Τουρκία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

sarakatsanos

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Συγνώμη. Πρέπει αμέσως να πέσουν οι τόνοι και να αναζητήσουμε όλοι στο site αυτό για το οποίο γίναμε μέλη. Δεν έχω κανένα λόγο να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανένα από τα μέλη του. Τα όποια σχόλια έκανα από τα ταξίδι μου είναι αυστηρός προσωπικά και δεν προσπάθησα να πιέσω κανέναν να με ακολουθήσει. Αντίθετα επειδή κάποιοι « έξυπνοι» θέλουν να το παίζουν ότι είναι υπεράνω και με ανώτερο επίπεδο προσπάθησαν χωρίς κανένα λόγο να κρίνουν την ιστορία μου. Λυπάμαι πολύ!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.241
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είπαμε ήδη ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Προχωρούμε με μηνύματα εντός θέματος. :)
 

dmantak

Member
Μηνύματα
9
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Το Φεβρουαριο Βενεζουελα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια-Αστραλια
κωνσταντινουπολη

οι μιναραδες εινα εργο ενος εξησλαμισμενου ελληνα του Σουλειμαν Σιναν νομιζω.
να ειναι καλα ο ανθρωπος γιατι αν προσεξες καλα στο γυναικωνιτη απο τη δεξια πλευρα τα μαρμαρα στο πατωμα εχουν σπασει κ το πατωμα εχει αρχησει να βουλιαζει.
αν δεν υπηρχαν οι μιναραδες των οποιων οι βασεις στηριζουν τα θεμελια του ναου ,ο ναος απο το βαρος ειδικα του τρουλου ,ο οποιος ειναι θαυμα αρχιτεκτονοκης,αλλα πολυ ευπαθης θα ειχε καταρευσει.
 

dragonfly

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Παιδιά και εγώ έχω πάει στην Άγια Σοφιά και πραγματικά η ομορφιά του μνημείου και το δέος που νιώθει κανείς πόσο μάλλον αν είναι Έλληνας δεν περιγράφεται.Σχετικά με το θέμα της συντήρησης η αλήθεια είναι ότι το μνημείο δεν είναι και στα καλύτερα του και πως να είναι άλλωστε μετά από τόσους αιώνες ύπαρξης... Περίμενα να το δω πολύ πιο λαμπερό αλλά σε αντίθεση αντίκρυσα μια Αγιά Σοφιά με ένα σωρό σκαλωσιές από δω και από εκεί.Οι Τούρκοι από τη πλευρά τους αναφορικά με το θέμα της συντήρησης πιστεύω ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους και πάλι αυτό το κάνουν για δικό τους συμφέρον και όχι των Ελλήνων φυσικά.Το θέμα τώρα του τι έκαναν στην Άγια Σοφιά οι Τούρκοι και τι δεν έκαναν στο πέρασμα των αιώνων είναι άλλο ζήτημα.Θεωρώ ότι έκαναν πολλά,θα μπορούσαν να μην είχαν κάνει τίποτα και να σεβαστούν το μνημείο,θα μπορούσαν όμως μέσα στο μίσος τους να είχαν κάνει ακόμη περισσότερα.Τους κατακρίνω για όλα αυτά που έκαναν και που δε το σεβάστηκαν παρ'ολα αυτά σκεφτείτε ότι αν δεν είχαν μετατρέψει την Άγια Σοφιά σε τζαμί που λειτουργούσε επί αιώνες και μετέπειτα σε μουσείο το μνημείο αυτο δεν θα υπήρχε.Γιατί ένα τέτοιο μνημείο χρειάζεται τρομερή συντήρηση,αέρα,και γενικότερα άλλα μέτρα συντήρησης και που αν το είχαν κλείσει απλά,σήμερα θα πηγαίναμε στη Πόλη και θα μας έλεγαν .."κάπου εδώ υπολογίζεται ότι βρισκόταν η Αγιά Σοφιά".Και ξαναλέω ότι έκαναν το έκαναν γι'αυτούς άλλα άθελα τους μας βοήθησαν και μας οι αθεόφοβοι;) και πηγαίνουμε και τη καμαρώνουμε σήμερα.
Τέλος,υπάρχουν πολλών ειδών Τούρκοι...Εγώ αυτούς που έχω γνωρίσει τους έχω συμπαθήσει πολύ,έχω πολλούς φίλους και γενικότερα πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολύ σα λαοί.Όταν μάλιστα είχα πάει Τουρκία όταν άκουγαν ότι είμαστε Έλληνες όλο δώρα μας έκαναν,μας μιλούσαν,έλεγαν ιστορίες του παρελθόντος και δε μας άφηναν να φύγουμε.Εντάξει θα πείτε σίγουρα ότι τη δουλειά τους έκαναν στη τελική με τόσους Έλληνες που πηγαίνουν εκεί...θέλω να πιστευώ όμως ότι δεν είναι μόνο αυτό και ότι καλώς ή κακώς μας συνδέουν πολλά πράγματα...
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Dragonfly, που το ξέθαψες αυτό το εκπληκτικό thread???? Και μουχε ξεφύγει έως τώρα (ευτυχώς...)
 

ΠΚοτσικος

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
"Περαστικος" εχω περαση 3-4 φορες απο την "Πολη"
Ο κοσμος μας αγαπα και παντα οι παλαιοι λενε οτι περναγανε καλυτερα με τους Ελληνες,
παρα τωρα. Διοτι τοτε ειχανε δουλεια ενω τωρα....
Οι σκαλωσιες στην Αγια Σοφια ειναι εκει πριν το 2000
Θα σας πω περισσοτερα μετα την εκδρομη που προγραμματισα αρχες Δεκεμβριου
 

monalisa

Member
Μηνύματα
19
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Βέλγιο χωρίς επιστροφή...
Να διορθώσω κάτι και γω, στα πλαίσια που μου επιτρέπονται φυσικά και με πολύ φιλικές διαθέσεις, πως στην Αγία Σοφία η σκαλωσιά και τα υπόλοιπα πράγματι εξυπηρετούν λόγους συντήρησης και στατικότητας. Τ γνωρίζω διότι είμαι και γω του επαγγέλματος και βεβαιώ πως έτσι είναι. Ο τρούλος της έχει πέσει δύο φορές και έχει ξαναχτιστεί (φαντάζομαι το γνωρίζατε αυτό) και οι διεργασίες υποστήριξής του είναι απαραίτητες. Πέρα από αυτό θεωρώ πως την προσέχουν αρκετά αυτήν και άλλα χριστιανικά μνημεία (π.χ Μονή της Χώρας όπου τα ψηφιδωτά στέκουν ανέπαφα) μέχρι εκεί που προσέχουν και τα όποια δικά τους φυσικά, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Τέλος να πω πως δείγματα απολιτισμού εχουμε δείξει και εμείς με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τζαμί στην Θεσσαλονίκη το οποίο την δεκαετία του '80 ήταν κινηματογράφος ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν. Τα μνημεία είναι μνημεία όποιοι και αν τα δημιούργησαν χωρίς κάποιο να έχει μεγαλύτερη αξία από κάποιο άλλο. Πάντα φιλικά και πάντα όντας φιλότεχνη και μνημειολάτρης.
 

dimitra481

Member
Μηνύματα
75
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
επειδή φεύγω μεθαύριο, ξέρει κανείς που μπορώ να πάρω τούρκικεσ λιρες?μου είπαν πως δεν έχει η τράπεζα
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
επειδή φεύγω μεθαύριο, ξέρει κανείς που μπορώ να πάρω τούρκικεσ λιρες?μου είπαν πως δεν έχει η τράπεζα
Mπορεία απλά να αλλάξεις όταν φτάσεις...ή βρες κάποιο ανταλλακτηριο...δεν παιζει να μην εχουν...εγω εδω στη Θεσσαλονικη ειχα βρει δηναρια FYROM
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
επειδή φεύγω μεθαύριο, ξέρει κανείς που μπορώ να πάρω τούρκικεσ λιρες?μου είπαν πως δεν έχει η τράπεζα
δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις λίρες από δω...δε συμφέρει κιολας η ισοτιμία συνήθως ,στο αεροδρόμιο έχει ανταλλακτηριο και στην Κωνσταντινουπολη θα βρεις σε κεντρικά σημεια...κυρίως πάνω στην Ιστικλαλ...
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Και τα οποια δεν κανουν και κρατηση...οταν ημουν εγω τον Απριλιο του 2009 η ισοτιμια ηταν 1 ευρω=2.12 τουρικες λιρες, τώρα δεν έχω ιδέα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.283
Μηνύματα
886.602
Μέλη
38.952
Νεότερο μέλος
barkoulis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom