Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

taver

Member
Μηνύματα
12.503
Likes
29.161
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω (για να το δουμε λιγο απ' εξω) ειναι πως ειναι δυνατον μετα απο τοσα λεφτα που εφαγαν οι κυβερνωντες (ο ενας μετα τον αλλον) μετα απο τοσα σκανδαλα και υποθεσεις που δεν δικαζονται, να βγαινει ενας κυριος με ενα τετοιο πακετο μετρων που προσβαλει καθε εργαζομενο (ασχετα σε πιο τομεα δουλευει) και ο κοσμος να σκεφτεται να το δεχτει, μπας και καλυτερεψουν τα πραγματα;
Δεν σας φαινεται παραλογο;
Το να βρισκει ο καθενας δικαιολογιες για το γιατι πρεπει να περασει το πακετο (επειδη δε συμπαθει τους δημοσιους υπαλληλους που γνωριζει ή γιατι αυτος ετσι κι αλλιως αυτος δουλευει παραπανω) ειναι απαραιδεκτο!
Τους ηρθε η κριση γαντι για να περασουν μετρα που θελουν καιρο τωρα να περασουν και φυσικα του βολευει να στραφουμε ο ενας εναντια στον αλλον.
Ελεος πια!
Δε μπορώ να διαφωνήσω περισσότερο.
Ποιά είναι η εναλλακτική? Το καταλαβαίνετε ότι (παρα λίγο) δυστυχώς επτωχεύσαμεν? Τι δηλαδή, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε από αυτά που δεν έχουμε? Μέχρι που?
Δεν πρόκειται για δικαιολογίες. Πρόκειται για την πικρή αλήθεια. Και ούτε καν όλη. Το ταμείον είναι απλά μείον, δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε ότι θα θέλαμε να έχουμε.
Δεν είναι μέτρα που "θέλουν" να περάσουν. Δεν έχουμε να κάνουμε με τη συνωμοσία των κακών, αλλά με την οδυνηρή πραγματικότητα, που ήρθε πια η ώρα που δε μπορούμε να κρύψουμε.

Δεν είναι ότι στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλο. Είναι ότι στρέφεται συγκεκριμένα ο φορολογούμενος ενάντια σε όλους όσους χρηματοδοτούνται από τα χρήματά του χωρίς να παράγουν αξία.

Η βασική πληγή του δημοσίου τομέα, είναι το σύστημα αμοιβών. Σε όλο τον κόσμο, οι αμοιβές είναι ανταπόδωση για την εργασία. Εργάζεσαι, πληρώνεσαι. Εργάζεσαι καλά, παίρνεις αύξηση. Εργάζεσαι πολύ, παίρνεις υπερωρίες. Στο Ελληνικό δημόσιο, αντίθετα, οι αμοιβές εξαρτώνται από τις ανάγκες του εργαζομένου. Δεν έχει σημασία αν δουλεύεις ή όχι, τον ίδιο μισθό θα πάρεις και τις ίδιες αυξήσεις. Έχεις παιδιά, σκυλιά γατιά, έρχεσαι από μακρυά, παίρνεις το λεωφορείο? Θα πάρεις επίδομα. Για όλους το ίδιο, και στο τέλος κάνουμε και τα στραβά μάτια για να το πάρουν και οι υπόλοιποι. Ο Μόνος τρόπος να πάρει κανείς παραπάνω αύξηση, είναι να αναλάβει θέση ευθύνης. Και έτσι έχουμε φτάσει με προϊσταμένους χωρίς υφισταμένους, μπόλικα τμήματα, διευθύνσεις, υπηρεσίες κλπ, που από μόνες τους είναι τροχοπέδη για την παραγωγή έργου, μόνο και μόνο για να υπάρχουν θέσεις για όλους τους "φίλους μας". Ή και θέσεις "ψυγείου" για τους μη αρεστούς - ας πληρώνει ο φορολογούμενος, δεν πειράζει.

Διάφοροι προσπάθησαν να το αλλάξουν αυτό, αλλά όλοι συνάντησαν την τιτάνια αντίσταση των συντεχνιών. Μα είναι δυνατόν να μην παίρνουμε όλοι όλα τα επιδόματα? Είναι δυνατό να υπάρχει αξιολόγηση? Είναι δυνατόν? Και να είναι και ουσιαστική? Αυτά είναι του Σατανά! Είναι δυνατόν να μην καθορίζεται αυστηρά ο μισθός ενός εργαζομένου από συλλογικές συμβάσεις αλλά να εξαρτάται από τις επιδόσεις του, όπως και στα στελέχη του ιδιωτικού τομέα? Είναι δυνατόν να διανοηθούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος θα έχει και την επιλογή να αλλάξει δουλειά άμα δεν του αρέσει ο μισθός?

Όταν κάποιος ξέρει ότι θα πάρει ακριβώς τον ίδιο μισθό είτε δουλέψει είτε όχι, και επιπλέον ότι κανείς δεν τον κουνάει από τη θέση του, τότε γιατί να κοπιάσει?

Και είμαστε όλοι συνένοχοι για το ότι φτάσαμε ώς εδώ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ, που με τις συνεχείς "διεκδικήσεις" και τις εκβιαστικές απεργίες τους έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη στην Ελλάδα το μαρξιστικό "από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του". Τουλάχιστον το δεύτερο κομμάτι του, δηλαδή.

Κατά τη γνώμη μου τα μέτρα είναι στη λάθος κατεύθυνση. Το σωστό θα ήταν οι ανοίξοιυν οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Και πριν διαμαρτυρηθείτε, σκεφτείτε ότι για κάθε κηφήνα που καταλαμβάνει μια θέση χωρίς να παράγει, υπάρχει κι ένας άνεργος που θέλει πραγματικά να δουλέψει και προσπαθεί ανεπυτυχώς να βρεί δουλειά, και μάλλον στο τέλος θα βρει κάποια που θα τον πληρώνει τα μισά.

PS: Δήμο, τα βίντεο αυτά οι φίλοι μου στο facebook τα είδαν πριν 3 μέρες που έδωσα το link. Δεν είναι λάθος, και είναι χρήσιμα ως προς την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της αγοράς χρήματος, είναι λάθος όμως ως προς τα συμπεράσματα, καθώς κάνουν κάποια λογικά άλματα.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Απαντώ και πάλι γιατί ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό:
Επειδή για ΟΛΑ τα κακά της ελληνικής κοινωνίας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που συντηρούν τις κυβερνήσεις λόγω ρουσφετιών,ας εφαρμοστεί σε αυτούς ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.Επίσης,ας κληθούν οι "διορισμένοι" επιμελητές των δημόσιων νοσ/μείων να "θανατώσουν" κάθε ασθενή άνω των 65 ετών(δυνητικά συνταξιούχο).
Με απλό τρόπο λοιπόν γλιτώνουμε μισθούς και συντάξεις και η χώρα ευημερεί!!!!!!
"Αφανίστε" στρατιωτικούς κ εκπαιδευτικούς που λυμαίνονται την χώρα.
Υγιείς,λοιπόν,οι υπόλοιποι ας ψηφίσουμε ξανά κομματικά για να βρεθεί ο "σωτήρας" του έθνους,που δεν θα κλέψει,αλλά με πλήρη ειλικρίνεια και κομματική πειθώ,θα μας ευνουχίσει θυσιάζοντας και τον 10ο μισθό.
Αυταπατάστε,κύριοι,αν νομίζετε οτι φταίει ο διπλανός σας εργαζόμενος.Αλλάξτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά κοιτάξτε γύρω σας.
Η προπαγάνδα δεν χρειάζεται Χίτλερ,υπάρχει και σε άλλες μορφές.Οι 7 σελίδες του post το αποδεικνύουν.
Ομόνοια εναντίων των "γλεντζέδων"......τίποτα άλλο!!!
Να ξέρετε,οτι όποιος από τους 300 σας διαβάζει......μειδιά!!!!
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Αγαπητε taver,
αρνουμαι να δεχτω εκβιαστικα οτι αυτη η λυση ειναι η μονη,
οταν υπαρχουν συγκεκριμενοι χειρισμοι που εφεραν τα πραγματα ως εδω!
επισης διαφωνω με γενικευσεις του στυλ "ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι πληρωνονται να καθονται" και τα σχετικα τα οποια οντας στο κεντρο του προβληματος δημιουργουν διασπαση και διχασμο.
Να τιμωρηθουν πρωτα οσοι εκλεψαν και υστερα να αρχισουν να εφαρμοζονται κανα δυο λυσεις που ακουστηκαν και εδω (οπως μειωση στις στρατιωτικες δαπανες και η φορολογηση της εκκλησιας) και υστερα ξανασυζηταμε ποιος θα πληρωσει τα σπασμενα!
Σε καθε περιπτωση το να αυξησεις το ΦΠΑ σε μια χωρα που βρισκεται σ'αυτη τη κατασταση ειναι παραπανω απο εξοργιστικο!
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
PS: Δήμο, τα βίντεο αυτά οι φίλοι μου στο facebook τα είδαν πριν 3 μέρες που έδωσα το link. Δεν είναι λάθος, και είναι χρήσιμα ως προς την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της αγοράς χρήματος, είναι λάθος όμως ως προς τα συμπεράσματα, καθώς κάνουν κάποια λογικά άλματα.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς Taver;; Υπάρχει ή δεν υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό χρήματος «φούσκας» στην αγορά;; Το οποίο φυσικά και συνεχώς μεγαλώνει και το οποίο κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους και χώρες να έχουν χρέος τετοιο ωστε να μην μπορούν να το ξεπληρώσουν λόγω του ότι απλά δεν υπάρχουν τα χρήματα;;

Είναι η δεν είναι αυτό το σύστημα του χρήματος «φούσκας» που ανάγκασε τις κυβερνήσεις να ταΐσουν τις τράπεζες με τα δικά μας λεφτά για να μην καταρρεύσει το σαθρό οικονομικό τους οικοδόμημα;; Ήμασταν ή δεν ήμασταν εμείς που πληρώσαμε το λογαριασμό για να μπορούν αυτοί να συνεχίσουν να παίζουν τα παιχνιδάκια τους;;


Δεν είναι αυτό το σάπιο τραπεζικό σύστημα η βάση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος;;
Ποιο είναι λογικό άλμα Taver;; Μήπως είναι η σαπια ανταγωνιστική παγκοσμιοποίηση στην οποία εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να ανταγωνιζόμαστε με την Αμερική των 3.000.000 ανέργων και με τους κινέζους «σκλάβους» οι οποίοι δουλεύουν για ένα δολάριο την ημέρα;;

Από που και ως που φταίνε τα συνδικάτα στην Ελλάδα για την μη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς;; Και στην Αμερικη τα συνδικάτα έφταιγαν;; Που έχει δουλέψει η ελεύθερη αγορά;; Μήπως στο παγκοσμιοποιημενο οικονομικό σύστημα στο οποίο ανάμεσα στις 100 κορυφαίες οικονομίες παγκοσμίως, σε σχέση με το ετήσιο ΑΕΠ τους, οι 51 είναι εταιρίες και οι υπόλοιπες 49 είναι χώρες. Μήπως στο ίδιο σύστημα στο οποίο όλες οι χώρες παγκοσμίως εκτός από το Νιούε, το Μπρουνέι, το Λιχτενστάιν και το Μακάου έχουν εξωτερικό χρέος γύρω στα εξήντα τρισεκατομμύρια δολάρια το οποίο αυξάνεται συνεχώς, και στο οποίο όλες οι χώρες δεν έχουν απλά χρέη αλλά και ελλείμματα.

Δυστυχώς όμως το παγκόσμιο φιλελεύθερο ανταγωνιστικό σύστημα, ενώ δέχτηκε ότι ο μόνος τρόπος για την ευημερία και την ανάπτυξη είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, δεν αποφάσισε ποτέ πώς θα σταματήσει αυτό το ατέρμονο σύστημα να αναπαράγεται παρά μίλησε μόνο για κάποιο θεωρητικό σημείο ισορροπίας. Υπάρχει κάποιος που να βλέπει αυτό το σημείο ισορροπίας να έρχεται;; Μου θυμίζει κάποιους οδηγούς αγώνων οι οποίοι, παρόλο που έχουν αναπτύξει ιλιγγιώδεις ταχύτητες, πρέπει να συνεχίσουν να επιταχύνουν στην προσπάθεια τους να περάσουν τους άλλους, με κίνδυνο πάντα βέβαια να σκοτωθούν. Όπως και να έχει, κάθε σύστημα έχει και τα όρια του∙ και βέβαια και ο άνθρωπος ο οποίος είναι η κινητήριος δύναμη αυτού του συστήματος, έχει και αυτός τα δικά του όρια τα οποία πλησιάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ανάλογους με αυτούς του παγκόσμιου ανταγωνισμού και του διεστραμμένου ρυθμού ανάπτυξης που κάθε χώρα έχει πια σαν μοναδικό της στόχο, για να επιβιώσει στον ανταγωνισμό.
Ας κοιτάμε και λίγο γύρω μας επιτέλους και όχι μόνο στις ριζωμένες πεποιθήσεις που υπάρχουν στο μυαλό μας.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.241
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σχετικά με το θέμα της αντίδρασης του κόσμου που γράφτηκε παραπάνω, πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αποχαυνωθεί τόσο πολύ και έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ από την πολιτική και τα κοινωνικά προβλήματα, που ούτε καν σκέφτεται να αντιδράσει...
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.499
καταρχήν ο Κωστας με καλυψε πλήρως !!!!

λοιπον
Απαντώ και πάλι γιατί ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό:
Επειδή για ΟΛΑ τα κακά της ελληνικής κοινωνίας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που συντηρούν τις κυβερνήσεις λόγω ρουσφετιών,ας εφαρμοστεί σε αυτούς ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.Επίσης,ας κληθούν οι "διορισμένοι" επιμελητές των δημόσιων νοσ/μείων να "θανατώσουν" κάθε ασθενή άνω των 65 ετών(δυνητικά συνταξιούχο).
Με απλό τρόπο λοιπόν γλιτώνουμε μισθούς και συντάξεις και η χώρα ευημερεί!!!!!!
"Αφανίστε" στρατιωτικούς κ εκπαιδευτικούς που λυμαίνονται την χώρα.
Υγιείς,λοιπόν,οι υπόλοιποι ας ψηφίσουμε ξανά κομματικά για να βρεθεί ο "σωτήρας" του έθνους,που δεν θα κλέψει,αλλά με πλήρη ειλικρίνεια και κομματική πειθώ,θα μας ευνουχίσει θυσιάζοντας και τον 10ο μισθό.
Αυταπατάστε,κύριοι,αν νομίζετε οτι φταίει ο διπλανός σας εργαζόμενος.Αλλάξτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά κοιτάξτε γύρω σας.
Η προπαγάνδα δεν χρειάζεται Χίτλερ,υπάρχει και σε άλλες μορφές.Οι 7 σελίδες του post το αποδεικνύουν.
Ομόνοια εναντίων των "γλεντζέδων"......τίποτα άλλο!!!
Να ξέρετε,οτι όποιος από τους 300 σας διαβάζει......μειδιά!!!!

δηλαδη dmdoc για σενα η λύση ειναι μόνο η ευθανασία ??? εξαλου το κρατος δεν το συμφέρει γιατι χανει χρηματα έτσι :D

εχεις παρει χαμπαρι οτι ''δεν υπαρχει σάλιο ''
δεν υπαρχουν χρηματα να πληρωθουν συσταξεις του Ιουνίου

το εγραψα ξανα και δεν το καταλαβες
φερνεις παραδείγματα
δασκάλους ( εχεις παιδια καταρχήν ??? μαλλον οχι γιατι εισαι μικρός
οταν κανεις όμως σου ευχομαι να μην '' αναγκαστείς '' να τα στειλεις στο ιδιωτικό )
εσυ υποθετω εισαι στο δημοσιο ..το καλοκαιρι καθεσαι και πληρωνεσαι ??
τα χριστουγεννα και το πασχα καθεσαι 15 μερες ??
αυτά όμως όλοι εμεις πληρωνουμε


επιμελητες -γιατροί : εχεις χρειαστει να νοσηλευτεις η να κανει καποιος δικος σου άνθρωπος καποια επέμβαση ???
εγω τα εχω κανει και τα δυο
οι άνθρωποι εινα απίστευτα βολεμενοι
ερχονται όποτε θελουν ,απουσιαζουν όποτε θελουν τους χτυπούν την καρτουλα άλλοι ''συναδελφοι '' και στο τελος για να σε δουν θελουν και το φακελάκι τους :D:D.

στρατιωτικοί και γενικά ένστολοι απιστευτα βολεμενοι άνθρωποι
εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων λόγω αρμοδιοτήτων οι περισσότεροι ειναι τουρίστες στις υπηρεσίες τους και περνουν συνταξεις πριν προλαβουν ασπρίσουν τα μαλλιά τους
αλλα ειπαμε ας όψετε ο ''εχθρος εξ ανατολας '' και οι πολιτικοι και τα λαμογια που ζουν απο τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμματων

σε δημους .εφορίες ,πολεοδομίες , τραπεζες , ΚΕΠ κτλ ... θα δεις εναν δυσμοιρο υπαλληλο να μην προλαβαινει να εξυπηρετει τον κόσμο και απο πίσω του 5 άλλοι να καθονται και να τον κοροιδέυουν και πίσω απο την πλάτη του '' και που δουλευει τι θα καταλαβει ..στο τελος του μηνα τα ιδια χρηματα θα παρουμε ''..

Αγαπητε taver,
αρνουμαι να δεχτω εκβιαστικα οτι αυτη η λυση ειναι η μονη,
οταν υπαρχουν συγκεκριμενοι χειρισμοι που εφεραν τα πραγματα ως εδω!
επισης διαφωνω με γενικευσεις του στυλ "ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι πληρωνονται να καθονται" και τα σχετικα τα οποια οντας στο κεντρο του προβληματος δημιουργουν διασπαση και διχασμο.
Να τιμωρηθουν πρωτα οσοι εκλεψαν και υστερα να αρχισουν να εφαρμοζονται κανα δυο λυσεις που ακουστηκαν και εδω (οπως μειωση στις στρατιωτικες δαπανες και η φορολογηση της εκκλησιας) και υστερα ξανασυζηταμε ποιος θα πληρωσει τα σπασμενα!
Σε καθε περιπτωση το να αυξησεις το ΦΠΑ σε μια χωρα που βρισκεται σ'αυτη τη κατασταση ειναι παραπανω απο εξοργιστικο! [/quote]


φυσικά και δεν ειναι η μόνη λύση !!! ειναι όμως η αρχή
ολα τα πράγματα απο καπου πρέπει να ξεκινήσουν
απλά επειδη 10ετιες τωρα οι θεσεις στο δημόσιο δινονται με κομματικά κριτηρια γαιυτο τωρα τους κακοφαινεται που θα χάσουν το βόλεμα το οικονομικό ..

Συμφωνω μαζι σου ειμαι στο θεμα της φυλακής για τους κλέφτες
αλλα πιστευεις
υπαρχει σωστη δικαιοσύνη ??
και να γίνουν δίκες και να καταδικαστούν καποιοι
θα δωσουν τα κλεμμενα χρηματα πίσω ???

τα μετρα ειναι για άμεσα αποτελεσματα εδω και τωρα χρημα !!!
 

gianni1966

Member
Μηνύματα
211
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Δε νομίζω ότι θα σωθεί το κράτος ούτε με αυτά τα μέτρα... γραμμή για χρεωκωπία πάει.
Εχει απολυτο δικιο ο Defkalion!
Τα περιφημα μετρα ειναι αδικα, κοινωνικα αναλγητα και προκλητικα.
Ουτε ενας, μα ουτε ενας για δειγμα απ' ολα αυτα τα λαμογια ,που τοσα χρονια εκλεβαν ασυστολα, δεν τιμωρηθηκε, ουτε φυσικα προκειται να τιμωρηθει. Η απαραδεκτη κυβερνηση, πηρε μετρα εις υγειαν των γνωστων κοροιδων, οπως παντα, των μισθωτων και των συνταξιουχων.
Και φυσικα, αυτα τα μετρα ειναι και αναποτελεσματικα, διοτι υπεγραψαν την θανατικη καταδικη της ''αγορας''.
Δεν θα κινειται τιποτα, ο κοσμακης θα αγοραζει τα απολυτως απαραιτητα, τα περισσοτερα μικρομαγαζα εχουν ετοιμο το λουκετο και θα δειτε που θα φθασει η ανεργια.
Θελω να δω μετα, αυτη η τρισαθλια κυβερνηση, απο που θα εισπραξει ΦΠΑ.
Δυστυχως, στο βαθος του τουνελ, βλεπω ΔΝΤ....
 

rrrrr

Member
Μηνύματα
42
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
τα μετρα αυτα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ....γι αλλη μια φορα την ''νυφη'' θα την πλρωσουν τα κοροιδα...τα ευκολα θυματα...οι Δημοσιοι Υπαλληλοι..(που ειναι οι μονοι που πληρωνουν φορους μεχρι και για το τελευταιο ευρω που παιρνουν).ειμαι κι εγω ενα απο αυτα τα κοροιδα....βλεπεις το κρατος μας ειναι τοσο αχρηστο που σε αναγκαζει να θυσιασεις εξυπναδα δημιουργηκοτητα και ανησυχο πνευμα στο κυνηγι για μια θεση στο δημοσιο...αφου δεν υπαρχει καμια αλλη προοπτικη για αξιοποιηση των ταλεντων σου (εκτος αν εχεις την πολυτελεια να σε συντηρουν οι γονεις).
και επανερχομαι στο θεμα...τοσα χρονια ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ και τωρα στελνουν τον λογαριασμο σ'εμας....υπαρχουν χιλιαδες αλλες λυσεις για να καλυφθει το ελλειμα,αλλα δυστυχως δεν ειναι αυτο που τους ενδιαφερει...το μονο που τους νοιαζει ειναι να καλυψουν τον κωλο τους ωστε να συνεχιζουν να δανειζονται και να τρωνε απερισπαστοι!!!!!!!οσο για το μελοδραμα του πρωθυπουργου ΕΛΕΟΣ....ουτε στις σαπουνοπερες δεν παιζουν τοσο αθλια!!!ηθελα να ξερα για ποσο ηλιθιους μας περνανε;;;;
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
συμφωνώ και με τον Taver και με το Χρηστο...όλοι προσπάθησαν να επωφεληθουν είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα όπως μπορουσαν....στο δημόσιο με όσα τους καταλογιζετε και δικαιως και στον ιδιωτικό με λαδώματα ,φοροδιαφυγές και άλλα....απλά στο δημόσιο δόθηκαν περισσότερα περιθώρια ...δεν υπήρχαν απαιτησεις από την πλευρά του εργοδότη παρα μόνο από την πλευρα του εργαζόμενου...ε ,τι να κάνει και ο υπάλληλος...δεν είναι ιεραποστολος και όταν είναι σε ένα τετοιο κλιμα ακόμα κι αν δε θέλει ,τον παιρνει η μπαλα....είχα πάντα μια απορια ...αφου το κρατος (το υπερχρεωμένο)είναι ...φτωχός εργοδότης ,γιατί αμοιβει τους υπαλληλους του με υψηλότερες αμοιβές απο ότι ο ιδιωτικός τομέας?για να μην πω ότι θα έπρεπε σε αντιστοιχια να είναι χαμηλοτεροι οι μισθοι,δε θα πρεπει να είναι ίσοι ,τουλάχιστο?τόσα πολλά περισσευαν στο κρατος ωστε να δίνει υψηλότερους μισθους?αρα θα συμφωνήσω οτι απο κει πρεπει να αρχίσει...καταλαβαίνω πως είναι να έχει κανεις ένα στανταρ εισόδημα και ξαφνικά να μειώνεται αλλά πως να γίνει δηλαδή ?όσο για τα κλεμμένα,δεν έρχονται πισω...αλλά όταν ο κοσμος καταλάβει στο πετσι του το κόστος ίσως κάποτε βάλει μυαλό και επιλέγει τους πολιτικους του με άλλα κριτήρια...
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.499
ειμαι κι εγω ενα απο αυτα τα κοροιδα....βλεπεις το κρατος μας ειναι τοσο αχρηστο που σε αναγκαζει να θυσιασεις εξυπναδα δημιουργηκοτητα και ανησυχο πνευμα στο κυνηγι για μια θεση στο δημοσιο...αφου δεν υπαρχει καμια αλλη προοπτικη για αξιοποιηση των ταλεντων σου (εκτος αν εχεις την πολυτελεια να σε συντηρουν οι γονεις).
και γιατι δεν δηλώνεις παραιτηση απο το δημοσιο
να βγείς στην Ζουγκλα της ιδιωτικης αγοράς εργασίας
να δεις και την άλλη πλευρα του νομισματος ??

Η απαραδεκτη κυβερνηση, πηρε μετρα εις υγειαν των γνωστων κοροιδων, οπως παντα, των μισθωτων και των συνταξιουχων.
Και φυσικα, αυτα τα μετρα ειναι και αναποτελεσματικα, διοτι υπεγραψαν την θανατικη καταδικη της ''αγορας''.
Δεν θα κινειται τιποτα, ο κοσμακης θα αγοραζει τα απολυτως απαραιτητα, τα περισσοτερα μικρομαγαζα εχουν ετοιμο το λουκετο και θα δειτε που θα φθασει η ανεργια.
φίλε μου καλέ μηπως ξερεις πόσο στοιχιζουν στο κρατος μόνο τα επιδόματα των δημ.υπαλλήλων ?

ενταξει δεν ηθρε και το τελος του κόσμου επειδη έκοψαν 30% απο τα δωρα και κατι ψιλα απο τα επιδόματα


φίλος ιδιοκτητης ταξιδιωτικου γραφείου μου λεει ,οτι οι καλυτεροι και πιο τακτικοι πελατες του ειναι οσοι ειναι στο δημόσιο !!!

και ενα παραδειγμα να τραβας τα μαλλιά σου : περι αμοιβών δημοσίου
συμμαθητης μου απο το λύκειο πήγε σε ενα ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας ειναι ''βολεμενος '' στην ΕΡΤ με δικη του εκπομπή και αμοίβεται με 170.000 ετησίως παρακαλώ για 4 εβδομαδιαιες εκπομπές !!!!! το μηνα

αν αυτος ο άνθρωπος ο οπόιος δεν εχει δεκα πτυχια ουτε εχει φαει τα μουτρα του στα θρανία
βγει στην ελευθερη αγορά ας μας πει καποιος αν ξερει ποσα χρηματα θα πάρει

τα ειπαμε και τα ξαναλέμε
οι δημόσιοι στην ελλάδα ειναι οι καλυτερ αμοιβόμενοι και πιο ευνοημενοι υπαλληλοι by far γιαυτο το κρατος πατωσε και βαρεσε δυαλυση
 

rrrrr

Member
Μηνύματα
42
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
καταρχήν ο Κωστας με καλυψε πλήρως !!!!

λοιπον
Απαντώ και πάλι γιατί ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό:
Επειδή για ΟΛΑ τα κακά της ελληνικής κοινωνίας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που συντηρούν τις κυβερνήσεις λόγω ρουσφετιών,ας εφαρμοστεί σε αυτούς ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.Επίσης,ας κληθούν οι "διορισμένοι" επιμελητές των δημόσιων νοσ/μείων να "θανατώσουν" κάθε ασθενή άνω των 65 ετών(δυνητικά συνταξιούχο).
Με απλό τρόπο λοιπόν γλιτώνουμε μισθούς και συντάξεις και η χώρα ευημερεί!!!!!!
"Αφανίστε" στρατιωτικούς κ εκπαιδευτικούς που λυμαίνονται την χώρα.
Υγιείς,λοιπόν,οι υπόλοιποι ας ψηφίσουμε ξανά κομματικά για να βρεθεί ο "σωτήρας" του έθνους,που δεν θα κλέψει,αλλά με πλήρη ειλικρίνεια και κομματική πειθώ,θα μας ευνουχίσει θυσιάζοντας και τον 10ο μισθό.
Αυταπατάστε,κύριοι,αν νομίζετε οτι φταίει ο διπλανός σας εργαζόμενος.Αλλάξτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά κοιτάξτε γύρω σας.
Η προπαγάνδα δεν χρειάζεται Χίτλερ,υπάρχει και σε άλλες μορφές.Οι 7 σελίδες του post το αποδεικνύουν.
Ομόνοια εναντίων των "γλεντζέδων"......τίποτα άλλο!!!
Να ξέρετε,οτι όποιος από τους 300 σας διαβάζει......μειδιά!!!!

δηλαδη dmdoc για σενα η λύση ειναι μόνο η ευθανασία ??? εξαλου το κρατος δεν το συμφέρει γιατι χανει χρηματα έτσι :D

εχεις παρει χαμπαρι οτι ''δεν υπαρχει σάλιο ''
δεν υπαρχουν χρηματα να πληρωθουν συσταξεις του Ιουνίου

το εγραψα ξανα και δεν το καταλαβες
φερνεις παραδείγματα
δασκάλους ( εχεις παιδια καταρχήν ??? μαλλον οχι γιατι εισαι μικρός
οταν κανεις όμως σου ευχομαι να μην '' αναγκαστείς '' να τα στειλεις στο ιδιωτικό )
εσυ υποθετω εισαι στο δημοσιο ..το καλοκαιρι καθεσαι και πληρωνεσαι ??
τα χριστουγεννα και το πασχα καθεσαι 15 μερες ??
αυτά όμως όλοι εμεις πληρωνουμε


επιμελητες -γιατροί : εχεις χρειαστει να νοσηλευτεις η να κανει καποιος δικος σου άνθρωπος καποια επέμβαση ???
εγω τα εχω κανει και τα δυο
οι άνθρωποι εινα απίστευτα βολεμενοι
ερχονται όποτε θελουν ,απουσιαζουν όποτε θελουν τους χτυπούν την καρτουλα άλλοι ''συναδελφοι '' και στο τελος για να σε δουν θελουν και το φακελάκι τους :D:D.

στρατιωτικοί και γενικά ένστολοι απιστευτα βολεμενοι άνθρωποι
εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων λόγω αρμοδιοτήτων οι περισσότεροι ειναι τουρίστες στις υπηρεσίες τους και περνουν συνταξεις πριν προλαβουν ασπρίσουν τα μαλλιά τους
αλλα ειπαμε ας όψετε ο ''εχθρος εξ ανατολας '' και οι πολιτικοι και τα λαμογια που ζουν απο τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμματων

σε δημους .εφορίες ,πολεοδομίες , τραπεζες , ΚΕΠ κτλ ... θα δεις εναν δυσμοιρο υπαλληλο να μην προλαβαινει να εξυπηρετει τον κόσμο και απο πίσω του 5 άλλοι να καθονται και να τον κοροιδέυουν και πίσω απο την πλάτη του '' και που δουλευει τι θα καταλαβει ..στο τελος του μηνα τα ιδια χρηματα θα παρουμε ''..

Αγαπητε taver,
αρνουμαι να δεχτω εκβιαστικα οτι αυτη η λυση ειναι η μονη,
οταν υπαρχουν συγκεκριμενοι χειρισμοι που εφεραν τα πραγματα ως εδω!
επισης διαφωνω με γενικευσεις του στυλ "ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι πληρωνονται να καθονται" και τα σχετικα τα οποια οντας στο κεντρο του προβληματος δημιουργουν διασπαση και διχασμο.
Να τιμωρηθουν πρωτα οσοι εκλεψαν και υστερα να αρχισουν να εφαρμοζονται κανα δυο λυσεις που ακουστηκαν και εδω (οπως μειωση στις στρατιωτικες δαπανες και η φορολογηση της εκκλησιας) και υστερα ξανασυζηταμε ποιος θα πληρωσει τα σπασμενα!
Σε καθε περιπτωση το να αυξησεις το ΦΠΑ σε μια χωρα που βρισκεται σ'αυτη τη κατασταση ειναι παραπανω απο εξοργιστικο!

φυσικά και δεν ειναι η μόνη λύση !!! ειναι όμως η αρχή
ολα τα πράγματα απο καπου πρέπει να ξεκινήσουν
απλά επειδη 10ετιες τωρα οι θεσεις στο δημόσιο δινονται με κομματικά κριτηρια γαιυτο τωρα τους κακοφαινεται που θα χάσουν το βόλεμα το οικονομικό ..

Συμφωνω μαζι σου ειμαι στο θεμα της φυλακής για τους κλέφτες
αλλα πιστευεις
υπαρχει σωστη δικαιοσύνη ??
και να γίνουν δίκες και να καταδικαστούν καποιοι
θα δωσουν τα κλεμμενα χρηματα πίσω ???

τα μετρα ειναι για άμεσα αποτελεσματα εδω και τωρα χρημα !!![/quote]
στρατιωτικοι και γενικα ενστολοι απιστευτα βολεμενοι;;;;;;θλιβομαι πραγματικα που υπαρχει αυτη η αποψη στον κοσμο....να σου υπενθυμισω πως οταν εσυ περιμενεις την Κυριακη να απολαυσεις λιγο την οικογενεια σου ο ενστολος τρεχει στα γηπεδα κι ακουει βρισιες και τρωει πετρες...οταν εσυ την πρωτοχρονια τα Χριστουγεννα το Πασχα την Ανασταση κλπ εισαι με τα αγαπημενα σου προσωπα και περνας καλα ο ενστολος συνεχιζει να εργαζεται μακρυα απ'τους δικους του αντιμετωπιζοντας αιφνιδιους θανατους,κλοπες,βλεποντας κομμενα κεφαλια σε τροχαια και αλλα πολλα που τον βοηθουν να περασει ευχαριστα τις γιορτες...οταν εσυ το βραδυ φιλας τα παιδακια σου για καληνυχτα και πεφτεις ηρεμος να ξαπλωσεις με τη γυναικα σου ο ενστολος φιλαει τα παιδακια του και πηγαινει στη δουλεια μη γνωριζοντας αν θα γυρισει πισω,γιατι παει σαν προβατο επι σφαγη αφου ειναι ο νουμερο ενα στοχος και μαλιστα ανημπορος να αμυνθει αφου εχει εξοπλισμο του '40 και μηδενικη εκπαιδευση....οταν εσυ παντρευεσαι και ανοιγεις σπιτι ο ενστολος αδυνατει να αγορασει κατοικια και να ζησει φυσιολογικα αφου ειναι υποχρεωμενος να αλλαζει τοπο καθε τρια χρονια πληρωνοντας συνεχως ενοικιο....για να μην πω για τα 36ωρα που χτυπανε οι στρατιωτικοι και τα 10ημερα που λειπουν απο το σπιτι χωρις φυσικα να αμοιβονται με υπερωριες..και να τους απαγορευουν και τον συνδικαλισμο που ειναι αναφαιρετο δικαιωμα ολων των εργαζομενων.....κι ολα αυτα που κανει φυσικα δεν αναγνωριζοναι απο ΚΑΝΕΝΑ ουτε απο την πολιτεια που υπηρετει ουτε απο τους πολιτες που προστατευει οπως μπορει....οσο για το κομματικο βολεμα αυτο εχει παψει να ισχυει απο το 1994 για τους ενστολους αφου εισερχονται με πανελληνιες και μαλιστα με βασεις που ισοδυναμουν με τις ανωτατες σχολες!!!!οπως καταλαβαινεις λοιπον οι ενστολοι ειναι παιδια με ιδιαιτερες μαθητικες ικανοτητες πολλες φορες αριστουχα που δυστυχως στη χωρα που ζουμε δεν ειχαν την πολυτελεια ν'ακολουθησουν αλλο επαγγελμα....εξακολουθεις να θεωρεις τους ενστολους απιστευτα βολεμενους;;
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
στρατιωτικοί και γενικά ένστολοι απιστευτα βολεμενοι άνθρωποι
εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων λόγω αρμοδιοτήτων οι περισσότεροι ειναι τουρίστες στις υπηρεσίες τους και περνουν συνταξεις πριν προλαβουν ασπρίσουν τα μαλλιά τους
αλλα ειπαμε ας όψετε ο ''εχθρος εξ ανατολας '' και οι πολιτικοι και τα λαμογια που ζουν απο τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμματων

Πλανάσθε πλάνην οικτρά μερικοί εδώ μέσα...:roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.195
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom