Γερμανία Μεταφορές Βερολίνο (κάρτες, μουσείων – μεταφορών )

tigerakos

Member
Μηνύματα
70
Likes
2
Φεύγουμε για Βερολίνο φοιτητοπαρέα 10 άτομα την τρίτη 2-3-10, διαβάζω οδηγούς και ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε τι αλήθεια θα προλάβω να πάω να δω. Θα μηνούμε 6 μέρες και δεν έχω καταλάβει αν συμφέρει μια κάρτα μεταφορών και ποια είναι αυτή κάποια κάρτα για μουσιά.

Με έχει τρομάξει αρκετά ο καιρός καθώς και το μέρος οπού θα μείνουμε
( CITY HOSTEL-BERLIN Glinkastr. 5-7 D-10117 Berlin ) Κατά πόσο είναι καλή επιλογή. αν κάποιος ξέρει κάποιες πληροφορίες για το hostel, η για μεταφορές και γενικά κάρτες θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
αφου ειστε φοιτητοπαρεα, φροντιστε να βγαλετε την καρτα isic!!

ISIC � Επίσημο ελληνικό site της Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας ISIC.
βγαινει αυθημερον και εχει σημαντικες εκπτωσεις σε εισοδους στα αξιοθεατα και στα μουσεια!!

εγω τις 4 μερες χρησιμοποιησα απλα εισιτηρια και νομιζω 2 φορες εβγαλα 3 ημερη καρτα!!αλλα η αληθεια ειναι οτι περπατησα πολυ!!!δεν μου εκανε καρδια παρα το κρυο να μπω στο μετρο και στο τρενο!!
 

tigerakos

Member
Μηνύματα
70
Likes
2
Ωραία και η κάρτα αυτή που βγαίνει εκεί η εδώ? Αν κάποιος τώρα δεν είναι φοιτητής δεν μπορεί να έχει κάποια κάρτα διαδρομών η κάτι τέτοιο? Ώστε να του έρθει ποιο οικονομικά? Και εγώ το κρύο σκέπτομαι -6c όποτε ίσως είναι αναγκαστική λύση τα μεταφορικά μέσα. Γνωρίζεις τιμές εισιτήριων κλπ ? ευχαριστώ
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Ωραία και η κάρτα αυτή που βγαίνει εκεί η εδώ? Αν κάποιος τώρα δεν είναι φοιτητής δεν μπορεί να έχει κάποια κάρτα διαδρομών η κάτι τέτοιο? Ώστε να του έρθει ποιο οικονομικά? Και εγώ το κρύο σκέπτομαι -6cόποτε ίσως είναι αναγκαστική λύση τα μεταφορικά μέσα. Γνωρίζεις τιμές εισιτήριων κλπ ? ευχαριστώ
η καρτα αυτη βγαινει απο εδω..οχι απο εκει..δες στο σαιτ εχει details!
αν εισαι αθηνα, την βγαζεις απο συγκεκριμενο τουριστικο γραφειο στην οδο βουλης..
καρτες απεριοριστων εχει, τιμες δεν ξερω ακριβως..οι 3ημερες που ειχαμε παρει, ειχαν νομιζω 10,40 ευρω (δεν παιρνω κι ορκο)!τα μονα εισιτηρια διαρκειας 180' κοστιζαν 2,10 ευρω!

δες και αυτα..θα σε βοηθησουν!
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...%EC%EF%F5-%F0%F1%EF%F4%E5%DF%ED%E5%F4%E5.html

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...1%FE%F0%E7/13355-berlin-travelstory-tips.html

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...F7%E1-%F3%F4%EF-%E2%E5%F1%EF%EB%DF%ED%EF.html
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική

tigerakos

Member
Μηνύματα
70
Likes
2
Ευχαριστώ για τα Link κάποια είναι γερμανικών και δεν ξέρω καθόλου αλλά θα βρω.
το hostel δεν το ξέρει κάνεις λογικά…! Ο θεός βοηθός δηλαδή είναι κέντρο παντός. Εσεις έχετα πάει πρόσφατα.
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλησπέρα!
το hostel δεν το ξέρω. οι κριτικές τι λένε; είδα όμως ότι η οδός είναι σε περιοχή καλή. Κεντρικότατα. Γενικά δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Βερολίνο είναι αυτό. Και ασφαλές και σούπερ.

Για τις κάρτες, έτσι γρήγορα που το κοίταξα, βλέπω ότι η ημερήσια (που κρατάει μέχρι τις 3.00 το πρωί) είναι μια χαρά για εσάς που είστε 10 άτομα. Ισχύει για 5 άτομα, οπότε θα έχετε 2, αλλά κάθε μέρα μπορείτε να μπαινοβγαίνετε στις συγκοινωνίες των 2 κεντρικών ζωνών με 3.20ευρώ ο καθένας, που είναι σαφώς καλύτερα από το να κόβετε εισητήριο κάθε φορά.
Δεν μπορώ να σου πω όμως αν συμφέρει περισσότερο μία απο τις welcome card. Δεν τις χρησιμοποίησα ποτέ, οπότε ας πουν αυτοί που ξέρουν.

Χμ...δεν ξέρω αν βοήθησα πολύ, αλλά ΑΝ βοήθησα, έπρεπε πριν στα πω, να σου ζητήσω να με παρεις μαζί σου και μετά να στα πω. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά σε ζηλεύω απίστευτα που θα πας!
Να περάσετε ΤΕΛΕΙΑ (που θα περάσετε. το υπογράφω...)
 

tigerakos

Member
Μηνύματα
70
Likes
2
Ευχαριστώ πολύ είναι χρήσιμες οι συμβουλές όλων σας, πάμε 10 άτομα και το αστείο είναι ότι κάνεις δεν ξέρει γερμανικά ούτε για δήγμα αλλά εντάξει αγγλικά όλοι ξέρουμε. Δεν θα βγάλουμε ομαδική κάρτα γιατί πολύ απλά δεν θα έχουμε και καλή συνεννόηση όποτε ο καθένας ας βγάλει την δική του αυτή με τα 3? καλή μου ακούγετε όποτε ίσως την προτιμήσω. Διάβασα και εγώ για την welcome card αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει και βολεύει. Το θέμα τώρα μουσείο είναι άλλο κομμάτι μια φίλη μου είπε άτομα μέχρι 24 μπαίνουν δωρεάν όποτε κάποιους μας πιάνει.
Φεύγω τρίτη προλαβαίνεις βαλίτσες…?
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
ωπ, μισο. εννοούσα ότι σας βγαινει 3.20 οταν τη βγαλετε και οι 5 μαζί. αν ειναι να βγαλει ο καθενας ξεχωριστα, ισως σας συμφερει καποια άλλη. ημερήσια ίσως για τις μέρες που θα μετακινειστε πολύ με συγκοινωνία και τις άλλες...πεζό2 (ποδαράτοι ή ποδήλατο). Όπως ανέφεραν κάποιοι, αφού θα μένετε και στο κέντρο, τη συγκοινωνία δεν θα τη χρειαστείτε για τα βασικά. Είναι τεράστιο το Βερολίνο, αλλά περπατιέται άνετα, ειδικά στο κέντρο.
Αυτό με τα μουσεία κοιτάξτε το, γιατί νομιζω δεν ισχύει σε όλα. Κοίτα στο site της πόλης, που έχει τουριστικές πληροφορίες, λογικά θα λέει σε ποιά ισχύει. Ή ψάξε στο φόρουμ. Είχε συζητηθεί σε ένα θέμα για τα δωρεάν μουσεία στην Ευρώπη.

Μωρέ και τώρα να έφευγες, και να μπορούσες να με πάρεις, εγώ και με ένα βρακί έρχομαι στο Βερολίνο. Το θέμα είναι να με πάρεις και να με αφήσεις εκεί για πάντα. "Αχ συγγνώμη...την ξέχασα κάπου..." :p
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
λοιπόν την Berlin Welcome Card την έχω χρησιμοποιήσει δυο φορές και ήμουν φουλ ευχαριστημένος. Εχείς όλα τα ΜΜΜ τζάμπα και πολύ καλές εκπτώσεις στα μουσεία, αξιοθέατα, σουβενιρ και αλλού.

κοιτά σε αυτήν την σελείδα http://www.berlin-tourist-information.de/welcomecard/images/stories/welcomecard/bwc2010_web_ds-2.pdf τα μουσεία που σε ενδιαφέρουν κι μετά σκέψου αν την θες την κάρτα. Το Βερολίνο (κέντρο πάντα) περπατιέται, άλλα γτ να σου φύγει ο τακος, τα ΜΜΜ είναι απλά σούπερ, σε πάνε παντού στην ώρα τους και γρήγορα πάντα.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΠΑΛΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
 

tigerakos

Member
Μηνύματα
70
Likes
2
Καλημέρα είδα από όλους σας ότι σας αρέσει πολύ το Βερολίνο και θέλετε να πάτε πάλι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ίσως να μην είναι η κατάλληλη εποχή λόγο κρύου αλλά ωραία θα είναι. Τι πιστεύετε πρέπει να παω να δω οπός ηδύποτε?
Η σας ενθουσίασε εσάς..?
Ακόμα κάτι το φοιτητικό ελληνικό πάσο περνά εκεί για εκπτώσεις κλπ στα μέσα μεταφοράς μουσεία η όχι?
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
στα μέσα μεταφοράς όχι, δεν περνάει το φοιτητικό. Το προσπάθησαν κάποιοι, αλλά μπα..
για τα άλλα, θα απαντήσω αργότερα, το βράδυ που θα γυρίσω.
Την κάνω για Χάγη τώρα...πρέπει κι εγώ να ξεσκάσω λίγο :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.265
Μηνύματα
885.710
Μέλη
38.946
Νεότερο μέλος
Delmary

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom