Που ΔΕΝ θα πηγαινα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Greta η αλήθεια είναι ότι δεν κάθομαι να αναλύω και να εμβαθύνω στα γραπτά σου , αν αυτό σε πειράζει σου ζητώ συγνώμη. Επειδή όμως τα γραπτά μένουν όπως λες, για την ταμπακιέρα δεν μας είπες τίποτε. Καθαρές κουβέντες, το Dubai είναι για σένα η Πάνια των ταξιδίων ναι ή όχι . Αν όχι,σέβομαι την άποψή σου και θα ήθελα να επιχειρηματολογήσεις περί τούτου μπας και βλέπεις κάτι παραπάνω από μένα, γιατί το ξαναγράφω πας να βγάλεις το άσπρο μαύρο συγκρίνεις πολιτισμό και φυσικές καλλονές με υποκουλτούρα... Greta μου το ξαναλέω δεν έχω κανένα πρόβλημα αν σου αρέσει το Dubai αλλά βρε παιδί μου καλό θα ήταν να μας το πεις καθαρά και να μην κρύβεσαι πίσω από τον Albinioni και τον Κούλογλου... Εγραψες και τι δεν έγραψες αλλά μήπως μπερδεύτηκες λιγάκι, το Dubai και ο φασόν τουρισμός που εκπροσωπεί το Dubai είναι το θέμα μας και γιαυτό μούγκα στη στρούγκα... Άσε λοιπόν ήσυχο το Μητροπάνο τις Πυραμίδες και τα μουσεία και πες μας για το θέμα μας, επιχειρήματα και όχι πυροτεχνήματα... Απλά πράγματα θεωρείς αξιόλογο τουριστικό προορισμό το Dubai, σου άρεσε? θα ξαναπήγαινες? Αν ναι γιατί? Μας τα μασάς Greta...

Υ.Γ1 Για την Αμερική εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι δεν κατάλαβες... Θα μου έπεσαν βαριά τα γεμιστά φαίνετε...
Υ.Γ2 Τον Κούλογλου ευχαρίστως στον παραχωρώ μαζί με τα copywrite του και κρατάω για μένα τον Αυγερόπουλο...
Υ.Γ 3 Όσο για το ύφος και το ήθος μου το ξαναλέω για πολλοστή φορά, εγώ δεν χαιδεύω τα αυτιά κανενός εδώ μέσα , ούτε πάω για βουλευτής και κοιτάω να κάνω p.r, έχω γνώμη και την λέω, ούτε βρίζω ούτε προσβάλω, αν εσύ λοιπόν ζητάς στοργή και προδέρμ στον αρχιεπίσκοπο ή στον ερυθρό σταυρό Greta μου...
 

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρικη
Να ρωτησω κατι που με απασχολει και κυριως τον Traveller:Με ποια λογικη θεωρειται (και κατακρινεται) το Dubai ως τεχνητο κατασκευασμα (που φανταζομαι οτι εμπεριεχει περισσοτερο την κατηγορια του ταχυτατα σχεδιαμενου και εκτελεσμενου πολεοδομικου εργου, γιατι ουτως η αλλως καθε πολη ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα) και σε αλλο post του περιγραφεται εξαιρετικα γλαφυρα (με τροπο που με εκανε να θελω να το επισκεφθω) το Las Vegas, που επισης ειναι μια τεχνητη πολη της ερημου. Δηλαδη, που εγγειται η διαφορα; Εγω δεν εχω επισκεφθει τιποτε απο τα δυο και δεν εχω αποψη, αλλα αν μου δινοταν η ευκαιρια θα ηθελα να τα επισκεφθω και τα δυο. Η ερωτηση φυσικα απευθυνεται και σε οποιον αλλον εχει αποψη επι του θεματος.
:clap::clap::clap::clap::clap:
Ετσι το βλεπω κι εγω , και τα δυο μερη που αναφερεις νομιζω οτι αξιζει να τα επισκεφτει κανεις και να τα δει ως τεχνικα κατασκευασματα απολυτα σχεδιασμενα.
 

athensgenia

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορα Μπορα & Ιαπωνία
Λοιπόν, να συνεισφέρω και εγώ κάτι, και πρώτα απ'όλα αφού όλοι επικροτείτε το διαφορετικό παρακαλώ επικροτείστε και εμένα ... γιατί ανάμεσα σε τόσους ταξιδιώτες εγώ είμαι η μόνη τουρίστρια!!! Και το χαίρομαι επίσης. Λατρεύω τους εξωτικούς προορισμούς, με τον φοίνικα και την υπέροχη λευκή άμμο, και κάθε άλλο παρά χαλαρώνω όταν πηγαίνω εκει. Τρέχω συνεχώς απ'το ένα μέρος στο άλλο για να δώ και να θαυμάσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Το ταξίδι στις Μαλδίβες ήταν από τα καλύτερα της ζωής μου.
Επίσης μια και δεν έχω την δυνατότητα να περνάω την καθημερινότητα μου σε 5στερο ξενοδοχείο, γουστάρω τρελά να το ζώ έστω και για λίγο στις διακοπές μου.
Μ'αρέσουν πολύ τα ταξίδια ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, αλλά θεωρώ το θαύμα της φυσικής ομορφιάς της γής απείρως πιο θαυμαστό από οποιοδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα.
Επίσης για όλους όσους δίνουν τόση αξία στην ιστορία ενός τόπου ας δουν λίγο απ'την ανάποδη το θέμα του Ντουμπάι, ότι δηλαδή μπορεί σε κάποιους αιώνες η dubailand, η disneyland κλπ να αποτελούν τα αρχαιολογικά υπολλείματα ενός εκλιπόντος πολιτισμού. Τότε θα είχαν μεγαλύτερη αξία;
Και όσο για το ζουμί , που ΔΕΝ θα πήγαινα ... εκεί όπου κινδυνεύει η ζωή, η υγεία μου, η ακεραιότητά μου, ή εκεί όπου η παρουσία μου θα έθετε σε κίνδυνο όσους ή ότι είναι αυτόχθον.

Χαιρετώ και καλημέρα
(τι κακό κι αυτό δεν ξέρω από που να προσθέσω εμοτικον)
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Συμφωνώ απόλυτα με την Pandora
Θα πήγαινα παντού. Αναζητώ να χάνομαι σε τόπους ξένους με άγνωστους ανθρώπους και εικόνες διαφορετικές . Όμως μια χαρά θα πήγαινα και στο χλιδάτο Ντουμπάϊ για 3-4 ημέρες. Ντρέπομαι που το λέω , αλλά δεν με ευχαριστεί τόσο πολύ να ταξιδεύω στην Ελλάδα (εκτός από τα νησιά το καλοκαίρι) . όταν πρόκειται να φύγω για το εξωτερικό , πετάω
 

Greta

Member
Μηνύματα
95
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Υ.Γ 3 Όσο για το ύφος και το ήθος μου το ξαναλέω για πολλοστή φορά, εγώ δεν χαιδεύω τα αυτιά κανενός εδώ μέσα , ούτε πάω για βουλευτής και κοιτάω να κάνω p.r, έχω γνώμη και την λέω, ούτε βρίζω ούτε προσβάλω, αν εσύ λοιπόν ζητάς στοργή και προδέρμ στον αρχιεπίσκοπο ή στον ερυθρό σταυρό Greta μου...
Σε σαρκαστικά ποστάκια, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις δεν απαντώ ποτέ. Λυπάμαι, αλλά δεν θα σε ακολουθήσω στο τριπάκι αυτό.

Defkalion:
Και μια παράκληση προς όλους που ανακατεύονται στην συζήτηση: σας παρακαλώ μείνετε στο ΘΕΜΑ μας, που αφορά το πού ΔΕ θα ταξιδεύατε και γιατί. Το θέμα του πώς αξιολογεί ο καθένας τα ταξίδια και τους προορισμούς έχει ξανασυζητηθεί, και έχει υπέρ-εξαντληθεί, μη βγαίνετε λοιπόν εκτός θέματος.
Οι λόγοι, λοιπόν, που σταματάω εδώ είναι οι εξής απλούστατοι (αν καταφέρεις να τους αποκωδικοποιήσεις):

1. Θεωρώ σωστή την παρέμβαση του διαχειριστή του φόρουμ.
2. Πιστεύω τους "συνταξιδιώτες" μου που δεν χρωστάνε τίποτα να παρακολουθούν τέτοιες αντιπαραθέσεις.
3. Σέβομαι τον χώρο που με φιλοξενεί.
4. Συζητώ, συμφωνώ, συνδιαλλέγομαι με καλή πίστη και θέτικη διάθεση. Αλλά σε ανάκρισούλες Γ' βαθμού (του τύπου "θα πήγαινες, λέγε εδώ και τώρα!!!) δεν προτίθεμαι να απαντήσω.

Καλή (σου) συνέχεια!
 

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47
Ακομψο να ποσταρει κανεις τον εαυτο του μεν, φλυαρο να τον επαναλαμβανει δε, συνεπως :

Μπορω να αντιληφθω χιλιους λογους για τους οποιους "αξιζει" να τσακωνονται οι ανθρωποι, αλλα τα διαφορετικα ταξιδιωτικα γουστα, δε συγκαταλεγονται σ' αυτους.
Kατα τα αλλα, ο chief εχει δικιο : το θεμα ειναι ΠΟΥ δεν θα πηγαινατε (και γιατι), οχι γιατι σκετο, χωρις ΠΟΥ (λιγο γλειψιματακι στον αρχηγο ποτε δεν εβλαψε).
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Βαγγέλη μου δεν μιλάμε για διαφορετικά ταξιδιωτικά γούστα, είπαμε γούστο και καπέλο του καθενός είναι να πάει όπου θέλει , να διαβάσει ότι θέλει, να ακούσει ότι θέλει... Ούτε παιδαγωγός είμαι ούτε ο υπέρτατος κριτής...

Το θέμα μας είναι σε ποιό μέρος ΔΕΝ θα πηγαίνατε και γιατί. Εγώ ανέφερα το Dubai ως ιδανικό παράδειγμα προς αποφυγή και έγραψα τα επιχειρήματά μου γιαυτό. Σωστό , λάθος είναι η γνώμη μου... Πολλοί φίλοι από την άλλη είναι ενθουσιασμένοι με την πόλη αυτή και καλά κάνουν. Κάποιος είπε ότι δεν θα πήγαινε στην Ανταρκτική γιατί κάνει κρύο κάποιος άλλος δεν θα πήγαινε σε φτωχές χώρες γιατί δεν του αρέσει η ένδεια , όλοι έχουν απόψεις που είναι σεβαστές άσχετα αν δεν συμφωνεί ο ένας με τον άλλον... Μόνο η δική άποψη πείραξε επειδή είπα το Dubai προορισμό σαβούρα... Ε τι να κάνουμε όποιος έχει την μύγα μυγιάζετε... Αν μερικοί θεωρούν ανάκριση την αιτιολόγηση της άποψής τους με γειά τους με χαρά τους, μην ποστάρουν δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι... Κι εγώ επιλέγω που θα ποστάρω, αν βλέπω οτι δεν βγάζω άκρη το κόβω... Κουβέντα κάνουμε δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι με όλους...Είπα και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το Dubai είναι το αντίστοιχο της Πάνια στην τηλεόραση του Γονίδη στο τραγούδι των Βίπερ Νόρα στο διάβασμα... Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγούνται μερικοί, πρέπει να πάρω την άδεια τους για να πω την γνώμη μου ή πρέπει να απολογηθώ γιατί δεν τους άρεσε το ύφος μου?

Αυτά τα ολίγα...
 

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47
Η.Π.Α : δεν θα πηγαινα στην Αμερικη του σημερα (αυριο βλεπουμε), οχι γιατι δε θελω εγω, αλλα γιατι δε θελουν αυτοι.Το δειχνουν με καθε τροπο, τι αλλο να κανουν οι ανθρωποι : θα μου φωτογραφισουν το ματι για να μελετησουν την ιριδα, θα μου παρουν αποτυπωματα και θα με βαλουν να συμπληρωσω ερωτηματολογιο με ερωτησεις του τυπου "ειστε μελος τρομοκρατικης ή κομμουνιστικης οργανωσης ?" !!
Εισαι δεν εισαι, ΝΑΙ πρεπει να απαντησεις, απο αξιοπρεπεια και να γυρισεις με το επομενο αεροπλανο (συνεβη το Νοεμβρη του 2006 σε φιλο μου, καθηγητη πανεπιστημιου, που πηγε, προσκεκλημενος ομιλητης απο αμερικανικο πανεπιστημιο, αλλα δεν πηρε ποτε αδεια εισοδου και επεστρεψε, παρα την παρεμβαση της Ελληνικης πρεσβειας και του πανεπιστημιου, που τον ειχε καλεσει).
Tι αλλο να κανουν δηλαδη; Καλυτερα ηταν παλια, που σε περναγαν απο το Ελις Αιλαντ και σε ραντιζανε με σκονη για τις ψειρες.
Αλλωστε, καταστραφηκε η μια απο τις δυο πολεις, που ηθελα πολυ να επισκεφτω (η αλλη θα περιμενει).
Για να ειμαι ειλικρινης, θαθελα να δω απο κοντα το Imperium (ποιος Γαλατης δεν ηθελε να δει τη Ρωμη), αλλα οχι κι ετσι.
Θαθελα να δω το τουριστικο υπολλειμμα του route 66.
Θαθελα να χαζευω τις νυχτες, στα τζαζομπαρα της Νεας Υορκης.
Θαθελα να βρεθω στις βορειο-κεντρικες πολιτειες, με τους rednecks, να δω το υπερεξελιγμενο τεχνολογικο περιβαλλον, σε συνδυασμο με την πρωτογονη, προπολιτικη κοινωνικη οργανωση.
Θαθελα να παρακολουθησω gay pride στο Φρισκο.
Πολλα θαθελα, αλλα οχι με ανταλλαγμα την αξιοπρεπεια μου (οπως την εννοω εγω).
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
H κεφαλαιώδης λοιπόν διαφορά είναι ότι το ένα βρίσκεται στην Αμερική και το άλλο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εσύ Έρση μου που θα διάλεγες για να ζήσεις, στα Εμιράτα με κελεμπία ή στην Αμερική με ταγεράκι? Συνεχίζω...
Eξαιτιας αυτης της ερωτησης παρανοησα και νομισα οτι με ρωτουσες που θα ηθελα να τελευτησω τον βιο μου.
Εφοσον λοιπον η ερωτηση ειναι τι απο τα δυο θα ηθελα να επισκεφθω η απαντηση διαμορφωνεται ως εξης:
Οταν θα βρεθω σε διαθεση "viper Nora" που ενιοτε μου συμβαινει (τελος παντων οταν βρεθω σε διαθεση καταναλωσης typoy Disneyland) θα διαλεξω Dubai για τους εξης λογους:
- Η Αμερικη μου πεφτει μακρια και σε τετοια διαθεση δε μπορω να τρεχω στην ακρη του κοσμου. Αν φτασω μεχρι εκει, εχω να δω ενω σωρο αξιολογα πραγματα και οχι να χαραμισω πολυτιμο χρονο σε κατι τετοιο, ενω το Dubai μου βγαινει ευκολα για ενα τετραημερο.
- Το θεμα της visa ειναι για μενα εξαιρετικα σημαντικο, αντε να κλεινω ραντεβου στην Πρεσβεια των ΗΠΑ στην Αθηνα, να πληρωνω επιπλεον το ταξιδι και να εχω κιολας να αντιμετωπισω επιπλεον και εξαιρετικα υποτιμητικες ερωτησεις του τυπου "εχετε προβει σε ανατρεπτικες ενεργειες κατα της κυβερνησης;" Ο Βαγγελης με εχει καλυψει απολυτως στο θεμα αυτο. Το θεμα της visa με εχει κανει να μη θελω να επισκεφθω τις ΗΠΑ εν γενει και οχι μονο το Las Vegas.
Επομενως για μενα ενα μερος που δε θα πηγαινα οσο ισχυουν οι κανονισμοι αυτοι σε σχεση με την εκδοση της visa ειναι οι Ηνωμενες Πολιτειες, γιατι βρισκω ταπεινωτικη τη διαδικασια και πολυ προσβλητικη την ολη αντιμετωπιση τους. Προς Θεου βεβαια δε καταφερομαι εναντιον οποιουδηποτε δε βλεπει τα πραγματα με αυτον τον τροπο και θελει να ταξιδεψει εκει. Θα περιμενει η Αμερικη για αργοτερα, οταν με το καλο αλλαξουν τα πραγματα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μια παρατήρηση μόνο περί Αμερικής, αν και έχει ξανασυζητηθεί σε άλλο θέμα - αλλά συνεχίζει να με εντυπωσιάζει η προκατάληψη του έλληνα προς τον "κακό" αμερικάνο:

τα πράγματα δε θα αλλάξουν από τις ΗΠΑ, αλλά από τη ΔΙΚΗ μας χώρα, όταν πλέον τα διαβατήρια θα βγαίνουν με πιο ασφαλή τρόπο (όπως τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία). Το γεγονός ότι πριν λίγα χρόνια με τον εκπληκτικό τρόπο έκδοσης διαβατηρίων από τις... Νομαρχίες οι μισοί εγκληματίες από το ανατολικό μπλοκ είχαν ελληνικά διαβατήρια φταίει για την απαίτηση της Visa, και λόγω αυτής της αλλαγής θα πάψει να υφίσταται η visa.
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Να 'μαι κι εγώ. Προσπάθησα να αντισταθώ στο topic αυτό, αν και το παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον. Ήρθε όμως ο φίλος μου ο Δευκαλίωνας και με τσίγκλισε. Το πρόβλημα δεν είναι τα διαβατήρια. Το πρόσχημα είναι τα διαβατήρια. Μάλλον δεν μας πολυγουστάρουν γιατί εμείς γουστάρουμε τους Άραβες και τους Σέρβους. Και μας γουστάρουν κι αυτοί. Γιατί κάνουμε συμφωνίες για αγωγούς "κομμουνιστικών" συμφερόντων κλπ κλπ

Εμείς δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε με τους ΗΠΑνούς (Αμερικάνοι είναι οι υπόλοιποι της Αμερικανής ηπείρου); Με αυτά που γίνονται εκεί; Ούτε με visa δεν έπρεπε να τους δεχόμαστε.

Θέλω πολύ να επισκεφθώ τις ΗΠΑ (ή ΕΠΑ; ), αλλά υπογράφοντας
απόδειξη πεποιθήσεων; (Περί απόψεως ουδείς λόγος).

Και για να μη λέτε ότι είμαι εκτός θέματος, δεν θα επισκεπτόμουν τις ΕΠΑ αν δεν σταματούσαν να απαιτούν visa (μην το δένετε κιόλλας).
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Έρση μάλλον συχνά βρίσκεσαι βρίσκεσαι σε κατάσταση βίπερ Νόρα...
Ελληνικά το γράφω... Η ερώτηση ήταν που θα διάλεγες να ζήσεις όχι που θα διάλεγες να πας Η.Π.Α ή Εμιράτα?... Παρατηρώ μια δυσκολία παραδοχής του αυτονόητου, εκτός αν σκέφτεσαι την υπέρβαση και η απάντηση είναι Dubai... θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μεγάλωνες την κόρη σου ειδικά στο μοντέρνο και χλιδάτο Dubai δεν νομίζεις?

Υ.Γ.Έρση λυπάμαι που στο λέω αλλά τζίφος... Το ταξίδι όνειρο που έχεις σε Λάος , Καμπότζη και Βιετνάμ ξέχνα το... Χρειάζεσαι κι εκεί visa!!! Άστο όταν με το καλό αλλάξουν κι εκεί τα πράγματα μην ταπεινωθείς τζάμπα...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.074
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom