• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Δανία Μόναχο-Βερολίνο-Κοπεγχαγη: cheap eats, drinks + tips

dmdoc

Member
Κοπεγχάγη είχα μείνει σε αυτό
Hotel Copenhagen: The Square Hotel - hotel in copenhagen
Βέβαια είναι πιο τσιμπημένο από ότι περιμένεις,αλλά είναι σε super περιοχή και τα δωμάτια αποζημιώνουν.
Μην παραλείψεις να επισκεφτείς κάθε Baresso που θα συναντήσεις,για καφέ,snack ή πρωινό.

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
sorry, λαθος ποστ :p

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Στο Μόναχο υπάρχει και το γνωστό Hofbrauhaus:
Hofbr?uhaus M?nchen

Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο οικονομικό υπάρχει (αν και τη βγάζεις και με 10 ευρουλάκια αν είναι απλά να τσιμπήσεις-και με μπύρα εννοείται!!) αλλά αξίζει κατά τη γνώμη μου, μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Το αναφέρω να υπάρχει εδώ έτσι κι αλλιώς :D

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Επίσης, στο Μόναχο, για πρωινο-μεσημεριανές ώρες είναι πολύ ωραία μια βόλτα στη Viktualienmarkt, την ανοιχτή αγορά, λίγο πιο πέρα από τη Marienplatz.

Ανάμεσα σε πάγκους με λαχανικά, φρούτα, τυριά, αλλαντικά, λουλούδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, υπάρχουν υπαίθρια beer gardens και μικρές καντίνες με φαγητό στο χέρι (υπάρχει και μια με ψαρικά) ή κάποιες μεγαλύτερες καντίνες που έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια όπου μπορείς να τσιμπήσεις κάτι και να πιεις και τη μπύρα σου καθιστός.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Επίσης, στο Μόναχο, για πρωινο-μεσημεριανές ώρες είναι πολύ ωραία μια βόλτα στη Viktualienmarkt, την ανοιχτή αγορά, λίγο πιο πέρα από τη Marienplatz.

Ανάμεσα σε πάγκους με λαχανικά, φρούτα, τυριά, αλλαντικά, λουλούδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, υπάρχουν υπαίθρια beer gardens και μικρές καντίνες με φαγητό στο χέρι (υπάρχει και μια με ψαρικά) ή κάποιες μεγαλύτερες καντίνες που έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια όπου μπορείς να τσιμπήσεις κάτι και να πιεις και τη μπύρα σου καθιστός.
εδώ να πας οπωσδήποτε, όπως και στην augustiner που σου πρότεινε η anny..
είναι ότι καλύτερο στην πόλη..

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Να ρωτησω κατι; Augustiner υπαρχουν καμποσες στο Μοναχο. Να υποθεσω οτι αναφερεστε σε καποια συγκεκριμενη;

fotast

Member
Πολύ καλή μπυραρία στό Μόναχο ειναι και αυτή στο υπογειο του Δημαρχείου.Δέν ξέρω τις σημερινές τιμές και άν είναι κατάλληλη γιά καλοκαίρι.Δέν θυμάμαι όνομα,κάτι σέ κελάρι στά Γερμανικά ίσως?

fotast

Member
Πολύ καλή μπυραρία στό Μόναχο ειναι και αυτή στο υπογειο του Δημαρχείου.Δέν ξέρω τις σημερινές τιμές και άν είναι κατάλληλη γιά καλοκαίρι.Δέν θυμάμαι όνομα,κάτι σέ κελάρι στά Γερμανικά ίσως?
ΟΚ το θυμήθηκα.Λέγεται Ratskeller(Marienplatz 8).Εχει και καλό φαγητό.Δέν ξέρω τι παίζει από τιμές τώρα αλλά μάλλον πάντα ήταν τσιμπημένο.Αλλά αξίζει.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Να ρωτησω κατι; Augustiner υπαρχουν καμποσες στο Μοναχο. Να υποθεσω οτι αναφερεστε σε καποια συγκεκριμενη;
Στη Γερμανία, η κάθε ζυθοποιία (όχι οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο) έχει δικά της εστιατόρια-μπυραρίες όπου σερβίρεται μόνο η συγκεκριμένη μάρκα σε όλες της τις μορφές. Δηλαδή lager, weiss, pils, καπνιστή, αυτή με το αναψυκτικό μέσα που δε θυμάμαι πώς λέγεται κλπ.
Γενικά οι μπυραρίες αλλά και οι ξενώνες που έχουν εστιατόριο, συνεργάζονται συνήθως με μόνο μία ζυθοποιία.

Η Augustiner λοιπόν έχει διάφορες μπυραρίες σε όλη τη Βαυαρία. Και σε ορισμένα μέρη της Αυστρίας όπως το Innsbruck.

Στο κέντρο του Μονάχου δοκίμασε κατά προτίμηση είτε την Augistiner am Dom που είναι δίπλα στον καθεδρικό Frauenkirche, είτε την Augistiner am Platz1 που είναι απέναντι από τη Hofbrauhaus.

Έχω βάλει και τα ακριβή σημεία στο νέο παιχνιδάκι με τους χάρτες :D

Έχει αρκετά σημεία και εκτός κέντρου. Στο link που έβαλα πιο πάνω έχει πολλές διευθύνσεις.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
ΟΚ το θυμήθηκα.Λέγεται Ratskeller(Marienplatz 8).Εχει και καλό φαγητό.Δέν ξέρω τι παίζει από τιμές τώρα αλλά μάλλον πάντα ήταν τσιμπημένο.Αλλά αξίζει.
Αυτό είναι που λέει ο fotast.

Είναι σχεδόν όλο το υπόγειο του Δημαρχείου. Το εστιατόριο είναι τεράστιο και λαβυρινθώδες.

Ο χώρος είναι περίεργος. Σε άλλα σημεία είναι εξαιρετικός και σε άλλα αδιάφορος. Δουλεύει πολύ με τουρίστες (και γκρουπ) και θα έλεγα ότι το φαγητό του χωρίς να είναι άσχημο, δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Εξαίρεση η ποικιλία με τα λουκάνικα που ήταν πάρα πολύ καλή.
Συνολικά, το βρήκα αρκετά τουριστικό (όχι με την καλή έννοια).

Πάντως έχει και το μενού σε διάφορες γλώσσες (και ελληνικά) και στην ιστοσελίδα τους και έξω από το μαγαζί σε φυλλάδια.

Για να πάρεις μια ιδέα.
Ratskeller M?nchen: English

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

Μπράβο Anny, κι αυτήν την αγορά είχα υπ'όψη μου αλλά δε θυμόμουν τ'όνομα.

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Παιδια χαιρετω απο Μοναχο! Αλλο ενα ευχαριστω για τις προτασεις σας, ηδη τιμηθηκαν καποια στανταρ (δημαρχειο, αγορα) και ακολουθουν αλλα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.604
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom