Ryanair Ποιά η γνώμη σας για τη Ryanair;

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
σωστά,γιατί κάποιος που θέλει να πετάξει στο Μιλάνο,έχει την εντύπωση πως το αεροδρόμιο θα είναι στη κεντρική πλατεία του χωριού και φυσικά δεν του περνάει απ΄το μυαλό πως μπορεί και ν΄απέχει απ΄αυτήν 45χιλ...πράγμα που ως γνωστό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στο κόσμο!!!!!
το πως θα το λένε το αεροδρόμιο φαντάζομαι ποσώς τον απασχολεί.
και επιτέλους το θέμα του τόπικ είναι η γνώμη μας για τη Ryanair και όχι πως θα πρεπε να λέγεται το αεροδρόμιο του Bergamo!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.379
Likes
6.933
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
η ολη συγχυση που προκύπτει νομίζω πως πηγάζει από την ίδια την εταιρία για την οποια γίνεται λόγος.

βλέποντας κανεις τις χώρες και τις πόλεις στις οποίες προσγειώνονται και απογειώνονται τα αεροπλάνα της, παραξενευεται.

βλεπει πχ να γράφει για την Ιταλία και πρώτα γράφει Μιλάνο και σε παρένθεση Μπέργκαμο, που το σωστότερο θα ήταν να γράφει το αντιθετο.

πας στην Γερμανία και διαβάζεις Μέμινγκεν και σε παρένθεση Μόναχο, που ειναι και το σωστότερο γιατί το Μεμμινγκεν δεν το ξέρουν ουτε οι μισοί Γερμανοί που βρίσκεται.

Στην Βαρκελώνη αναφέρεται 3 φορές και σε παρένθεση εχει 3 διαφορετικές τοποθεσίες, Ελ Πράτ, που ειναι το γνωστό και το μεγάλο, της Girona που μικρή σχέση έχει με την Βαρκελώνη και ακόμη ένα
τα παραδειγματα πολλά

μύλος η κατάσταση δηλαδη

κ γενικά θέλει ψάξιμο αρκετό ακόμη κ το αυτονόητο στην συγκεκριμένη εταιρία, δηλαδή ο τόπος που γράφει να ειναι κ πραγματικά ο τόπος που προσγειώνεσαι!!!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.314
Likes
5.075
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
σωστά,γιατί κάποιος που θέλει να πετάξει στο Μιλάνο,έχει την εντύπωση πως το αεροδρόμιο θα είναι στη κεντρική πλατεία του χωριού και φυσικά δεν του περνάει απ΄το μυαλό πως μπορεί και ν΄απέχει απ΄αυτήν 45χιλ...
Μπορεί και το επίσημο αεροδρόμιο μιας πόλης να είναι εξίσου μακριά, αλλά συνήθως διαθέτει περισσότερα μέσα συγκοινωνίας με πιο συχνά δρομολόγια και με πιο γρήγορη πρόσβαση από ένα επαρχιακό αεροδρόμιο που τυχαίνει να βρίσκεται 'κοντά' στην πόλη.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Μπορεί και το επίσημο αεροδρόμιο μιας πόλης να είναι εξίσου μακριά, αλλά συνήθως διαθέτει περισσότερα μέσα συγκοινωνίας με πιο συχνά δρομολόγια και με πιο γρήγορη πρόσβαση από ένα επαρχιακό αεροδρόμιο που τυχαίνει να βρίσκεται 'κοντά' στην πόλη.

ωραία,αν κάποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει μπορεί να γράψει αυτό,να δώσει και το σάιτ του αεροδρομίου που γράφει αναλυτικά τις συνδέσεις του αεροδρομίου με το Μιλάνο..ίσως και να πει πως πολύ κοντά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο υπάρχει μια όμορφη πόλη το Bergamo,ας το δει κάποιος αν έχει χρόνο και πολλά ακόμα...αλλά να συζητάει και να ξανασυζητάει αν κανείς πετάει στο Μιλάνο με την ryanair..ή πως θα πρεπε να λέγεται το αεροδρόμιο δεν νομίζω πως βοηθάει πολύ!
και στο κάτω-κάτω όλοι οι από πάνω, στο Μιλάνο θα πάνε...τι τους νοιάζει αν το αεροδρόμιο στο οποίο θα φτάσουν είναι κοντύτερα σε άλλες πόλεις??
το 1ο ή το τελευταίο αεροδρόμιο στο κόσμο είναι που συμβαίνει αυτό???
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.701
Τράβελλερ σε ευχαριστώ που είσουν τόσο επιεικής μαζί μου και με αποκάλεσες απλώς ημιμαθή, ομολογώ ότι περίμενα χειρότερα από εσένα.
Στο προκείμενο: (και δεν είναι οφ τόπικ όπως είπε η ΑΝΕΛ, γιατί τα αεροδρόμια είναι ένα από τα ''φλέγοντα'' θέματα της Ράιαν)
Σε μια χώρα που η Άνω Αγουλινίτσα δεν δέχεται με τίποτα να συνεργαστεί με τη κάτω Αγουλινίτσα και η πρωτεύουσά της είναι διασπασμένη σε δεκαδες δήμους, (αλήθεια πόσοι είναι?) οι οποίοι μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν δρόμους μόνο και μόνο για να μη ενοχλούνται από τους διερχόμενους (βλ. Παλιό Ψυχικό) ηχεί μάλλον παράδοξα η έκφραση μητροπολιτική περιοχή.
Η Στουτγάρδη με πληθυσμό 850.000 κατοίκων εκτείνεται σε μία μητροπολιτική περιοχή των 5.000.000.
Η μητροπολιτική περιοχή και το αντίστοιχο σύστημα συγκοινωνιών του Μιλάνου είναι το σπουδαιότερο της Ιταλίας και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο.

Λυπάμαι πάρα πολύ αν κάποιος χάσει το ραντεβού του στο Μιλάνο εξαιτίας μου, αλλά μέχρι εδώ φτάνουν οι γνώσεις μου.

τέλος, κουράστηκα...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.503
Likes
29.162
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η μητροπολιτική περιοχή και το αντίστοιχο σύστημα συγκοινωνιών του Μιλάνου είναι το σπουδαιότερο της Ιταλίας και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο.
Προσερχόμενος στο επιχείρημα που χρησιμοποιείς:
- Το σύστημα μετρό, αστικών λεοφωρείων κλπ του Μιλάνο δεν εκτείνεται ως το Bergamo. Το τελευταίο έχει δικό του σύστημα αστικών λεωφορείων & λοιπών μέσων, διαχειριζόμενο μάλιστα από άλλη τοπική αρχή κι όχι αυτή του Μιλάνου.
- Η μετακίνηση από το Μιλάνο στο Bergamo κλπ γίνεται με καθαρά υπεραστικά μέσα και μόνο, όπως γίνεται η μετακίνηση από/προς Ρώμη, Βενετία ή Τορίνο. Τα τρένα που συνδέουν τις 2 πόλεις είναι υπεραστικά, και διέρχονται με μέγιστη συχνότητα τα 60 λεπτά.

Επομένως είναι νομίζω ξεκάθαρο πως το Bergamo και το αεροδρόμιό του δε συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα συγκοινωνιών του Μιλάνου.
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Taver, νομίζω πως καλή υπηρεσία στους χρήστες του φόρουμ και ειδικά σε αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά, είναι να τους ενημερώσουμε ουσιαστικά.

Η ουσία λοιπόν, αυτή που πραγματικά ενδιαφέρει τον ταξιδιώτη είναι πως από το Bergamo στο Μιλάνο, η μετακίνηση γίνεται πανεύκολα με τα ειδικά λεωφορεία της terravision . Είναι μάλιστα και οικονομικά, αφού το εισιτήριο μετ επιστροφής είναι μόλις 15 ευρώ. Όσο μάλιστα για τη διάρκεια της διαδρομής και αυτή είναι σε απολύτως λογικά πλαίσια, και για την ακρίβεια είναι 60 λεπτά.

Αν τώρα ρίξουμε μια ματιά στο Timetable, θα διαπιστώσουμε πως η συχνότητα των δρομολογίων είναι απολύτως ικανοποιητική, σε βαθμό τέτοιο που δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να έχει κάποιος πρόβλημα μετακίνησης από το Bergamo.

aimg207.imageshack.us_img207_1976_92993870.th.jpg

Συνεπώς και επί της ουσίας, το αν το αεροδρόμιο του Bergamo δεν θα έπρεπε να ονομάζεται Milano, αποτελεί ένα θέμα συζήτησης ασφαλώς, αλλά σε αυτό εδώ το thread φοβάμαι πως δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις κάνοντας τους πιθανούς ταξιδιώτες να νομίζουν πως η Ryanair τους εξαπατά και τους κατεβάζει σε ένα δυσπρόσιτο αεροδρόμιο! Είναι λογικό στα πλαίσια των εξωφρενικά χαμηλών τιμών η Ryanair να αναζητά περιφερειακά φτηνά αεροδρόμια. Το θέμα είναι να φροντίζει και για την εύκολη και σωστή μετάβασή μας στην πόλη, κάτι που από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, το κάνει καλά.

:)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.314
Likes
5.075
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Oυσιαστική ενημέρωση σημαίνει επίσης η αναφορά και των μέσων μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν το επίσημο αεροδρόμιο ώστε οι αναγνώστες να συγκρίνουν την πληθώρα, τη συχνότητα και το επίπεδο υπηρεσιών των διαφόρων τρόπων πρόσβασης στο εκάστοτε αεροδρόμιο.

Σίγουρα πάντως η ύπαρξη μέσων σταθερής τροχιάς από και προς οποιοδήποτε αεροδρόμιο αποτελεί μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας σε περιπτώσεις καθυστερήσεων, καθώς και παράγοντα άνεσης σε περιόδους κυκλοφοριακής συμφόρησης.
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
757
Likes
267
Εγω ειχα φτάσει Μιλανο 12 η ωρα το βραδυ, στο Μalpensa και καναμε με το λεωφορειο γυρω στα 50 λεπτα για το κεντρο της πολης (σιδηροδρομικο σταθμό), και εφυγα απο το Bergamo 11 η ωρα το πρωι .και απο τον κεντρικο σταθμο καναμε περιπου την ιδια ωρα.Αντε το πολύ 10 λεπτα παραπανω.Με την ίδια εταιρία λεοφορείων. Παντως εκτώς απο το Μαλπενσα υπάρχει και το Λινάτε που ειναι πολυ πιο κοντα στο κεντρο. Και με αυτο γινεται να μπερδευτεις .

Επειδή ετυχε να πρεπει να παω μιλάνο τελευταια στιγμη, παω στο γκισεε της αλλιτάλια στη Ρώμη και λέω ενα εισητηριο για Μιλάνο, Μου λέει σε ποιο αρεδρόμειο?
Λεω σε ποια γίνεται??
Και μου λέει η υπάλληλος: Το Μιλάνο εχει 3 αεροδρόμια . Το λινάτε που ειναι μεσα στην πολη αλλα είναι ακριβο το εισητήριο της επόμενης πτησης, αξιζει μονο εαν βιαζεσαι, Το Μαλπενσα και το Μπέργαμο, στο οποίο ομως δεν πεταμε εμεις. Αρα σου προτείνω να βγάλεις για Μαλπένσα.
Αυτά ειναι τα λογια της οπως μου τα ειπε.
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
757
Likes
267
Επείσης και κάτι αλλο, off topic ισως αλλα χρήσιμο ισως σε μερικές περιπτώσεις.
Το Μαλπένσα εχει 2 terminals.To terminal 2 είναι πολύ μικρότερο, χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά απο την easy jet και απέχει από το 1,γυρω στα 10 λεπτα με το λεοφορείο ίσως και λιγότερο, με τα πόδια πάντως δεν πας απο το ένα στο άλλο.
Ισως εχεί ξαναγραφτεί αλλου, το λέω παντως για καποιον που ισως περιμένει ανταποκριση πτήσης η χάσει καποιο ραντεβου κλπ.γιατι και εδω μπορει να προκυψει μπέρδεμα.... πχ οταν πηρα ταξι για αεροδρομιο, με ρωτησαν στο τερμιναλ 2 ή 1?
 

phoebe_990

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Ευχαριστώ.Όταν κάνεις check in πάντως με την easyjet το γράφει πάνω στο εισιτήριο.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το γράφει και η Ryanair.
για να παρεις τα εισιτηρια απο την rayan επιβαλλεται το check in γι'αυτο το εισιτηριο δεν διαφερει.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως λογω της εμμονης καποιοων να τονιζουν τα αρνητικα της συγκεκριμενης εταιριας βγηκαν και 2-3 πολυ χρησιμες πληροφοριες σχετικα με τη μεταφορα απο και προς Μιλανο και τα κοντινα αεροδρομια. Οχι πως μ' ενδιαφερει (δεν εχω καμμια ορεξη να τρεχω Μιλανο) αλλα να, αμα βρω εισιτηριο ευκαιρια απο Μιλανο για Βραζιλια να μην ξερω αν πρεπει να το αγορασω ή οχι;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.300
Μηνύματα
887.355
Μέλη
38.973
Νεότερο μέλος
vkaravasili@d-mar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom