Ο εφιάλτης με τα μπαγκάζια! (αεροπλάνα)

cool11

Member
Μηνύματα
111
Likes
1
Το επομενο χρονικο διαστημα όπως μπορώ να εκτιμησω, μαλλον θα προκυψουν διαφορα μακρινα ταξιδια για μενα, και για πολλα απο αυτα η επιλογη αεροπορικης μεταφορας θα ήταν η αυτονοητη επιλογη.
Ωστοσο, το ολο εγχειρημα κολαει στο οτι όλα τα χρονια της ζωης μου, ως σταση ζωης, επιλεγω να εχω μαζι μου πάντα, παρα πολλα πραγματα.

Ενταξει, μη φανταστειτε οτι θελω 3 σακβαγιαζ, αλλα θελω ενα μεγαλο(μεγαλο ομως) σακβαγιαζ σιγουρα, και επιπλεον τσαντες με παλτα-μπουφαν(ποσο να στριμωχτουν αυτα?), καθως και ενα αξιοπρεπους βαρους-ογκου σακιδιο για το laptop, καθως και αλλα σακιδια για το ταξιδι κλπ. Φυσικα, σε περιπτωση πολυημερου ταξιδιου, τα μπαγκαζια αυξανουν, που σημαινει οτι μπορει να προστεθει και δευτερο μικροτερο σακβαγιαζ.

Παντα λοιπον, προτιμω ενα πιο κουραστικο και πολυωρο ταξιδι με αυτοκινητο, αλλα να εχω την πολυτελεια και αυτονομια να κουβαλω οτι θελω εγω, παρα το αεροπλανο.
Αυτο, στο εσωτερικο της χώρας. Για εξωτερικο ομως, το αεροπλανο ειναι μονοδρομος, και παντα ειναι εφιαλτης το θεμα των αποσκευων.

Θελω να μου πειτε εδω, προτασεις 'αναδιαρθρωσεις', τι να εχω κατα νου οταν μαζευω πραγματα για μετακινηση με αεροπλανο, και δεν εννοω απλα και μονο τα κιλα, και αλλες μικρες αλλα πολυτιμες συμβουλες.
Προσπαθω να συμβιβαστω με την ιδεα των λιγων πραγματων, αλλα ειλικρινα δεν μπορω! Και δεν μπορω να ειμαι καπου και να μου λειπουν διάφορα, ή να πρεπει να τα αναζηταω και να τα ξαναγοραζω ή να κακοπερνάω λόγω ελλειψης προσωπικων αντικειμενων, οτι κι αν ειναι αυτο.

Ελπιζω με τη βοηθεια σας να βρω μια ακρη!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κατι που μπορεις να κανεις, ειναι οταν ταξιδευεις ειναι τα ρουχα σου να εχουν ενα χρωματικο συνδυασμο. Για παραδειγμα οχι και μαυρο και καφε, γιατι τοτε θα πρεπει να εχει και μαυρα και καφε παπουτσια, τσαντες ,αν εισαι γυναικα, παλτα κλπ.
Δες τι δεν χρησιμοποιησες την προηγουμενη φορα σε αναλογο ταξιδι και μην το ξαναπαρεις. Μαλλον ουτε και τωρα θα σου χρειαστει.
Αν εισαι γυναικα παιρνε μαζι σου τα δειγματα των καλυντικων που δινουν τα μαγαζια, ωστε να μην εχεις μεγαλες συσκευασιες. Επισης μικρα μπουκαλακια σαμπουαν.
Και παιρνε μαζι σου ρουχα "πολυμορφικα". Που μπορουν να φορεθουν σε διαφορετικες περιστασεις.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ακριβώς όπως τα λέει η ΕΡΣΗ.

Διαλέγεις όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα τα οποία να μην είναι ογκώδη, να ταιριάζουν χρωματικά και στιλιστικά μεταξύ τους (έτσι ώστε αν και λίγα να μπορείς να κάνεις αρκετούς διαφορετικούς συνδυασμούς), παίρνεις το πολύ δύο ζευγάρια παπούτσια μαζί σου (ένα που θα φοράς και ένα ακόμα), ελάχιστα αξεσουάρ τα οποία επίσης θα ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σου, από καλλυντικά μόνο τα άκρως απαραίτητα και σε μικρές συσκευασίες, φάρμακα επίσης λίγα και χωρίς τα κουτάκια τους.

Όσο περισσότερα ταξίδια κάνεις, τόσο θα ανακαλύπτεις ότι πάντα κουβαλάς κάποια άχρηστα πράγματα μαζί σου. Αυτά στο επόμενο ταξίδι αποφασιζεις να μη τα βάλεις στη λίστα, αλλά προσοχή, δεν τα αντικαθιστάς και με κάτι άλλο εξίσου άχρηστο.

Μη γεμίζεις φουλ τη βαλίτσα σου, γιατί στο γυρισμό τα ρούχα πιάνουν περισσότερο χώρο (δεν είναι πια φρεσκοσιδερωμένα) και επιπλέον θα χρειαστείς αυτόν τον έξτρα χώρο γιατί όλο και κάποιο αναμνηστικό θα αγοράσεις από το ταξίδι σου.

Επίσης, η κατασκευή της βαλίτσας σου θα πρέπει να είναι μεν ανθεκτική, αλλά όχι πολύ βαριά για να μην ταλαιπωρείσαι με το κουβάλημα.
 

Loca Corazon

Member
Μηνύματα
106
Likes
41
Κάτι που εξίσου μπορείς να κάνεις (δεν ξέρω βέβαια αν θα σου αρέσει η ιδέα) είναι να παίρνεις μαζί σου ρούχα που δεν θα λυπηθείς να αφήσεις πίσω σου. Σίγουρα σε κάποια στιγμή κάνεις εκκαθάριση στην ντουλάπα σου ... αυτά τα ρούχα μπορείς να τα παίρνεις μαζί σου, να τα χρησιμοποιείς για άλλη μια φορά και μετά να τα δωρίζεις ή απλά να τα αφήνεις στα ξενοδοχεία ή δωμάτια που μένεις. Με αυτόν τον τρόπο αδειάζεις εν μέρη την βαλίτσα σου και μπορείς να την ξαναγεμίσεις (εάν κάνεις shopping therapy στα ταξίδια σου) με πράγματα που αγοράζεις από τα μέρη που επισκέπτεσαι. :D
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Θεωρώ ότι τα πολλά πράγματα τα παίρνουμε από ανασφάλεια, και τελικά περισσότερο κακοπερνάμε όταν τα έχουμε και τα κουβαλάμε παρά όταν μας λείπουν. Ουσιαστικά είναι πολύ λίγα τα πράγματα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε. Δες εδώ έχει ενδιαφέρουσες συμβουλές
Leisure and Business Travel Packing List - Travel Light with One Bag!
 
Last edited by a moderator:

cool11

Member
Μηνύματα
111
Likes
1
Αραγε υπαρχουν σακβαγιαζ ή βαλιτσες που ειναι ενδεδειγμενες για αεροπορικο ταξιδι, και χωρανε και πολλα πραγματα?
Προς το παρον εχω κλασικο σακβαγιαζ. Νομιζω οτι λογω του οτι ειναι υφασματινα, μπορεις να τα γεμισεις πιο πολυ(στοιβαγμα) σε σχεση με κατι ακαμπτες βαλιτσες που βλεπω γυρω μου.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ενας ευκολος και απλος τροπος ειναι να απλωσεις στο κρεβατι σου οτι θελεις να παρεις μαζι σου και μετα να αφαιρεις ενα...ενα τζιν...ενα πουκαμισο...μια πετσετα..και παει λεγοντας.
Ετσι θα μειωσεις σημαντικα τον ογκο
 

North66

Member
Μηνύματα
4.308
Likes
5.063
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω πρέπει όλοι να προσπαθούμε να ταξιδεύουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές και για περιβαλλοντολογικούς λόγους... ταξίδι είναι θα περάσει, δε γίνεται να έχουμε όλη την οικοσκευή μαζί μας...
 
Last edited by a moderator:

argiro

Member
Μηνύματα
250
Likes
111
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
πολύ καλό βίντεο!! :p:p:p


[URL="
to pack light for holiday[/URL]

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω πρέπει όλοι να προσπαθούμε να ταξιδεύουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές και για περιβαλλοντολογικούς λόγους... ταξίδι είναι θα περάσει, δε γίνεται να έχουμε όλη την οικοσκευή μαζί μας...
 
Last edited by a moderator:

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Ωραίο το βίντεο!!!!
Νομίζω πάντως ότι όλοι με τις εμπειρίες που αποκομίζουμε σε κάθε ταξίδι σιγά- σιγά παίρνουμε όλο και λιγότερα.
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
αν σκεφτεις οτι υπαρχει ανθρωπος που μετακόμισε από Αμερική σε Γερμανία για 9 μήνες, με μία μόνο τσάντα πλάτης με όλα του τα -σημαντικά- υπαρχοντα μέσα, μπορεις να καταλάβεις ότι εχεις ελπιδες να επιβιώσεις και χωρίς όλα σου τα υπάρχοντα ;-).

Άλλωστε ταξίδι πας, όχι μετακόμιση. Άλλα πράγματα μας κάνουν ευτυχισμένους, όχι τα υλικά μόνο! Και πολύ λιγότερα μας είναι απαραίτητα. Το καταλαβαίνεις αυτό είτε μετά από πολλά ταξίδια είτε μετά από πολλές μετακομίσεις:D

Σε καταλαβαίνω εν μέρει, γιατί μία από τις αδερφές μου πάντα παίρνει πολλά μαζί της στα ταξιδια της (και είναι μόλις 16ετων), και λέει:
"ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να αφήσω τα μισά μου πράγματα πίσω, στο σπίτι. Αισθάνομαι ότι αν πάρω λίγα, τα υπόλοιπα θα μείνουν πίσω παραπονεμένα. Δεν γίνεται, πρέπει να τα πάρω σχεδόν όλα, και ας μη τα χρησιμοποιήσω":haha:

επί του πρακτέου, υπάρχουν πολλά βιντέακια στο youtube με χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για δίπλωμα κλπ. Νομιζω ειχε ξαναμπει παρόμοιο θέμα παλιοτερα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.440
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom