"Λουκέτο" στο Μακεδονία Παλλάς

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
"Τέλος εποχής" για ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου είναι συνδεδεμένο με τις χρυσές εποχές της πολιτικής, της καλής ζωής και της υψηλής κοινωνίας. Η μισθώτρια εταιρεία Ελληνική τουριστική ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με το ΙΚΑ για μείωση του μισθώματος (ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) υποχωρεί υπό το βάρος της κρίσης καθώς έχει αρκετά μέτωπα ανοιχτά και αποφασίζει να βάλει λουκέτο στο ξενοδοχείο.
Η είδηση αυτή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ειδικότερα και μάλιστα για τη Θεσσαλονίκη.
Πριν λίγες ημέρες, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε μαζική συζήτηση με τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για 2 και 3 μήνες και απειλούνται να βρεθούν οριστικά στην ανεργία.

Με μία λιτή ανακοίνωση ο όμιλος ανακοινώνει την είδηση, την ώρα που στον "αέρα" βρίσκονται 120 εργαζόμενοι:

Αγαπητοί συνεργάτες,

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στις 27/12/2011.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Makedonia Palace Hotel Classical Hotels & Resorts N. Daskalantonakis Group
πηγη:iNews: Ειδησεις Σημερα
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.426
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
:shock::shock::shock: πλακα με κανεις !!!! :shock::shock::shock:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
:shock::shock::shock: πλακα με κανεις !!!! :shock::shock::shock:
με πρόλαβες!!

Πολύ κρίμα για τόσους εργαζόμενους-οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο,
όσο δε για το Μακεδονία παλλάς...ιστορικό ξενοδοχείο-σύμβολο για την πόλη μας εδώ και 35-37;χρόνια και σημείο αναφοράς για όλους μας τους θεσνικείς..,όταν αναφερόμαστε στην παραλία της θεσνίκης η κουβέντα δεν μπορούσε να μην περιέχει το Μακεδονία παλλάς...ήταν το αναπόσπαστο κομμάτι της.
Ισως ήταν και το μόνο ξενοδοχείο που ήταν στενά συνδεδεμένο-φιλοξενούσε τα περισσότερα συνέδρια και ημερίδες πάσης φύσεως..πολιτικής,ιατρικής,ιστορίας κλπ.οπότε αυτό του προσέδιδε και μιά επιπλέον αίγλη...
και το καφέ του -λόμπυ, αγαπημένο σημείο για επαγγελματικά ραντεβού και "πηγαδάκια"πολιτικών,καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων όταν επισκέπτονταν την πόλη μας,
αλλά και απλών ανθρώπων που μας άρεζε να πίνουμε το καφεδάκι μας σ'έναν όμορφο περιποιημένο χώρο με πολύ χαλαρή μουσική,με ευγενέστατο προσωπικό,διαβάζοντας την εφημερίδα μας η κουβεντιάζοντας με την παρέα μας,
ήταν και το αγαπημένό στέκι στάνταρ θαμώνων-ατόμων κάπως μεγαλυτερης ηλικίας..έβλεπες ζευγάρια η φίλες συνταξιούχες η παρέες που θα έκαναν ένα πέρασμα το απόγευμα της κυριακής για τον καφεδάκι τους και μιλούσαν με τα γκαρσόν με τα μικρά τους ονόματα,τόσο φιλικό το κλίμα...
Οσο δε για τις τιμές ενώ κάποια χρόνια πριν ήταν πράγματι ακριβό,τα τελευταία 2-3 χρόνια είχε ρίξει τις τιμές σε βαθμό που ένας καφές εκεί ήταν φθηνότερος από οποιαδήποτε άλλη καφετέρια στην πόλη.

Κρίμα για όλα:(
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Τώρα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, πως το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό το ακίνητο του θα μείνει άδειο για χρόνια και θα ρημάξει!
Θα είναι καλύτερα έτσι, από το να μείωνε το μίσθωμα;
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πολύ κακό αυτό... έτσι προγραματίζεται η τουριστική αναπτυξη της πόλης? θα μείνουν τα σκουπίδια και τα πάρκα με τα απίθανα ονόματα...
 

Apollonios

Member
Μηνύματα
39
Likes
36
Δεν κλείνει... Το ΙΚΑ στα χέρια του οποίου έχει περιέλθει, έχει βρει ήδη εκμισθωτή...
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Δεν κλείνει... Το ΙΚΑ στα χέρια του οποίου έχει περιέλθει, έχει βρει ήδη εκμισθωτή...
Μακάρι να είναι έτσι, αν και το έχουμε ξαναδεί το "έργο", με το ΕΣΠΕΡΙΑ ΠΑΛΛΑΣ λ. χ., στην Αθήνα, (του ταμείου Νομικών, αν δεν κάνω λάθος) το οποίο εδώ και δυο χρόνια απλά ρημάζει. :(
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Πολύ πολύ λυπηρή είδηση... σκέφτομαι κυρίως τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί! :(
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Κατ' αρχας δεν ειναι εκπληξη οτι κλεινει αλλο ενα "μαγαζι". Σιγουρα και αλλα μεγαλα και γνωστα ξενοδοχεια βρισκονται καθ οδον προς τα εκει - ακουγεται και το King George στο Συνταγμα.

Αυτο ομως που μου δημιουργει καποιες αποριες ειναι το timing. Μηπως ο Δασκαλαντωνακης ως ο πρωτος στη λιστα με τους οφειλετες του δημοσιου (χρωσταει 650.000.000 Ευρω!) ισως να εχει θορυβηθει απο τις συλληψεις μερικων "επωνυμων" τον τελευταιο καιρο. Απο την αλλη βεβαια ως πεθερος του Σηφουνακη ισως να μη τον αγγιζει το ¨συστημα" και απλα να μην πηγαινε καλα η επιχειριση. Ιδωμεν...

Κριμα παντως για τον κοσμο που θα μεινει χωρις δουλεια, αλλα και τις δορυφορικες εταιρειες (προμηθευτες, παροχοιμυπηρεσιων κλπ.) που εχασαν εναν καλο πελατη.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τελικά το Μακεδονία Παλλάς παραμένει ανοιχτό.
Μετά από μιά διακοπή λειτουργίας επί 15 μέρες και απόλυση του προσωπικού ...επαναλειτουργεί εδώ και 10 μέρες περίπου(με επαναπρόσληψη του προσωπικού)κατόπιν συμφωνίας μεταξύ ΙΚΑ και του ομίλου Δασκαλαντωνάκη με πιό ευνοικούς όρους μισθώματος και σαν προσωρινή λύση(μέχρι τον Σεπτέμβριο)μέχρι να γίνει και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για να βρεθεί νέος μισθωτής.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Φίλοι Θεσσαλονικείς...γνωρίζετε αν λειτουργεί κανονικά η υπολειτουργεί?να κλεισει κανείς δωμάτιο εκεί η όχι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.673
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom