Πολεις για τολμηρους

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
η Αθήνα που είναι? οεο
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στο νεο update της λιστας τη βλεπω να ειναι μεσα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.721
Likes
50.748
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
το Καράκας π.χ από που κι ως που είναι πιο επικίνδυνο από την Καμπούλ ή το Λάγκος πόλεις που στην κατά zougla λίστα προφανώς είναι ασφαλέστατες...
To Καράκας είναι πολύ επικίνδυνο από τότε που σύμφωνα με τις στατιστικές της ίδιας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας (που δεν έχει κανένα λόγο να χαίρεται, ειδικά με την πρόσφατη δολοφονία και του αρχηγού της αστυνομίας στην κεντρική πλατεία της πόλης) έχει 140 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή ξεπέρασε και την -απαράδεκτη- Ciudad Juarez των καρτέλ ναρκωτικών (όποιος θέλει ας κατεβάσει την ταινία Traspatio από το ίντερνετ, έχει να κάνει με την εγκληματικότητα στην πόλη και είναι καλογυρισμένη), δείκτης διαστημικός που δεν τον έπιανε η Καμπούλ ούτε στα καλύτερά της (παρεμπιπτόντως έχω φίλο που έκανε το γιατρό στην Καμπούλ για δυο χρόνια και δεν τη βρήκε τραγικά επικίνδυνη).

Η χειρότερη αμερικάνικη έχει δείκτη 45. H Νιγηρία έχει δείκτη 94 (FT.com / Reports / DK world reports / Nigeria), άρα είναι λογικό να πιστεύει κανείς πως το Λάγος θα έχει πολύ υψηλότερο από αυτό (όπως και το Καράκας έχει υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας από την υπόλοιπη Βενεζουέλα, αν και όχι με τεράστιες διαφορές), αλλά δεν ξέρω αν φτάνει το 140 του Καράκας, μπορεί και ναι. Πάντως όσες πηγές κι αν κοίταξα (ΟΗΕ, Κυβέρνηση Βενεζουέλας, ΠΟΥ, ΟΑΕ, Jimmy Carter Institute, NationMaster, Ειδικοί Βενεζουελάνοι) κλπ κατατάσσουν το Καράκας στις πιο επικίνδυνες πόλεις του πλανήτη. Αν έχει κανείς έστω και μια πηγή που να λέει το αντίθετο, θα ήθελα να τη διαβάσω.

Δεν την βρίσκω παράλογη τη λίστα, που είναι της Μέρσερ (από τις γνωστότερες εταιρείες ερευνών στον κόσμο) και όχι της Ζούγκλας (απλό ... clopy-paste είναι). Πιθανόν κάποιες επικίνδυνες να λείπουν λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά η λίστα είναι πολύ λογική κατ' εμέ.

Όσο για το ότι φιγουράρουν και αμερικάνικες πόλεις, ήδη πριν 2 εβδομάδες δύο δήμαρχοι ζήτησαν από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση την αρωγή του στρατού στις πόλεις για την πάταξη της εγκληματικότητας, η αστυνομία δεν τα βγάζει πέρα. Η μία αν θυμάμαι καλά ήταν το Ντιτρόιτ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.508
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom