Τσεχική Δημοκρατία Πράγα λίγο πριν τα Χριστούγεννα

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Φαγητό.

Πρέπει να πήρα κανα δυο κιλά μέσα σε 4 μέρες παρόλο το περπάτημα!Πήγαμε στα εξής:

- μπυραρία "Pivovarsky Klub", μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, ωραίες και οι δικές τους, το φαγητό συμπαθητικό, service καλο, τιμές χαμηλές.
- μπυραρία "Pivovarsky dum", αδερφάκι με το παραπάνω, μεγάλο μαγαζί γεμάτο ντόπιους, είχε επιλογή για beer tasting με 8 ποτηράκια από όλες τις γεύσεις μπύρας που φτιάχνουν.. Είχε μπανανα, καφε, βανιλια, dαrk, light, τσουκνίδα (πράσινη μπύρα), κεράσι, και άλλη μια που δε θυμάμαι.. Παντως δε μας άρεσε καμία, καμία σχεση με τις βέλγικες μπύρες με γευσεις. Το φαγητό και το service ήταν καλό.
- "Mlejnice", στην Παλιά Πόλη, παραδοσιακό μικρό εστιατόριο, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι.. Νόστιμο, περιποιημένο φαγητο με καλές τιμές. Το service όμως κακό.
- "Olympia", από την αλυσίδα kolkovna. Πολύ καλό φαγητό, μεγάλες μερίδες, τέλειες σούπες, καλές μπύρες και καλό service! Oι τιμές επίσης χαμηλές.
- "Κolkovna celnice", της ίδιας αλυσίδας, μου άρεσε ακόμα περισσότερο! Ο κατάλογος έχει κάποιες διαφορές από το προηγούμενο. Επίσης έχει μεγαλύτερη ποικιλία από κρασιά. Είχε και μια πατατόσουπα σερβιρισμένη σε μπολ φταγμένο από ψωμί. Πολύ νόστιμη! Η gulash, η πάπια, οι σαλάτες, η ποικιλία κρεάτων όλα άψογα!

Καφές/Γλυκά.

Πήγαμε στα:
"Choco cafe", στη παλια πόλη. Η καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχω πιει ποτέ! Είχε μέσα κομμάτια φράουλας και rasberries..
"Le Louvre", ωραίο περιβάλλον, ποικιλία από γλυκα, τα οποία ήταν αρκετά καλά.

Αξιοθέατα.

Γέφυρα Καρόλου: Εντυπωσιακή! Τη διασχίσαμε πολλές φορές, διαφορετικές ώρες και κάθε φορά δε σταματούσαμε τις φωτογραφίες! Η μέρα που την ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν όταν πρωτοπήγαμε, 10 το πρωί και ενώ έβρεχε! Ο κόσμος ήταν ελάχιστος και παρά τη βροχή μπορέσαμε να δούμε με χαλαρό περπάτημα τα αγάλματα και τη θέα. Βεβαια τις επόμενες μέρες που είχε καλύτερο καιρό η θέα ήταν πιο ανοιχτή και πάνω στη γέφυρα εκτός από τους αμέτρητους τουρίστες ήταν και πλανόδιοι μικροπωλητες και ζωγράφοι και jazz μπάντες που πρόσθεταν στην ωραία ατμόσφαιρα!

Παλιά Πόλη: Πολύ όμορφα στολισμένη με μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορα. Το περιβόητο αστρονομικό ρολόι περιτριγυρισμένο από κόσμο που περιμένει την αλλαγή της ώρας με τους Απόστολους να εμφανίζονται από τα παράθυρα. Καθε μία ώρα μετά το "show" ένας τύπος με σάλπιγγα παίζει από ψηλά και ο κόσμος χειροκροτά, σφυρίζει, γελάει και γενικά γίνεται χαμός! Τα κτίρια επιβλητικά και ωραία φωτισμένα το βράδυ.. Οι βόλτες στα στενά της Stare Mesto επιβάλλονται γιατί υπάρχουν ένα σωρό μαγαζάκια να χαζέψεις και κυρίως καφέ και εστιατόρια..

Καστρούπολη: ή "Hradcany". Εδώ αφιερώσαμε αρκετές ώρες παρόλο που έβρεχε και φυσούσε. Ο Καθεδρικός του Α. Βίτου μοναδικός! Και από μακρυά όπως φαίνεται σε όλη τη πόλη, και από κοντά, και μέσα! Επίσης μου άρεσε το σοκάκι των Αλχημιστών! Είχα διαβάσει στο φόρουμ κάποια αρνητικά σχόλια και ήμουν επιφυλακτική αλλά τελικά είχε πολύ ενδιαφέρον! Πρόκειται για μια γειτονιά με χαμηλοτάβανα χρωματιστά σπιτάκια, πολύ χαριτωμένα, που είχαν μέσα όλο τον εξοπλισμό της εποχής. Σα μεγάλα κουκλόσπιτα ήταν.. Υπήρχε και μια συλλογή από πανοπλίες και ρούχα εποχής, καθώς και παιχνίδι τοξοβολίας.

Λόφος Petrin: Αυτή ήταν η πιο ωραία βόλτα που κάναμε στην Πράγα! Ανεβήκαμε με το τελεφερίκ στο λόφο και από εκεί πήγαμε να δούμε από κοντά την απομίμηση του Εiffel tower. Τίποτα φοβερό θα έλεγα και με τεράστια ουρα για να ανέβεις οπότε το αποφύγαμε. Εξάλλου η θέα από τον λόφο ήταν ήδη υπέροχη!!! Δίπλα στον Πύργο είναι ο λαβύρινθος με τους καθρεφτες.. Σε αυτό μπήκαμε και βγάλαμε μερικές αστείες φωτογραφίες :). Δεν είναι κάτι φοβερό, ούτε καν λαβύρινθος δεν είναι, είναι ένας διάδρομος με καθρεφτες γύρω γύρω που βλέπεις τον εαυτό σου άπειρες φορές και ζαλίζεσαι λίγο. Στο τέλος έχει ένα διάδρομο με καθρέφτες παραμόρφωσης που έχουν γέλιο..
Φεύγοντας από εκεί ακολουθήσαμε τις πινακίδες προς το Μοναστήρι Στράχωφ, θέλαμε να κατέβουμε το λόφο με τα πόδια και να θαυμάσουμε τη θέα στη διαδρομή! Για νύχτα δε προτείνω βέβαια να επιστρέψει κανείς έτσι και προσοχή γιατί τέτοια εποχή νυχτώνει πολύ νωρίς στη Πράγα, γύρω στις 4.30.

Μόλις κατεβήκαμε τα πρώτα σκαλάκια και βγήκαμε στην ακρη που τα δέντρα δεν έκρυβαν τη θέα, πραγματικά μαγευτήκαμε!! Όλη η πόλη μπροστά μας! Εκείνη την ώρα έκαναν και sky diving και βλέπαμε καμιά δεκαριά άτομα να πετάνε από πάνω μας.. Ότι κι να πω για την εικόνα είναι λίγο και δυστυχώς οι φωτογραφίες δε μπορούν να το αποτυπώσουν.
Φτάνοντας στο Στράχωφ έχει photo point με εξίσου υπέροχη θέα. Τριγυρίσαμε λίγο εκεί και μετά συνεχίσαμε προς το Μοναστήρι Loretta. Υπέροχα και εκεί.. Η βόλτα συνεχίζει προς το κάστρο το οποίο όμως είχαμε επισκεφτεί άλλη μέρα οπότε δε ξαναμπήκαμε. Αν καποιος όμως δεν έχει πολύ χρόνο στη Πράγα μπορεί να τα συνδυάσει όλα ξεκινώντας νωρίς το πρωί και να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή καταλήγοντας στο καστρο. Δεν ήταν καθόλου κουραστικά μιας και την ανηφόρα την κάναμε με το τελεφερίκ.

Στο κάστρο χαζέψαμε πάλι τη φρουρά απέξω, βγάλαμε photos προς τη πόλη (την προηγούμενη φορά απ'την ομίχλη ελάχιστα φαινόταν) και κατεβήκαμε από τα σκαλια προς τη πόλη. Εδώ να πω πως και η βόλτα στο Μικρό Μέρος (Μαλα Στράνα) ήταν πολύ όμορφη, με λιγότερο κόσμο από τη παλιά πόλη και πολλά όμορφα μαγαζάκια. Εκεί είδαμε και τον ναό του Α. Νικολάου καθως και την εκκλησία "Οf our Lady Victorious". Εκεί υπάρχει άγαλμα του άγιου βρέφους που ντύνουν με εκκλησιαστικά ρούχα και επίσης ένα μίνι μουσείο που παρουσιάζει όλες τις ενδυμασίες και τη διαδικασία που ακολουθούν οι καλόγριες που το ντύνουν.

Prague Zoo: O ζωολογικός κήπος της Πράγας πρωτοάνοιξε το 1931 και έχει ψηφιστεί ανάμεσα στους 10 καλύτερους του κόσμου (Forbes 2007).. Είναι τεράστιος, μας πήρε 4-5 ώρες να τον γυρίσουμε και πάλι δε τα είδαμε όλα. Μέρος του είναι πάνω στον λόφο οπότε έχει ανηφορικό περπάτημα αλλά και ωραία θέα. Τα περισσότερα ζώα ζουν σε καλές συνθήκες και φαίνεται να τα φροντίζουν. Υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις αλλά γενικά μας άφησε καλή εντύπωση. Τα περιβάλλοντα είναι όμορφα διαμορφωμένα με λιμνούλες, γεφυρες, σπιτάκια..
Για να πάει κάποιος παίρνει μετρό μέχρι nadrazi holesovice και από εκεί βγαίνοντας από την έξοδο που λέει zoo, εχει αφαιτηρία το λεοφωρείο 112 που κάνει τέρμα στον ζωολογικό κήπο. Τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά από και προς αυτόν. Τον χειμώνα κλείνει στις 4 το απόγευμα.

Πλατεία Wenceslas: Όμορφη πλατεία, ο δρόμος που οδηγεί σε αυτή είναι γεματος κόσμο και εμπορικά καταστήματα. Ότι πρεπει για ψώνια ή απλά για να χαζέψεις τις βιτρίνες.

Στα αξιοθέατα που μου έκαναν εντύπωση θα προσθέσω και το "Fred and Ginger" house ή αλλιώς "Dancing building" του Gehry. Ήταν δίπλα στο ξενοδοχείο μας και το βλέπαμε κάθε μέρα, πολύ ιδιαίτερο κτίριο!

Σίγουρα ξέχασα πολλά αλλά αυτά ήταν που μου έμειναν περισσότερο και προτείνω σε όλους όσους βρεθούν στην Πράγα να τα δουν!!!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το ταξίδι μας..
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572






Fred and Ginger



Christmas events





Mlejnice Restaurant





Γέφυρα Καρόλου





Το αστρονομικό ρολόι



Φάτνη




Είσοδος καστρούπολης


Άγιος Βίτος





Σοκάκι των αλχημιστών














Μala Strana


Holy infant


Φαγητό στο Celnice





Πλατεία Wenceslas




Απομίμηση πύργου Eiffel


Petrin hill




Loreta


Prague Zoo





Ο χιμπατζής που ποζάρει!






Χελώνα γίγας!




 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
ένα είναι το γλυκό στην Πράγα, το Σλοβάκικο Skalický trdelník (τσέχικα Trdlo)

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_2_29_SkalickyTrdelnik.JPG
Μοιάζει με αυτό το "στριφογυριστό" που εγραψα πως είχε παντού αλλά εδω είναι κομμένο.. Το δικό σου φαίνεται πολύ πιο λαχταριστό από αυτό που δοκίμασα..
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αυτά τα γλυκά δε τα πήρε το μάτι μου να τα τιμήσω!! Πρόσεξα μόνο κάτι μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχέδια..όντως το φαγητό ήταν πολύ καλό! Μπρατισλάβα δεν έχω πάει αλλά φαντάζομαι θα είναι το ίδιο καλό αν όχι και καλύτερο μιας και είναι λιγότερο τουριστικά..
Η Μπρατισλαβα αρχιτεκτονικα εχει το ιδιο στυλ με την Πραγα ..αλλα εννοειται καμια μα καμια σχεση στην ομορφια.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Η Μπρατισλαβα αρχιτεκτονικα εχει το ιδιο στυλ με την Πραγα ..αλλα εννοειται καμια μα καμια σχεση στην ομορφια.
Aαα εγώ για το φαγητό τους μιλούσα πως μπορει να'ναι καλύτερο..Σπούδασε ένας φιλος μου εκεί και έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά φαντάζομαι πως αποκλείεται να'ναι τοσο γραφικά όσο στη Πράγα..
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Υπέροχες και ενδεικτικές οι φωτογραφίες σου με κυριότερη αυτή με το γλυκό!!!
Εχω μια ερώτηση. Τελευταία φορά που επισκέφθηκα το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, ηταν το 1993! Φυσικά δεν θυμάμαι τίποτα αλλά και σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Θέλω να μάθω αν ηταν ευκολο να βρεις την ανταπόκριση στον λίγο χρόνο που λογικά είχες η έτρεχες?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Υπέροχες και ενδεικτικές οι φωτογραφίες σου με κυριότερη αυτή με το γλυκό!!!
Εχω μια ερώτηση. Τελευταία φορά που επισκέφθηκα το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, ηταν το 1993! Φυσικά δεν θυμάμαι τίποτα αλλά και σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Θέλω να μάθω αν ηταν ευκολο να βρεις την ανταπόκριση στον λίγο χρόνο που λογικά είχες η έτρεχες?
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο danev! Λοιπόν, οι πτησεις με ανταπόκριση είναι πανεύκολες! Μόλις κατέβεις από το αεροπλάνο σε πάει το πουλμανάκι σε μία είσοδο και με το που μπεις έχει οθόνη με όλες τις ανταποκρίσεις και σε πόση ώρα φεύγουν. Δε χρειάζεται καν να ξαναπεράσεις από έλεγχο, αν η πτήση φεύγει πολύ σύντομα πας κατευθείαν από κει για boarding. Τα εισητήρια στα έχουν δώσει από τη πρώτη πτήση οπότε είσαι άνετος να περιμένεις στην αίθουσα αναμονής. Εκεί που έχει την οθόνη έχει και ταμπέλες που δείχνουν που να πάνε όσοι είναι με ανταπόκριση. Πολύ γρήγορο και εύκολο.
Eμείς στην επιστροφή επειδή βαριόμασταν να περιμένουμε 2 ώρες (είχε και καθυστέρηση) βγήκαμε από την κανονική εξοδο για να χαζέψουμε στα duty free (εδώ να σημειώσω πως τα σουβενίρ ήταν πανάκριβα! π.χ. τα μαγνητάκια είχαν 6 ευρώ και πάνω). Όμως υπήρχε τρόπος να πάμε στα duty free χωρίς να περάσουμε πάλι από έλεγχο. Δε το ξέραμε και ετσι περάσαμε από έλεγχο και εκεί σε καθυστερούν αρκετά (βάζουν τους πάντες να βγάλουν παπούτσια). Αλλοι Έλληνες συνταξιδιώτες πήγαν από τις αίθουσες αναμονής απευθείας στα duty free και γλίτωσαν τον έλεγχο. Οπότε αν θέλετε να κάνετε και βόλτα και δε θέλετε να πάτε απευθείας για boarding, ρωτήστε εκεί για να μη κάνετε το ίδιο λάθος με μας..
 

panosast

Member
Μηνύματα
320
Likes
34
δεν εχω ταξιδεψει με malev αλλα δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο απο οτι ξερω σαν εταιρεια..ουτε ειναι και η πιο φτηνη..παντως αυτο με τα ελικοφορα ειναι ενα θεμα και πολλοι τα φοβουνται σιγουρα δεν εχουν την ιδια σταθεροτητα με ενα μεγαλυτερο σε πιο ασχημο καιρο..περα απο αυτο πολυ ωραιες οι φωτογραφιες σου εχω την αισθηση πως την γυρισες καλα την πανεμορφη πραγα και μου θυμησες για τα καλα το περσινο μου ταξιδι εκει πολυ χρησιμες και οι πληροφριες που δινεις:D!
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Σε ευχαριστώ για την γρήγορη και πλήρη απάντηση!
Οσο για την Malev, μάλλον θα την προτιμήσω, αν δεν κλείσει, γιατι και σχετικά φθηνή είναι αλλά με βολεύουν και τα δρομολόγια. Επόμενη επιλογή η Γερμανική η Αυστριακή, με τις ίδιες περίπου (+ κάτι) τιμές.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
δεν εχω ταξιδεψει με malev αλλα δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο απο οτι ξερω σαν εταιρεια..ουτε ειναι και η πιο φτηνη..παντως αυτο με τα ελικοφορα ειναι ενα θεμα και πολλοι τα φοβουνται σιγουρα δεν εχουν την ιδια σταθεροτητα με ενα μεγαλυτερο σε πιο ασχημο καιρο..περα απο αυτο πολυ ωραιες οι φωτογραφιες σου εχω την αισθηση πως την γυρισες καλα την πανεμορφη πραγα και μου θυμησες για τα καλα το περσινο μου ταξιδι εκει πολυ χρησιμες και οι πληροφριες που δινεις:D!
Σ'ευχαριστώ Πάνο! :)
Με ελικοφόρο έχω ξαναταξιδέψει αλλά μόνο Ελλάδα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα...Στην Πράγα μείναμε μόνο 4 μέρες αλλά ευτυχώς γυρνιέται εύκολα και έτσι είδαμε πολλά πράγματα..Ελπίζω με τις πληροφορίες να πρόσθεσα και γω κάτι ως βοήθεια σε μελλοντικούς επισκέπτες γιατί ήδη έχουν γραφτεί πάρα πολλά και χρήσιμα στο φόρουμ!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Σε ευχαριστώ για την γρήγορη και πλήρη απάντηση!
Οσο για την Malev, μάλλον θα την προτιμήσω, αν δεν κλείσει, γιατι και σχετικά φθηνή είναι αλλά με βολεύουν και τα δρομολόγια. Επόμενη επιλογή η Γερμανική η Αυστριακή, με τις ίδιες περίπου (+ κάτι) τιμές.
Τίποτα βρε.. Για τη malev έχεις ακούσει ότι μπορεί να κλείσει; Αν η διαφορά στη τιμή είναι μικρή εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μία απ'τις άλλες εταιρίες λόγω των προβλημάτων που ανέφερα παραπάνω. Από άποψη ανταπόκρισης πάντως που με ρώτησες είναι εύκολο και βολεύει. Αν τελικά πας με malev γράψε μας για την εμπειρία. Για να καταλάβεις θέλω το καλοκαίρι να πάω Νέα Υόρκη και η malev έχει τα φθηνότερα εισητήρια. Ίσως να είναι χαζό αλλά φοβάμαι να την εμπιστευτώ αν και ξέρω πως τα αεροσκάφη δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά για κοντινές αποστάσεις.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Για να καταλάβεις θέλω το καλοκαίρι να πάω Νέα Υόρκη και η malev έχει τα φθηνότερα εισητήρια. Ίσως να είναι χαζό αλλά φοβάμαι να την εμπιστευτώ αν και ξέρω πως τα αεροσκάφη δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά για κοντινές αποστάσεις
Καλή μου δεν θα πάς με αεροπλάνο της malev στο Αμέρικα
Με 767 της American Airlines θα πάς
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.683
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom