Καταρράκτες Αγγέλου ΤΕΛΟΣ

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.721
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ου, αν συμβαίνουν λέει...
Το αν η απόπειρα πραξικοπήματος του '92 ήταν δικαιολογημένη δεν το έθιξα, για μένα όλα τα πραξικοπήματα είναι αδικαιολόγητα, ο Τσάβες από το '92 αποκόμισε διετή φυλάκιση αλλά και τρομερή δημοτικότητα (πριν από αυτό ήταν σχετικά άγνωστος).

Τα νούμερα είναι από το άρθρο της Wikipedia, θα τα ξανακοιτάξω μόλις βρεθώ εκτός Κούβας και το συζητάμε μέσω πμ αν δε βαριέσαι.
 

Vesna

Member
Μηνύματα
28
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βλάστη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Καναδάς, Αργεντινή
Ας φροντίσει να συμμαζέψει το μαύρο χάλι της χώρας του, που είναι από τις πλουσιότερες της Αμερικής και ο κόσμος πεινάει και μετά ας ασχοληθεί με τις ονομασίες.

Η οικονομική πρόοδος της Βενεζουέλας στη δεκαετία Τσάβες την τελευταία δεκαετία είναι προφανής ακόμη και στους τυφλούς, τουλάχιστον σε όσους από εμάς την έχουν επισκεφθεί και στην προ Τσάβες εποχή.Ενδεικτικά σου αναφέρω πως από την ακραία φτώχεια (σύμφωνα με το ΔΝΤ!! όχι και τον πιο συμπαθή προς αριστερές κυβερνήσεις οργανισμό) βγήκε το 20% του πληθυσμού, η χώρα πλέον έχει τους τρίτους υψηλότερους μισθούς στη Νότιο Αμερική, αποπληρώθηκε ΠΛΗΡΩΣ το εξωτερικό χρέος της Βενεζουέλας σε αυτούς που την έκλεβαν επί 30 χρόνια, έχουν δημιουργηθεί πανεπιστήμια, δρόμοι, αεροδρόμια, σύστημα υγείας, κρατικά σούπερ μάρκετ με χαμηλότατες τιμές για να ψωνίζουν κρέας κι αυτοί που επί δεκαετίες το έβλεπαν μόνο ζωγραφιστό, η χώρα απέκτησε δικό της δορυφόρο κι υπερσύγχρονες τηλεπικοινωνίες, η ανεργία έπεσε στο 7,5% από το 21%, οι εμπορικές σχέσεις και τα πρότζεκτ με τις χώρες της περιοχής αυξήθηκαν κατακόρυφα (π.χ γεωτρήσεις με τη Βραζιλία), μείωσαν τους ρύπους, σταμάτησε ο βιασμός του Ορινόκο από τους παράνομους υλοτόμους , δημιουργήθηκαν εθνικά πάρκα, προγράμματα διάωσσης της κουλτούρας των ιθαγενών,η χώρα έχει βάλει μπρος ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης των εισαγωγών(ήδη οι εισαγωγές στα τρόφιμα έχουν μειωθεί κατά 70% με την κυβέρνηση επιτέλους να αξιοποιεί την ακαλλιέργητη γη των γαιοκτημόνων), έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές κατοικίες(οι περίφημες petrocasas) για όσους ήταν ξεχασμένοι και άστεγοι επί δεκαετίες...

Ποιες δεκαετίες; Αυτές κατά τις οποίες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας χαρίζονταν για...10$ το βαρέλι σε ξένες εταιρείες, όταν επί 30 χρόνια η Βενεζουέλα με έσοδα ίσα με 17 σχέδια Μάρσαλ δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ κι έμεινε πίσω από όλες τις άλλες οικονομίες της περιοχής για να της τρώει τα λεφτά η SHELL και η TEXACO. Επί 30 χρόνια εισέπραττε μια μειονότητα πλουσίων που απέκτησαν βίλες στο Μαϊάμι, εξοχικά στη Μαργαρίτα, ιδιωτικά αεροπλάνα κι ένα στρατό από ΜΜΕ που εξακολουθούν να βρίζουν την κυβέρνηση στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με μεθόδους που οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο θα είχαν οδηγήσει στο κλείσιμό τους (π.χ το πρωτοσέλιδο με τη γελοιογραφία που απεικόνιζε την οκτάχρονη κόρη του Τσάβες να κάνει στοματικό έρωτα στο πτώμα του Τσε για να αναφέρω μόνο ένα).

Υπάρχουν και εμφανέστατες αποτυχίες (π.χ το θέμα της εγκληματικότητας), υπερβολές (φραστικές και μη) από έναν άνθρωπο που θεωρεί πως είναι η μετενσάρκωση του Μπολίβαρ, αλλά σε γενικές γραμμές η Βενεζουέλα πλέον έχει καταφέρει να αποκτήσει το ρόλο που της πρέπει στην περιοχή, η μείωση της φτώχειας είναι εντυπωσιακή και δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση -με όλα τα ιδιωτικά μέσα εναντίον της και σε επίπεδα παραπληροφόρησης πρωτόγνωρα- κερδίζει τις εκλογές με άνεση από το 1999 κι έπειτα. Τις εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων αναγνωρίζουν όλες οι χώρες του πλανήτη, οι ΗΠΑ, η ΟΑΕ, ο ΟΗΕ και γίνονται υπό το βλέμμα παρατηρητών του Ιδρύματος Τζίμυ Κάρτερ, της ΕΕ και όποιου άλλου απορεί με μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να είναι δημοφιλέστατη παρά τις υστερίες των ΜΜΕ της ολιγαρχίας.

Ή οι Βενεζουελάνοι τρελάθηκαν και ψηφίζουν μαζικά υπέρ μιας κυβέρνησης που έχει αλλάξει τη ζωή τους εντυπωσιακά από το 1999 και τα ΧΑΛΙΑ της προ-Τσάβες εποχής, ή εσύ κάνεις κάποιο λάθος φίλε traveladdict... Μήπως βλέπεις πολύ Globovision; Ξέρεις, είναι εκείνο το κανάλι που απήγαγε (!) τον Τσάβες ενορχηστρώνοντας πραξικόπημα το 2002 μαζί με το RCTV, το οποίο δε διήρκησε ούτε 72 ώρες, αφού βγήκε ο κόσμος στους δρόμους απαιτώντας την άμεση επιστροφή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου τους κι έτσι ακυρώθηκε η πρώτη και μοναδική τους εξαγγελία (η ιδιωτικοποίηση των πηγών πετρελαίου...τι σύμπτωση!).

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει σε 9 συνέχειες το ντοκιμαντέρ "The Revolution Will Not be Televised" στο YouTube. Πρόκειται για την απίστευτη μαρτυρία Ιρλανδών δημοσιογράφων που πάνε στο προεδρικό μέγαρο να πάρουν συνέντευξη από τον Τσάβες...και γίνεται το πραξικόπημα! Τα καταγράφουν όλα από το εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου κι η όλη ιστορία είναι εκπληκτική.

Μόλις έβγαλε το τελευταίο του ντοκιμαντέρ για τον Τσάβες και ο Όλιβερ Στόουν, αλλά δεν πρόλαβα να το δω, το δείχνανε στο φεστιβάλ κινηματογράφου την ίδια ώρα με το περουβιάνικο La Teta Asustada (που σάρωσε τα βραβεία... απίστευτη ταινία με φοβερό ενδιαφέρον για όποιον έχει και το παραμικρό ενδιαφέρον για το Περού).

Η μετονομασία των καταρρακτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη κατά τη γνώμη μου. Δε γίνεται όλα τα πράγματα σε αυτή την ήπειρο να έχουν το όνομα του πρώτου Άγγλου, Γάλλου, Ισπανού ή Αμερικάνου που τα "ανακάλυψε" λες και οι ντόπιοι δεν υπήρχαν πριν, δε ζούσαν σε αυτές τις περιοχές και δεν ήξεραν ότι υπήρχαν ή δεν οδήγησαν τους "εξερευνητές" σε αυτά.
Αν είναι έτσι να βγάλουμε και το Μάτσου Πίτσου Bingham's City, αφού αυτός ήταν ο πρώτος Αμερικανός που είχε τη φοβερή διαύγεια να πληρώσει τέσσερα ολόκληρα σόλες σε έναν ντόπιο για να τον οδηγήσει στην εγκαταλελειμμένη πόλη...
Γεια στο στόμα σου βρε Yorgo για όλα όσα είπες!!!

Το ντοκιμαντέρ που λες, το έχω δει σε Αθηναϊκό κινηματογράφο που έκανε αφιέρωμα στη Βενεζουέλα, πριν κανά δυο χρόνια και είναι όντως συγκλονιστικό!

Όσο για τον καταρράκτη του Αγγέλου (ουπς... του Κερεπακουπάι ήθελα να πω!) είχα την τύχη να τον δω από κοντά τέτοιες γιορτινές μέρες (στο τέλος του 2006) και μπορώ να πω ότι η στιγμή που τον αντίκρισα -και πέταξε το μονοκινητήριο αεροπλανάκι που βρισκόμουν από πάνω του!!!- ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου ως τώρα...

Πετώντας πάνω απ' τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, το λιγότερο που έχει σημασία για ένα τέτοιο θαύμα της φύσης, είναι το όνομα (που κατά τη γνώμη μου βέβαια, καλώς ο Τσάβες το άλλαξε).
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Yorgo oπως ειπε και ενας φιλος παραπανω το να πατησω απλα ενα 'ευχαριστω' ειναι λιγο...Πριν απο λιγο διαβασα ολο το Topic μονορουφι...Σε ευχαριστουμε για την πολυ καλη σου αναλυση...Εκπληκτικη..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.721
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εάν δεν κάνεις κάποιο λάθος εδώ, θα έπρεπε οι Βενεζουελάνοι να ήταν οι ευτυχέστεροι του πλανήτη. Ούτε η Σουηδία έχει τέτοια νούμερα. Σύμφωνα με έκθεση (2006) του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Οικονομική Ανάπτυξη, το πλουσιότερο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχει το 85% του συνολικού πλούτου. ------

Κάνεις λάθος φίλε, καμία χώρα δεν έχει τέτοια νούμερα, ο μέσος όρος είναι το 10% να κατέχει το 31% του πλούτου μιας χώρας. Η στατιστική που αναφέρεις αναφέρεται προφανώς σε συγκριτικά μεταξύ χωρών (π.χ παγκοσμίως το 10% των πλουσίων χωρών να έχουν το 85%) κι όχι εσωτερικά σε μια εθνική οικονομία. Στην πιο άνιση οικονομία στον κόσμο (της Σουαζιλάνδης), το 10% των πλουσίων έχει το 50% του πλούτου. Για μια αναλυτική (αλλά όχι updated λίστα), δες αυτό:

Income Distribution richest 10% (most recent) by country
 
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.036
Likes
1.604
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (επιμένω να μην αναφέρω κυβερνητικές, αλλά αντι-κυβερνητικές πηγές), το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού είχε το 35% του πλούτου της χώρας, όταν μόνο το 2000 (δηλαδή μόλις στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Τσάβες) το ποσοστό αυτό έπεσε στο 29% με σημαντική αναδιανομή υπέρ των φτωχών και σήμερα υπολογίζεται στο 23%.
Μα τι διαφορετικό είπα Γιώργο ; Είπα ότι το 23% είναι πολύ καλό νούμερο και όπως βλέπουμε στην λίστα το έχουν Δυτικοευρωπαϊκά κράτη. Εσύ ανέφερες ότι το 2000 ήταν στο 29 % με πτωτική τάση ενώ ο πίνακας που παραθέτεις λέει 36,5 % για το 2002. Γιαυτό είπα ότι έχεις κάποιο λάθος. Προς Θεού δεν το σύγκρινα με το παγκόσμιο 10% προς 85% όπου εκεί μπαίνουν μέσα το 95% του πληθυσμού της Ινδίας και το 85 % της Κίνας πάνω δηλ. από 2 δισεκατομμύρια.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Φοιτητές εναντίον Τσάβες
Συλλαλητήριο στη Βενεζουέλα κατά της παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης
aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1098814_b.jpg

Associated Press​

Καράκας
awww.in.gr_news_images__email.gif awww.in.gr_news_images__print.gif

Με τη χρήση δακρυγόνων κατάφερε η αστυνομία να διαλύσει τους χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Καράκας για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες να διακόψει τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού που του ασκεί αντιπολίτευση.

Οι εκπομπές του καναλιού RCTV, όπως και άλλων πέντε ιδιωτικών καναλιών, σταμάτησαν την Κυριακή επειδή το κανάλι δεν μετέδωσε μία ομιλία του Τσάβες. Φοιτητές και μαθητές από πανεπιστήμια και σχολεία της πρωτεύουσας διαδήλωσαν με τα χέρια τους βαμμένα λευκά και προσπάθησαν να φτάσουν στα γραφεία του κυβερνητικού οργάνου που ρυθμίζει τα θέματα του Τύπου.

Απωθήθηκαν από μία μικρή ομάδα οπαδών του Τσάβες, ενώ μετά επενέβη η αστυνομία που άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα.

«Είμαστε εδώ εξαιτίας της παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης» δήλωσε ένας φοιτητής ιατρικής. «Είναι η δεύτερη φορά που διακόπτεται η λειτουργία του RCTV» είπε.

Διαδηλώσεις φοιτητών έγιναν και στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας, Ζούλια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
κοίτα να δεις τί γίνεται βρε παιδάκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κόσμος: Περισσότερες ειδήσεις
 
Last edited by a moderator:

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Το τραγικό θα ήταν,να μην μπορούν να διαμαρτύρονται.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.721
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι εκπομπές του καναλιού RCTV, όπως και άλλων πέντε ιδιωτικών καναλιών, σταμάτησαν την Κυριακή επειδή το κανάλι δεν μετέδωσε μία ομιλία του Τσάβες.

Το RCTV (ο βασικός μοχλός του πραξικοπήματος του 2002) έχει σταματήσει να λειτουργεί ως συμβατικό κανάλι από τότε που έληξε η άδεια εκπομπής του. Συνέχισε όμως απρόσκοπτα να εκπέμπει ως καλωδιακή τηλεόραση. Λόγω του ότι επί μήνες κανένα ιδιωτικό κανάλι δε μετέδιδε ΚΑΜΙΑ είδηση της κυβέρνησης (δε γινόταν αναμετάδοση των ειδήσεων, δηλαδή αποφάσιζε η κυβέρνηση ότι το τάδε πανεπιστήμιο θα είνια δωρεάν, ή ότι λειτουργεί νέα κλινική δωρεάν ή πως αυξάνονται οι συντάξεις και ο πολίτης δεν το μάθαινε ΠΟΤΕ) η κυβέρνηση υποχρέωσε τα κανάλια να έχουν τουλάχιστον ένα μισάωρο ειδήσεων όπου πρέπει να αναφέρουν τις ανακοινώσεις της (και ας τις σχολιάζουν όπως θέλουν, αλλά ας τις αναφέρουν τουλάχιστον). Το RCTV δε συμμορφώθηκε με το μέτρο. Συνέχισε να εκπέμπει δορυφορικά, υποστηρίζοντας πως δεν υπάγεται στους βενεζουελάνικους νόμους διότι έχει ως βάση το Μαϊάμι (!) και μπορεί να εκπέμπει ό,τι θέλει, χωρίς να υπάγεται στους βενεζουελάνικους νόμους (όπως και πολλοί ευρωπαϊκοί θέτουν όρους για το ποσοστό ενημέρωσης του συνολικού προγράμματος). Με την τελευταία βουλευτική απόφαση, η πρακτική αυτή απορρίπτεται και θα πρέπει να υπάγεται στους νόμους όσων καναλιών εκπέμπουν στη βενεζουελάνικη επικράτεια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλά βρε Γιώργο, αλλά δε μπορουσε να του ρίξει ένα πρόστιμο από εδώ ίσαμε εκεί κάτω καταρχήν, και εφόσον δεν συμμορφωνόταν (που κατά πως φαίνεται δε θα...) να του στερούσε το σήμα για καμιά εβδομάδα, και στο τέλος, αφού είχε γίνει κλιμάκωση και εφόσον και πάλι συνεχιζόταν αυτή η πρακτική, τότε να το έκλεινε οριστικά.
Εκτός αν όλα αυτά που λέω είχαν ήδη προηγηθεί οπότε και απλώς πληροφορούμεθα την τελευταία πράξη του έργου.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.721
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
να του στερούσε το σήμα για καμιά εβδομάδα, και στο τέλος, αφού είχε γίνει κλιμάκωση και εφόσον και πάλι συνεχιζόταν αυτή η πρακτική, τότε να το έκλεινε οριστικά.

Όλα αυτά που λες γίνονται από το 1999, κλείσαμε 11 χρόνια με το RCTV να δείχνει κινούμενα σχέδια με την ανήλικη κόρη του Τσάβες να κάνει στοματικό έρωτα στους πολιτικούς του αντιπάλους και να αποκαλεί τον εκλεγμένο πρόεδρο "μουλάρι", "πίθηκο" και "ναρκομανή". Δεν αναφέρει κανένα νόμο από αυτούς που περνάνε, δε δείχνει ποτέ τον Τσάβες στις ομιλίες του και επί 24 ώρες στο κάτω μέρος της οθόνης περνάνε μυνήματα SMS από "δυσαρεστημένους πολίτες" που ΟΛΑ θεωρούν πως ο πρόεδρος που πιάνει τα 2/3 των ψήφων είναι δικτάτορας.

H άδεια του RCTV έληξε πριν από 2-3 χρόνια και η κυβέρνηση δεν την ανανέωσε. Προς έκπληξη πολλών, παρά τη δεδομένη στήριξη του RCVT στο πραξικόπημα του 2002, η κυβέρνηση τους επέτρεψε να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέχρι τη λήξη της άδειας παρότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν πάει φυλακή για το ρόλο τους στα του 2002. Αυτοί συνέχισαν να εκπέμπουν δορυφορικά με απίστευτο πρόγραμμα (το τελευταίο που είδα ήταν η ερμηνεία τους για το νέο εκπαιδευτικό νόμο, σύμφωνα με την οποία "η κυβέρνηση θα πάρει την κηδεμονία των παιδιών από τους γονείς και θα τη δώσει στο κόμμα!"). Πραγματικά μιλάμε για παγκόσμιο μιντιακό φαινόμενο, αυτά που γίνονται στη Βενεζουέλα δε γίνονται πουθενά στον πλανήτη, είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς αν δεν δει το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών. Το πραξικόπημα του 2002 είναι το πρώτο (αν δεν κάνω λάθος) μιντιακό πραξικόπημα στα χρονικά του δυτικού κόσμου, φαινόμενο άξιο μελέτης.

Για περισσότερα σχετικά με το RCTV:
(είναι το πρώτο από τα 8 αποσπάσματα, εύκολα βρίσκετε και τα υπόλοιπα).
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
ρε γιώργο δεν λες τον σύντροφο τσάβες να πεταχτεί μιά στιγμή προς τα εδώ να κλείσει και τα ελληνικά κανάλια να γλιτώσουμε. Όλο ριάλιτι, σαπουνόπερες, κοκορομαχίες, Να δω τότε οι αγρότες έκλειναν τους δρόμους και τα λιμάνια? στην κούβα πάντως δεν άκουσα ποτέ να στήθηκε αγροτικό μπλόκο. φαίνεται εκεί οι αγρίτες δεν έχουν προβλήματα. αχ ρε ούγκο που μας χρειάζεται!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.258
Μηνύματα
885.376
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom