία.
 
Last edited:

sgouri

Member
Μηνύματα
10
Likes
6
καλησπέρα κι από μένα που θέλω τόσο πολύ να γίνω μόνιμη κάτοικος Αυστραλίας (όχι για σπουδές) αλλά βλέπω ότι θέλει δουλειά.
Καταρχήν πρέπει να πάρω το κατάλληλο πτυχίο αγγλικών γιατί έχω το proficiency του Michingan και δεν αναγνωρίζεται.
Απ΄ότι είδα στο border.gov.au τα πτυχία που αναγνωρίζονται (αν δεν κάνω λάθος) είναι τα εξής :toefl, OET, PTE, IELTS, CAE . Γιατί οι περισσότεροι αναφέρετε το ΙΕLTS? είναι πιο διαδεδομένο από τα άλλα? εξηγήστε το μου παρακαλώ για να ξέρω κι εγώ τι να ξεκινήσω.
Το επόμενο βήμα είναι να βρω κάποιον employment agent , όπως μου τον ανέφεραν (οι δικηγόροι από το mara έχουν άλλες αρμοδιότητες απότι κατάλαβα). Θεωρείτε ότι μου είναι χρήσιμος? μήπως γνωρίζετε κάποιον να μου συστήσετε?
Και κάτι τελευταίο θα ήθελα. Επειδή όπου κι αν διαβάσω για Αυστραλία όλοι λένε τα καλύτερα. αν σας ζητούσα να μου πείτε 2-3 αρνητικά της ποια θα ήταν αυτά? (όχι τίποτα άλλο αλλά σε περίπτωση που δε καταφέρω να έρθω να εστιάσω σε αυτά και να παρηγορούμαι) :) ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom