Κοινωνικές ειδήσεις & παράξενα (όλα εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Οι τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις εν δράσει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.579
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
D

Delmem9770

Guest
Γιατί η Google δεν ενδιαφέρεται να προσλάβει "αριστούχους";

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Μία πολύ ενδιαφέρουσα στρατηγική άποψη, είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους New York Times και τον Thomas L. Friedman, o υπεύθυνος ανθρωπίνου δυναμικού της Google, Laszlo Bock.

Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψιν παλαιότερες δηλώσεις ανθρώπων του διαδικτυακού "Κολοσσού", ο Laszlo Bock επιβεβαίωσε, πως η υψηλή βαθμολογία των πτυχίων, πραγματικά δεν παίζει κανένα ρόλο για την πρόσληψη στην εταιρία και πως το ζητούμενο είναι η "πνευματική ταπεινότητα"!

Ακόμα περισσότερο, δήλωσε δεν επιβεβαιώνεται με κανέναν τρόπο, πως οι αριστούχοι, είναι περισσότερο δημιουργικοί από τους υπολοίπους ή το ότι προσαρμόζονται πιο εύκολα. Κάθε άλλο μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Googleπαρατηρούν το ακριβώς αντίθετο να συμβαίνει!

Μάλιστα, ο Laszlo Bock, παρουσίασε μία στατιστική όπου σε πολλούς τομείς της εταιρίας, έως και το 14% των υπαλλήλων, δεν έχουν καν πτυχίο πανεπιστημίου! Βεβαίως, δεν παρέλειψε να αναφέρει, πως είναι σημαντικό και το πτυχίο και πως σίγουρα στους τομείς όπου απαιτούνται πχ. ιδιαίτερες γνώσεις μαθηματικών, ένα πτυχίο θα βοηθήσει, αλλά αυτό δεν είναι το παν!

Επιπλέον, ο υπεύθυνος της Google, παρουσίασε και 5 ενδιαφέροντα στοιχεία, που οι άνθρωποι της εταιρίας αναζητούν στους υποψήφιους εργαζόμενους. Στη πρώτη θέση λοιπόν, είναι η δυνατότητα αντίληψης σε συνάρτηση με τη δυνατότητα εκμάθησης. Δηλαδή, το πόσο δεκτικός μπορεί να είναι ο υποψήφιος σε νέα πράγματα.

Στην δεύτερη θέση, είναι η αντίληψη της ηγεσίας. Είναι σημαντικό για τηνGoogle, οι άνθρωποι να μπορούν να αναλαμβάνουν σε δύσκολες στιγμές πρωτοβουλία και να προσφέρουν. Επιπροσθέτως, η ταπεινότητα και το αίσθημα της κυριότητας είναι πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία. Από την μια, για να μπορεί κανείς σε δύσκολες στιγμές να παραδέχεται κάποια "καλύτερη άποψη" και από την άλλη, να νιώθει πως έχει ευθύνη να προσφέρει, να συνεργαστεί και να λύσει ένα πρόβλημα!

Τέλος, ο Laszlo Bock μίλησε για το στοιχείο της "πραγματογνωμοσύνης"! Δηλαδή, την ικανότητα να μπορεί κάποιος και να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, αλλά και να είναι ικανός να προσφέρει μια λύση. Και εξήγησε, πως ένας θεωρητικά "ειδικός" (πχ στα οικονομικά), θα προσφέρει μια λύση, η οποία όμως προέρχεται από έναν συγκεκριμένο και προβλεπόμενο τρόπο σκέψης...

Κάποιος όμως που δεν χαρακτηρίζεται ως "ειδικός", αλλά είναι ικανός να αντιληφθεί το πρόβλημα, θα προσπαθήσει να σκεφτεί με διαφορετικό τρόπο, και αυτός ο άνθρωπος, είναι ικανός να παρουσιάσει κάτι νέο και πραγματικά διαφορετικό!

Σ.Σ. Πραγματικά, η συνέντευξη επιβεβαιώνει, πως ίσως το σημαντικότερο αλλά και πιο παρεξηγημένο στοιχείο στη ζωή μας, είναι η απλότητα και ο αυθορμητισμός (που δυστυχώς, πολλές φορές ξεχνάμε)!

http://www.dwrean.net/2014/02/google.html
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.016
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom