Κοινωνικές ειδήσεις & παράξενα (όλα εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Επειδή το φόρουμ έχει γεμίσει με τόπικ τέτοιου τύπου που έχουν μηδενική συμμετοχή, θα μαζευτούν όλα σε αυτό το τόπικ.

Από δω και πέρα, παρακαλώ παρόμοιες ειδήσεις/θέματα να γράφονται εδώ. :)
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γαλλία:Πέρασε από πάνω του το τρένο και ούτε καν ξύπνησε

Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά γλύτωσε ένας 19χρονος Γάλλος, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ ήπιε λίγο παραπάνω, αποκοιμήθηκε πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και πέρασε από πάνω του ένα ολόκληρο τρένο μεγάλων ταχυτήτων (TGV).
Το γεγονός βεβαιώνει εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Βαν της βορειοδυτικής Γαλλίας όπου συνέβη το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο νεαρός άνδρας, όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά και ότι το τρένο που πέρασε από πάνω του τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, δεν κατάφερε ούτε να τον ξυπνήσει.
Ο νεαρός ξύπνησε όταν ο οδηγός του τρένου τον πλησίασε και άρχισε να τον κουνά για να διαπιστώσει αν είναι ζωντανός.
Οπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός αποκοιμήθηκε ανάμεσα στις δύο σιδηροτροχιές σε τέτοια στάση, ώστε να έχει ένα περιθώριο 10 εκατοστών στα πλάγια και 20 εκατοστών από πάνω, ανάμεσα στο σώμα του και το διερχόμενο τρένο.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γερμ. Πρακτορείο

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/14/1714681.htm
 
Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Οι άνδρες λένε περισσότερα ψέματα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν αμερικανοί ειδικοί καταρρίπτει την πεποίθηση ότι οι γυναίκες λένε περισσότερα και συχνότερα ψέματα, καθώς και στις δύο «κατηγορίες» οι άνδρες έχουν την... πρωτιά.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες λένε ψέματα με διπλάσια συχνότητα από ό,τι οι γυναίκες. Η έρευνα αφορούσε τα «καθημερινού» τύπου ψέματα που λέει κάποιος στον σύντροφό του, στο αφεντικό του, στους συναδέλφους του και στον κοινωνικό του περίγυρο. Οι άνδρες συνήθως λένε ψέματα σε μια γυναίκα για την εμφάνισή της- π.χ., ότι δεν έχει κάποιο ψεγάδι, παραπάνω κιλά κτλ. Επίσης, πολύ συχνά οι άνδρες λένε ψέματα για το πόσο αλκοόλ έχουν καταναλώσει. Οι γυναίκες λένε συνήθως ψέματα για το αν και το πόσο έχουν ψωνίσει.

Το πιο κοινό ψέμα που λένε και τα δύο φύλα είναι «δεν έχω κάτι, είμαι μια χαρά». Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 άτομα. Ενα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε είναι ότι σχεδόν εννέα στους δέκα ερωτωμένους (και από τα δύο φύλα) δήλωσαν πως καταλαβαίνουν εύκολα αν ο σύντροφός τους λέει ψέματα.

πηγή Οι άνδρες λένε περισσότερα ψέματα - TO BHMA
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Site που προσφέρει e-mail μετά θάνατον

Ο φόβος του ξαφνικού θανάτου, χωρίς κανείς να προλάβει να επανορθώσει τα λάθη του ή να αποχαιρετίσει τους αγαπημένους του, αποτέλεσε επιχειρηματική ευκαιρία για έναν δαιμόνιο Αυστραλό, ο οποίος δημιούργησε μια εταιρία στο Ίντερνετ, την FromBeyond2u (Από το Υπερπέραν σε Σένα), μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν να στείλουν μετά τον θάνατό τους ηλεκτρονικά μηνύματα σε συγγενείς και φίλους, που έχουν επιλέξει πριν τον θάνατό τους
Δημιούργησε έτσι ένα site, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, όσο ζουν, να αφήσουν βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα ή οτιδήποτε άλλο σε ψηφιακή μορφή, που θα σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μετά θάνατον, σε μια λίστα ατόμων που έχουν προεπιλέξει.

Πληρώνοντας ένα δολάριο την εβδομάδα, οι συνδρομητές-πελάτες του FromBeyond2u μπορούν να αποθηκεύουν τις αγαπημένες ψηφιακές μνήμες τους και να προγραμματίζουν αποχαιρετιστήρια μεταθανάτια μηνύματα, που μπορούν να σταλούν –εδώ το πράγμα γίνεται λίγο πιο μακάβριο και ανατριχιαστικό!- ακόμα και αρκετό καιρό μετά τον θάνατό τους, σε κάποια επέτειο, σε γενέθλια, κλπ. στο μέλλον.

Βέβαια, όπως παραδέχτηκε ο δημιουργός της νέας υπηρεσίας, μπορεί να υπάρχουν και ορισμένες…απρόσμενες παρενέργειες. Τι γίνεται, για παράδειγμα, αν ο γαμπρός, που πεθάνει πρώτος και ποτέ δεν είχε πει στην πεθερά του πόσο τον εκνεύριζε, αποφασίσει να της το θυμίζει, μετά τον θάνατό του κάθε λίγο και λιγάκι, έχοντας προγραμματίσει να της στέλνει στο e-mail της, για τα επόμενα δέκα χρόνια, μάλλον ενοχλητικά (αν όχι υβριστικά) μηνύματα; Η μόνη λύση, παραδέχεται ο Ίνγκραμ, είναι η αλλαγή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την άτυχη πεθερά...

ολόκληρο το άρθρο Site που προσφέρει e-mail από τον τάφο! | Τεχνολογία | Ελευθεροτυπία
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Απαγωγή Λερούνη: 2 εκατ. δολάρια και απελευθέρωση Ταλιμπάν, τα λύτρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την ιστοσελίδα dawn.com, ο Θανάσης Λερούνης είναι ασφαλής και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Οι απαγωγείς του Έλληνα μηχανικού και επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. «Έλληνες Εθελοντές», Θανάση Λερούνη, απαίτησαν για την απελευθέρωσή του 2 εκατομμύρια δολάρια καθώς και την απελευθέρωση τριών ηγετών των Αφγανών Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που ανέλαβε την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, στην επαρχία Νουριστάν, ο Έλληνας εθελοντής κρατείτο στην περιοχή Καμντές «σώος και ασφαλής». Μάλιστα, μέλη της αντιπροσωπείας που τους επετράπη να συναντηθούν με τον κ. Λερούνη εξεπλάγησαν από τους όρους απελευθέρωσης που έθεσαν οι Ταλιμπάν.
Σε γράμμα που έστειλε στην οικογένεια του στις 19 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λερούνης είπε ότι ήταν καλά και δεν αντιμετώπιζε κανένα σοβαρό πρόβλημα από την πρώτη στιγμή της απαγωγής του. «Ζω μαζί με μια ομάδα Ταλιμπάν. Είναι πολύ φιλόξενοι και κάνουν ότι μπορούν για τη ζωή και την ασφάλεια μου. Η συμπεριφορά τους είναι πολύ καλή», εξήγησε χαρακτηριστικά και αφού ευχαρίστησε όσους τον επισκέφτηκαν και ενδιαφέρθηκαν να λύσουν το πρόβλημά του κατέληξε:
«Παρακαλώ καλέστε τους συγγενείς μου, μέλη των ‘Ελλήνων Εθελοντών’ και την πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ και πληροφορήστέ τους ότι είμαι καλά και γι’ αυτό να μην ανησυχούν». Οι κάτοικοι στα χωριά των Καλασά προειδοποίησαν ότι αν η κυβέρνηση αποτύχει στην ασφαλή απελευθέρωση του Λερούνη θα στραφούν σε άλλο κράτος, προσφέροντας την ίδια στιγμή τις περιουσίες τους για να πληρώσουν τα λύτρα των απαγωγέων.



kathimerini.gr με πληροφορίες από dawn.com

Hμερομηνία : 21-09-09
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το Τατζικιστάν απαγόρευσε τη γενειάδα σε δασκάλους

Απαγόρευση της γενειάδας σε δασκάλους κάτω των 50 ετών στο Τατζικιστάν.
Οι αρχές του Τατζικιστάν απαγόρευσαν στους δασκάλους και στους πανεπιστημιακούς καθηγητές κάτω των 50 ετών να φέρουν γενειάδα ενώ περιόρισε και το μήκος της γενειάδας των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Το Τατζικιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν, θεωρεί απειλή για την ασφάλειά του τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις και έχει θέσει εκτός νόμου τα θρησκευτικά κινήματα που δεν συμβαδίζουν με την κρατική εκδοχή του Ισλάμ.
Οι άνδρες σε αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία φέρουν συχνά γενειάδα, σε ένδειξη πίστης στο Θεό.
Με βάση τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, οι δάσκαλοι ενώ των 50 ετών μπορούν να έχουν γένια μήκους μόλις 3 εκατοστών.
Ωστόσο, οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν επίσης στους δασκάλους να φορούν δυτικά ρούχα όπως τζιν, μίνι φούστες και κοντομάνικα μακό μπλουζάκια.
«Αυτές οι καινοτομίες εισάγονται στα πλαίσια της συνεχιζόμενης μεταρρύθμισης του σχολείου και της ανώτατης εκπαίδευσης με βάση τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Αμπντουλχαμίντ Νοζίμοφ.
Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, Ιμομάλι Ραχμόν, έχει επίσης απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και έχει δηλώσει ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν στα μαθήματα με τα αυτοκίνητά τους

πηγή kathimerini.gr -
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Haute Couture στον Καύκασο

Ο Καντίροφ θέλει να προωθήσει την υψηλή ραπτική στην Τσετσενία

ΑΠΕ​
Να γίνει το Γκρόζνι το Παρίσι της μουσουλμανικής υψηλής ραπτικής οραματίζεται ο Καντίροφ

Μόσχα


Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ βλέπει το Γκρόζνι, πρωτεύουσα της καυκάσιας αυτής ρωσικής δημοκρατίας, ως τη μελλοντική πρωτεύουσα της υψηλής ραπτικής μουσουλμανικής έμπνευσης.
Η λειτουργία ενός στούντιο μόδας θα αποτελέσει «ένα βήμα προς τα μπροστά για την ανάπτυξη της υψηλής ραπτικής στην Τσετσενία, δήλωσε σε επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τη σύζυγό του σε ένα υπό κατασκευή στούντιο.

«Το στούντιο αυτό θα μπορέσει επίσης να προωθήσει τις εθνικές ενδυμασίες των γυναικών μας, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη και στην ενίσχυση των τσετσενικών παραδόσεων και εθίμων» σημείωσε ο Καντίροφ, ο οποίος έχει επιβάλει στις Τσετσένες να φορούν την ισλαμική μαντίλα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μηπως βρε κοριτσια να βαλλουμε την Τσετσενια ως μελλοντικο προορισμο για shopping?
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μηπως βρε κοριτσια να βαλλουμε την Τσετσενια ως μελλοντικο προορισμο για shopping?

:haha::haha::haha: Θα πουλάμε μούρη ότι πάμε για πολιτικούς λόγους, κι έτσι θα κάνουμε τα ψώνια μας απενοχοποιημένα!
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Δεκάχρονη επιχείρησε να πουλήσει τη γιαγιά της στο eBay

Λονδίνο
http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=1059361&lngDtrID=252http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=1059361&lngDtrID=252Η δεκάχρονη Ζόι Πέμπερτον από τη Βρετανία είχε αρκετές προσφορές, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία. Οι υπεύθυνοι του eBay απέσυραν τελικά την αγγελία με την οποία το κορίτσι επιχειρούσε να πουλήσει την «τρυφερή» αλλά «ενοχλητική» γιαγιά της.
«Προφανώς έχουμε κανόνες για την πώληση ανθρώπων» εξήγηση στο AFP εκπρόσωπος της υπηρεσίας online πλειστηριασμών.
«Έπρεπε να την κατεβάσουμε παρόλο που ήταν διασκεδαστική [...] Το κοριτσάκι είχε περιγράψει τη γιαγιά της ως ενοχλητική, πρόσθετε όμως ότι της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα και είναι τρυφερή» συνέχισε η εκπρόσωπος, και επισήμανε ότι η αγγελία είχε δεχθεί αρκετές προσφορές.
Η γιαγιά της Ζόι, η 61χρονη Μάριον Γκούνταλ από το Κλάκτον της Βρετανίας, φαίνεται ότι είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την πώληση.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι επρόκειτο για αστείο, και η οικογένεια δεν πρόκειται να διωχθεί για τράφικινγκ...
Newsroom ΔΟΛ
 

Narcissa

Member
Μηνύματα
54
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Who knows?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεκάχρονη επιχείρησε να πουλήσει τη γιαγιά της στο eBay

Λονδίνο
Η δεκάχρονη Ζόι Πέμπερτον από τη Βρετανία είχε αρκετές προσφορές, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία. Οι υπεύθυνοι του eBay απέσυραν τελικά την αγγελία με την οποία το κορίτσι επιχειρούσε να πουλήσει την «τρυφερή» αλλά «ενοχλητική» γιαγιά της.
«Προφανώς έχουμε κανόνες για την πώληση ανθρώπων» εξήγηση στο AFP εκπρόσωπος της υπηρεσίας online πλειστηριασμών.
«Έπρεπε να την κατεβάσουμε παρόλο που ήταν διασκεδαστική [...] Το κοριτσάκι είχε περιγράψει τη γιαγιά της ως ενοχλητική, πρόσθετε όμως ότι της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα και είναι τρυφερή» συνέχισε η εκπρόσωπος, και επισήμανε ότι η αγγελία είχε δεχθεί αρκετές προσφορές.
Η γιαγιά της Ζόι, η 61χρονη Μάριον Γκούνταλ από το Κλάκτον της Βρετανίας, φαίνεται ότι είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την πώληση.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι επρόκειτο για αστείο, και η οικογένεια δεν πρόκειται να διωχθεί για τράφικινγκ...
Newsroom ΔΟΛ

Πολυ καλη ιδεα!!!!Θα το εφαρμοσω και εγω...Ομως η δικη μου γιαγια θα ηταν ηδη αναρπαστη...Εκτος απο σταυρολεξα,καθε μερα μαγειρευει ο,τι θες,βρισκεις παντα καθαρα ρουχα(και σιδερωμενα) και ακομη ειναι παντα ενημερη για ολα τα κοινωνικο-πολιτικα δρωμενα!!!!Βεβαια ως κλασσικη ελληνιδα γιαγια πεφτει πολυ γκρινια!!!Κανεις προσφορες?:bleh:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεκάδες μαθητές τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στη Σρι Λάνκα

Ερευνώνται τα αίτια

Κολόμπο



Συνολικά 13 άτομα τραυματίστηκαν, τα 12 από τα οποία ήταν παιδιά, καθώς μια βόμβα εξερράγη σε φορτηγάκι που μετέφερε μαθητές σε βορειοδυτική επαρχία της Σρι Λάνκα.

Η βόμβα εξερράγη την Παρασκευή κοντά στην πόλη Κουρουνεγκάλα.

Ήταν η πρώτη έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε από τότε που τα κυβερνητικά στρατεύματα συνέτριψαν τους επαναστάτς των Τίγρεων των Ταμίλ τον Μάιο.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρόκειται για ιδιωτική διαφωνία πίσω από την έκρηξη, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.456
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom