Εκλέγεται ο 44ος πρόεδρος

thanosth

Member
Μηνύματα
3.373
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμα!:clap::cool:

Η νέα ελπίδα των Αμερικανών αλλά και του κόσμου, οτι τα πράγματα θα αλλαξουν προς το καλύτερο...
Μακάρι η ελπίδα αυτή να βγει αληθινή! ;)

Να δούμε τι θα αλλάξει και στον τομέα των ταξιδίων προς τις ΗΠΑ.

Θα μας αντιμετωπίζουν ως ενόχους μεχρι αποδείξεως του εναντίων η θα γίνουν τα πραγματα στα αεροδρόμια και όχι μονο πιο ανθρώπινα!

Ιδωμεν!

Και παλί συγχαρητήρια Ομπάμα!
Yes you can man!:haha:
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Μπαράκ Ομπάμα: ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξελέγη ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Αφροαμερικανό ένοικο του Λευκού Οίκου. Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Τζον Μακέιν του τηλεφώνησε για τον συγχαρεί για τη νίκη του. Υπέρ του αφροαμερικανού γερουσιαστή κρίθηκαν και οι τρεις κρίσιμες πολιτείες της Πενσιλβάνια με 21 εκλέκτορες, του πρώην "κόκκινου" Οχάιο με 20 εκλέκτορες και της Φλόριντα.

Στις 7 τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/11), ο Ομπάμα εξασφάλιζε 338 εκλέκτορες, ενώ ο Μακέιν 156. Ο μαγικός αριθμός που ανοίγει το δρόμο για τον Λευκό Οίκο είναι 270 εκλέκτορες. Στο Σικάγο - το "στρατηγείο" των Δημοκρατικών - το ξέφρενο πάρτι έχει αρχίσει.

συνέχεια...

πηγή: cosmo.gr
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.579
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
(Μια ανάγνωση από λατινοαμερικάνικη σκοπιά)

Ο νέος πρόεδρος (γιατί πια είναι δεδομένο ότι έχουμε τέτοιο πράγμα) έδειξε πιο διαλλακτικός στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, που τα εσωτερικά των ΗΠΑ δε με αφορούν ιδιαίτερα. Θα συνομιλήσει με τον Τσάβες, θα κάτσει στο τραπέζι με το Ιράν κι έχει τη διάθεση να τα πει ακόμη και με το Ραούλ Κάστρο. Το τελευταίο είναι ιστορικής σημασίας κι αν κάνει έστω και το 1/3 από οσα έχει υποσχεθεί για την Κούβα (ξήλωμα Γκουαντάναμο, τέλος εχθρικών πράξεων όπως η ανάρτηση φωτεινών επιγραφών κατά της Κουβανικής κυβέρνησης στον Τομέα Αμερικάνικων Ενδιαφερόντων της Αβάνας, χαλάρωση του εμπάργκο, άρση των απαγορεύσεων ώστε η Κούβα να αποκτήσει επιτέλους σοβαρό ίντερνετ...μακάρι!), οι αλλαγές στο νησάκι μας θα είναι μεγάλες. Δεν αναμένεται τίποτε αύριο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα από τα ανακοινωθέντα μπορούν να γίνουν πράξη, ειδικά από ένα πρόεδρο με τη Γερουσία στο πλευρό του.

Η νίκη Ομπάμα στη Φλόριδα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μένα. Επιτέλους απεδείχθη ότι ένα μάτσο ακροδεξιών Κουβανοαμερικανών δε μπορεί να διοικεί μια πολιτεία με βασικές αρχές την απάτη (μανούλες σε κάτι τέτοια από την εποχή του Μπατίστα, βλέπε εκλογές 2000) το φανατισμό (η "κοινότητα της Φλόριδα" έχει ανατινάξει κουβανικά αεροπλάνα, έχει δολοφονήσει δεκάδες Κουβανούς την ώρα που έκαναν μπάνιο, έχει βάλει βόμβες σε ξενοδοχεία δολοφονώντας τουρίστες και άλλα τέτοια χαριτωμένα), τα εκατομμύρια που αποκτήθηκαν με μαφιόζικες μεθόδους και ιδέες που ξεπεράστηκαν πριν από 49 χρόνια. Μακάρι η αλλαγή στη Φλόριδα (που είναι bellweather για όλους τους Λατινοαμερικάνους πλην Μεξικανών στις ΗΠΑ) μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή στον τρόπο που οι αμερικάνικες αρχές βλέπουν τη Λατινική Αμερική, ή και στο πώς οι Λατινοαμερικάνοι βλέπουν τις ΗΠΑ, αν και το τελευαταίο θα πάρει πολύ καιρό και πολλές κινήσεις καλής θέλησης.

Αν η κυβέρνηση Ομπάμα αποφασίσει να μην κάνει πραξικοπήματα κατά εκλεγμένων κυβερνήσεων (βλέπε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ "The Revolution will not Be Televised" στο youtube σε 8 μέρη), να μη χρηματοδοτεί αποσχιστικά φασιστικά κινήματα όπως στη Βολιβία, να μη βάζει τρικλοποδιές σε μετριοπαθείς αριστερές κυβερνήσεις τύπου Λούλα, να μαζέψει τις πετρελαϊκές από κάτι Ισημερινούς και Μεξικά όπου κάνουν γενοκτονίες, να μη στηρίζει αποδεδειγμένους κλέφτες με εκατομμύρια δολλάρια στις προεκλογικές τους εκστρατείες στην Κεντρική Αμερική, θα έχει δείξει τουλάχιστον μια διάθεση να σταματήσει να ζει η χώρα του πάνω στο αίμα των άλλων. Δεν είναι και τα πάντα, αλλά και μια αρχή καλή θα ήταν, έστω για τα μάτια του (λατινοαμερικάνικου) κόσμου.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γιώργο οι απόψεις σου έιναι πολύ ενδιαφέρουσες και πραγματικά είναι πολύ καλό να βλέπουμε απόψεις από ανθρώπους που ζουν σε χώρες που έχουν πραγματικό παρε-δωσε με τις ΗΠΑ.

H χτεσινοβραδυνή ομιλία του Ομπάμα στο Σικάγο, ομολογουμένως συγκινητική:

Μέρος 1:


Μέρος 2:

 
Last edited:
Μηνύματα
14
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Πολλά μπράβο και τα προσωπικά μου συγχαρητήρια στο Γιώργο. Συμφωνώ απόλυτα.

Μακάρι η χαρά και οι ελπίδες που γεννήθηκαν λόγω της εκλογής του Ομπάμα να μην διαψευστούν. Όχι μόνο για τους συμπατριώτες του, για όλους μας. Διότι αν το στοίχημα Ομπάμα αποδειχθεί επιτυχημένο, θα ξεκινήσει σε ολόκληρο τον κόσμο μια περίοδος ελπίδας, φιλελευθεροποίησης (με την καλή έννοια), πίστης στον άνθρωπο και σε ιδανικά που είχαμε προ πολλού ξεχάσει.
Αλλά, φεύ! Σε περίπτωση που το στοίχημα Ομπάμα καταρρεύσει, μας περιμένουν ακόμα πιο μαύρες μέρες... Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Xαίρομαι πολύ που βγήκε ο κ.Ομπάμα!
Η Αμερική,όπως και ο υπόλοιπος κόσμος,χρειαζόταν κάτι διαφορετικό.
Η "γρουσουζιά" της προηγούμενης οχταετίας,ανήκει πλεόν στο παρελθόν.
Εκείνοι που κατηγορούσαν τον Μπους στην πρώτη τέτραετία και που οι ίδιοι τον ξαναψήφισαν στην δεύτερη,κατάλαβαν επιτέλους το μέγα λάθος.Σύμφωνω κι εγώ με τον Γίωργο απολυτα!Aφού Φλόριντα και Βιρτζίνια που κατεξοχήν ρεπουμπλικανοί τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια,έβγαλαν Ομπάμα,τότε ήταν δεδομένη και η νίκη του σε όλες τις πολιτείες.
Ξενύχτησα βλέποντας τις εξελίξεις και η αλήθεια είναι πως αρχικά ήταν πολυ μετέωρα τα πράγματα ανεξάρτητα αν οι δημοσκοπήσεις ήθελαν τον κ. Ομπάμα μπροστά.
πολλές φορές εχουν πέσει έξω αλλά ευτυχώς όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση!
Αντε να παίρνουμε και εμείς σειρά! :)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Επιτέλους ένας συμπαθής Ανδρας !!!
Με συγκίνησε η ομιλία τότε του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1963,(έγινε αναφορά σε αυτή σήμερα),όπου η επιθυμία του ήταν ,κάποτε οι λευκοί να σφίξουν το χέρι ενός έγχρωμου!! και νά μετά απο πολλά χρόνια έγινε πραγματικότητα! πέρα απο τα πολιτικά σχέδια,που σίγουρα θα ειναι πολύ καλύτερα απο αυτά των συντηρητικών ρεπουπλικάνων,ο Ομπάμα,ειναι ένας άνδρας με τιμιο λόγο,ταπεινός και σεμνός,που εμπνέει αν μή τι άλλο συμπάθεια.δυνατός λόγος χωρίς να ψάχνει τις λέξεις του άμεσος ,και με απίθανο χαμόγελο!!! το χρειάζεται ο κόσμος της αμερικής ,και μακάρι να προλάβει να κυβερνήσει για πολλα χρόνια!
δεν σας κρύβω οτι φοβάμαι για την ζωή του ,ακριβώς επειδή παρεκλινει απο τις ρότες των προηγούμενων κάου μπόις....
καλή τύχη να έχει λοιπόν ο χαμογελαστός γλυκός και λυγερόκορμος Ομπάμα!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

thanosth

Member
Μηνύματα
3.373
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Yes, he can!:clap:

Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από την εκλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Πέμπτη τρεις εκτελεστικές διαταγές και μία προεδρική εντολή που αφορούν την μεταχείριση των υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνεται και οδηγία για το κλείσιμο της φυλακής στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο στη Κούβα μέσα σε ένα χρόνο. Αυτή υπήρξε μία από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Μπαράκ Ομπάμα.
Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα ότι θα συνεχίσουν το αγώνα κατά της τρομοκρατίας «με αποτελεσματικότητα και με τρόπο συνεπή με τις αξίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα μετά την τελετή υπογραφής των διαταγμάτων.
Με δικαστική απόφαση την Τετάρτη, έπειτα από προεδρική εντολή, ανεστάλησαν για 120 ημέρες οι δίκες πέντε κρατουμένων στη φυλακή μέχρι να εξεταστούν ζητήματα που σχετίζονται με τα στρατοδικεία που εκδικάζουν τις υποθέσεις.
Τα διατάγματα περιλαμβάνουν ακόμη πρόβλεψη για ομάδα εργασίας που θα καταθέσει προτάσεις σχετικά με τη μεταχείριση υπόπτων που θα συλληφθούν στο μέλλον όπως και την τοποθεσία όπου θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι του Γκουαντάναμο.
Επίσης, το στρατιωτικό προσωπικό θα υποχρεώνεται να τηρεί το εγχειρίδιο των ενόπλων δυνάμεων κατά την ανάκριση των υπόπτων, το οποίο απαγορεύει την λεκτική και σωματική βία για την απόσπαση πληροφοριών.
Η νέα διάταξη απαγορεύει, κατά συνέπεια, τη χρήση του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού (waterboarding) που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια οι μυστικές υπηρεσίες κατά την ανάκριση των κρατουμένων.
* Υπέρ του κλεισίματος της φυλακής τάχτηκε και ο υποψήφιος για επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, απόστρατος ναύαρχος Ντενις Μπλερ. Κατά την ακρόασή του στη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του δήλωσε ότι «το Γκουαντάναμο έχει γίνει ένα επιβλαβές σύμβολο για τον κόσμο και πρέπει να κλείσει» ενώ τάχτηκε υπέρ της ανθρώπινης μεταχείρισης των κρατουμένων.
[/quote]Πηγή:
in.gr -
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
«το Γκουαντάναμο έχει γίνει ένα επιβλαβές σύμβολο για τον κόσμο και πρέπει να κλείσει»
...και να ανοιξει ενα αλλο, καπου αλλου. Μεχρι να το μαθουν και να γινει κι αυτο επιβλαβες συμβολο θα περασει καιρος και τοτε θα το κλεισουμε, θα ξανα-φανουμε δημοκρατες και θα ανοιξουμε ενα καινουργιο....

Το οτι το κλεινουν γιατι εχει γινει επιβλαβες συμβολο και οχι γιατι αναγνωριζουν, εστω για τα ματια, οτι ηταν ενα μερος οπου καταπατουνταν καθε συνθηκη που εχει υπαρξει ever για τα ανθρωπινα δικαιωματα με εκνευριζει αφορητα. Και το πιο εκνευριστικο ειναι που καποιοι θεωρουν και προσπαθουν μεσω των ΜΜΕ να μας πεισουν πως αυτο δειχνει πραγματι στροφη της αμερικανικης ηγεσιας!!!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.373
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ρ. Κάστρο: «Φαίνεται καλός άνθρωπος ο Ομπάμα»
Θετικός σε διάλογο με τον Ομπάμα δείχνει ο πρόεδρος της Κούβας. Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο ευχήθηκε «καλή τύχη» στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και όπως επισήμανε στους δημοσιογράφους ο κ. Ομπάμα «φαίνεται καλός άνθρωπος».
«Φαίνεται πως είναι καλός άνθρωπος, του εύχομαι καλή τύχη», ανέφερε ο κ. Κάστρο όταν ρωτήθηκε από τον Τύπο στη διάρκεια επίσκεψής του σε σχολείο, συνοδευόμενος από την Αργεντινή ομόλογό του, Κριστίνα Κίρχνερ.
Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Κουβανού ηγέτη στην χθεσινή ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στις αρχές του μήνα ο Ραούλ Κάστρο είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να ανοίξει διάλογο χωρίς
«μεσολαβητές» με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ωστόσο έχει επίσης εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής τονίζοντας ότι ο Ομπάμα, μόνος του δε μπορεί να αλλάξει όλο το αμερικανικό πολιτικό σύστημα.
Και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να ανοίξει διάλογο με την Κούβα.
Καντάφι: Ο Ομπάμα μπορεί να δημιουργήσει μία «νέα Αμερική»
Σε μία «νέα Αμερική» μπορεί να μετατρέψει ο Μπαράκ Ομπάμα τις ΗΠΑ, δήλωσε ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι σήμερα.
«Η Αμερική έγινε σήμερα μία άλλη Αμερική», δήλωσε χθες (Τετάρτη) ο κ. Καντάφι, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με φοιτητές του Πανεπιστημίου του Τζόρτζταουν των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης της Λιβύης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί στον Μπαράκ Ομπάμα η ευκαιρία να αλλάξει τις ΗΠΑ σε ένα φιλελεύθερο κράτος, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αρκετά θετικά σημάδια στη νέα προεδρία, όπως το κλείσιμο του Γκουαντάναμο και η απόσυρση των στρατευμάτων από το Ιράκ.
Πηγή

kathimerini.gr | home page
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Δεν ειπα πως ο Ομπαμα ειναι κακος ανθρωπος... Ισως να ειναι ο καλυτερος. Απλα θεωρω πως η πολιτικη των ΗΠΑ υπαγορευεται απο πολυ πιο ψηλα και πιο πισω απο αυτον και ειναι πολυ λιγα τα πραγματα που μπορει να πετυχει. Προφανως ενας προεδρος με αυτο το προφιλ βολευει αυτη τη στιγμη γι΄αυτο και εκλεχθηκε. Το μονο που λεω ειναι πως εγω δεν πειθομαι. Ισως να ειμαι εγω κακος ανθρωπος!!!!

Υ.Γ. Πολυ καλη η ιδεα σου να βαλεις τον Ραουλ να απαντησει αντι για σενα!!!!;)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.012
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom