Πού ήταν το πρώτο σας ταξίδι;

misha19

Member
Μηνύματα
359
Likes
1.274
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό έγινε στην Ροδο και Κρήτη με πλοίο απο Κυπρο όταν ήμουν 1 χρονών (1994) κατα τα λεγόμενα τον γονιών μου , δεν νομίζω να θέλετε να γράψω και ιστορία :haha:
Το ταξίδι βέβαια που με έκανε να ξεκινήσω τα ταξίδια και να τα αγαπήσω τόσο πολύ ήταν το πρώτο που έκανα χωρίς την οικογένεια μου στα 14 (2007) στο υπέροχο Λονδίνο! Είχα πάει για 10 μέρες σε μία θεία μου που έμενε εκεί και απο τότε είμαι ερωτευμένος με αυτή την πόλη. Μου είχε αρέσει τόσο πολύ που ζήτησα απο τους δικούς μου να με στείλουν εκεί σχολείο :bleh:

Πριν απο αυτό είχαν προηγηθεί και άλλα κυρίως σε Ελληνικά νησία και στη Συρία και τον Λίβανο.
Ετσι κάθε φορά που θέλω να πάω κάπου και ο γονείς μου με κοιτάνε περίεργα τους υπενθυμίζω ότι αυτή φταίνε που μου κόλλησαν το μικρόβιο!!:xalara:
 

Nektarios P.

Member
Μηνύματα
62
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Χμ πολυ ωραιο θεμα. Εγω ειμαι 18 και το πρωτο μου ταξιδι ΤΑΞΙΔΙ με την πληρη εννοια της λεξης και οχι τουρισμος ξεκινησε πριν περιπου δυο ωρες. Περα των δυο-τριων πρωτων ημερων δεν εχω ιδεα που θα κοιμηθω, ποιος και αν θα με φιλοξενισει -ξενοδοχεια δεν υπαρχουν εκει αλλωστε- ουτε και ποτε θα επιστρεψω. Το συναισθημα που νιωθω δε συγκρινεται ουτε καν με αυτο στις προηγουμενες 15+ χωρες που εχω παει, μαλλον επειδη ειναι το πρωτο σολο αλλα και λογω προορισμου που σε καθε βημα κατι θα μαθεις και θα κερδισεις. Συγκλονιστικη ιστορια, αρχαιολογια, οι ανθρωποι σιγουρα κατι παραπανω, ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αγιο Ορος λοιπον.

(Λεω να σας γραψω και την ιστορια οταν γυρισω)
 

misha19

Member
Μηνύματα
359
Likes
1.274
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Τι τυχερός! Πόσο ζηλεύω!
Μόνο μελαγχολία πια νοιώθω για αυτούς τους τόπους που - φοβάμαι - δεν θα καταφέρω να δω ποτέ. :(:(
Συρία το καταλαβαίνω αλλά Λίβανο γιατί όχι?
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις διαπιστώνω ότι άρχισα τα ταξίδια στο εξωτερικό πολύ μεγάλη!Πρώτο ταξίδι λοιπόν στην Ταϋλάνδη,κατευθείαν Ασία,το 2007 σε ηλικία 26 χρονών.Σε λιγότερο από 10 χρόνια όμως επισκέφτηκα περισσότερες από 35 χώρες οπότε κάλυψα το χαμένο χρόνο!Και βέβαια πλέον το μικρόβιο είναι ανίατο!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Συρία το καταλαβαίνω αλλά Λίβανο γιατί όχι?
Χμμμ! Διότι η Μ.Ανατολή περνάει την πιο κρίσιμη, απρόβλεπτη και- κατά συνέπεια - επικίνδυνη φάση στη ταραγμένη ιστορία της.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Ήμουν έτοιμος να γράψω για το ταξίδι Βενετία-Μιλάνο το 2011 (η πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία), όμως ξέχασα την 7ημερη στην Κύπρο το 1998.

Εκτός οτι περάσαμε φανταστικά, θυμάμαι ποσο ξεχωριστή και εξωτική μου φαινόταν η Κύπρος. Δεν μου φάνηκε σαν Ελλάδα αλλά πραγματικά μια ξένη χώρα. Δεν θα ξεχασω την ξενοδοχειαρα που μεναμε στη Λεμεσό. Και πως όλοι νοιώσαμε δεος στην πράσινη γραμμή, στα κατεχώμενα που τα βλεπαμε απο μακριά, στο σημείο που 2 χρονια πριν είχαν σκοτώσει τον Ισαάκ και τον Σολωμού.

Η πρώτη επαφή με το αεροπλάνο και την Cyprus Airways δεν ήταν η καλύτερη αφού οταν πηγαίναμε έγινα σμπαράλια και ζαλίστηκα (είχα μεγάλο θέμα τοτε), και οταν επιστρέφαμε πονούσαν τα αυτιά μου!

Έπρεπε λοιπον να περάσουν 13 χρόνια για το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικο και να κολλησω το ταξιδιωτικό μικρόβιο. Μπορεί η ουσιαστική αρχή να έγινε σε μεγάλη ηλικία, όμως σε 6 χρόνια επισκέφτηκα περίπου 20 χώρες και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι' αυτό!

Το πρώτο ταξίδι στην Κύπρο είναι ξεχωριστό περισσότερο λόγω 7ημερης και όχι τόσο σαν πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό. Το πραγματικό πρώτο ταξίδι του 2011 στην Βενετία και το Μιλάνο το θυμάμαι πιο πολύ σαν την πρώτη μου εμπειρία έξω, το πόσο αρχάριος ήμουν, άμαθος, και λιγότερο για την Βενετία που αν και ονειρική δεν άφησε στίγμα μέσα μου!
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Λονδίνο 1988 Απρίλιος μήνας λες και πήγαινα στα Μάταλλα για μπάνιο.... τάφτισα από το κρύο...(που meteo τοτε...) και η απορία που είχα....που είναι τα μπαλκόνια των σπιτιών ??? Σε δυο μέρες το είχα εμπεδώσει !!! Ηλιο ούτε με τα κιάλια δεν είδα !!
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Ιούνιος 2005 σε ηλικία 8 ετών με γονείς στην Ιταλία. Λαμία-Πάτρα οδικώς, Πάτρα-Μπάρι ακτοπλοϊκώς και στη συνέχεια Πομπηία, Ρώμη (3 διανυκτερεύσεις), Φλωρεντία (2 διαν.), Βενετία (2 διαν.) με κάποιες ενδιάμεσες στάσεις όπως Νάπολη, Σιένα, Μπολόνια. Η επιστροφή έγινε από την Ανκόνα προς την Πάτρα με πλοίο.
 

Evi1984

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Καλησπέρα!
Ρώμη 2012 - Μαγεύτηκα, ενθουσιάστηκα, την λάτρεψα κι έχω βρεθεί ακόμη 3 φορές εκεί. Η πρώτη με κολλητή ήταν η καλύτερη. Δεν συγκρίνεται με σύντροφο το ταξίδι με φίλους.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Το πρωτο μου ταξιδι ηταν στο Σαν Φραντζισκο,αρχες 1970.Κρατησε κοντα 3 χρονια και ειδα και εζησα πολλα.Ιστορια για 3 χρονια δεν γραφεται,μονο βιβλιο...
αν μας λυπάσαι και μας αγαπάς λίγο γράψε για χίπις και grateful dead φτάνει να πάρουμε μια ιδέα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.832
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom