Ιταλία Μία δεύτερη ευκαιρία στη Ρώμη..με πινελιές απο Φλωρεντία και Βενετία!

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
κι εγω δεν βρηκα κατι..αυτο που ειδα στο κεντρο και δεξια τηε γενιαδας εμοιαζε με μορφη και ολοι λενε οτι ειναι αυτη η προσωπογραφια.η αποσταση ωστοσο ειναι αρκετα μεγαλη..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.138
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πρώτη φορά ακούω άνθρωπο να είχε αρνητική εντύπωση για Ρώμη. Ειλικρινά...Έχω ακούσει αρνητικές γνώμες για πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες π.χ. Βρυξέλλες, Βερολίνο κλπ,αλλά για Ρώμη ποτέ.
Σωπα ρε ψυχη; Ουτε ενας ανθρωπος δεν υπαρχει με γουστο στο περιβαλλον σου;
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.092
Σωπα ρε ψυχη; Ουτε ενας ανθρωπος δεν υπαρχει με γουστο στο περιβαλλον σου;
Ούτε ένας που να πηγαίνει στη Ρώμη και να τρώει ψαρόσουπα...άστα να πάνε...

@traveller_30 ήμουν σίγουρη πως θα γίνεις κι εσύ τελικά φαν της Ρώμης,όπως και τόσοι άλλοι στο φόρουμ. Αρκεί να δεις την βαθμολογία της στο θέμα με τις ομορφότερες πρωτεύουσες.....
 
Last edited:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
κι εγω δεν βρηκα κατι..αυτο που ειδα στο κεντρο και δεξια τηε γενιαδας εμοιαζε με μορφη και ολοι λενε οτι ειναι αυτη η προσωπογραφια.η αποσταση ωστοσο ειναι αρκετα μεγαλη..
Εξακολουθώ να μην μπορώ να την εντοπίσω:)
232041_27cc7612921e26082347392939f38f2b.jpg

Εδώ σε καλύτερη ανάλυση
http://www.romeingreek.eu/wp-content/uploads/2012/06/IMG_5690_1.jpg
Απίστευτη λεπτομέρεια σε αυτό που είναι ριγμένο πάνω στο πόδι του και την γενειάδα του. Έχει μέχρι και φλέβες στα χέρια!Μεγάλος παίκτης ο τύπος!
 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.609
Likes
12.426
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πρωτη φορα βλεπω να αναφερεται αυτη η εκκλησια που παω να δω παλι και παλι και ειναι η αγαπημενη ολων.Λεπτομερια,στη γενιαδα του Μωυση υπαρχει σκαλισμενη μια μικρη αυτοπροσωπογραφια του Μικελαντζελο.
Ψάχνω στο web για κάποια αναφορά και δεν βρίσκω τίποτα για σκαλισμένη αυτοπροσωπογραφία του Μικελάντζελο στη γενιάδα. Το μόνο που βρήκα είναι μια εκδοχή ερμηνείας του αγάλματος, η οποία υποστηρίζει ότι ο Μικελάντζελο δημιούργησε το άγαλμα περισσότερο ως μια δικιά του αυτοπροσωπογραφία παρά του πάπα, στου οποίου τον τάφο περιλαμβάνεται.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Nαι και εγώ αυτό βρήκα και ήθελα να γράψω ότι μοιάζει λίγο το πρόσωπο του Μωυσή με του Μικελάντζελο αλλά ντράπηκα λίγο να πω την αλήθεια γιατί θα υπήρχε αμφισβήτηση:) Καλά σίγουρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εικασίες.
Μέχρι και βιβλίο βρήκα που έχει γραφτεί για τα μηνύματα που πάει να περάσει αυτό το έργο τέχνης
http://www.biblionet.gr/book/180874/Freud,_Sigmund,_1856-1939/Ο_Μωυσής_του_Μιχαήλ_Αγγέλου
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Το ειπε ξεναγος στα παιδια μου την πρωτη φορα που πηγαν,και παντα ψαχναμε στις επομενες φορες να το βρουμε..Τελικα εντοπισαμε κατι που με λιγη φαντασια θα μπορουσε να ειναι μορφη αντρικη που μοιαζει στο αγαλμα..ειδικος δεν ειμαι,εδωσα μια εκδοχη,τροφη για ερευνα!Παντως ειναι απο τα αγαπημενα μας μερη..παμε καθε φορα!
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Δευτέρα 27 Ιουλίου: Ημέρα τέταρτη – Ρώμη

Ξημέρωσε η μέρα για την οποία ανυπομονούσα (εγώ τουλάχιστον!) περισσότερο για δύο λόγους. Πρώτον κατά το μεσημέρι θα έφταναν στη Ρώμη και η υπόλοιπη παρέα μας και δεύτερον και κυριότερο σήμερα το πρωινό ήταν αφιερωμένο στην Αρχαία Ρώμη! Παλατίνο, Αρχαία αγορά και Κολοσσαίο ήταν οι κύριοι προορισμοί του σημερινού πρωινού και ότι άλλο προλαβαίναμε ανάλογα με τον χρόνο που θα μας έμενε μέχρι να βρεθούμε με την υπόλοιπη παρέα! :D

Πραγματικά δεν κρατιόμασταν σήμερα! Πήραμε βιαστικά το πρωινό μας και με τη βοήθεια του μετρό και πάλι, κατεβήκαμε στη στάση Circo Massimo και μετά από 2-3 λεπτά περπάτημα φτάσαμε στην είσοδο του Palatine Hill. Αφού θα επισκεπτόμασταν και τα τρία και είχανε κοινό εισιτήριο (€12 το άτομο), αποφασίσαμε να αγοράσουμε το εισιτήριο και να ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας από το Palatine Hill που λογικά θα είχε την πιο μικρή ουρά. Φτάνοντας στην είσοδο αντιληφθήκαμε ότι δεν είχε καν ουρά :D:lol:! Πήραμε αμέσως τα εισιτήρια μας και μπήκαμε μέσα..!

Το Palatine Hill, ένας από του εφτά λόφους της Ρώμης, αποτελεί ένα από τα πιο αρχαία κομμάτια της Αιώνιας Πόλης. Ουσιαστικά το Palatine Hill αποτελεί την περιοχή μεταξύ της Αρχαίας αγοράς και του Circo Massimo. Βρίσκεται στα 40 μέτρα ύψους από την Αρχαία αγορά και προσφέρει την ομορφότερη θέα από ψηλά για την Αρχαία αγορά. Επίσης σύμφωνα με τη Ρωμαϊκή μυθολογία στο Palatine Hill βρισκόταν η σπηλιά που βρέθηκαν οι Ρώμυλος και Ρέμος. Περπατήσαμε κοντά 1,5-2 ώρες μέσα στο Palatine Hill. Οι σπηλιές και τα τείχη είναι εντυπωσιακά, ενώ η θέα από ψηλά ήταν αντάξια της φήμης της. Η έκταση που καλύπτει είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη γι αυτό και μας πήρε αρκετή ώρα να την περπατήσουμε. Ξεκινήσαμε από την μεριά που βρίσκεται το Circo Massimo, θαυμάσαμε τον αρχαίο πολιτισμό και την άγρια ομορφιά που προσφέρει η περιοχή και καταλήξαμε στην αντίθετη μεριά που βρίσκεται η Αρχαία αγορά.

PALATINE HILL (39).jpg
PALATINE HILL (33).jpg PALATINE HILL (60).jpg PALATINE HILL (75).jpg PALATINE HILL (50).jpg
PALATINE HILL (67).jpg


Χωρίς να βγούμε έξω από το Palatine Hill, κατεβαίνοντας απλά προς τα κάτω είχε δύο δρόμους. Αν έπαιρνες το δρόμο δεξιά έβγαινες στο Κολοσσαίο, ενώ αν ακολουθούσες τον αριστερό δρόμο ξεκινούσε η Αρχαία αγορά. Ακολουθήσαμε τον αριστερό δρόμο, με πολλή ανυπομονησία και ενθουσιασμό, αφού είχαμε μαγευτεί από τις εικόνες που είχαμε μόλις δει από το Palatine hill.

Η αρχαία αγορά ήταν όντως εντυπωσιακή. Παρόλο που η ζέστη ήταν αφόρητη, εμείς περπατούσαμε μέσα στην αγορά όσο πιο αργά μπορούσαμε, διαβάζοντας, μελετώντας και φωτογραφίζοντας τα πάντα. Μας έκανε πάρα πολύ εντύπωση η ιστορία καθώς και η διατήρηση όλων αυτών των ναών. Τα απομεινάρια του ναού του Κρόνου, η αψίδα του Σεπτίμιου Σεβήρου, ο επιβλητικός ναός του Αντωνίνου και της Φαουστίνας, ο ναός του Καίσαρα και ότι απέμεινε από τον ναό του Κάστωρ και του Πολυδεύκη! Όλη αυτή η εμπειρία μας ταξίδευσε στην μαγευτική και ελκυστική (εάν βέβαια άνηκες στην ανώτερη τάξη της τότε εποχής ;)) Αρχαία Ρώμη! Σε εκείνο το σημείο είχα πλέον αντιληφθεί γιατί η Ρώμη λεγόταν και Αιώνια Πόλη, ενώ είχα επιτέλους παραδεχτεί την ήττα μου και το πόσο λάθος είχα κάνει για τη Ρώμη τόσα χρόνια πριν.

ROMAN FORUM (54).jpg
ROMAN FORUM (63).jpg ROMAN FORUM (24).jpg ROMAN FORUM (61).jpg ROMAN FORUM (62).jpg
ROMAN FORUM (61).jpg


Επιστρέψαμε στο σημείο που ξεκινήσαμε την περιήγηση μας στην Αρχαία αγορά και πήραμε το δεξιό δρόμο που οδηγούσε στο Κολοσσαίο. Τεράστιο και επιβλητικό απλωνόταν μπροστά μας και έφερνε στο μυαλό μας εικόνες από αρχαίες μονομαχίες με άγρια ζώα και τους Ρωμαίους στις κερκίδες να ζητωκραυγάζουν! Φυσικά πλέον δεν υπήρχαν Ρωμαίοι στην περιοχή ούτε για δείγμα. Υπήρχαν όμως χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο που λαχταρούσαν να δουν από κοντά το επιβλητικό, ιστορικό αυτό μνημείο. Η ουρά στα εισιτήρια έκανε κυριολεκτικά το γύρο του Κολοσσαίου, μέσος όρος αναμονής ήταν σίγουρα περισσότερο από 1-1,5 ώρα. Ευτυχώς εμείς γνωρίζαμε από πριν! Ήθελα πάρα πολύ να βάλω τις φωνές και να τους ενημερώσω πως αν περπατήσουνε 5 λεπτά και φτάσουνε στην είσοδο του Palatine Hill θα αγοράσουνε εισιτήριο για το Κολοσσαίο με μέσο όρο αναμονής 2 λεπτά! :bleh: Δεν το έκανα βέβαια… Ας γνώριζαν ;)

COLOSSEUM (14).jpg
COLOSSEUM (17).jpg


Περάσαμε δίπλα από την τεράστια ουρά, με το εισιτήριο στο χέρι! Σε 5-10 λεπτά είχαμε περάσει από το έλεγχο και μπήκαμε μέσα στο τεράστιο αυτό αμφιθέατρο. Όπως γνωρίζαμε από πριν εξωτερικά το Κολοσσαίο είναι πολύ πιο όμορφο από ότι εσωτερικά. Φυσικά αυτό δεν μειώνει την επιβλητικότητα και ιστορικότητα του τεράστιου αυτού μνημείου. Όμως το γεγονός ότι εσωτερικά είναι γεμάτο τουρίστες βγάζοντας φωτογραφίες συνεχώς και από παντού χαλάει την όλη εμπειρία. Βέβαια ,η αλήθεια είναι ότι κι εμείς τουρίστες είμαστε και εμείς πολλές φωτογραφίες βγάλαμε άρα δεν μπορούμε να έχουμε και παράπονο. Βγάλαμε φωτογραφίες και στην Αψίδα του Κωνσταντίνου και καθίσαμε λίγο να ξεκουραστούμε.

COLOSSEUM (25).jpg
COLOSSEUM (5).jpg COLOSSEUM (7).jpg
ARCH OF CONSTANTINE (2).jpg


Η ώρα είχε πάει 13:30 και είχαμε περίπου ακόμα 2 ώρες μπροστά μας, μέχρι την ώρα που έπρεπε να πάμε στο Τερμινί για να υποδεχτούμε την υπόλοιπη παρέα μας. Αποφασίσαμε λοιπόν, αφού ήμασταν και στην περιοχή να ανέβουμε σε ακόμα έναν λόφο της Ρώμης. Επιστρέψαμε από την πλευρά του Circo Massimo και ανηφορίσαμε το δρόμο προς το Aventine Hill. Προχωρήσαμε μέχρι το τέλος και βρήκαμε την πλατεία “Knights of Malta”, με την πασίγνωστη κλειδαρότρυπα! Μέσα από την κλειδαρότρυπα φαίνεται ακριβώς η βασιλική του Αγίου Πέτρου. Είχε και ουρά! Γελώντας σταθήκαμε πίσω από τους υπόλοιπους τουρίστες που είχαν μαζευτεί για να κοιτάξουν από την κλειδαρότρυπα. Κοιτάξαμε κι εμείς και όντως φαίνεται ακριβώς η Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Επιστρέψαμε προς το πάρκο πριν την πλατεία των Ιπποτών και καθίσαμε για κανένα μισάωρο, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της Ρώμης και του Βατικανού από ψηλά.

AVENTINE HILL (2).jpg
AVENTINE HILL (1).jpg PIAZZA OF KNIGHTS OF MALTA (5).jpg AVENTINE HILL (4).jpg

Είχαμε άλλη μία ώρα μπροστά μας κι έτσι αποφασίσαμε να πάμε για καφέ. Πήραμε το μετρό και φτάσαμε στην Piazza Repubblica, την οποία δεν είχαμε επισκεφθεί ακόμα. Ακόμα μια εκθαμβωτική πλατεία, με το πανέμορφο σιντριβάνι Fontana delle naiadi να ξεχωρίζει. Στην πλατεία βρίσκεται επίσης η εκκλησία Santa Maria degli Angeli αλλά δεν προλαβαίναμε να την επισκεφθούμε. Είχαμε κουραστεί και θέλαμε επειγόντως καφέ! Βρήκαμε ένα μικρό καφενείο στην πλατεία, καθίσαμε και απολαύσαμε τον εσπρέσο μας με θέα την πλατεία και το συντριβάνι!

PIAZZA REPUBLICA (1).jpg


Περπατήσαμε μέχρι το Τερμινί όπου παραλάβαμε το άλλο ζευγάρι, με το οποίο θα συνεχίζαμε τις διακοπές μας! Τους βοηθήσαμε να προσανατολιστούν και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μαζί τους. Έβλεπα στα μάτια τους τον ενθουσιασμό που βρίσκονταν επιτέλους στη Ρώμη, τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαμε κι εμείς λίγες μέρες πριν. Τους πήγαμε για πίτσα στη Pizza Re, αφού ήταν κοντά στο ξενοδοχείο μας και έχει και εκπληκτική πίτσα! Απολαύσαμε τις πίτσες μας, ήπιαμε και τις μπύρες μας και μπορούσαμε επιτέλους να ξεκινήσουμε το περπάτημα! Είχαμε καθυστερήσει λίγο και άρχισα να ανησυχώ πως δεν θα προλαβαίναμε το Vittorio Emmanuel II Monument ανοικτό, καθώς κλείνει η ώρα 17:30…

Κατηφορίσαμε τη Via del Corso και φτάσαμε στη Piazza Venezia με θέα μπροστά μας το τεράστιο και επιβλητικό μνημείο Vittorio Emmanuel II. Το μνημείο σχεδιάστηκε από τον Giuseppe Sacconi το 1885 προς τιμή του Victor Emmanuel, πρώτου βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας το 1861. Ανεβήκαμε τα σκαλιά και θαυμάσαμε τα εκπληκτικά γλυπτά αγάλματα από τα οποία ξεχωρίζει το άγαλμα της θεάς Βικτώριας καβάλα στα θεαματικά άλογα. Επίσης στο μνημείο βρίσκεται ο ναός του άγνωστου στρατιώτη, ο οποίος κτίστηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Το όλο μνημείο είναι εντυπωσιακό και αποτελεί σίγουρα σύμβολο της Ρώμης. Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε να ανεβούμε στον ανελκυστήρα που οδηγεί στην οροφή για πανοραμικές φωτογραφίες. Κάτσαμε για λίγο απέναντι από το μνημείο στο γρασίδι και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Πάνθεον.

VITTORIO EMMANUEL II MONUMENT (5).jpg
VITTORIO EMMANUEL II MONUMENT (17).jpg VITTORIO EMMANUEL II MONUMENT (1).jpg VITTORIO EMMANUEL II MONUMENT (10).jpg

Ο τεράστιος αυτός ναός φαίνεται από αρκετά μακριά να ξεπροβάλλει. Επιβλητικός σε μέγεθος με τις πανέμορφες κολόνες του, θυμίζει αρχαία Ρώμη (και αρχαία Ελλάδα βέβαια..!) και αποτελεί ίσως το πιο καλοδιατηρημένο σύμβολο της αρχαίας αυτής εποχής. Δυστυχώς, μας έκανε πολύ αρνητική εντύπωση όλοι οι πλανόδιοι που είχαν στήσει την πραμάτεια τους μπροστά από την είσοδο του ναού. Όσο κι αν ήθελες να υποβάλεις τα σέβη σου στο εκπληκτικό αυτό μνημείο της αρχαιότητας, δυσκολευόσουνα να το πάρεις στα σοβαρά.. Περισσότερο θύμιζε παζαράκι, με τόσους πλανόδιους με τόσους τουρίστες..

Μπήκαμε στο εσωτερικό του και θαυμάσαμε φυσικά τον πανέμορφο τρούλο του. Όμορφες εικόνες και μνημεία στο εσωτερικό του, θαυμάσαμε τον κεντρικό ναό καθώς και τους τάφους του Ραφαήλ και του Vittorio Emanuele II. Δυστυχώς το πλήθος του κόσμου ήταν πραγματικά υπερβολικό, χαθήκαμε εν τέλει μεταξύ μας και ψάχναμε ο ένας τον άλλο για κανένα μισάωρο. Βρεθήκαμε στο σιντριβάνι στη Piazza della Rotonda και απομακρυνθήκαμε από το πλήθος. Το βράδυ, η πλατεία και το Πάνθεον είναι πολύ πιο εντυπωσιακά και παρόλο που δεν μπορείς να μπεις το βράδυ στο Πάνθεον, μπορείς πιο εύκολα να το απολαύσεις φωτισμένο και φυσικά χωρίς όλη αυτή την κοσμοσυρροή.

PANTHEON (22).jpg
PANTHEON (11).jpg PANTHEON (5).jpg PANTHEON (6).jpg
PANTHEON (15).jpg


Κατευθυνθήκαμε προς την πασίγνωστη Piazza Navona. Κατά πολλούς, η ομορφότερη πλατεία στη Ρώμη και ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω; :bleh: Όντως η πλατεία είναι πανέμορφη με τα σιντριβάνια, τους ζωγράφους στις πλατείες , τις πάρα πολλές καφετέριες καθώς και τον κόσμο να ανεβοκατεβαίνει στην πλατεία. Κάτσαμε για λίγο στα σιντριβάνια και βγάλαμε φωτογραφίες, ωστόσο αποφασίσαμε να μην πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία αφού οι τιμές ήταν υπερβολικές . Προχωρήσαμε μέσα στα στενά και βρήκαμε ένα πολύ συμπαθητικό καφενείο και απολαύσαμε τον καφέ μας.

PIAZZA NAVONA (1).jpg
PIAZZA NAVONA (10).jpg PIAZZA NAVONA (5).jpg PIAZZA NAVONA (2).jpg
PIAZZA NAVONA (9).jpg


Είχαμε κι εμείς το γνωστό πρόβλημα με τον κρύο καφέ, αφού από τη μία αλλιώς έχουμε μάθει στην Ελλάδα κι από την άλλη η ζέστη ήταν αφόρητη για ζεστό καφέ. Η λύση βέβαια ήταν απλή, αν θέλαμε κρύο καφέ παραγγέλλαμε διπλό εσπρέσο και ζητούσαμε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο παγάκια, δημιουργώντας το δικό μας φρέντο εσπρέσο!!

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση. Για φαγητό αποφασίσαμε να πάμε και πάλι στο Alla Rampa, όπου είχαμε απολαύσει πάστα το πρώτο μας βράδυ στη Ρώμη. Η υπόλοιπη παρέα μας εκτίμησε ιδιαίτερα το φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο όπως κι εμείς! Περπατήσαμε προς τα κάτω με κατεύθυνση τη Fontana di Trevi, η οποία βέβαια με όλες αυτές τις σκαλωσιές δεν θύμιζε με τίποτα το υπέροχο και πασίγνωστο μνημείο της Ρώμης. Επισκεφθήκαμε βεβαίως το San Crispino για παγωτό και απολαύσαμε για ακόμα μια φορά παγωτό πεπόνι και μέλι.

Περάσαμε από το Trajan’s market και το Trajan’s column, τα οποία το βράδυ ήταν πολύ εντυπωσιακά και φτάσαμε μέχρι το Κολοσσαίο, το οποίο απολαύσαμε φωτισμένο. Πολύ διαφορετική η μέρα από τη νύχτα στη Ρώμη. Η περιοχή αυτή τη μέρα έσφυζε από ζωή, οι τουρίστες έκαναν ουρές για να επισκεφθούν τα υπέροχα αυτά μνημεία και η κίνηση στους δρόμους ήταν υπερβολική. Το βράδυ ήταν τελείως διαφορετικά. Τα μνημεία ήταν όλα πανέμορφα φωτισμένα, δεν υπήρχε ίχνος τουρίστα, λίγοι ντόπιοι περπατούσανε στα πεζοδρόμια και μπορούσες να διασταυρώσεις τους μεγάλους αυτούς δρόμους χωρίς να φοβάσαι μήπως κάποιος ασυνείδητος οδηγός σε στείλει στα επείγοντα περιστατικά!

IMPERIAL FORUM (9).jpg
TRAJAN'S COLUMN (1).jpg IMPERIAL FORUM (8).jpg VITTORIO EMMANUEL II MONUMENT (4).jpg COLOSSEUM (51).jpg
COLOSSEUM (46).jpg


Βρήκαμε ένα μικρό μπαράκι στο δρόμο πίσω από το Κολοσσαίο, ήπιαμε από μία μπύρα και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας (με ταξί αφού είχαμε πραγματικά ξεθεωθεί!) για ξεκούραση. Η αυριανή μέρα ήταν η τελευταία μας στη Ρώμη και περιλάμβανε πρωινό ξύπνημα και επίσκεψη στο Βατικανό!
 
Last edited:

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Για να δεις την θέα της αγοράς από το Palatine Hill χρειάζεται να βγάλεις εισιτήριο;
Ναι χρειάζεται να αγοράσεις το εισιτήριο απο το Palatine Hill, εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος που δεν τον ξέρω. Πάντως αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει το εισιτήριο μπορεί να απολαύσει την θέα της αγοράς και απο το Capitoline Hill δωρεάν!
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Ναι χρειάζεται να αγοράσεις το εισιτήριο απο το Palatine Hill, εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος που δεν τον ξέρω. Πάντως αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει το εισιτήριο μπορεί να απολαύσει την θέα της αγοράς και απο το Capitoline Hill δωρεάν!
Πολλή όμορφη η ιστορία σου! :) Ετοιμάζομαι κι εγώ για Ρώμη και σε διαβάζω με ενδιαφέρον ;)
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom