Μετά τις 13/11, να πάω ή να μην πάω;

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Συγνώμη αν σε άγχωσα. Ξέρω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθείς να ισορροπήσεις τα πράγματα και να ελέγξεις την αναποφασιστικότητα σου από το τι θα πει ο καθένας. Η αλήθεια είναι όμως πως κανείς μας δεν ξέρει την απόλυτη αλήθεια για τίποτα. Δεν θέλω να το τραβήξω αλλά και να σε αγχώσω αδικαιολόγητα. Απλά είπα ότι θα το έκανα για μείωση των πιθανοτήτων να συμβεί κάτι λόγω του ότι αν συμβεί κάτι συνήθως συμβαίνει σε μέρη με συνωστισμό αλλά ίσως να έμενα στην σκέψη μόνο και να λειτουργούσα διαφορετικά.
 

olympialag

Member
Μηνύματα
13
Likes
4
Καλημέρα και απο μένα...πηγα ρωμη σαββατο και επεστρεψα χθες....Η αληθεια είναι οτι παντού στους δρόμους έβλεπες αστυνομία και στρατιώτες με τα όπλα στο χέρι.Πάνω απ΄τα κεφάλια μας είχαμε συνεχώς ένα ελικόπτερο να περιφέρεται....όλη αυτή η κατάσταση δε μας έκανε να φοβηθούμε περισσότερο ίσα ίσα νιώθαμε κάποια ασφάλεια παραπάνω. Στο μόνο σημείο που δεν είχε ούτε αστυνομία ούτε στρατό αλλά ούτε και έλεγχο κανέναν ήταν στο Βατικανό( να εξηγήσω καλύτερα, στον Άγιο Πέτρο.Γιατί στην καπέλα Σιξτίνα είχε και αστυνομία και στρατό και κανονικά έλεγχο όπως στο αεροδρόμιο.)Αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση.....Η μόνη στιγμή που φοβηθήκαμε κάπως ήταν τη Δευτέρα το βράδυ κατά τις 9 που γιατί ήμασταν πτώματα απο τις προηγούμενες μέρες είπαμε να πάρουμε το μετρό απο την piazza di spagna και να πάμε στο termini που εκεί κοντά ήταν το ξενοδοχείο μας. Με λίγα λόγια πήγαμε να πάρουμε το μετρό και ήταν στρατός απο έξω και μας είπαν πως το μετρό για termini μόνο ήταν κλειστό καιε κείνη τη στιγμή γινόταν χαμός απο περιπολικά με σειρήνες στους δρόμους εκει. Δεν ξέραμε αν έπρεπε να πάμε προς το ξενοδοχείο που ήταν σε εκείνη την πλευρά ή οχι.Τρομοκρατηθήκαμε.Κατά τ άλλα ούτε κάποιον ιδιαίτερο έλεγχο κάνανε στο αεροδρόμιο....ίσως να ήταν και λιγότερος απο την προηγούμενη φορα καθώς ενώ πέρασα και άρχισε να χτυπά το μηχάνημα μου είπαν πέρνα πιθανο να είναι το κουμπί του παντελονιού ...δε με ψάξανε καθόλου.
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.011
Στην Ρώμη και πριν το χτύπημα στην Γαλλία έβλεπα συνέχεια αστυνομια/στρατό να κρατάνε τουφέκια. Όχι γκλοπ ή πιστόλια. Μας είχε κάνει εντύπωση ποσό πολύ κόσμο είχε στα σημεία ενδιαφέροντος τουριστών.
 

stevent

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλημέρα και από εμένα. Ήμουνα στο Παρίσι 2 εβδομάδες μετά το χτύπημα στο Charlie και φυσικά αστυνομία παντού και όπως έλεγα στους δικούς μου που τρόμαζαν μόνο στην ιδέα... ήταν το πιο ασφαλές μέρος εκείνη τη στιγμή. Και όντως σου έδινε αίσθηση ασφάλειας το όλο κλίμα παρόλα τα γεγονότα που είχαν συμβεί. Βεβαίως όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι θέμα τα όσα συμβαίνουν και τα σκεφτόμαστε, αλλά δεν μπορείς να κλειδωθείς και στο σπίτι σου... Πάντως είναι ένα πρόβλημα αν θα είναι κλειστά και τα τουριστικά αξιοθέατα... τότε το ξανασκέφτεσαι.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω πανικό η να αποτρέψω κάποιον από το να πάει κάπου απόλυτη ασφάλεια στους καιρούς που ζούμε δεν μπορεί να υπάρξει σε πλήρη βαθμό πουθενά όση αστυνομία και να υπάρχει.Αν θέλουν να ξαναχτυπήσουν το κάνουν σε μέρος που δεν φρουρείται.

Γράφτηκε επίσης σε προηγούμενα μηνύματα πως αν γίνει ένα χτύπημα κάπου δεν γίνεται με τίποτα τις επόμενες ημέρες ξανά εκεί. Έχει καταρριφθεί και αυτό γιατί έγινε γνωστό πως οι τρομοκράτες μετά τα μεγάλα χτυπήματα στο Παρίσι σχεδίαζαν χτύπημα την επόμενη ημέρα και στην Λα Ντεφάνς αλλά τους πρόλαβαν.

Όσο για το περιστατικό στην Ρώμη το πιο πιθανόν ήταν να δόθηκε άκυρη προειδοποίηση γιατί έχω διαβάσει ότι έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες.
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.092
@kabamarou συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Να προσθέσω επίσης πως ότι και να πούμε εμείς , αν κάποιος είναι cool και δεν ανησυχεί,μπορεί να δει αστυνομία, μειωμένη κίνηση στους δρόμους κλπ και να μην φοβηθεί καθόλου. Από την άλλη ένας αγχώδης να πάει και να περάσει χάλια, κοιτώντας συνεχώς γύρω του και φοβούμενος να μπει σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Πρέπει να γίνει κάποια στιγμή ένας υπολογισμός για το αν έχει περισσότερες πιθανότητες να πάθει ένας άνθρωπος κάτι από τρομοκρατικό χτύπημα σε κάποια χώρα της Ευρώπης η στην Ελλάδα από αυτοκινητιστικό ατύχημα δεδομένου ότι η χώρα μας κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα τροχαία.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μια σκέψη για το τι θα πει ασφαλής ή μη ασφαλής χώρα/ ένας χάρτης με τα θύματα μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ.
http://www.pbs.org/newshour/rundown/heres-a-map-of-all-the-mass-shootings-in-2015/
Στις ΗΠΑ δηλαδή μόνο σε Γουαϊόμινγκ και Βόρεια Ντακότα πάμε χωρίς δισταγμό, άντε και σε καμια Γιούτα, Νεμπράσκα και Αϊντάχο στο τσακίρ κέφι (για πολύ τολμηρούς). :haha:
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Είχα δει μια λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου στο internet.2η ήταν η Νορβηγία.Σε αυτή την χώρα όμως πριν από 4 χρόνια έγινε τρομοκρατικό χτύπημα με 92 νεκρούς...:(
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.492
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom