• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.highburyvintners.co.uk_product_images_2251_1_l.jpg

Domaine Langlois-Chateau Saumur Vieilles Vignes

Όλο αυτό το κατεβατό είναι ένα Chenin Blanc από την κεντρική περιοχή του Λίγηρα.
Το Chenin Blanc είναι γενικώς μια ουδέτερη ποικιλία πάνω στην οποία αποτυπώνεται εύκολα αυτό που ονομάζεται terroir όπως και η προσωπική σφραγίδα κάθε παραγωγού.

Τα ξηρά του Λίγηρα,αφού την ποικιλία εδώ μπορείτε να την συναντήσετε από αφρώδη μέχρι και επιδόρπια,συνήθως χαρακτηρίζονται από υψηλές οξύτητες και πλούσια αρώματα που κυμαίνονται από εσπεριδοειδή μέχρι και τροπικά φρούτα.

Στην προκειμένη περίπτωση η ποικιλία εκφράζεται αρκετά καλά αν υπολογίσουμε ότι πίνουμε ένα κρασί κοντά στα 16€.Θα ταιριάξει άψογα με οστρακοειδή αλλά και σαν πασπαρτού σε ασιατικά πιάτα με πικάντικη υφή όπου ο συνδιασμός κρασιού συνήθως είναι δύσκολος.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παρήγγειλα τη "Βίβλο" επιτέλους.Είμαι σε ένα σημείο που νομίζω ότι πρέπει να κάνω το επιπλέον βήμα.

awww.jancisrobinson.com_files_wine_atlas.jpg

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,όχι κι έτσι ρε παιδιά.
Αυτό τον καιρό εμπλουτίζω τις γνώσεις μου με πολλαπλούς τρόπους (μαθητικά,εμπειρικά,μεθοδικά κ.α.) και μακάρι να μου χρησιμεύσει κάποτε και επαγγελματικά αφού είναι κάτι που αγαπάω.
Προς το παρόν πάντως ως ερασιτέχνης κάνω ότι κάνω.
Πάντως το εν λόγω βιβλίο αν δεν έχεις μια σχετική τριβή με το θέμα και μια σωστή προσέγγιση είναι μάλλον άχρηστο,με την έννοια ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα για να σε εισάγουν απλώς στο χώρο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.364
Νεότερο μέλος
nikos.pap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom