Νέα Ζηλανδία Η Μέση Γη και το χρονικό του ύπνου, της φαγούρας και…των πτωμάτων

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
ΗΜΕΡΑ 5 & 6: Αυτή η Μόρντορ…πού είναι;;

To πρόγραμμα της μέρας περιελάμβανε επίσκεψη στο γεωθερμικό πάρκο Waiotapu. Ομολογουμένως είναι το πιο ενδιαφέρον και πολύχρωμο γεωθερμικό πάρκο, που περιβάλλεται από πυκνό δάσος. Το highlight του πάρκου θεωρείται το γκέιζερ Lady Knox το οποίο εκρήγνυται καθημερινά στις 10:15, μόνο που η εκτόνωση προκαλείται με τη χρήση…σαπουνάδας. Εντούτοις αυτό δεν πτοεί τους επισκέπτες να τρέχουν άρον άρον για να παρακολουθήσουν την επίδειξη. Εμείς αντίθετα προς το πλήθος αγνοήσαμε επιδεικτικά το digital γκέιζερ (άμα έχεις πάει Ισλανδία αυτό είναι απλή οδοντόκρεμα).
Ως αποτέλεσμα το πάρκο ήταν σχεδόν άδειο και το απολαύσαμε με το ραχάτι μας καλύπτοντας όλες τις προτεινόμενες διαδρομές (συνολικά 1.30 ώρα). Πέρα από τις γνωστές κοχλάζουσες λασπολακκούβες, το εντυπωσιακότερο όλων ήταν η Champagne Pool.
Η Champagne λίμνη στο πάρκο Waiotapu
Σκαλισμένη σε μια διαδρομή χιλιάδων χρόνων ηφαιστειακής δραστηριότητας, είναι μια καυτή πισίνα οι όχθες της οποίας εχουν ένα υπέροχο ωχροπορτοκαλοκεραμιδοκόκκινο χρώμα (που θα έλεγε κι η Μιραράκη). Η φύση γι’ ακόμα μια φορά αποδεικνύεται μοναδικός καλλιτέχνης. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν κι οι λίμνες σε τυρκουαζοκροκί χρώμα.
Στο γεωθερμικό πάρκο Waiotapu

Πήραμε στη συνέχεια το δρόμο προς το νότο του βόρειου νησιού μέσω της λίμνης Τaupo που είναι η μεγαλύτερη στη ΝΖ. Το ηλιόλουστο όμως πρωινό έδωσε τη θέση του σε βαριά σύννεφα και βροχή. Σε ένα διάλλειμα καλοκαιρίας καταφέραμε να επισκεφτούμε το ιστορικό χωριό Waihi στις νότιες ακτές της λίμνης όπου διασώζονται 2 κτίσματα όπου συνεδρίαζαν οι Μαορί, το Tapeka και το Te Mahua.

Ήταν τα μόνα αυθεντικά κτήρια Μαορί που μπορέσαμε να δούμε σ’όλο το ταξίδι. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή προς το εθνικό πάρκο Tongariro με τα ηφαίστεια. Ήταν το σκηνικό της εικονικής Μόρντορ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, κι εγώ περιχαρής άρχισα να προετοιμάζομαι να παραστήσω το γκόλλουμ με φόντο το απόκοσμο ηφαιστειακό τοπίο. Όμως μόνο Μόρτντορ δεν είδα…. Η συννεφιά και η ομίχλη δεν σε άφηναν να δεις πέρα από 10 μέτρα. Έτσι τα μαζέψαμε άρον άρον για να φτάσουμε πριν την ώρα μας στην υπναλέα Ohakune όπου για μια ακόμα φορά επιδοθήκαμε στη γνωστή μας υπνοθεραπεία και στο ξύσιμο.

Την επόμενη μέρα μέσα σε βαριά συννεφιά πήραμε το μακρύ δρόμο για το Wellington που βρίσκεται στο νότιο άκρο του βόρειου νησιού και είναι η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, φέρουσα και το τίτλο της ανεμοδαρμένης πόλης.
Το Wellington στεγάζει το μουσείο Te Papa, το μεγαλύτερο της χώρας, που είναι must see. Με είσοδο ελεύθερη για όλους είναι στην ουσία ένας πολυχώρος.
Τέχνη Μαορί στο μουσείο Te Papa
Στεγάζει μουσείο φυσικής ιστορίας (το πιο ενδιαφέρον ήταν το γιγάντιο καλαμάρι στη φορμόλη), εθνογραφικό μουσείο για την ιστορία και τον πολιτισμό των Μαορί, γκαλερί τέχνης, αίθουσες ενημερωτικών προβολών, παιδότοπους με εκπαιδευτικό υλικό, αίθουσες συναυλιών κλπ κλπ. Μπορείς να περάσεις ολόκληρη μέρα αν σταθείς με λεπτομέρεια σε κάθε έκθεμα. Δεν ήταν τυχαίο που γινόταν πανικός από προσέλευση κόσμου και κυρίως από οικογένειες με μικρά παιδιά.
Αν και παραθαλάσσια πόλη, η καρδιά του Wellington δεν χτυπά στο λιμάνι το οποίο έχει κυρίως έχει εμπορικό χαρακτήρα. Στους παράλληλους δρόμους προς το εσωτερικό θα συναντήσει κανείς το πεζόδρομο Cuba street με κτήρια από τις αρχές του αιώνα, καθώς και λεωφόρους γεμάτους με εστιατόρια, fast food όλων των κουζινών του κόσμου και μπαράκια. Και μιας και έτυχε να βρεθούμε εκεί Σαββατόβραδο επιτέλους είδαμε τους ΝΖ να το γλεντάνε και λίγο…. Έτσι θυσιάσαμε λίγο από τον ύπνο μας. Λίγο βέβαια, γιατί την επομένη είχαμε πρωινό ξύπνημα για να πάρουμε το καράβι για το νότιο νησί… Mέση Γη σου’ρχόμαστε!! :clap:(συνεχίζεται)
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τα περιγράφεις όλα με πολύ ωραίο και "γλαφυρό"τρόπο συγχρόνως!:haha:
Οσο για την παράγραφο σχετικά με τους ..Μαορί μου θύμισες πολλές εκδηλώσεις που γίνονται και σε άλλες χώρες που στο όνομα της όποιας επίδειξης κουλτούρας καταντούν όμως με τον τρόπο που γίνονται να είναι τουριστικοπανήγυρεις...(Ντουμπάι σαφάρι στην έρημο και μετά;βεδουίνικη βραδυά..στο Μαρόκο εκδήλωση με χορούς και παραδοσιακά φαγητά,δε θυμάμαι ακριβώς που αλλά γινόταν το αδιαχώρητο από πούλμαν κλπ)
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
αχ τι μου κάνετε??....
τσίμπησα κι άλλη ωραία ιστοριούλα :lol::lol:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Θεώρησα το όλο σκηνικό μια καλοστημένη επιχείρηση. Αν σκεφτείς ότι είχαν 2 παραστάσεις την ημέρα με τουλάχιστον 120 άτομα τη φορά επί 55 ευρώ το άτομο, τότε 2 Χ 120 Χ 55 = 13200 ευρώ σε μια βραδυά να μη προσθέσω τα ποτά που δεν ήταν στη τιμή. Δεν με ενοχλησε μόνο το στημένο του πράγματος, αλλά η όλη αμερικανιά στη προσέγγιση
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και επί τη ευκαιρία δεν ανοίγουμε κι εμείς κάτι ανάλογο μπας και οικονομικά ξελασπώσουμε στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Προτείνω να το κάνουμε αρχαιοελληνικοβυζαντινο... Στο τέλος θα σερβίρουμε γαρδούμπες και κοκορέτσια
 

vickygian

Member
Μηνύματα
87
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!!!
Και επί τη ευκαιρία δεν ανοίγουμε κι εμείς κάτι ανάλογο μπας και οικονομικά ξελασπώσουμε στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Προτείνω να το κάνουμε αρχαιοελληνικοβυζαντινο... Στο τέλος θα σερβίρουμε γαρδούμπες και κοκορέτσια


Συμφωνώ!!:clap: Μη σου πω ότι η δική μας εκδοχή θα είναι πολύ καλύτερη από τη δική τους :D
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
ΗΜΕΡΑ 7 & 8: Πάνω στην άμμο την ξανθή γράψαμε τ’ όνομά μας…

3 ώρες κρατά το ακτοπλοϊκό ταξίδι από Wellington για το λιμάνι του Picton στο νότιο νησί. Οι ΝΖ το αξιολογούν σαν ένα από τα ωραιότερα ταξίδια με πλοίο στο κόσμο, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μάλλον υπερβάλλουν. Στη ουσία στην τελευταία ώρα του ταξιδιού περνάς μέσα από φιορδ με χαμηλούς λόφους και διάσπαρτα νησάκια, μερικά πνιγμένα στο τροπικό πράσινο. Όμορφο, γαλήνιο τοπίο αλλά όχι και να μείνεις με το στόμα ανοικτό. Κι αν βέβαια η διαδρομή μέσα από τα στενά Cook έχει γίνει με καλό καιρό και δεν είσαι τάβλα στο σαλόνι του πλοίου λόγω ναυτίας.
Πρώτες εικόνες του νότιου νησιού από το καράβι

Προορισμός μας ήταν το εθνικό πάρκο Abel Tasman κι έτσι από το Picton ακολουθήσαμε τον παράδρομο Queen Charlotte Rd που ακολουθεί παράλληλη πορεία με την ακτογραμμή του Marlboro Sound. Το σκηνικό με τα νησάκια και τα χαμηλά φιορδ είναι αποτέλεσμα της ανόδου της στάθμης της θάλασσας κατά την ύστερη εποχή των παγετώνων. Με σύμμαχο έναν υπέρλαμπρο ήλιο απολαύσαμε μια εξαιρετική διαδρομή ανάμεσα στη τροπική βλάστηση και τα τυρκουάζ νερά κάνοντας συχνές στάσεις για φωτογραφίες και ρεμβασμό. Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή αυτή θεωρείται από τα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.
Η ακτογραμμή στο Marlboro sound
Το υπόλοιπο της διαδρομής μας μέχρι την κωμόπολη Τakaka στα όρια του πάρκου Abel Tasman, ήταν μάλλον πληκτική και στο τέλος κουραστική καθώς ήταν όλο στροφές με άνοδο και κάθοδο βουνού στο τελευταίο κομμάτι. Κατορθώσαμε όμως να φτάσουμε στη διαμονή μας κατά την ώρα του δείπνου (είπαμε εκεί τρώμε 7 με 8μμ).

Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας περιελάμβανε trekking στο πάρκο Abel Tasman. To πάρκο αυτό περιλαμβάνει μια σειρά διαδρομών μέσα από τροπικό δάσος βροχής (rainforest) σε συνδυασμό όμως που «σκοτώνει», καθώς κατά διαστήματα παρεμβάλλονται χρυσοκίτρινες παραλίες! Κοινώς πετάς το σακίδιο ρίχνεις βουτιά και συνεχίζεις…. Για τους πιο τεμπέληδες υπάρχουν και θαλάσσια ταξί που κάνουν τη διαδρομή όλου του πάρκου από θαλάσσης ή σου επιτρέπουν να σταματήσεις ενδιάμεσα και να περπατήσεις για μια μικρή απόσταση. Τουλάχιστον έτσι το φανταζόμουνα στο μυαλό μου… Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
Πουρνό πουρνό πήραμε το δρόμο για την παραλία Totaranui στο βόρειο άκρο του πάρκου που είναι και το σημείο έναρξης του trekking. Ο χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία μέσα από ένα καταπράσινο τροπικό δάσος, δεν πτοεί αρκετούς τουρίστες να φτάνουν εδώ και να κατασκηνώνουν στο οργανωμένο κάμπιγκ. Φτάνοντας και μεις ανακαλύπτουμε μια μεγάλη θεϊκή παραλία, με χρυσοκίτρινη άμμο, αφράτη αφράτη, σχεδόν άδεια (είπαμε άγνωστο γιατί, δεν κάνουνε μπάνιο), πεντακάθαρη και χωρίς ομπρέλες ή καντίνες!! Και με το τροπικό δάσος πάνω από τα κεφάλια μας… κοιτιόμαστε με το φίλο μου και σιωπηρά πήραμε την απόφαση: δεν το κουνάμε, δεν πάμε πουθενά. Μπανάκι, ηλιοθεραπεία και ξεκούραση. :cool: Πάντως μεταξύ μας, αίσχος! Ούτε ένα παγωμένο κοκτέιλ στη παραλία υπό τους ήχους Lady Gaga, λίγο τάνγκα για κουτσομπολιό….Τσ τσ υπανάπτυκτοι… πού εμείς στη Μύκονο!).
H χρυσαφένια αμμουδιά στο Totaranui
Παρά λοιπόν τις σαφέστατες «ελλείψεις» σε "παρουσίες" και υποδομές, εμείς απολαύσαμε το μπανάκι μας κάτι που είχαμε ανάγκη μετά από όλο το τρέξιμο και την οδήγηση.

Αργότερα στην επιστροφή, κάναμε μια μικρή παράκαμψη στο κόλπο Wainui με όμορφους βραχώδεις σχηματισμούς όπου τα νερά είχαν τραβηχτεί και σχηματιζόταν μια τεράστια παραλία.
Κόλπος Wainui
Ως έτεροι πρωτόπλαστοι μαζί με τους λιγοστούς επισκέπτες της παραλίας, απολαύσαμε ήλιο, θέα προς τον ανοικτό ωκεανό, την ηρεμία του τοπίου, αλλά μπάνιο δεν κάναμε…. Περπάταγες περπάταγες και όλο μέχρι τα γόνατα το νερό.
Στην επιστροφή μας αναφώνησα πανευτυχής : «Επιτέλους καλοκαιρινές διακοπές!!!»:clap: Κι αφού ξύστηκα πάλι γιατί η φαγούρα συνεχιζόταν, μετά το δείπνο των 7, την έπεσα για ύπνο! Ε, ρε γλέντια! :haha: (συνεχίζεται)
 
Last edited by a moderator:

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Hydronetta,

Γεωθερμικά πάρκα, δάση, σπήλαια με σκουληκάκια φωσφορίζοντα, καταρράκτες, λίμνες ...... καμμιά φωτογραφιούλα από την καμερούλα σας, και για μας τα καημένα ?? :(:( (να μην ψάχνουμε google...)


Και η φαγούρα, φαγούρα.... και ναι....αναμένομεν τον δολοφόνο....:haha::haha:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πρέπει να ρωτήσω τους μοντερέιτορς πώς κάνω ανέβασμα φωτογραφιών από το αρχείο μου
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ρώτα όποιον θες εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε, να διαβάσουμε, να δούμε φωτογραφίες, να εκστασιαστούμε γενικώς
 
Last edited by a moderator:

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ααααα, να σου πω: τρέκινγκ, τροπικά δάση, λεπτόκοκκες, χρυσαφένιες παραλίες για πρωτόπλαστους, ωκεανοί.......Μια χαρά περάσατε! Μπρος στον παράδεισο, μικρή, ελάχιστη θυσία τα κουνούπια κι οι φαγούρες!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Φαίνεται; φαίνεται; δεν έχω παράπονο, είδαν τα ματάκια μας πολλά, αλλά κατάλαβα ότι αν ένα ταξίδι που κάνω δεν έχει λίγο χρώμα και ...μπίχλα αρχίζω και βαριέμαι.
Ρόζα μου είμαι σε συγγραφικό οίστρο πράγμα σπανιότατο για μένα και με βλέπω μέχρι το Πάσχα να την έχω ολοκληρώσει την ιστορία
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.787
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom