ΗΠΑ Νέα Υόρκη! Tο όνειρο!!

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
( ναι....καλά...πού να φανταστούμε ότι ο ξάδερφος θα μας πήγαινε για πρωινό κάπου όπου ο κόσμος έτρωγε στέικ για πρωινό!!!! Θεέ και κύριε!!!)
:shock::shock::shock:

Για γιγαντες ειχα ακουσει,για μπεικον αυγα λουκανικα ειχα ακουσει..Αλλα για στεικ πρωτη φορα!!Εκτος και ειχε ξεμεινει ο κοσμος απο ξενυχτι!!:bleh::bleh:
Ομορφη αφηγηση..Με βαζει στο κλιμα!Συνεχισε ετσι!!:clap::clap:
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Μα γιατί να έχεις τύψεις...πρώτον στις διακοπές επιτρέπονται τέτοιου είδους παρανομίες...επιβάλλεται να δοκιμάσει κανείς τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας που επισκέπτεται και δεύτερον πέφτει αρκετό περπάτημα ώστε να καούν οι περιττές θερμίδες...οπότε μην έχεις τύψεις...
Εκείνο που ξέρω πάντως για τη Ν.Υόρκη είναι οτι δεν περπατιέται με τίποτα, γι' αυτό τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι απαραίτητα!Μέχρι στιγμής ωραία μας τα λες...για συνέχα...
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
δεν υπαρχει καλυτερο πρωινο!στεικ,αυγα και hash brown(πατατες!)!!!
με τοσα που επρεπε να δειτε σας χρειαζοταν ενα τετοιο πρωινο!
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Και φθάσαμε αισίως στην 4η μέρα!! Ο καιρός τέλειος, ήλιος ( που τον κρύβουν λίγο οι ουρανοξύστες αλλά τουλάχιστον βλέπεις γαλάζιο ουρανό και τον φαντάζεσαι κρυμμένο πίσω από δαύτους) κι εμείς ξυπνήσαμε με ένα βάρος στο στομάχι από τα steaks. Δεν λέω νόστιμα ήταν, αλλά πρέπει να ήταν κανά μισόκιλο το ένα. Ο ξάδερφος μας παραλαμβάνει από το χοτέλ για να μας πάει για πρωινό. Και μας πάει στο Pastis. Το Pastis παίζει πολύ στο Sex & the City. Είναι ωραίο, μοδάτο γαλλικό μπιστρό που λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Όταν πήγαμε εμείς ήταν διάφοροι που τρώγαν το πρωινό τους. Εμείς πήραμε από ένα καπουτσινάκι κι ένα κρουασάν και ο ξάδερφος παραγγέλνει steak πάλι!!! μα είμαστε με τα καλά μας?? μετά κοιτάω μια ματιά γύρω και βλέπω και άλλους να τρώνε μπριζόλα για πρωινό. Τέλος πάντων. Για να μη σας ζαλίζω, αν βρεθείτε στο Meatpacking district ( όνομα και πράγμα) πηγαίνετε από το Pastis, θα σας αρέσει, έχει και κάτι από Παρίσι....Μετά πήραμε το ταξί και βουρ για Little Italy. Εμένα δεν με ενθουσίασε ούτε η ιταλική γειτονιά , ούτε το China Town, κι έτσι δεν τα γυρίσαμε ιδιαίτερα. Μπορεί να είχε τίποτα κρυμμένα μαγαζάκια που δεν τα βρήκαμε, πάντως δεν θα ξαναπήγαινα.
Αποχαιρετούμε τον ξάδερφο και βουρ μετρό για τέρμα κάτω για να προλάβουμε να πάμε στο Ellis Island. Δυστυχώς εμείς δεν ξέραμε πόση ώρα παίρνει η βόλτα με το καραβάκι και πόση ώρα χρειάζεσαι εκεί για να ακούσεις την ( φοβερή) ξενάγηση με τα ακουστικά, να πας στα αρχεία και να ψάξεις για τους προγόνους σου. Γι'αυτό θα συνιστούσα να πάτε νωρίς για να έχετε πολύ χρόνο, γιατί εμείς κάτσαμε τελικά πολύ λίγο και δεν το ευχαριστηθήκαμε. Περιττό να πω ότι σε αυτή την μίνι κρουαζιέρα με φόντο το Μανχάτταν βγαίνουν οι πιο φοβερές φωτογραφίες!! και μη στενοχωριέστε για το Άγαλμα της Ελευθερίας. Ακόμα κι αν δεν ανεβείτε πάνω του, δεν πειράζει. Μπορείτε να κατεβείτε στο νησάκι του ή και να μην κατεβείτε, όπως εμείς, και να βγάλετε ωραίες φώτος από μακριά. Το Έλλις Άισλαντ μας φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον. Το τελευταίο καράβι φεύγει 5.30 για Μανχάτταν οπότε κανονίστε τη βόλτα σας. Βέβαια η Νέα Υόρκη είναι πολύ ρομαντική το βράδυ. Και όταν πιάναμε λιμάνι, και τα φώτα από τα κτίρια ήταν αναμμένα και ο ουρανός είχε ένα τέλειο ροζ χρώμα, είπαμε δεν πάμε και μέχρι Γέφυρα του Μπρούκλιν που λένε ότι έχει τέλεια θέα??? Και όντως ήταν πολύ ωραία, να πάτε κι εκεί για φώτος και περπάτημα και προσοχή στους ποδηλάτες που τρέχουν σαν τρελλοί!!
Ύστερα από όλα αυτά που περιέγραψα γυρίσαμε στο χοτέλ, όπου ξεραθήκαμε στον ύπνο, αλλά ξυπνήσαμε κατά τις 11.30 τη νύχτα και αποφασίσαμε να βγούμε και λίγο βράδυ έξω. Αλλά βράδυ Δευτέρας πού να πάμε?? Πήραμε κάτω το δρόμο του ξενοδοχείου, την 8th Aven. και κάποια στιγμή (ύστερα από καμιά ώρα περπάτημα) φθάσαμε στο Meatpacking district εκεί που πήγαμε και το πρωί δηλαδή. Και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε χάμπουργκερ, ε στην Αμερική είμαστε, δεν θα φάμε ένα χάμπουργκερ. Επιλέξαμε το Corner Bistro, είναι πολύ γνωστό χαμπουργκεράδικο, και μας άρεσε πολύ. Καταρχήν το χάμπουργκερ έρχεται ανοιχτό και βάζεις εσύ αν θες κέτσαπ κλπ. , κατα δεύτερον ήταν πολύ νόστιμο. Το μαγαζάκι είναι πολύ μικρούλι και γλυκούλι και παίζει ροκ μουσική, και οι τιμές του λογικότατες....ήταν μια τέλεια αλλά κουραστική μέρα, γυρίσαμε στο χοτέλ και ξεραθήκαμε.
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Αν και βρέθηκα πρόσφατα στις USA ήδη μου λείπει το κλίμα που περιγράφεις. Θέλω να ξαναπάω!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πολύ ωραία εμπειρία το νησί!Όσο για το φαγητό μην παραξενεύεσαι...θα σου πω οτι στη Σκανδιναβία πρωϊ πρωϊ τρώγαμε σολωμό και κεφτεδάκια και άλλα μαγειρεμένα φαγητά!Γαστρονομική κουλτούρα!
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Λοιπον εγω να πω, πως υστερα από ολη αυτή την εκπληκτικη αναλυση περι φαγητων και αμερικανικων πιατων….με χει πιασει πανικος! Θα ειμαι ΝΥ υστερα από πασχαλιατικη νηστεια 60 ημερων, ειμαι 46 κιλα και θελετε να ανοιξω το στομαχι μου και να καταπινω όλα αυτά τα κρεατα??? Είναι αδυνατον! Θα μπορω βεβαια να παραγγελνω κατι σε vegetarian, αλλα είναι δυνατο να πας Αμερικη και να μη δοκιμασεις ένα steak ή ένα χαμπουργκερ? διαβασα και σε άλλες ταξιδιωτικες ιστοριες για το ποσο τεραστιες είναι οι μεριδες τους, και βλεπω ότι οσοι γυρνανε υστερα από τη παρθενικη επισκεψη τους στην Αμερικη, κυριως για αυτό μιλανε….για το ποσο large είναι οι Αμερικανοι σε όλα τους , αλλα κυριως στο φαγητο. Όπως καταλαβαινω θα τα αγοραζω αναγκαστικα, αφου μαλλον δε μπορεις να παραγγειλεις μικροτερη μεριδα…και το περισσοτερο θα παραμενει αθικτο στο πιατο-προφανως θα πηγαινει για πεταμα, πραγμα που με λυπει ιδιαιτερα… Η καταναλωτικη κοινωνια στα high της….ο ενας να πρεπει να φαει μεχρι σκασμου….και ο αστεγος διπλα να ψαχνει στα σκουπιδια για φαγητο.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Μη σε πιάνει πανικός για το φαγητό...μπορείς να εφαρμόζεις την ελληνική παράδοση...ζήτα αλουμινόχαρτο και πάρε το πακέτο στο ξενοδοχείο! :clap::clap:
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Gyristroula πιστεψε με ακομα και μαζι μου αν τα επαιρνα, δεν προκειται να φαγωθουν-τουλαχιστον όχι από μενα! Αυτές οι ποσοτητες δεν ανταποκρινονται σε έναν normal ανθρωπο, πρεπει να εισαι 120 κιλα για να μπορεις να τα φας ανετα, χωρις να σε πειραξουν στο στομαχι…ηδη η Bosporos ειπε ότι στο σουπερ που μπηκαν να ψωνισουν οι υπαλληλοι ηταν ολοι υπερβαροι. Πιστευω πως μονο όταν εχεις παραπανισια κιλα θεωρεις οκ τετοιες μεριδες. Αλλιως δειχνεις εκπληξη όταν σου τις φερνουν μπροστα σου και αναφωνεις σιγουρα «ποιος θα τα φαει όλα αυτά?» Συγχωρηστε με αλλα εμενα όλα αυτό δεν μου κανει σε γαστρονομικη κουλτουρα…αλλα σε γαστρονομικο παραλογισμο. Anyway κανεις δεν είναι τελειος…κι εμεις οι Ελληνες σε ιδιαιτερες περιστασεις (βλεπε αρνι στη σουβλα το Πασχα, Χριστουγεννα, Τσικνοπεμπτη που είναι μεθαυριο) δεν ειμαστε καλυτεροι…ένα σωρο πιατα στο τραπεζι από τη λαιμαργια μας και μονο και τα περισσοτερα μενουν αφαγωτα. Αρκετα όμως ασχοληθηκα με το θεμα των φαγητων, ας αφησουμε τη Βosporos να συνεχισει την ενδιαφερουσα αφηγηση της.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μη σε πιάνει πανικός για το φαγητό...μπορείς να εφαρμόζεις την ελληνική παράδοση...ζήτα αλουμινόχαρτο και πάρε το πακέτο στο ξενοδοχείο! :clap::clap:
Θα έλεγα ότι η παράδοση αυτή δεν είναι μόνο ελληνική. Το κάνουμε μεν αλλά μπορεί και να ντραπούμε δε.
Στην Αμερική είναι αυτονόητο ότι αυτό που περισσεύει θα το πάρεις μαζί σου. Αν το θες, σου το κάνουν πακέτο και το παίρνεις μαζί σου.
 
Μηνύματα
21
Likes
0
bosporos η αφηγηση σου ειναι φανταστικη πολυ ξεκουραστικη... εγω παω πασχα Νεα Υορκη αλλα το καλο ειναι οτι δεν θα ψαχνω πολυ για μαγαζια κτλ μενει βλεπετε ο νονος μου εκει... παντως απο τις αφηγησεις που ακουω πρεπει να ειναι τελειαα! Ανυπομονω μα ερθει το πασχα....
 

giorgosk

Member
Μηνύματα
322
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Είναι όντως όνειρο το ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Τι να πρωτοπεριγράψεις δεν ξέρεις.
Είναι όλα τόσα όμορφα και περιποιημένα εκεί και υπάρχει μια τάξη που εδώ ποτέ δεν θα δούμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.057
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom