Και τι δεν θα 'δινα...

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μα όλοι το ίδιο λέμε εδώ στην παρέα, και η Καθιστή Αρκούδα και ο Αετός του Ήλιου και ο Πολεμικό Πνεύμα Που Τραγουδά :xmas_mrgreen:
Οταν φτασει στο track 9 φωναξε με, θελω να τ' ακουσω.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μην παίζεις με τον πόνο μας. Ποτέ δεν φτάνει στο track 9, καναδυο λέει και σταματάει. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι απλή συνωνυμία.
Α, απο τοτε που εγινε ΧΑιτης λεει μονο τον Εθνικο υμνο και το εμβατηριο... Καταλαβα.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.890
Likes
14.557
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εγω λεω κοριτσια να του κανουμε φαν κλαμπ :)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.309
Likes
5.065
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
tripakias said:
Α, απο τοτε που εγινε ΧΑιτης λεει μονο τον Εθνικο υμνο και το εμβατηριο... Καταλαβα.
Ρε τριπάκια τα πιστεύεις αυτά που γράφεις; Μην μπλέκεις τον εθνικό ύμνο και τα εμβατήρια με τα κόμματα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε τριπάκια τα πιστεύεις αυτά που γράφεις; Μην μπλέκεις τον εθνικό ύμνο και τα εμβατήρια με τα κόμματα.
Εγω τα μπλεκω ή αυτοι; Δεν νομιζω να ξερουν και τιποτ΄αλλο να πουν αφου ακομα και τον Εθνικο Υμνο που τον "τραγουδουν" συνεχεια, τον κανουν λαθος


Ευτυχως το εμβατηριο το λεν σωστα, δεν εχει στιχους.
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επιτελους φτανουμε στην Αδριανου οπου ειναι και ο προορισμος μας για φαγητο.
Σημερα η μερα δεν αφηνει πολλα περιθωρια επιλογης κι ετσι αρχιζει η αναζητηση τραπεζιου. Πολυ δυσκολο να βρεθει καποιο αδειο και ακομη πιο δυσκολο να βρεθει τραπεζι για τεσσερις αδειο.

Η Αδριανου ειναι ενας μαγικος δρομος. Ιδανικος για περπατημα, χαλαρωση. Δεν ξερω αν υπαρχει αλλος δρομος που να μην κοιτα σταγονα θαλασσας, να βρισκεται παραλληλα σε γραμμες μεσου σταθερης τροχιας κι ομως να 'ναι τοσο καταλληλος για ουζοκατασταση.

Μια συστοιχια απο ταβερνακια και καφε προσφερουν τραπεζια εκατερωθεν του πλακοστρωτου δρομου, υπο τη δροσια της σκιας μεγαλων πλατυφυλλων δεντρων, κοιταζοντας το ναο του Ηφαιστου, την Αρχαια Αγορα και στο βαθος την Ακροπολη. Κι ολ' αυτα με φοντο το γαλανο χρωμα που χαριζει ο υπερλαμπρος ηλιος στον αττικο ουρανο.

Αυτα βεβαια τα θαυμαζεις τις μερες που εχεις δυνατητα επιλογης θεσης. Σημερα ειναι τα παντα γεματα και αφου αφηνω τη θεα στους μουσαφιρηδες αρκουμαι να κοιτω την προσοψη της ταβερνας. Ωραια δεν λεω. Γαλαζια κουφωματα, τοιχοι στο χρωμα της ωχρας και ενα ανοιχτο γκρι για τις νεοκλασσικες λεπτομερειες που συνδυαζεται ομορφα σε καποια σημεια με το ασπρο του παγου.

Το γκρι εχει επιλεγει και για τα τραπεζομαντηλα που ειναι ομως σκεπασμενα με λευκα χαρτινα και σε συνδυασμο με την απουσια αδειου τραπεζιου δυσκολα διακρινονται. Λευκα τροπος του λεγειν δηλαδη, αφου ποτηρια, μπουκαλια και πιατα κανουν το τραπεζι να ασφυκτια και ελειψη χωρου και ανεσης εχουν σημαδευτει πολλακις με σαλτσες, λαδια, ποτα και αλλα. Ο Ελληνας πρεπει να φαει ο,τι νηστισιμο δεν θα φαει για τις υπολοιπες μερες μεχρι την επομενη νηστεια.

Η εκκλησια μπορει να μας στερει τουτη τη μερα μεταξυ αλλων και απο το κρεας με αιμα, γενναιοδωρη οπως ειναι ομως μας αφηνει να καταβροχθισουμε τα θαλασσινα ολου του Αιγαιου, τα οποια δεν εχουν αιμα. Αρκει να εχουν μαγειρευτει με φυτικο λαδι. Το ελαιολαδο ειναι αμαρτια!

Για την οικογενεια μου η ωρα της παραγγελιας ειναι μια πολυ δυσκολη και χρονοβορα υποθεση. Αυτο οφειλεται κυριως στην αδερφη μου που εχει και φοβερα περιορισμενη γκαμα φαγητων που τρωει και αναποφασιστηκοτητα να διαλεξει αναμεσα απο αυτα τα λιγα που της αρεσουν. Σε μερες νηστεια η κατασταση γινεται ακομη πιο δυσκολη αφου πρεπει να ειναι σιγουρη πως κανενα απο τα υλικα που θα υπαρχουν στα πιατα απο τα οποια θα φαει δεν θα περιεχει μη νηστισιμο υλικο.

Ειναι απο τους τυπους εκεινους που στη νηστεια κοιτα πισω στη συσκευασια καθε τροφης μην τυχον και περιεχει πχ η σοκολατα ιχνος σκονης γαλακτος και της χαλασει τη νηστεια! Βεβαια αν το γαλα ειναι φυτικο η σοκολατα θα καταναλωθει! Θα καταναλωθει; Υπερβαλεις! Ναι, η αληθεια ειναι πως η αδερφη μου ειτε ειναι νηστεια, ειτε οχι θα φαει το πολυ δυο σειρες σοκολατας.

Στον αντιποδα η Μανα μου που παραγγελνει αμεσως και παντα καταληγει να τρωει το χειροτερο απο τα πιατα που θα ερθουν στο τραπεζι ανταλλασοντας το προθυμα με το δικο της.

Οι καταλογοι κλεινουν και το νοημα μου στον κοιλαρα μεν καλοντυμενο δε ημιφαλακρο με γυαλακια κυριο που καθεται στο ταμειο θα φερει αμεσα τον σερβιτορο στο τραπεζι μας για να παραγγειλουμε. Θα τελειωναμε μια ωρα αρχιτερα αν αντι να πουμε τι θελουμε, λεγαμε τι δεν θελουμε απο τον καταλογο. Ειπαμε ειμαστε στο 2005, ο Ελληνας εχει λεφτα, ξερει να τα σκορπα και ειναι ντροπη να σηκωθεις απο το τραπεζι και να αφησεις αδεια πιατα.

Το σερβις ειναι ταχυτατο. Το φαγητο για τα δεδομενα της μερας συμπαθητικο. Τα γκαρσονια ευγενικα, προσχαρα, απλα και ανετα ντυμενα με τζιν, t-shirt με τη φιρμα του μαγαζιου και ελβιελες. Ποσο απεχθανομαι το μαυρο υφασματινο παντελονι, το λευκο πουκαμισακι και τα σκαρπινια δεν λεγεται!

Η μερα, η παρεα, το μερος, το ουζο, το κεφι δημιουργουν μια χαρουμενη ατμοσφαιρα που δεν εχει καμια σχεση με τα γιορτινα οικογενειακα τραπεζια που γινονται αναμεσα στους τοιχους του σπιτιου και πολλες φορες καταληγουν σε καβγα. Πραγματικα, ευτυχισμενη οικογενειακη ατμοσφαιρα!

-Καφεδακι, θα θελατε; Ρωτα το γκαρσον που φερνει το λογαριασμο.
-Οχι, ευχαριστουμε. Θα τον πιουμε αλλου...
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.111
Likes
24.139
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καταπληκτικός !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.275
Μηνύματα
885.892
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom