Κρασιά του Κόσμου

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451
Γιατί δεν τα αγαπάει ο κόσμος τα ροζέ; Πολύ κρίμα. Ευτυχώς αλλάζει η αγορά και παίρνουν τα πάνω τους.
Γιατί είναι δύσκολο να πετύχεις καλό ροζέ....
Τα λευκά και τα ροζέ δεν θεωρούνται κρασιά για κάποιους αλλά απλά ποτά .... έχετε ακούσει ποτέ λευκά η ροζέ 5 η 10 χρόνων, αν υπάρχει θα είναι εξαίρεση....

τα κόκκινα θεωρούνται κρασιά για παλαίωση με πεδίο δόξης λαμπρό και να ξεδιπλώσει κάποιος τα ταλέντα του για να φτιάξει υπέροχο κρασί....

Βέβαια το λευκό και το ροζέ ταιριάζουν και αυτά σε κάποιες περιστάσεις όπως και οι αφρώδεις οίνοι οι οποίοι στην ουσία όταν πρωτοφτιάχτηκαν έγιναν επειδή υπήρχε άφθονο κρασί λευκό που δεν καταναλώνονταν και βρήκαν αυτό τον τρόπο για να το διατηρούν για χρόνια ....μετά αυτό εξελίχτηκε και γίναν οι γνωστές σαμπάνιες που πολλές είναι και ακριβές....Αυτό αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε στην περιοχή Champagne της Γαλλίας .....όποιος του δοθεί η ευκαιρία να πάει στο Epernay όπου είναι η "πρωτεύουσα" της σαμπάνιας και να τα δει και να περιηγηθεί στα υπόγεια τούνελ με βαγονάκι τις χιλιάδες φιαλών σαμπάνιας διαφόρων εταιρειών ....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα λευκά και τα ροζέ δεν θεωρούνται κρασιά για κάποιους αλλά απλά ποτά .... έχετε ακούσει ποτέ λευκά η ροζέ 5 η 10 χρόνων, αν υπάρχει θα είναι εξαίρεση....

τα κόκκινα θεωρούνται κρασιά για παλαίωση με πεδίο δόξης λαμπρό και να ξεδιπλώσει κάποιος τα ταλέντα του για να φτιάξει υπέροχο κρασί....
Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο.

Ασφαλώς και υπάρχουν πολλά λευκά βαθιάς παλαίωσης.
Και ασφαλώς υπάρχουν πολλά κόκκινα που δεν παλαιώνουν καθόλου.

Εντάξει τα ροζέ είναι όντως πιο χαμηλά και ποιοτικά και σε επίπεδο παλαίωσης,αλλά υπάρχουν πολλά κρασιά που πρέπει να πίνονται φρέσκα και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.

υ.γ. Τα Chablis,τα Sauternes,τα Pouilly-Fume,τα Vouvray και πολλά άλλα δεν είναι εξαίρεση,είναι κανόνας.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451
Εντάξει παλαιώνονται και τα λευκά .....το λευκό όμως οξειδώνεται πιο γρήγορα και γενικά πέφτει η οξύτητα τους και το πίνουμε κυρίως για την φρεσκάδα του ...αυτό σαν γενική διαπίστωση...τώρα αν δεν είναι εξαίρεση τότε σίγουρα είναι πολύ λιγότερα απο τα κόκκινα...

Και μια και ανέφερες ετικέτες λευκών να πω και το Sancerre απο τα λίγα λευκά που εκτίμησα στη Γαλλία....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά αν αρχίσουμε με τα Γαλλικά AOC δεν θα έχουμε τελειωμό.
Θα σου πω σύντομα για ένα Sancerre που έχω κάβα.Απέναντι χωρία με το fume είναι πάντως και για τους πιο άμπαστους μιλάμε πάντα για Sauvignon Blanc.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πατάω να δω Vins de France και στην επιλογή χώρας έχει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αλλά όχι την Ελλάδα π.χ.

Αυτά είναι.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δυστυχώς το γ@$&*)*νο το marketing και οι νεομεγιστάνες από τα BRICS ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά το ποιοτικό αλκοόλ γενικώς.

Και δεν μιλάω για τα απλησίαστα από πάντα premium προϊόντα,αλλά για την τροχιά που έχει πάρει όλη η αγορά και στην οποία δυστυχώς εισχωρεί και ο "Νέος Κόσμος" σιγά-σιγά.

Με άλλα λόγια δεν φτάνει που εδώ μας ξεβρακώνουν,αποφάσισαν κι οι έξω να ανεβάσουν τις τιμές τους.

υ.γ. Αν βρείτε οποιοδήποτε Cabernet που να γράφει πάνω "Coonawarra" πιείτε το χωρίς δεύτερη κουβέντα κι ελάτε μετά να τα πούμε.Ακούς Def;
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χτες ήμουν στην παρουσίαση μέρους του portfolio μιας εκ των μεγαλυτέρων εισαγωγικών και εμπορικών εταιρειών της χώρας.

Σκεφτόμουν να μην αναφερθώ στα ακριβά που δοκίμασα,από την άλλη σκέφτηκα ας πω τι με εντυπωσίασε κι όσοι "τα'χουν" ας τα δοκιμάσουν.

Επίσης δεν θα αναφερθώ σε κρασιά εγνωσμένης αξίας.Για παράδειγμα όποιος δεν έχει πιει Μέγα Οίνο να πάει να το κάνει και γρήγορα και να μην περιμένει να διαβάσει τι βλακείες θα γράψω εγώ.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κινούμενος σε νορμάλ τιμές (15€-25€) εκτίμησα τα:

acava_amforeas.gr_media_catalog_product_cache_1_image_5e06319eb97b430ab75d4453430c1e30e968089b.jpg



Grand Cuvee Nemea - Σκούρας
Άψογη δουλειά από ένα οινοποιείο εγγύηση της εγχώριας παραγωγής που εκμεταλλεύεται τα ψηλά αμπελοτόπια του στη Νεμέα για να δώσει ένα Αγιωργίτικο διεθνούς κύρους στην αγορά.

Ετικέτα που αντέχει σε παλαίωση αλλά και που πίνεται πολύ ευχάριστα στα νεαρά της,όσο δηλαδή τα γλυκά κόκκινα φρούτα της ποικιλίας διατηρούν ακόμα τη φρεσκάδα τους.

a1.bp.blogspot.com__eyfwUvCuRw4_TeS_maDdivI_AAAAAAAAAkQ_IXW40Yym9Ug_s1600_nk1.gif


Γυμνός Βασιλιάς - Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Έκπληξη μου έκανε και το οινοποιείο και το χαρμάνι (Syrah,Κολινδρινό) τα οποία εκατέρωθεν συνάντησα για πρώτη φορά.

Κρασί με φοβερή μύτη που πάσχει όμως λίγο στο στόμα,κυρίως σε ότι αφορά τον όγκο του και που πιστεύω ότι λίγος καιρός ακόμα μπορεί να το ευνοήσει.Σίγουρα μιλάμε πάντως για πολύ καλό κρασί που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος όπως επίσης αξίζει και η στήριξη σε μικρούς παραγωγούς που όμως δείχνουν κέφι να εξελιχθούν και δεν επαναπαύονται σε δάφνες ή στο marketing.

Σε αυτές τις τιμές και σε ότι αφορά τον ξένο αμπελώνα πιείτε ότι βρείτε από Villa Maria.
aasiancorrespondent_com_timthumb_php_57789aab9555282f7ee91bc48a35a5c3._.jpg


Δεν θυμάμαι αν έχουμε ξαναναφερθεί στο Νεοζηλανδικό οινοποιείο αλλά μιλάμε για πραγματικό φαινόμενο.

Τα κρασιά τους αποτελούν υπόδειγμα τυπικότητας κάθε ποικιλίας κι όσο ανεβαίνεις σε κλίμακες (selections,reserves,κλπ) τόσο εντυπωσιάζεσαι απ'το αποτέλεσμα.Δεν έχω πιει μέχρι σήμερα ούτε μια εμφιάλωσή τους που να μην ευχαριστήθηκα.
Αν έπρεπε να προτείνω κάποια θα ήταν το Sauvignon Blanc Reserve και το Pinot Noir Cellar Selection.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.ceretto.com_img_sito_vini_ceretto_alba_vini_rossi_barbaresco_bernardot_asili.jpg


Ceretto Bricco-Asili Bernardot 1999
Αισθάνομαι λίγος για να το περιγράψω.Ένα Nebbiolo από το Πεδεμόντιο που ύστερα από 13 χρόνια μοιάζει να είναι ακόμα βρέφος.Εύκολα καταλαβαίνει καθένας,αν το δοκιμάσει,ότι αντέχει σε βαθιά παλαίωση.Αν πάλι θέλει κάποιος να το ευχαριστηθεί σήμερα θα πρέπει να το βάλει οπωσδήποτε δίπλα σε ψητά θράκας μπας και παλέψουν λίγο τα εμφανή μπαχάρια του και τις τραγανές του τανίνες.

Σε κάθε περίπτωση,ότι και να πιείτε από Ceretto,θα το θυμάστε για καιρό.


awww.enotria.co.uk_images_labels_LABEL2_3000.jpg


Το Chateau D'Issan είναι από τα κρασιά που έχω την ευκαιρία να δοκιμάζω μόνο σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου αφού ένα σχετικά παλαιωμένο -φρέσκο δεν αξίζει να χαραμιστεί- ξεκινάει ήδη ψηλά.

Μιλάμε για 3eme Grand Cru από το Margaux.Είναι από αυτά τα κρασιά που έρχονται να επιβεβαιώσουν για ποιο λόγο το Bordeaux βγάζει μερικά από τα καλύτερα στον κόσμο.Μαύρα φρούτα,σοκολάτα,ταμπάκο,γλυκά μπαχάρια.Τα θυμάμαι και κλαίω,όποιος έχει τη δυνατότητα ας το πιει.

Τέλος.......
astatic3.wine_searcher.net_images_labels_28_81_chateau_la_fleur_petrus_pomerol_france_10112881.jpg


Chateau La Fleur-Petrus
Ο ορισμός του χαρμανιού με βάση το Merlot.Για κάποιους θεωρείται το μικρό αδερφάκι του Petrus.ΤΕΡΑΣΤΙΟ κρασί.Ό,τι μπορεί να εμφανιστεί σε αρώματα και γεύσεις από τις ποικιλίες του,εμφανίζεται.Νοιώθω τυχερός που το δοκίμασα.

Η τιμή του,αναλόγως τη χρονιά,κινείται μεταξύ εισιτηρίου μετ'επιστροφής για Λονδίνο και για Μόσχα.Χωρίς προσφορά.Με κανονική εταιρεία.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να κι ένα βιντεάκι για τα 50α γενέθλια του Villa Maria

 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.462
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom