Γαλλία Παρίσι με ταξιδιωτικό γραφείο ή μόνοι μας?

candy

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο-Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
ελβετια κ μπαλι
προκειται κατα τις 5 ιουλιου να παμε στο παρισι διακοπουλες 6 ή 7μερες (μαλλον 7).
εχουμε προβληματιστει στο αν θα παμε με ταξιδιωτικο ή μονοι μας. (ειμαστε ζευγαρι 28 ετων)
η διαφορα στην τιμη ειναι γυρω στα 200 ευρω μετα απο πολυυ ψαξιμο που εχουμε κανει για τις τιμες.
θελουμε να μεινουμε σε ομορφο ξενοδοχειο κ απο τα τοσα που ειχαμε δει μας αρεσε το novotel eiffel κ το concorde lafayette.
το 6 ημερο που προτεινει το ταξιδιωτικο δεν μας συμφερει μιας κ δεν εχει καλες πτησεις. κ δεν σου προσφερει κατι που δεν μπορεις να δεις μονος σου.
το 7ημερο ομως προσφερει
1η μερα. ξεναγηση στο παρισι.
2η παρκο αστεριξ
3η εκδρομη στα καστρα του λιγηρα
4η ντισνευλαντ
5η βερσαλλιες κ λουβρο
6η κ 7η του γυρισμου ελευθερη
σε αυτα ειναι τιμη ξενοδοχειου με πρωινο,
μετακινησεις στο παρκο του αστεριξ, την ντισνευλαντ προς κ απο το αεροδρομιο, την εκδρομη στα καστρα, ξεναγηση στο λουβρο κ τις βερσαλιες.
μας αρεσει το προγραμμα αυτο... αλλα αξιζει τον κοπο?
δεν γνωριζουμε καθολου πως ειναι οι τιμες των εισιτηρίων στα μουσεια κ των συγκοινωνιων γιατι καπου διαβασα οτι υπαρχουν εβδομαδιαίες καρτες που συμφερουν πολυ.
επισης ποσο περιπου ξοδευεις στο παρισι εκτος του ξενοδοχειου κ των εισιτηρίων?

με ταξιδιωτικο πηγαμε τα χριστουγεννα στη βουδαπεστη κ δεν το μετανιωσαμε. ειδαμε πραγματα που μονοι μας δεν θα τα βλεπαμε.

ευχαριστω εκ των προτερων.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.988
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Να σου πω candy: Δεν μπορώ να σου μιλήσω για το πρόγραμμα καθώς το Παρίσι το γνωρίζω ελάχιστα. Όμως, οι περισσότεροι εδώ μέσα την βρίσκουμε ως ελεύθεροι ταξιδιώτες χωρίς γκρουπ. Συμμετέχω στο θέμα σου για να σου προτείνω αν έχεις χρόνο, να ρίξεις μια ματιά στα θέματα που έχουμε για Παρίσι και ίσως να αλλάξεις γνώμη για τα γκρουπ. Ναι μεν μαζί τους δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα και το ταξίδι σου μπαίνει σε ράγες, από την άλλη η ελευθερία που σου δίνει η αποχή από αυτά και ειδικότερα σε εύκολους προορισμούς όπως το Παρίσι, πιστεύω να σε ανταμείψει!
 
Last edited by a moderator:

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Εννοειται μόνοι σας!!!Δεν ξερω να σου πω συγκεκριμένα τιμές για το Παρίσι κτλ γιατί δεν έχω πάει...αλλά είμαι σίγουρη ότι μόνοι σας μπορείτε να τα καταφέρετε μια χαρά!
 
Μηνύματα
2.490
Likes
3.197
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σχετικά με τα ξενοδοχεία που αναφέρεις στο Concord Lafayette έχω μείνει,είναι πολύ καλό!και βολικό γιατί από κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο βρίσκεται σταθμός μετρό!
Οσον αφορά το δίλλημα πρακτορείο η μόνοι είναι καθαρά υποκειμενικό και εξαρτάται πως φαντάζεσαι και τι θέλεις να κάνεις στην εκδρομή σου...Οπως οι περισσότεροι έτσι θα πω κι εγώ ότι είναι πολύ καλύτερα νάσαι ανεξάρτητος ,μπορείτε να κάνετε ένα πλάνο με βάση ταξιδιωτικές ιστορίες και έναν ταξιδιωτικό οδηγό που θα μελετήσετε από πριν ώστε να ξέρετε που θα αφιερώσετε την κάθε μέρα και υπάρχει φυσικά και λεωφορείο που κάνει την ξενάγηση της πόλης και για πρώτη μέρα και γνωριμία με την πόλη το βρίσκω πολύ καλή λύση.....
Βέβαια με το πρακτορείο επιλύονται κάποια άλλα θέματα όπως η μετακίνηση απο και προς το αεροδρόμιο ,μια πιο εμπεριστατωμένη ξενάγηση πόλης αλλα πέραν αυτού το υπόλοιπο πρόγραμμα δηλ κάθε μέρα και αλλού και στο Παρίσι ΜΟΝΟ ΔΥΟ μέρες!!είναι πολύ λίγο,τίποτε....αφού μας ρωτάς λοιπόν η άποψη μου είναι για πρώτο ταξίδι 6 μέρες στις 6!Παρίσι και μόνο Παρίσι,η έστω μόνο Βερσαλίες ούτε για Ντισνευλαντ θα χαλάλιζα τις μέρες μου ουτε για Αστερίξ,ούτε για κάστρα...
Καλά να περάσετε!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σοφά τα λέει η romantic, δεν επιτρέπεται να πας ταξίδι στο Παρίσι και να μην τις περάσεις όλες στην πανέμορφη πόλη και να τρέχεις αριστερά και δεξιά σε εκδρομές. Παρίσι φορ έβερ λέμε. :)
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Συνυπογράφω για το νοβοτελ αϊφελ. είναι εξαιρετικό. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η στάση του μετρό απέχει το πολύ 300 μέτρα. Θα σου πω την δική μου εμπειρία. Το ταξίδι στο παρίσι, ελλείψει χρόνου, το έκλεισε η σύζυγος μου με πρακτορείο από την Θεσσαλονίκη. Δεν λέω, το πρακτορείο καλοί επαγγελματίες, αλλά μόλις αντιλήφθηκα ότι από τις 8 ημέρες του ταξιδιού, τις 6 θα γυρίσουμε όλη την Γαλλία σαν τους τσιγγάνους, κουνήσαμε μαντίλι και τους είπαμε ότι θα ξαναειδωθούμε την τελευταία ημέρα της αναχώρησης. Για να μην πολυλογώ επισκέφτηκα μέρη που ήθελα και που αν πήγαινα με το γκρουπ σίγουρα δε θα έβλεπα πχ. το μουσείο πικάσο, το μουσείο σύγχρονης τέχνης κ.λ.π. (πλην του μουσείου Ορσέ, αν θυμάμαι καλά έτσι ονομάζεται, που δεν πρόλαβα να πάω αλλά το έχω στο νού μου για την επόμενη φορά) Γυρίζαμε από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, είδαμε πολλά πράγματα, μουσ4εία, εκκλησίες, πλατείες, αγορές, περάσαμε εκπληκτικά, φάγαμε σε μπιστρό, επισκεφτήκαμε εξαιρετικά εστιατόρια, ήπιαμε τα ποτάκια μας σε μπαρ με θέα την πόλη, τον πύργο του Άιφελ. όΛα αυτά προϋποθέτουν διάθεση και φυσικά περπάτημα. Αν θέλεια να να πηγαινοφέρνουν και να είσαι χαλαρά μείνε στο γκρουπ και μην ξεμυτίζεις. Και κάτι ακόμη.Άσε τα κάστρα του Λίγηρα και την Νορμανδία και επικέντρωσε το ενδιαφέρον σου στο Παρίσι γιατί σε μία βδομάδα, μόνο μυρωδιά προλαβαίνεις να πάρεις.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.442
Likes
4.441
Καλημέρα κι από μένα! Μια καλή εναλλακτική κατά τη γνώμη μου θα ήταν να κλείσεις μέσω ταξιδιωτικού γραφείου πρόγραμμα διακοπών (μόνο αεροπορικά και διαμονή, χωρίς ξεναγήσεις και τα σχετικά). Έτσι έχεις όλο το χρόνο να κάνεις το δικό σου προγραμματισμό, να κάνεις και να δεις πράγματα που θα ήθελες και θα γουστάρεις και που δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάει το ταξιδιωτικό γραφείο και εξοικονομείς χρήματα από δραστηριότητες που δε σε ενδιαφέρουν. Ταυτόχρονα έχεις και τη σιγουριά του γραφείου (δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ για εισιτήρια κλπ., οτιδήποτε χρειαστείς ξέρεις πού μπορείς να απευθυνθείς, έχεις δωρεάν μεταφορά στο ξενοδοχείο το οποίο σίγουρα θα είναι καλύτερο σε σχέση με το αν το έκλεινες μόνη σου)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
1. Όποιος θέλει να μείνει σε όμορφο ξενοδοχείο στο Παρίσι δεν διαλέγει ξενοδοχεία αλυσίδας...

2.To πάρκο του Αστερίξ και η Ντίσνευλαντ είναι λόγοι για να μην διαλέξεις το πακέτο... απλά θα χάσεις δυο μέρες στο Παρίσι και θα δεις αηδίες...

3.Η εκδρομή στα κάστρα είναι υπέροχη αλλά και μόνο που σκέφτομαι ότι θα πάτε γκρουπαριστά με πούλμαν σε αυτά τα καταπληκρικά μέρη με πιάνει ταράκουλο... νοίκιασε αυτοκίνητο για να το ευχαριστηθείς ή κάτσε στο Παρίσι και πας την επόμενη φορά που θα έχεις μεγαλύτερη πείρα...

4.Η ξενάγηση με το γκρούπ θα είναι μια υπέροχη φασόν ξεπέτα...

5. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πράγματα είδατε στη Βουδαπέστη με το γκρουπ που δεν μπορούσατε να τα δείτε μόνοι σας... αντίθετα μπορώ να σου πω μερικά που δεν είδατε με το γκρούπ και θα μπορούσατε να τα κάνατε μόνοι σας...

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι μια εκδρομή στο Παρίσι με γκρουπ για ένα ζευγάρι 28 ετών είναι τεράστιο ανέκδοτο... συμβουλή... κάτσε διάβασε την καταπληκτική εγκυκλοπαίδια της Έρσης, πάρε ένα καλό χάρτη, διάλεξε ένα μικρό στυλάτο ξενοδοχείο, στάμπαρε μερικά φανταστικά εστιατόρια και ξαμολίσου... για extra πληροφορίες πολλά παιδιά από εδώ μέσα θα σε βοηθήσουν...
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι στα ταξίδια δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις μήπως και δεν προλάβεις να δεις κάποιο αξιοθέατο. Είναι καλύτερα μόνος σου να ορίζεις το χρόνο σου, το ποια αξιοθέατα θα δεις και πόσο χρόνο θα αφιερώσεις σε αυτά. Μια πόλη όμως δεν είναι μόνο τα μνημεία της. Πρέπει να περπατήσεις στους δρόμους της, να μπεις στα καφέ της, να αράξεις στις γέφυρές της, να την απολαύσεις με λίγα λόγια. Ενδεχομένως να περάσετε καλά και με το γκρουπ, αν όμως ξαναπάς κάποια στιγμή μόνη τότε θα καταλάβεις τη διαφορά.
Εγώ γύρισα πρώτη φορά το Παρίσι στα 18 και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δε θα έχετε πρόβλημα.
Το πρόγραμμα που σας δίνουν δεν είναι καλό, χάνετε τρεις μέρες σε πάρκα και κάστρα. Να καταλάβω να θέλει κάποιος να δει την Ντίσνευλαντ αλλά μια μέρα στο πάρκο Αστερίξ γιατί; Ειδικά αν δεν έχετε παιδί. (να διευκρινίσω ότι δεν έχω πάει οπότε μπορεί να κάνω λάθος). Απλώς θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, θα ήταν καλύτερα όλες οι μέρες στο Παρίσι και μόνοι σας.
 

candy

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο-Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
ελβετια κ μπαλι
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, μας βοηθουν πολυ!
διαβαζω τα θεματακια που εχετε για το παρισι, βεβαια δεν εχω πολυ χρονο οποτε τα διαβαζω προς το παρον πεταχτα.
μια ερωτηση: ποια περιοχη προτεινετε για να μεινουμε?
σας ειπα για τα ξενοδοχεια που μας αρεσουν περισσοτερο αλλα συνεχιζουμε να ψαχνουμε.
στο booking που διαβαζω κριτικες σχεδον ολα ειναι βολικα γιατι εχουν κοντα σταθμο μετρο. ομως ποια περιοχη ειναι πιο βολικη, ομορφη...
απο καποιο αλλο θεμα ειδα οτι καποιοι προτεινουν την s. germain.
αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι οι καλες τιμες στα ξενοδοχεια ειναι αυτες που δεν ειναι flexible, αυτο λιγο με αγχωνει γιατι απο τη μια θελω να κλεισουμε σε χαμηλη τιμη απο την αλλη δεν ειναι ριψοκινδυνο?
θελω το ταξιδι μας να ειναι τελειο, κ γι αυτο "ψειριζω τη μαιμου".:rolleyes:
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
οταν δεν είναι flexible σημαινει ότι σε περιπτωση που δεν πας δε σου επιστρεφεται τιποτα....αλλά είναι λογικό ...για αυτο το δινουν σε χαμηλοτερη τιμη...αν έχεις κανονισει τα υπολοιπα(αεροπορικάπ.χ) και δεν έχεις τιποτα εκρεμμοτητες που μπορει να σου χαλάσουν το ταξιδι, να κλεισεις,ειναι η γνώμη μου...η 5η ιουλιου δεν είναι και πολύ μακρια,αρα οι πιθανοτητες του ασταθμητου παραγοντα μικραινουν...τώρα αν (χτυπαω ξυλο)συμβει κάτι και δεν πας ,τι να πω? εγώ συνηθως οταν τα έχω κανονισει ολα σκεφτομαι ότι αν κατι θα ανατρεψει τα σχεδια μου,θα είναι μάλλον σοβαρο οποτε το κοστος του ξενοδοχειου δε θα είναι αυτο που θα με πειράξει,στην ολη ιστορια...πάντως κλεισε πρωτα αεροπορικά...:)
το saint germain είναι οντως πολύ καλή περιοχή για να μεινεις (ειναι το αγαπημενο μου μέρος στο παρισι)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.034
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom