Επικίνδυνοι/Ασφαλείς προορισμοί

dimitris70

Member
Μηνύματα
97
Likes
20
Με αφορμή την συζήτηση για την επικινδυνότητα στην Βενεζουέλα και στο Ρίο της Βραζιλίας θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη σε πια πόλη, προορισμό και γενικότερα χώρα αντιμετώπισαν σοβαρό κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα λόγω ατυχήματος, απόπειρα κλοπής ή όποια άλλης μορφής βιαιοπραγίας.
Ποιές περιοχές θεωρούν αρκετά επικίνδυνες για να ταξιδέψουμε και από την άλλη μεριά σε ποιά μέρη και χώρες ένοιωθαν ασφαλείς 100%.
Θα ήθελα να παραθέσουμε σοβαρές περιπτώσεις και να συζητήσουμε για αλήθειες και ψέματα, σχετικά με την επικινδυνότητα, που ακούγονται για κάθε προορισμό.
Ζητώ συγνώμη γιατί είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν οι σχετικές πληροφορίες στις ιστορίες και στις συζητήσεις αλλά σαν καινούργιο μέλος θα ήθελα μια συγκέντρωση των πληροφοριών αυτών η οποία θα μας προετοιμάσει για να αντιμετωπίσουμε τους τυχόν κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε χώρες που θέλουμε να επισκεφθούμε.
Ενοείται ότι δεν θα ήθελα να συζητήσουμε για διάφορες μικροαπατεωνιές που θεωρούνται συνηθισμένες παντού (υπερχρέωση ταξί και προμήθειας συναλλάγματος, κλοπή από μικροπωλητές και πορτοφολάδες).
 
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Σελήνη
Γενικότερα σε χώρες που υπάρχει φτωχιά και το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό συγκεντρώνεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πέσεις θύμα απάτης ή επίθεσης.


Τα πάντα βέβαια είναι σε συνάρτηση με το πόσο προκλητικός είσαι και εσύ...
π.χ. Αν κυκλοφορείς με ακριβή κυριλέ αμφίεση σε κακόφημη περιοχή ακόμα και της κεντρικής Ευρώπης τότε όπως και να το κάνουμε δίνεις στόχο...

Φαντάσου τώρα πώς θα αντιδράσουν οι μελαψοί κάτοικοι της νοτίου Αμερικής όταν εμφανιστεί μπροστά από την παράγκα που έχουν για σπίτι, ένας ανοιχτόχρωμος Ευρωπαίος με μια φωτογραφική μηχανή στο λαιμό που κοστίζει όσο 6 μισθοί στη χώρα τους...


Για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθείς το σύστημα “χαμαιλέοντας”, να προσπαθείς δηλαδή να δίνεις όσο το δυνατό περισσότερο ντόπιος..


Αυτά σαν γενικός κανόνας.. τώρα όσον αφορά προορισμούς που είναι λίγο περισσότερο επικίνδυνοι από τους άλλους από αναφορές τρίτων θα σου αναφέρω ενδεικτικά τη λατινική Αμερική – Μεξικό, (εκτός των τουριστικών θερέτρων), χώρες της κεντρικής Ασίας, όπως επίσης και κάποιες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης..


Από της χώρες που έχω προσωπική άποψη (βλέπε χάρτη), πουθενά δεν ένοιωσα ότι απειλούμε σε μεγάλο βαθμό αλλά βέβαια και πουθενά δεν προκάλεσα την τύχη μου..
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
ετσι ακριβως ειναι φιλε...οπου προκαλεις την τυχη σου ισως την πληρωσεις...εγω πιστευω οτι οσο κινδυνευω σε καποιες περιοχες της θεσσαλονικης αλλο τοσο θα κινδυνευα στο κεντρο της λιμας...δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει ενας τουριστας εδω και να παει βολτα στον (εξωτικο κατα τα αλλα..)δενδροποταμο...:haha:..οπως και εγω δεν πηγα στις φαβελες τις λιμας να διασκεδασω..ειναι καποια μερη που ειναι "αβατα" σε καθε πολη του κοσμου..τωρα για την προσωπικη μου εμπειρια στο περου και στη βολιβια δεν κινδυνεψαμε καθολου...(βεβαια το παλλικαρι που εγραψε πριν,εχει απολυτο δικιο..πρεπει να ψιλοπροσαρμοστεις με την φαση ολη του καθε προορισμου...ειχαμε εναν τυπο που ηταν υπερβολικα κομψα και ακριβα ντυμενος για εκεινα τα μερη..και ειναι σεβαστο βεβαια ο καθενας να ντυνεται οπως γουσταρει αλλα ετσι ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ τους γυρω σου και μετα απο το κακο γκρινιαζεις..
δε συνεβη ομως το ιδιο και στη χιλη,οπου οι "πολιτισμενοι"(!!!!)χιλιανοι αποδειχτηκαν "τσακαλια"στις κλοπες...και μας εκανε ιδιαιτερη εντυπωση οτι μας το λεγανε απο την αρχη του ταξιδιου μας οτι στη χιλη θα αντιμετωπισουμε το μεγαλυτερο προβλημα...εχουν και εναν περιεργο νομο που αν τυχον σε κλεψουν το πορτοφολι και τους πιασει ενας αστυνομικος την στιγμη εκεινη,αν παραδωσουν το πορτοφολι δεν διωκονται ποινικα,φευγουν σαν κυριοι,παροτι σε εκλεψαν..!!!:shock::shock:
παντως ειναι και να μη σου τυχει βεβαια η κακια στιγμη...
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στην μονη χωρα που πραγματικα φοβηθηκα ηταν η Σαουδικη Αραβια, φοβομουν να κοιταξω γυρω μου γιατι θα εβλεπα παιδια να κακοποιουνται μεχρι λυποθυμιας, στις πλατειες την Παρασκευη αποκεφαλισμους, και γυναικες να μαστιγωνονται στην μεση του δρομου με αστειες αφορμες. Αραβες να μου φερονται βιαια γιατι δεν ειχα καλυψει το κεφαλι μου σωστα. 2-3 φορες γλιτωσα απο καθαρη τυχη.
 

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Lyda???Δεν το πιστεύω αυτο που διάβασα!!!Τόσο άσχημα τα πραγματα στην ΣΑουδική Αραβία, και στις πλατείες κάνουν τέτοια πράγματα??:shock:Ποπο!!!!Δεν ήξερα ότι και οι τουρίστριες πρέπει να καλύπτονται..
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Για περισσοτερες λεπτομερειες ριξε μια ματια την ιστορια μου Σαρια και Σαουδικη Αραβια, στην Σ.Α δεν υπαρχει τουρισμος οπως τον ενοεις, ειναι αδυνατον μια γυναικα να παει χωρις να συνοδευεται απο συγγενη της.....εγω παρακαλεσα και εκβιασα πολυ κοσμο για να τα καταφερω
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
καλησπερα φιλοι, σχεδιαζω να παω την ανοιξη στο λιβανο και μετα συρια και ιορδανια.ξερει κανεις αν μπορω να παρω βιζες οταν φτασω στη βυρητι η στα συνορα τησ συριας ή αν πρεπει να τισ εχω απο τις πρεσβειες τησ αθηνας?
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
καλησπερα φιλοι, σχεδιαζω να παω την ανοιξη στο λιβανο και μετα συρια και ιορδανια.ξερει κανεις αν μπορω να παρω βιζες οταν φτασω στη βυρητι η στα συνορα τησ συριας ή αν πρεπει να τισ εχω απο τις πρεσβειες τησ αθηνας?
Ότι θυμάσαι χαίρεσαι...
 

dimitris70

Member
Μηνύματα
97
Likes
20
??????????? τι ζορι τραβας? μια ερωτηση εκανα...
Είσαι εκτός θέματος και συζήτησης, αυτό εννοεί.
Μπορείς να κάνεις αναζήτηση χώρας και να βρεις ότι πληροφορίες θέλεις καθώς και να διαβάσεις τις σχετικές ταξιδιωτικές ιστορίες. Ψάχτο λίγο το site.
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
καθολου εκτος θεματος φιλε μου.. γιατι αν βρεθεις χωρις τα καταλληλα εγγραφα στα συνορα συριας - λιβανου...αμεσωσ το ταξιδι γινεται επικινδυνο και αντε να ξεμπλεξεις μετα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.440
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom