Κοινωνικές ειδήσεις & παράξενα (όλα εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Απέρριψε την έφεση της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι η Χούντα της Μιανμάρ
Παραμένει σε κατ'οίκον περιορισμό

Ρανγκούν

Απορρίφθηκε από τη Χούντα της Μιανμάρ η έφεση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι η οποία καταδικάσθηκε τον Αύγουστο σε τρία χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, ποινή που στη συνέχεια μετατράπηκε σε 18 μήνες κατ΄οίκον περιορισμό.

«Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση, αλλά θα φέρουμε την υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου», δήλωσε ο Νιάν Ουίν, ένας από τους δικηγόρους της Σούου Κίι και εκπρόσωπος του κόμματος της, Εθνική Ένωση για την Δημοκρατία.

Η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης, έχει περάσει σε κατ΄οίκον περιορισμό τα 14 από τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής της.

Εάν δεν ανακοινωθεί μέχρι το 2010 κάποιο μέτρο χάρης, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφια στις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος στη χώρα.

Η καταδίκη της 64χρονης Αούνγκ Σαν Σου Κίι προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η καταδίκη της παραβιάζει οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτησε την αποφυλάκισή της.

Τον Μάιο ο αμερικανός πρόεδρος επεξέτεινε το εμπάργκο στις επενδύσεις στη Μιανμάρ, που είχε επιβληθεί το 1997 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική καταπίεση στη χώρα, ενώ ανανέωσε τις κυρώσεις ως προς τις εισαγωγές.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το λυκόφως των ταυρομαχιών
Στην Καταλωνία το ενδιαφέρον των νέων είναι μειωμένο και οι πιέσεις για κατάργησή τους εντείνονται New York Times
Οι ταυρομαχίες κινδυνεύουν με εξαφάνιση στη Βαρκελώνη, πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Παρά τα πανάκριβα εισιτήρια, το υψηλό κόστος οργάνωσης και τη δραστική μείωση στον αριθμό των ταυρομαχιών, ο Χοσέ Τομάς συνεχίζει να προσελκύει τα πλήθη.
Για τους ρέκτες του βάρβαρου σπορ, ο Τομάς είναι η ύστατη μεγάλη ελπίδα για το «τορέο», όπως λέγεται στα καταλανικά η ταυρομαχία. Απόμακρος, ατρόμητος και πάντα ψύχραιμος, ο Τομάς αποχώρησε το 2002 από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 27 ετών και ενώ είχε φθάσει στο απόγειο της σταδιοδρομίας και της δημοτικότητάς του. Η επάνοδός του στις αρένες το 2007 έκανε ανάρπαστα και τα 19.000 εισιτήρια της αρένας Πλάζα Μονουμεντάλ, για πρώτη φορά σε είκοσι χρόνια.
Την Κυριακή που μας πέρασε, ο Τομάς αγωνίστηκε πάλι σε μια ταυρομαχία, που ίσως είναι η τελευταία στην Καταλωνία.
Το μειωμένο ενδιαφέρον των νέων της Καταλωνίας για την ταυρομαχία, οι πιέσεις για την κατάργησή τους που ασκούν οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και οι αντιδράσεις Καταλανών εθνικιστών, που θεωρούν την ταυρομαχία καστιλιάνικη συνήθεια, επιβεβλημένη από το δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο, οδήγησαν στη διοργάνωση δημοψηφίσματος με θέμα την οριστική κατάργηση του «τορέο». Την Κυριακή, έξω από την Πλάζα Μονουμεντάλ, μια δεκαριά μέλη οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, κρατώντας πανό πιτσιλισμένα με κόκκινη μπογιά.
Στα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα, η Βαρκελώνη διέθετε τρεις αρένες ταυρομαχίας, ενώ η πόλη εθεωρείτο πραγματική Μέκκα για το βάρβαρο αγώνισμα μέχρι και τη δεκαετία του 1960. Οι Καταλανοί εθνικιστές, όμως, διατείνονται ότι το «τορέο» επιβλήθηκε στην περιοχή τους από το φασιστικό φρανκικό καθεστώς, που προώθησε την ταυρομαχία –όπως και το φλαμένκο– ως πατριωτικό σύμβολο.
Η αντίσταση στην ταυρομαχία ταυτίσθηκε έτσι με τον καταλανικό εθνικισμό. Η πολιτική φύση της διένεξης είναι εμφανής στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην Ανατολική Γαλλία όπου οι ταυρομαχίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, εξαιτίας της απαγόρευσής τους στην υπόλοιπη Γαλλία.
Ο Πάκο Μαρς, υπεύθυνος της στήλης για την ταυρομαχία στην εφημερίδα «Λα Βανκγουάρδια» της Βαρκελώνης, λέει ότι οι συμμαθητές της 15χρονης κόρης του την αποκαλούν «φασίστρια» όταν βλέπουν τη φωτογραφία ταυρομάχου, που έχει κολλήσει στο τετράδιό της. «Νιώθω οργή, στο όνομα της δημοκρατίας. Μία μειοψηφία αντιπάλων της ταυρομαχίας απειλούν τα δικαιώματα μιας άλλης μειοψηφίας: όσων αγαπούν το τορέο, ένα καθ’ όλα νόμιμο θέαμα που εκφράζει τις μεγάλες αλήθειες γύρω από τη ζωή και το θάνατο», λέει ο κ. Μαρς.
Αυτά είναι τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ταυρομαχίας, που επισημαίνουν ότι το άθλημα φέρνει τον θάνατο κοντά στον θεατή, σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνία προτιμά να αγνοεί την πραγματικότητα. Ορισμένοι άνθρωποι, που τρώνε ευχαρίστως βόειο κρέας από βιομηχανικά σφαγεία, καταδικάζουν τις ταυρομαχίες ως απάνθρωπες ή επιλέγουν να τις παρακολουθήσουν στην Πορτογαλία, όπου οι ταύροι δεν σκοτώνονται στην αρένα, αλλά σφάζονται αμέσως μετά τον αγώνα, μακριά από τα βλέμματα του κοινού.
Για τους ταυρομάχους, αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία, καθώς τους στερεί την ύστατη συγκίνηση της θανάτωσης του ζώου, που θεωρείται μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνο τη στιγμή εκείνη. Παρά την πρωτοβουλία της Βαρκελώνης, όμως, η Ισπανία αντιδρά σθεναρά στις ευρωπαϊκές εκκλήσεις για κατάργηση της ταυρομαχίας. «Την ώρα που η Ευρώπη διευρύνεται, υιοθετώντας νέα πολιτιστικά πρότυπα, η Βαρκελώνη συρρικνώνεται πολιτιστικά. Θέλουμε τώρα να μη σκοτώνονται οι ταύροι», λέει ο λάτρης της ταυρομαχίας και ταξιδιωτικός συγγραφέας Ρόμπερτ Ελμς.


Καθημερινη 2/10/09
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Απονομή αντι-Νόμπελ 2009

Η τρέλα πάει στο Χάρβαρντ

Γιορτή της απίθανης επιστήμης στην απονομή των αντι-Νόμπελ


Η Δρ Έλενα Μπόντναρ επιδεικνύει την εφεύρεσή της, το αντιασφυξιογόνό σουτιέν

Οι γεωπόνοι που απέδειξαν ότι οι βαπτισμένες αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα, και οι μηχανικοί που εφηύραν το σουτιέν που μετατρέπεται σε αντιασφυξιογόνο μάσκα, είναι μερικοί μόνο από τους νικητές των φετινών αντιβραβείων Ig Nobel που απονεμήθηκαν την Πέμπτη στο Χάρβαρντ.
Εκατοντάδες επιστήμονες παρέστησαν και φέτος στην τρελή τελετή που οργανώνει κάθε χρόνο το φοιτητικό χιουμοριστικό περιοδικό Τα Χρονικά της Απίθανης Έρευνας, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των «κανονικών» Νόμπελ στη Στοκχόλμη την επόμενη εβδομάδα.
Στην επίδειξη του αντιασφυξιογόνου σουτιέν βοήθησαν επί σκηνής ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ και ο νομπελίστας Γερμανός φυσικός Βόλφγκανγκ Κέτερλε.

Τα βραβεία αναλυτικά:


Δημόσιας Υγείας: Έλενα Μπόντναρ και συνεργάτες, Ιλινόι, ΗΠΑ: Σχεδίασαν και πατεντάρισαν ένα σουτιέν το οποίο μετατρέπεται σε δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες -μία για την κάτοχο του σουτιέν και μια δεύτερη για το συνοδό της.

Λογοτεχνίας: Αστυνομία της Ιρλανδίας: Οι τροχονόμοι της έκοψαν περισσότερες από 50 κλήσεις σε έναν απείθαρχο Πολωνό, τον «Πράβο Γιάζντι», που δεν εννοούσε να τηρήσει τα όρια ταχύτητας. «Πράβο Γιάζντι» στα πολωνικά σημαίνει «δίπλωμα οδήγησης».

Ειρήνης: Στον παθολόγος Στέφαν Μπόλιγκερ και τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία. Η μελέτη τους διερεύνησε το κατά πόσο ένα άδειο μπουκάλι μπίρας κάνει χειρότερη ή λιγότερη ζημιά στο κρανίο σε σχέση με το γεμάτο μπουκάλι. «Και τα δύο μπορούν να σπάσουν ένα κεφάλι. Ωστόσο, τα άδεια μπουκάλια είναι πιο ισχυρά γιατί τα γεμάτα, λόγω του διοξειδίου που περιέχουν, σπάνε πιο γρήγορα» ανέφερε ο Μπόλιγκερ στο μήνυμα που έστειλε στους οργανωτές της τελετής.

Μαθηματικών: Γκίντεον Γκόνο, διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Ζιμπάμπουε. Η χώρα που αγωνίζεται να μειώσει τον αστρονομικό πληθωρισμό κέρδισε το βραβείο ««επειδή έδωσε στους ανθρώπους έναν απλό τρόπο να ασχολούνται με τους αριθμούς, από πολύ μικρούς μέχρι πολύ μεγάλους». Η τράπεζα εξέδωσε χαρτονομίσματα που κυμαίνονται από ένα σεντ μέχρι 100 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε.

Οικονομικών: Στους διευθυντές των τραπεζών Kaupthing Bank, Landsbanki, Glitnir Bank και Central Bank που κατέρρευσαν στην Ισλανδία. Πέτυχαν «να δείξουν ότι οι μικρές τράπεζες μπορούν πολύ γρήγορα να μεταμορφωθούν σε μεγάλες και το αντίστροφο».


Χημείας: Χαβιέ Μοράλες και συνεργάτες στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Δημιούργησαν συνθετικά διαμάντια με πρώτη ύλη την τεκίλα.


Ιατρικής: Ντόναλντ Ούνγκερ από το Θάουζαντ Όουκς της Καλιφόρνια. Καθημερινά για 60 χρόνια «τέντωνε» τις αρθρώσεις τις αριστερής παλάμης, αλλά όχι της δεξιάς, για να αποδείξει ότι δεν προκαλεί αρθρίτιδα στα δάχτυλα.


Φυσικής: Κάθριν Ουίτκομ του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι και συνεργάτες. Εξήγησαν με μαθηματικά εργαλεία γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν χάνουν την ισορροπία τους.


Κτηνιατρικής: Κάθριν Ντάγκλας και Πίτερ Ρόουλινσον του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ στη Βρετανία. Έδειξαν ότι οι αγελάδες με ονόματα είναι πιο παραγωγικές από τις αβάπτιστες.


Βιολογίας: Φουμιάκι Ταγκούτσι και συνεργάτες στο Πανεπιστήμιο Κιτασάτο στην Ιαπωνία. Επέδειξαν ότι τα απορρίμματα από την κουζίνα μπορούν να μειωθούν κατά 90% κατά μάζα αν υποβληθούν σε επεξεργασία με βακτήρια από τα κόπρανα του γιγάντιου πάντα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.036
Απολίθωμα αρχαιότερο από εκείνο της «Λούσι»

Ο Αρδιπίθηκος βρέθηκε στην Αιθιοπία

Την ιστορία του ανθρώπινου είδους προεκτείνει στα 4,4 εκατομμύρια χρόνια η ανασύνθεση σκελετού απολιθώματος ανθρωποειδούς γένους Αρδιπίθηκος ramidus, που έζησε πολύ πριν από την παγκοσμίως διάσημη Λούσι, το απολίθωμα θηλυκού Αυστραλοπίθηκου Afarensis ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων χρόνων.
Αν και τμήματα του σκελετού της «Αρντι», όπως ονομάσθηκε το απολίθωμα του Αρδιπιθήκου, ανακαλύφθηκαν το 1992, η διεθνής επιστημονική ομάδα είχε συνεχίσει τις έρευνες για να αποκαλύψει κι άλλα σημαντικά τμήματα του σκελετού, παρουσιάζοντας την Πέμπτη για πρώτη φορά την ολοκληρωμένη ανάλυση στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature».
Υποκαθιστώντας τη Λούσι, ως το αρχαιότερο απολίθωμα σκελετού της ανθρώπινης οικογένειας, η Αρντι άνοιξε «παράθυρο στα πρώτα εξελικτικά βήματα που έκαναν οι πρόγονοί μας, λίγο μετά τον διαχωρισμό του είδους μας από τον κοινό μας πρόγονο τον χιμπατζή». Το ανθρωποειδές αυτό ήταν τόσο διαφορετικό από τον χιμπατζή, που αποκλείει κάθε σύγχρονο πρωτεύον από την εξελικτική αλυσίδα του ανθρώπινου είδους», αναφέρει στη δημοσίευσή της η επιστημονική ομάδα.
Με 1,21 ύψος και 60 κιλά
Ο Αρδιπίθηκος, ενήλικο θηλυκό, είχε ύψος ενός μέτρου και 21 εκατοστών και βάρος γύρω στα εξήντα κιλά, σχεδόν 30 εκατοστά ψηλότερη και με διπλάσιο βάρος από τη Λούσι, ενώ ο εγκέφαλός της ήταν σαφώς μεγαλύτερος από εκείνους των σύγχρονων χιμπατζήδων.
Αν και είχε διατηρήσει την ικανότητα να σκαρφαλώνει στα δέντρα, περπατούσε στα δύο της πόδια, κρίσιμη εξελικτική μεταμόρφωση για τα ανθρωποειδή. Το βάδισμά της, όμως, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο της Λούσι. Τα πόδια της Αρντι δεν είχαν εμφανίσει ακόμη θολωτό σχήμα στην καμάρα, που κάνει την εμφάνισή του στο πέλμα της Λούσι και του σύγχρονου ανθρώπου. Τα πολύ μακριά της χέρια και τα κοντά της πόδια θυμίζουν τις αναλογίες εξαφανισμένων ειδών πιθήκων ή των μαϊμούδων.
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τιμ Ουάιτ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, είπε σε συνέντευξή του ότι το γένος του Αρδιπιθήκου επιτρέπει τη διαλεύκανση πολλών αμφιβολιών για «τα πρώτα στάδια της εξελικτικής προσαρμογής», μετά τη διαίρεση του γένους των ανθρωποειδών από αυτό του χιμπατζή. Κανένα απολιθωμένο ίχνος του τελευταίου μας κοινού προγόνου, που έζησε πριν από περίπου έξι εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με γενετικές μελέτες, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.
Η επιστημονική κοινότητα έχει εντοπίσει δύο ακόμη σημαντικά στάδια στην ανάπτυξη του Αυστραλοπίθηκου, που έζησε κατά την περίοδο πριν από τέσσερα εκατομμύρια χρόνια μέχρι και ένα εκατομμύριο χρόνια, και στην εμφάνιση του Homo, του δικού μας είδους, πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια. Αν και η συγγένεια του Αρδιπιθήκου με τον Αυστραλοπίθηκο δεν έχει καθορισθεί, η Λούσι και οι Αυστραλοπίθηκοι απόγονοί της θεωρούνται ως οι εξελικτικοί πρόγονοι του δικού μας είδους Homo. Τα κομμάτια του απολιθώματος βρέθηκαν στην περιοχή του ποταμού Αουάς της Αιθιοπίας.


The New York Times
 
Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεκαπεντάχρονος ηλεκτροδοτεί το χωριό του

Πριν επτά χρόνια τον θεωρούσαν τρελό. Σήμερα τον ευχαριστούν

Έφτιαξε ανεμόμυλους από άχρηστα υλικά
Ο Γούλιαμ Καμκβάμπα πραγματοποίησε το όνειρό του, να φέρει την ηλεκτρική ενέργεια στο χωριό του με τη μόνη διαθέσιμη πηγή σε αυτόν, τον άνεμο.
Το Μαλάουι, πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία πριν από επτά χρόνια όταν μία από τις χειρότερες ξηρασίες της αφρικανικής χώρας προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων κατοίκων. Το κόκκινο χώμα στην πατρίδα του, Μασιτάλα έγινε εντελώς ξηρό, αφήνοντας τον αγρότη πατέρα του χωρίς εισόδημα. Ανάμεσα όμως σε όλες τις ανεπάρκειες, υπήρχε ένα πράγμα που ήταν ακόμα άφθονο: ο άνεμος.
"Ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω ώστε να αλλάξουν τα πράγματα. Είπα στον εαυτό μου «αν μπορούν να δημιουργήσουν αυτοί ηλεκτρικό ρεύμα από τον αέρα, τότε μπορώ να προσπαθήσω και εγώ", είπε ο Καμκβάμπα.
Ο ίδιος παράτησε το σχολείο καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει 80 δολάρια σε σχολικά δίδακτρα και έτσι περνούσε τις μέρες του στη βιβλιοθήκη, όπου ένα βιβλίο με φωτογραφίες ανεμόμυλων του τράβηξε το ενδιαφέρον.
Με το βιβλίο ανα χείρας, ο 14χρονος έμαθε πως να κατασκευάσει ανεμόμυλους. Έψαξε στις μάντρες για άχρηστα αντικείμενα και συλλέγοντας μέρη ποδηλάτου, μηχανές από τρακτέρ και μπαταρίες αυτοκινήτων κατασκεύασε έναν ανεμόμυλο.
"Όλοι γελούσαν μαζί μου όταν τους έλεγα ότι φτιάχνω έναν ανεμόμυλο. Με περνούσαν για τρελό. Οπότε μετά άρχισα να τους λέω ότι απλά παίζω με τα αντικείμενα. Αυτό ακουγόταν πιο φυσιολογικό" λέει ο Καμκβάμπα.
Αυτό έγινε το 2002. Σήμερα έχει κατασκευάσει πέντε ανεμόμυλους. Έναν από αυτούς τοποθέτησε και στο σχολείο, όπου μαθαίνει τους υπόλοιπους πως να κατασκευάζουν ανεμόμυλους.
Οι ανεμόμυλοί του τροφοδοτούν με ρεύμα και δίνουν νερό στο χωριό του. Οι γείτονες πηγαίνουν σπίτι του για να φορτίσουν τα κινητά τους. Άλλοι σταματούν για να ακούσουν λίγο ρέγκε μουσική στο ραδιόφωνο.
Όταν ξεκίνησε την κατασκευή των ανεμόμυλων, το 2002, οι κάτοικοι τον θεωρούσαν τρελό ενώ κάποιοι πίστευαν ότι είναι μαγεμένος.
Οι συγχωριανοί του μαζεύονταν γύρω του για να γελάσουν. Ο ίδιος τους αγνοούσε και προσπαθούσε να τελειώσει για να αποδείξει ότι είχαν άδικο.
Ο 22χρονος πλέον Καμκβάμπα, είναι φοιτητής στο African Leadership Academy, ένα σχολείο για παιδιά – ηγέτες όπου δωρητές πληρώνουν τα δίδακτρα. Η ιστορία του έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως και τον καλούν σε εκδηλώσεις από όλο τον κόσμο για να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί τους.
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Καλιφόρνια ο Καμκβάμπα είδε για πρώτη φορά ανεμόμυλο, λίγο διαφορετικό από τον ξύλινο κατασκεύασμα που βρίσκεται στην αυλή του.
Ο πρώην ανταποκριτής του Associated Press, Μπράιαν Μίλερ, όταν άκουσε την ιστορία του παιδιού έγραψε το βιβλίο "The Boy Who Harnessed the Wind" που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έζησε με τον Καμκβάμπα για μήνες ώστε να γράψει το βιβλίο.
Σύμφωνα με το συγγραφέα, ο Καμκβάμπα ανήκει στη νέα γενιά Αφρικανών που δεν περιμένουν από την κυβέρνηση βοήθεια.

πηγή Δεκαπεντάχρονος ηλεκτροδοτεί το χωριό του | Διεθνή | Ελευθεροτυπία
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Ουκρανία έχεις ταλέντο!

Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση. Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα. Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο, ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν. Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία έχασε περίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.Η σκηνή, στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.



Η κοπέλα είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! :shock:
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ταϊλάνδη: Ένοπλες επιθέσεις από μουσουλμάνους αυτονομιστές αντάρτες
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην επαρχία Ναρατιβάτ της νότιας Ταϊλάνδης σε σειρά επιθέσεων που αποδίδονται στους μουσουλμάνους αυτονομιστές αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Μία έκρηξη χειροβομβίδας, μία ένοπλη επίθεση και μία έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου διαδέχθηκαν η μία την άλλη σ' αυτή την επαρχία που συνορεύει με τη Μαλαισία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αντάρτες, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, εκσφενδόνισαν αρχικά μία χειροβομβίδα σε ένα εστιατόριο της μικρής πόλης Σουνγκάι Κολόκ. Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των θαμώνων του ίδιου εστιατορίου και συνέχισαν την επίθεσή τους εναντίον ενός άλλου καταστήματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 12.
Λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από ξενοδοχείο της ίδιας πόλης.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το αεροσκάφος μετατράπηκε σε ρινγκ !

THE TIMES

ΣΕ ΠΕΔΙΟ μάχης μετατράπηκε αεροσκάφος της Αir Ιndia που εκτελούσε πτήση Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- Δελχί. Υπεύθυνος όμως δεν ήταν κάποιος «συνήθης ύποπτος» μεθυσμένος επιβάτης αλλά το πλήρωμα. Πιλότοι και αεροσυνοδοί έγιναν μαλλιά- κουβάρια όταν μία αεροσυνοδός κατηγόρησε έναν από τους συγκυβερνήτες για σεξουαλική παρενόχληση!

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, πιλότοι και αεροσυνοδοί γρονθοκοπούνταν και βρίζονταν μπροστά στους 106 επιβάτες που παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι. Φέρεται μάλιστα ότι άφησαν για κάποιο διάστημα κενό το πιλοτήριο και ότι ένας από τους πιλότους απείλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Πακιστάν, πάνω από το οποίο πετούσαν εκείνη την ώρα.

Οι καταγγελίες
Η Αir Ιndia ανακοίνωσε πως έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο πιλότους και δύο μέλη του πληρώματος ωσότου να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διαταχθεί, καθώς υπάρχουν «αμοιβαίες καταγγελίες». Απ΄ ό,τι φαίνεται ο καβγάς άρχισε πριν απογειωθεί το αεροσκάφος, στη διάρκεια του μπρίφινγκ που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Σαρτζάν, στα ΗΑΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί, μία 24χρονη αεροσυνοδός κατηγόρησε έναν συγκυβερνήτη ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά και πως όταν εκείνη αντιστάθηκε την έσπρωξε έξω από το πιλοτήριο.

Η 24χρονη μάλιστα φέρεται ότι έχει στο χέρι μώλωπες και τραύματα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της

πηγή TA NEA On-line - SΟS, κουρασμένοι πιλότοι
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σύλληψη καταζητούμενου για τη γενοκτονία της Ρουάντα

Το όνομα αυτού Ιντελφόνσο Νιζεγιμάνα. Ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους για τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994, σύμφωνα με αστυνομικούς της Ουγκάντα.

Ο Νιζεγιμάνα είναι πρώην αξιωματικός του στρατού και ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών. Είχε εισέλθει στην Ουγκάντα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και συνελήφθη στην Καμπάλα τη Δευτέρα.

Εκδόθηκε στην Αρούσα , στη βόρεια Τανζανία, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη γενοκτονία.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Δικαστηρίου δεν έχουν επιβεβαιώσει προς το παρόν την πληροφορία.

Περίπου 800.000 μέλη της φυλής Τούτσι αλλά και μετριοπαθείς της φυλής Χούτου δολοφονήθηκαν βάναυσα και υπέφεραν φρικτά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της μεγάλης σφαγής.

Εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ρουάντας δήλωσε ότι ο Νιζεγιμάνα πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια πολεμώντας για μία ανταρτική οργάνωση της φυλής Χούτου στο ανατολικό Κονγκό.


πηγη: zougla.gr
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μείωση της ηλικίας ποινικής ευθύνης στη Δανία

Η κυβέρνηση της Δανίας μειώνει την ηλικία ποινική ευθύνης στα 14 έτη και προτίθεται να βάλει ηλεκτρονικά βραχιόλια σε παιδιά παραβάτες ηλικίας 12 ετών.
Η κυβέρνηση της Δανίας θέλει να μειώσει την ηλικία ποινική ευθύνης από τα 15 στα 14 έτη και να βάλει ηλεκτρονικά βραχιόλια στους ανήλικους παραβάτες των 12 ετών, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εγκληματικότητα των ανηλίκων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
«Νεαροί 14 ετών διαπράττουν διπλάσιες εγκληματικές πράξεις από τους ανήλικους των 13 ετών, γεγονός που εγείρει την ανάγκη να είμαστε σκληροί και να πάρουμε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης για να τους εμποδίσουμε να συνεχίσουν στον δρόμο της εγκληματικότητας», εξήγησε ο Μπράιαν Μίκελσεν σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε από την Κοπεγχάγη.
Η κυβέρνηση θέλει μεταξύ άλλων να «κόψει το νήμα των συμμοριών που στρατολογούν εφήβους 14 ετών γνωρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν επειδή είναι κάτω από το ηλικιακό όριο ποινικής ευθύνης».
Η κυβέρνηση πρότεινε και μέτρα για τα παιδιά 12 ετών που παραβιάζουν το νόμο, στα οποία θα μπορούν σε «ορισμένες περιπτώσεις» να βάζουν ηλεκτρονικά βραχιόλια στο πόδι για να «ελέγχουν αν είναι στο σπίτι τους τη νύχτα», σύμφωνα με τον υπουργό.
Το κυβερνητικό σχέδιο των εννέα σημείων προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός σώματος δικαστών για τους νέους στα ποινικά δικαστήρια και την ενισχυμένη παρουσία εκπαιδευτικών σε επικίνδυνες γειτονιές με σκοπό να βοηθήσουν τους εφήβους, κυρίως παιδιά μεταναστών, που κινδυνεύουν να καταφύγουν στην εγκληματικότητα

πηγή kathimerini.gr -
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.243
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom