Ποιές πόλεις του εξωτερικού έχετε επισκεφθεί μόνο σε ημερήσια εκδρομή; Άξιζε;

Nikos25

Banned
Μηνύματα
22
Likes
0
Συμφωνω και με τις δυο αποψεις.
σιγουρα ειναι προτιμοτερο σε μια μεγαλη αναμονη σε αεροδρομιο να πας μια βολτα στην πολη.αλλα χαλαρη και οχι να τρεχεις να δεις τα αξιοθεατα γιατι αυτο ειναι απιθανο μεσα σε λιγες ωρες.

και φυσικα οταν εισαι σε χωρες που μαλλον ειναι σχεδον απιθανο να ξαναβρεθεις εκει,γιατι οχι να εκμεταλευτεις την ευκαιρια και να επισκευτεις γειτονικες πολεις.

ομως ειμαι κατα να ξεπεταω μεγαλες πολεις.να ειμαι ας πουμε στις βρυξελλες και να πεταχτω μεχρι Αμστερνταμ η Παρισι.να ειμαι Βουδαπεστη και να πεταχτω στη Βιεννη.και ακομα χειροτερα οταν ακουω για οδικα ταξιδια λιγων ημερων που πηγαινουν σε καμια 10αρια πολεις αρκετων χωρων.
+1000
σωστος ο φιλος!
Για να ευχαριστηθεις διακοπες και ενα απολαυσεις εναν τοπο πρεπει να αφιερωσεις ενα 5ημερο τουλαχιστον σε αυτον. Για αυτο οταν βαζεις στοχους για διαφορες πολεις αναγκαστικα ανεβαζεις και τον πηχυ του ταξιδιου ειτε σε οικονομικο ειτε σε θεμα παραμονης αρα χρονου
 

Nikos25

Banned
Μηνύματα
22
Likes
0
Παντως ενας φιλος μου ειχε επισκεφτει σε μια μερα το Λονδινο απο την Αθηνα μονο.
Πηρε το αεροπλανο πρωι και βραδακυ ηταν πισω. Ολα αυτα για τα ματια της κοπελας του :D
 

North66

Member
Μηνύματα
4.314
Likes
5.078
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Για να ευχαριστηθεις διακοπες και ενα απολαυσεις εναν τοπο πρεπει να αφιερωσεις ενα 5ημερο τουλαχιστον σε αυτον.
Μετά το πενθήμερο σου δίνουν το χρυσό κλειδί και σε κάνουν επίτιμο δημότη?

Με τη λογική των πέντε ημερών ανά τόπο, μέχρι να δεις τα βασικά της Ευρώπης θα έχεις ασπρίσει και θα σου έχει φύγει μια περιουσία για ταξίδια.
 

debb

Member
Μηνύματα
29
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
μοναχο-σαλτσμπουργκ
Ταξίδι-Όνειρο
island
το θεμα νομιζω δεν ειναι υπερ η κατα των ημερησιων,αλλα που εχουμε κανει ημερησιες
 

taver

Member
Μηνύματα
12.522
Likes
29.375
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
debb said:
το θεμα νομιζω δεν ειναι υπερ η κατα των ημερησιων,αλλα που εχουμε κανει ημερησιες
Λαθος. Ειναι σε ποιες ΠΟΛΕΙΣ εχουμε κανει ΜΟΝΟ ημερησια. Οχι μερη γενικα, αλλα πολεις. Και να εχουμε κανει εκει μονο ημερησια. Κι εγω μπορει π.χ. να εχω κανει 50 ημερησιες στη Φρανκφουρτη, αλλα δεν τη μετραω γιατι την εχω επισκευτει και κανονικα με διαμονη και ολα.
 

desbio

Member
Μηνύματα
50
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΑΓΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Τζιρόνα και Φιγέρες σε μία μέρα, από τη Βαρκελώνη.
Φιγκέρες είναι το χωριό του Dali, με το αντίστοιχο μουσείο, που αξίζει να επισκεφτείς.
Τζιρόνα είναι μια πόλη στη μέση της διαδρομής με τρένο από τη Βαρκελώνη στη Φιγκέρες. Μια πόλη πολύ όμορφη, με καφέ κατά μήκος του μεγάλου ποταμού που τη διασχίζει.Έχει το δικό της χρώμα και μου θυμίζει κάτι πίνακες ζωγραφικής που δείχνει πόλεις το φθινόπωρο.
Επίσης δεν θα ξεχάσω το μαγαζί με τις σοκολάτες σε πληθώρα σχεδίων:σπιτάκια, λαγουδάκια, δεντράκια κτλ.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.050
Likes
1.678
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Πριν αρκετά χρόνια επισκέφθηκα σε ημερήσιο (αεροπορικό) ταξίδι από το Ρίο την πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια. Διάρκεια ταξιδιού κάπου μιάμιση ώρα – κόστος 100 ευρώ. Νεότατη πόλη - η κατασκευή της εκ θεμελίων ξεκίνησε το 1956 εκεί που προϋπήρχε ζούγκλα - με σκοπό να αποτελέσει το διοικητικό κέντρο της χώρας, έχει μοναδικό πολεοδομικό σχεδιασμό που θυμίζει αεροπλάνο : Στο κέντρο η άτρακτος με τα κυβερνητικά κτίρια και στις δύο πλευρές τα φτερά με τα κτίρια των κατοικιών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην «άτρακτο» όπου το προεδρικό μέγαρο, το κοινοβούλιο, ο καθεδρικός ναός και καμιά δεκαριά ακόμη κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, το καθένα με ιδιαίτερους συμβολισμούς ενώ η υπόλοιπη πόλη με τα πανομοιότυπα κτίρια κατοικιών δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αξίζει να την επισκεφθεί κανείς για μια μέρα αν βρίσκεται στο Ρίο ή στο Σάο Πάολο - όχι για περισσότερο.
 

lastsupper

Member
Μηνύματα
37
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
unknown
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ-περου
να προσθεσω και γω με την σειρα μου τις μονοημερες εκδρομες μου εκτος των τειχων..

Δρεσδη, που μπορω να πω οτι μια μερα ηταν πολυ λιγη καθως μας ελιωσε η σολα απο τα παπουτσια (βεβαια και πανω απο 3 θα τις εβρισκα υπερβολικα πολλες αντιστοιχα!!)

Ανδριανουπολη, που μια μερα ειναι υπεραρκετη για να δεις το ιστορικο κεντρο μιας απο τις 3 ιερες πολεις της οθωμανικης αυτοκρατοριας.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.244
Likes
1.946
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Πριν χρόνια πήγα μονομερή στο Σαν Ντιεγκο απο το Παλμ Σπρινκγς που εμένα για διακοπές και ειναι πραγματικα πολυ ωραία πόλη με έντονο το μεξικανικο στοιχείο και μου άρεσε πολυ!!!
Πήγαμε επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο που είναι εκπληκτικός και όλη η μέρα στην πόλη πέρασε εξαιρετικά!!!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.739
Likes
11.836
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εμένα μου αρέσουν οι ημερήσιες εκδρομές, κυρίως αν μείνω για αρκετές μέρες σε κάποια μεγάλη πόλη και θέλω κάπως να το "σπάσω". Παρ' όλα αυτά μου αρέσει να γνωρίζω έναν προορισμό σε μεγάλο βαθμό και να μην τον κάνω "ξεπέτα", οπότε είμαι αρκετά συγκεκριμένη στο πού, πότε και πώς θα κάνω μονοήμερη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι από το Βέλγιο, στο οποίο πήγα φέτος την περίοδο των Φώτων για 4.5 μέρες. Επειδή είναι πολύ δημοφιλής προορισμός πάρα πολλοί φίλοι μου τον είχαν επισκεφτεί, ενώ πήρα πολλές γνώμεις και από το forum. Η γενικότερη άποψη που πήρα ήταν ότι οι Βρυξέλλες σε 1-1.5 μέρα εξαντλούνται, ενώ με προέτρεψαν να συνδυάσω με μία μονοήμερη και Γάνδη και Μπρυζ επειδή και καλά βγαίνει (υπενθυμίζω πήγα μες στο καταχείμωνο).

Εν τέλει πέρασα 2.5 μέρες Βρυξέλλες (τις οποίες ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν εξάντλησα), μία μέρα Μπρυζ (την οποία ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είδα όσο ήθελα) και μισή μέρα Αμβέρσα (για μονοήμερη ξεκίνησα, αλλά δεν μας άρεσε και γυρίσαμε). Πραγματικά θεωρώ πως αν είχα βάλει και Γάνδη μαζί με τη Μπριζ θα ήταν ιεροσυλία. Θα την δω άλλη φορά ελπίζω, όταν και αν ξαναπάω Βέλγιο, ενώ επιβάλλεται μια πιο επισταμένη επίσκεψη σε Βρυξέλλες και Μπρυζ.

Από εκεί και πέρα ορισμένες μονοήμερες που έχω κάνει και μπορώ να θυμηθώ είναι:

Οξφόρδη, Cambridge, Stonehedge, Brighton, Stratford-upon-Avon (σε 5 διαφορετικές εκδρομές) από Λονδίνο. Ήταν το πρώτο ταξίδι μου εξωτερικό με το φροντιστήριο των αγγλικών, μείναμε πολλές μέρες και έτσι είχαμε το περιθώριο να κάνουμε αρκετές εκδρομές! Πολύ ενδιαφέροντες όλοι οι προορισμοί, τους προτείνω ανεπιφύλακτα.

Salzburg από Insburg. Είναι μικρή και γραφική πόλη και μια χαρά βγαίνει σε μονοήμερη.

Τολέδο από Μαδρίτη. Εμένα η Ισπανία δεν μου άρεσε (έχω βέβαια γυρίσει πολύ συγκεκριμένα μέρη της και είμαι διατεθειμένη να της δώσω μια άλλη ευκαιρία). Το Τολέδο ήταν ό, τι καλύτερο είδα σε εκείνο το ταξίδι! Νομίζω χαλαρά το βλέπεις σε μια μέρα, αλλά αξίζει και διανυκτέρευση.

Ζακοπάνε από Κρακοβία. Έκανα τη μονοήμερη με οργανωμένο πρακτορείο και, ενώ είδα πολλά, παραλήφθηκαν αρκετά αξιοσημείωτα μέρη που θα ήθελα να επισκεφτώ. Παρ' όλα αυτά νομίζω πως αν είχα πάει μονοήμερη με δικό μου μεταφορικό χαλαρά θα είχα καταφέρει να δω όλα όσο ήθελα.

Από Φλωρεντία πάλι με οργανωμένο tour πήγα για wine-tasting στο Chianti και San Gimignano. Πολύ ωραία φάση, αν και αν είχαμε δικό μας μεταφορικό θα μπορούσαμε να έχουμε πιο ευέλικτο πρόγραμμα και να δούμε και 1-2 ακόμα χωριά.

Από Γλασκώβη έχω κάνει διάφορες αξιόλογες μονοήμερες (Stirling, Highlands, Loch Lomond, Largs, Oban). Τα Highlands θέλουν σαφώς περισσότερες μέρες, τα άλλα βγαίνουν χαλαρά σε μονοήμερες. Επίσης λέει και Εδιμβούργο από Γλασκώβη (απλά επειδή έχω πάει πολλές φορές δεν το μετράω).

Πολλές φορές έχουμε κάνει σε οικογενειακά road-trips στάσεις της μισής μέρας σε διάφορες πόλεις ή σημεία γενικότερα (στην Ιταλία ας πούμε Σαν Μαρίνο και Πίζα, μια χαρά, στις ΗΠΑ Silverton και Antelope Canyon και διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι).

Τώρα που πάω Μαδέρα κανόνισα επίτηδες ένα μεγάλο stopover για να δω λίγο Λισαβώνα, θεωρώντας ότι αφού πάω τώρα Πορτογαλία δεν θα την επισκεφτώ πάλι πολύ άμεσα.

Σίγουρα μου διαφεύγουν αρκετές εκδρομές τέτοιου στυλ, νομίζω όμως έδωσα μια γενικότερη εικόνα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.335
Μηνύματα
888.823
Μέλη
39.003
Νεότερο μέλος
Emalin

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom