Ικαρία Ικαρία ελεύθερο camping

dimitra481

Member
Μηνύματα
75
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Καλημέρα σε όλους!
θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για Ικαρία, είχα ρωτήσει και παλιότερα αλλά το επαναφέρω τώρα που είναι πια καλοκαίρι... Αποφάσισα να πάω Ικαρία φέτος 24 Ιουλίου και αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω πιο συγκεκριμένα είναι αν υπάρχει κάποιος χώρος που μπορείς να κατασκηνώσεις. Από ότι διάβασα οργανωμένο camping δεν υπάρχει οπότε ψάχνω για ελεύθερο που μπορείς να κατασκηνώσεις ήσυχα χωρίς να έρχεται αστυνομία κλπ καθώς διάβασα ότι σε κάποιες περιοχές συμβαίνει αυτό. Επίσης αν γνωρίζει κάποιος κανένα αρκετά οικονομικό δωμάτιο θα βοηθούσε πάρα πολύ. ¨οταν λέω οικονομικό εννοώ κάτω από 35ε,όσα έχω πάρει ως τώρα μου λένε 45-50...
ευχαριστώ
 

turms

Member
Μηνύματα
2.076
Likes
2.844
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
πριν 15 χρονια που ειχα παει ελευθερο κανανε στο Να...ετσι λεγεται...

για δωματιο τωρα...περασαν και χρονια. τι να σου πω.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Στον Να είναι όντως το καλύτερο σημείο. Δεν ξέρω πόσο ανεκτική είναι η αστυνομία τώρα. Πριν από 10 χρόνια περίπου που είχα κάνει κάμπινγκ έρχονταν αστυνομικοί από τη Σάμο κάθε Πέμπτη και έβγαζαν τις σκηνές των κατασκηνωτών. Μετά με άγριο ύφος έλεγαν "την άλλη Πέμπτη που θα έρθουμε να μη σας βρούμε εδώ". Φυσικά μετά όλοι ξανάστηναν τις σκηνές τους. :) Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Στον Να υπάρχουν συνήθως και τα πιο φτηνά δωμάτια. Έχω ακούσει τιμές 25-30 ευρώ (βέβαια δεν υπάρχουν πολλές ανέσεις και έχει πολλή κάθοδο ως την παραλία), άντε να ανέβουν κάπως λόγω υψηλής σεζόν. Δεν ξέρω όμως αν θα τα βρεις να διαφημίζονται στο ίντερνετ.
 

dimitra481

Member
Μηνύματα
75
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! ελπίζω να πάει καλά...
 

VoulaTaz

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Φίλη Δήμητρα μάλλον εγώ θα σε διαφωτίσω λίγο περισσότερο. Ήμουν πέρυσι το καλοκαίρι στην Ικαρία αρχές Αυγούστου,οπότε μπορώ να σου δώσω τα πιο πρόσφατα νέα. Δεν υπάρχει όντως οργανωμένο εκεί. Το καλύτερο μέρος για 'μένα για να κάνεις ελεύθερο είναι το Νας. Δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό και αν αποφασίσεις να πας Ικαρία,δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας οπουδήποτε αλλού να στήσεις τη σκηνή σου. Πρόκειται για ένα δάσος με απόλυτη ησυχία(ακούς μόνο τζιτζίκια) κατά μήκος ενός ποταμού. Όντως, παίζει πολύ κυνηγητό από αστυνομία. Το δάσος, όμως, είναι μεγάλο και δε θα ενοχληθείς καθόλου. Εγώ δεν είδα κανέναν δέκα μέρες που ήμουν εκεί. Απλά πρέπει να περπατήσεις τα μονοπάτια και να στήσεις μακρυά από την είσοδο(αν μπορείς να το αποκαλέσεις έτσι), είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Έτσι δε θα σε ενοχλήσει κανείς. Κατά τη γνώμη μου ανέβα, αλλά πήγαινε να δεις τι παίζει και κάτω.
 

VoulaTaz

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Αυτό που πρέπει να ξέρεις, όμως, είναι ότι επειδή πέρσι έγιναν κάποιοι γεροί τσακωμοί ανάμεσα σε "κατοίκους" του Να και σε ντόπιους, έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για να γίνει το μέρος αυτό αρχαιολογικός χώρος. Δηλαδή, να φυλάσσεται και να μην μπορεί να κατασκηνώσει φυσικά κανένας εκεί. Δεν ξέρω τι έχει αποφασιστεί τελικά και θέλω κι εγώ να μάθω, γιατί θα 'θελα να ξαναπάω. Πρόσεξε λοιπόν μην κλείσεις εισιτήρια και φτάσεις ως εκεί τσάμπα. Το ψάχνω κι εγώ για να μάθω, αλλά όλοι έχουμε την ίδια απορία.. Τώρα να σου δώσω λίγες οδηγίες. Το Νας είναι κοντά στον Αρμενιστή. Τα δύο μέρη τα ενώνει ένας χωματόδρομος. Μη νομίσεις ότι πας λάθος, γιατί απλά είναι έξω από τον πολιτισμό.
 

VoulaTaz

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Βέβαια, δεν υπάρχει ταμπέλα στην είσοδο που να σου λέει ότι εδώ κάνουμε ελεύθερο(!), οπότε όταν αρχίσει ο χωματόδρομος να είσαι λίγο προσεκτική για να δεις την είσοδο. Συνήθως, υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια απ' έξω,οπότε θα το βρεις. Το πιο κοντινό λιμάνι είναι ο Εύδηλος. Δε σου συνιστώ να κλείσεις καράβι για Άγιο Κήρυκο, γιατί είναι μεγάλη η απόσταση. Ο Εύδηλος είναι αρκετά κοντά. Οι μετακινήσεις είναι δύσκολες, αλλά παίζει πολύ το ωτοστόπ. Αν δεν πας, δηλαδή, με μεγάλη παρέα μπορείς και να μην πάρεις μεταφορικό. Σταματάνε πολύ εύκολα και σε παίρνουν. Η καλύτερη εποχή είναι να πας Αύγουστο που έχουν πολλά πανηγύρια και γίνεται χαμός. Όλος ο κόσμος χορεύει στους δρόμους και στα γήπεδα μέχρι το πρωί.
 

VoulaTaz

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Μέσα σ' αυτούς θα 'σαι κι εσύ. Οι πιο ωραίες παραλίες είναι στο Νας(εκεί παίζει και γυμνισμός,αλλά μην ανησυχείς,δεν είναι υποχρεωτικός) και στις Σευχέλλες(όνομα και πράγμα). Λιβάδι και Μεσαχτή είναι οι κλασικές μεγάλες παραλίες που πάει και όλος ο κόσμος. Μεγάλη προσοχή στη θάλασσα, παίζει πολύ κύμα που μπορεί πολύ άνετα να σε ρίξει στα βράχια. Γι' αυτό, στα επικίνδυνα σημεία έχουν βάλει σημαδούρες που δεν πρέπει με τίποτα να προσπεράσεις. Φαρμακείο υπάρχει στο Χριστό Ραχών, απέναντι ακριβώς είναι το κέντρο υγείας. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί. Εμείς, ας πούμε, το χρειαστήκαμε. Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, εμείς δεν τα είδαμε όλα. Σου εύχομαι να μπορέσεις να το γυρίσεις όλο και να μου πεις μετά κι εμένα καινούρια πράματα. Καλά να περάσεις. Εύχομαι να βοήθησα, κι εσένα και όποιον άλλο έχει σκοπό να πάει. Θα περάσεις πολύ όμορφα πάντως. Αυτό είναι σίγουρο. Η Ικαρία είναι τέλεια.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.506
Likes
8.041
Ως τρελή φαν του νησιού να συμπληρώσω ότι όντως είναι μαγικό μέρος στο Νας αλλά η αστυνομία κυνηγάει πολύ...ειδικά μετά το περσινό καλοκαίρι όπου υποτίθεται ότι το μέρος χρησιμοποιήθηκε ως τόπος συνάντησης ατόμων προσκέιμενων σε αντιεξουσιαστικές ομάδες.
 

dimitra481

Member
Μηνύματα
75
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες, με τις πολύ βοηθητικές λεπτομέρειες. Το χω αποφασίσει για Ικαρία κι ελπίζω να βρω τη λύση και με το camping:D
 

dimitra481

Member
Μηνύματα
75
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Τελικά δυστυχως καταλήξαμε σε ένα ας πούμε οικονομικό δωμάτιο.. Και λέω ας πούμε γιατί χαιρόμαστε στην Ελλάδα όταν πέφτουμε κάτω από τα 50 ? ετσι πως μας έχουν κάνει. Ελπίζω να περάσουμε καλά τελικά..
 

έλλη87

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
ικαρία δωμάτια

Δήμητρα θα ήθελα να σε ρωτήσω που βρήκες δωμάτιο κάτω από 50 ευρώ και εάν ήταν ωραίο το νησί.μήπως μπορείς να με βοηθήσεις γιατί σκεφτομαι να πάω φέτος
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.230
Μηνύματα
884.380
Μέλη
38.919
Νεότερο μέλος
ArgiroPappa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom