Ποιότητα και Κόστος ζωής στη Μελβούρνη

fotast

Member
Μηνύματα
9.377
Likes
14.282
Η Μελβούρνη είναι η μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει κάτι του στυλ 400.000 Έλληνες. Αν δε το δεις από κοντά δεν το πιστεύεις. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι είναι και πλεονέκτημα για κάποιον που θέλει να έρθει να δουλέψει εδώ ε; Εγώ ας πούμε με την λεγόμενη ελληνική κοινότητα έχω μηδέν σχέσεις
Κάποιο διήμερο εκδηλώσεων έγινε με συμμετοχή +100.000(όπως διάβασα) και εγκαινιάσθηκε και ένα πολιτιστικό κέντρο.Καθώς δεν έχεις σχέσεις μάλλον δεν σε απασχόλησε.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το ετήσιο φεστιβάλ Αντίποδες ήταν, και όντως δε με απασχόλησε καθώς αυτές οι εκδηλώσεις είναι πρώτον πολύ μαζικές για τα γούστα μου και δεύτερον πολύ δύσκολες να παρακολουθήσεις με μικρά παιδιά. Χώρια που το σ/κ είχαμε 41 και 42 βαθμούς, πολύ κακές συνθήκες για να βγεις να πας οπουδήποτε.

Ε τώρα οι Έλληνες της Μελβούρνης που ψοφάνε για οτιδήποτε ελληνικό, μαζεύτηκαν. Είχε και συναυλία Κώστα Μακεδόνα :bleh:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νομίζω ότι δείξανε σε γιγαντοοθόνες και τη "Μεγάλη Απόφραξη" με τον Κώστα Τσάκωνα και τον Τάσο Κωστή, καθώς και το "Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν" με το Στάθη Ψάλτη. Να τα σημειώνουμε αυτά όταν μιλάμε για ποιότητα ζωής ε;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κοίτα, έχω γνωρίσει Έλληνες που είναι 70 χρονών και δε μιλάνε μια λέξη αγγλικά, και έχουν ζήσει εδώ όλη τους τη ζωή. Αλλά ήταν τόσο κλεισμένοι στην κοινότητα (που τότε ήταν και πολύ πιο κλειστή) που δεν εκτέθηκαν ποτέ στην τοπική κοινωνία και ζωή.

Αντιλαμβάνομαι ότι πριν από 50 χρόνια οι δυσκολίες ήταν πολύ περισσότερες, αλλά μια τέτοια προσέγγιση έιναι εντελώς διαφορετική από τη δική μου λογική.
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
αυτό που πας σε άλλη χώρα και κάνεις παρέα μόνο με την εκεί κοινότητα της χώρας σου ποτέ δεν το κατάλαβα. Θυμάμαι στην Αγγλία οι φοιτητές μαζευόντουσαν σε συγκεντρώσεις με μόνο έλληνες για να κλαίγονται για καιρό, φαγητό, μουσική κλπ που δεν είναι ίδια στο Λονδίνο με την Αθήνα και να προσπαθούν να περάσουν όλη την εμπειρία της ζωής στο εξωτερικό λες και δουλεύουν σκλάβοι σε ορυχεία.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι, συμφωνώ. Όπως έχω ξαναγράψει, η διαδικασία της μετανάστευσης μπορεί να αφορά τα λεφτά για πολύ κόσμο, αλλά για μένα δεν είχε (ούτε πολύ περισσότερο έχει τώρα) καμία σχέση με αυτά, αλλά με το άνοιγμα ματιών και μυαλού που βιώνεις όταν προσπαθείς να ενσωματωθείς σε μια κουλτούρα εντελώς ξένη σε σένα.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.377
Likes
14.282
Συμφωνώ ότι δεν έχει νόημα να περιχαρακώνεσαι μόνον στην κοινότητα και να μην βλέπεις πιο έξω με ανοικτά μάτια και μυαλά όπως είπε και ο Δευκαλίων.΄Ισως που και που να μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο.
Εντύπωση πάντως μου έκανε η μαζικότητα και για αυτό το ανέφερα.Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι είναι +40-50 χρόνια εκεί και δεν μιλάμε για αυτούς της πρώτης γενιάς.Δέν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο να γίνεται αλλού(πχ Αμερική).Κάπου είχα διαβάσει ότι οι κάτοικοι της Αυστραλίας(όχι μόνον οι ΄Ελληνες) έχουν ανασφάλεια λόγω της απεραντοσύνης και της αραιό-κατοίκησης .Αυτό μάλλον δεν ισχύει για τις πόλεις αλλά τι να πεί κανείς.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι, μαζεύονται και νέοι, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι από κοντά στην κοινότητα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε που αλλού θα δουν Τσάκωνα σε γιγαντοοθόνη και Μακεδόνα από κοντά; Εδώ εγώ που δεν είμαι και Ελληνάρας, αν μου βάλεις το "Κλασική περίπτωση βλάβης" σε γιγαντοοθόνη και σε ομογενείς πάω και τσάμικο χορεύω και πιάτα σπάω άμα λάχει.
-Μάστορα θες καφέ;
-Έπρεπε να είναι ήηηηηηηδη έτοιμος.
 

xambos4tw

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπερα DEF!! Ολα οσα εχεις γραψει και οσα εχουν συζητηθει ειναι πολυ ενδιαφερον!! Θελω να σε ρωτησω, εγω μαζι με τον αδερφο μου και εναν παιδικο μου φιλο που εχουμε σπουδασει ψυκτικοι σε ΕΠΑΣ μπορουμε να βρουμε δουλεια ,σε γενικα πλαισια, ευκολα στη μελβουρνη? Επισης (και ο κυριος λογος που ανεφερα και για τους παραπανω) σε περιπτωση που νοικιασουμε 1 σπιτι και οι 3 μας θα εχουμε παραπανω επιβαρυνση? Δηλαδη το νοικι αφορα και τον αριθμο των ατομων που θα μενουν στο σπιτι? Συγνωμη αν ρωταω πολλα ή περιεργα απλα ''ρωτωντας πας στη πολη'' ^_^
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλημέρα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό το θέμα σχετικά με δουλειές εδώ:

http://www.travelstories.gr/community/threads/Δουλειές-στην-Αυστραλία.47166/

Αλλά γενικά, αν δεν έχεις κάποια σχέση με τη χώρα (να είσαι αυστραλός υπήκοος, ή να έχεις κάποιου είδους οικογενειακό δεσμό), δεν υφίσταται περίπτωση "πάω χύμα και ψάχνω για δουλειά", θα πρέπει να βρεις εταιρεία να σε φέρει.

Το ενοίκιο στα σπίτια δεν έχει να κάνει με το πόσα άτομα μένουν μέσα, αλλά όταν κάνεις αίτηση για να πάρεις ένα σπίτι σου ζητάνε όλα τα στοιχεία των ατόμων που θα μένουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.475
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom