Προτάσεις για βόρεια Ελλάδα

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αν περάσεις απο Παρανέστι να καθήσεις να φας στη ταβέρνα του "ΜΠΟΖΙΔΗ".Είναι μπροστά στον παλιό σταθμό του τρένου.Το καλοκαίρι έχει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.Εκεί να δείς τιμές!!!Οτι και να σου πω λίγο είναι...Και οι μερίδες διπλές!!!
Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να δείς τουν νομούς Σερρών , Δράμας ,Ξάνθης μαζί...
Έχουμε και λέμε...
Σέρρες... ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕΡΡΕΣ,HOTEL SERRES,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - Αρχική
Πορόια , Σιδηρόκαστρο (Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σιδηροκάστρου) , οχυρά Ρούπελ (ΡΟΥΠΕΛ - Το οχυρό της ιστορίας και της μνήμης: Η μάχη στο Οχυρό) , Μακρυνίτσα , λίμνη και όρος κερκίνη με τη βοήθεια του οικοπεριηγητή (Οικοπεριηγητής: Περιηγητικό Οικολογικό Πάρκο Κερκίνης) , Αγιος Ιωάννης (προαστιο Σερρών) ,μοναστήρι Αγ. Ιωάννη Προδρόμου (Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών) , σπηλαιο αλιστρατης(:: Alistrati Cave - Αρχική ::).
Δράμα...ΔΡΑΜΑ • Ελληνική Δημοκρατία • Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας
Παρανέστι (Δήμος Παρανεστίου) , δάσος φρακτού(Τουριστικός οδηγός Δράμας - Παρθένο Δάσος Φρακτού) , σπήλαιο μααρά (ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΗΓΩΝ ΑΓΓΙΤΗ - ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)
Ξάνθη...Νομαρχία Ξάνθης :: Ξάνθη :: Prefecture of Xanthi :: Thrace :: Greece
Σου τα είπαν για τη ξάνθη αναλυτικά...Ελπίζω να βοήθησα λίγο...
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Προς τα βουνά της Ξάνθης! Μένεις στα Κομνηνά, σε τεράστιο σπιτάκι με τρεις κρεβατοκάμαρες, πισίνα και τιμή πενήντα ευρώ, ανεβαίνεις ως τον Λειβαδίτη και κάνεις μια όμορφη πεζοπορία στον καταρράκτη, χαίρεσαι τα νερά του Νέστου με κανό, γυρνάς όλα τα πομακοχώρια και τρως σε υπέροχες ταβέρνες (βλ. το κατσικάκι να γυρνάει στη σούβλα, τα σταφύλια να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου, η θέα με το ποτάμι να ξανοίγεται μπροστά σου, κι εσύ να ακούς γλυκό σάζι πίνοντας θεσπέσιο κρασί...), ανεβαίνεις ως το Δασικό Χωριό και ρομαντζάρεις σε κρυφά γεφυράκια στο Αρκουδόρεμα, βλέπεις κλειδωμένους μακεδονικούς τάφους, και, ε, αν βαρεθείς την εξοχή, κατεβαίνεις ως την παλιά πόλη της Ξάνθης με τα όμορφα μπαράκια, τα σοκάκια και τα ωραία τσίπουρα! Θα σου φτάσει μια βδομάδα?;)
Rosa, Γενάρη η εν λόγω εκδρομή αξίζει ή θα έχουμε προβλήματα με τον καιρό;
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Rosa, Γενάρη η εν λόγω εκδρομή αξίζει ή θα έχουμε προβλήματα με τον καιρό;
Αν σκεφτούμε πως όταν πήγαμε εμείς, τέλη Ιουλίου, στην Αθήνα είχε γύρω στους 45 βαθμούς κι εμείς στα Κομνηνά κοιμόμαστε με κουβερτούλα....ε, θα έλεγα πως ο Γενάρης δεν ενδείκνειται.......Θα ευχαριστηθείτε βέβαια ταβέρνες και τζάκια, αλλά θα χάσετε το ποτάμι, τις πεζοπορίες, τη φύση και τα ορεινότερα χωριά...........
Ας μας πουν τη γνώμη τους και οι βορειοελλαδίτες...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νομιζω οτι ρισκαρεις την τυχη σου: Μπορει να πετυχεις τις αλκυονιδες και να ειναι καλα για βολτες, αλλα σιγουρα αν χιονιζει θα σε δυσκολεψει πολυ και δε θα μπορεσεις να δεις τιποτε απο αυτα που περιγραφει η Ροζα. Θα σου προτεινα προχωρημενη ανοιξη η και καλοκαιρακι, να ειναι μεγαλη η ημερα, να μην νυχτωνει και νωρις να εχεις τον χρονο να κανεις βολτες. Επισης αλλο πολυ ενδιαφερον καταλυμμα ειναι μεσα στα δαση στη μεση του τιποτε κατι ξυλινα σπιτακια διχωρα και με σαλονι και κουζινα και τζακι: Untitled Document
Χρειαζεται ομως να κουβαλησει κανεις τροφιμα γιατι δεν υπαρχει εκει κοντα εστιατοριο.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ευχαριστώ πολύ Ρόζα, Έρση.
Έρση, θα είμαστε μεγάλη παρέα και όχι ζευγαροκατάσταση, οπότε θέλουμε να γυρίζουμε και μάλλον κάτι τέτοιο, αν κ πανέμορφο, μας περιορίζει. Η εκδρομή θα είναι 4-5 μέρες αρχές Γενάρη, οπότε οι Αλκυονίδες αποκλείονται. Το ίδιο ισχύει με τον καιρό και Καστοριά-Πρέσπες; Προτείνετε να κινηθούμε πιο νότια;
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γενικα στα βορεια το Γεναρη πιανει πολυ το χιονι. Αν σας αρεσει καλως. Και τα τοπια ειναι πανεμορφα, αλλα οι βολτες δυσκολευουν αρκετα: μονο με αλυσιδες= χαμηλοτερες ταχυτητες και επικινδυνοτητα λογω παγου = τεραστια προσοχη και παλι χαμηλες ταχυτητες. Ενδεχομενος αποκλεισμος για καποιες ωρες μεχρι το εκχιονιστικο της νομαρχιας να ανοιξει τον δρομο.
Αλλιως παντως ειναι κακος καιρος στην Καστορια, κατι θα βρειτε να κανετε: ενα μπαρακι, ενα εστιατοριο κλπ και αλλιωτικα ειναι στις Πρεσπες. Ποσο πια να καθεσαι στο τζακι του ξενωνα και να μην μπορεις να ξεμυτισεις εξω λογω κακοκαιριας, βροχης, χιονοπτωσεων η ομιχλης;
Τωρα αν φετος τα πραγματα θα ειναι αλλιωτικα με τον καιρο, κανεις δε ξερει να σας το πει εκ των προτερων. Εμεις ομως που κανουμε πολλες τριημερες εκδρομες, δε μας πολυ πειραζει και να χαθουν μια δυο εκδρομες λογω κακου καιρου . Αλλα αν εσεις οργανωθειτε για την μοναδικη εκδρομη του εξαμηνου, δε θα σας συνιστουσα εκεινη την περιοδο για να την πραγματοποιησετε. Κρατειστε την ορεξη σας για αργοτερα. Εκει θα ειναι τα μερη αυτα και την ανοιξη και το καλοκαιρακι.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Παιδιά η Δυτ. Μακεδονία έχει πλέον σταθερά προσανατολιστεί στο χειμερινό τουρισμό και δεν υπάρχει θέμα κλειστών δρόμων και βαρετών απογευμάτων γύρω από το τζάκι. Κάποτε φοβόμασταν μη χιονίσει και αποκλειστούμε και τώρα περιμένουμε με αγωνία να χιονίσει για να φύγουμε στα βουνά. Ειδικά τις πρώτες μέρες της χρονιάς που ο κόσμος είναι έξω και γιορτάζει πρώιμες αποκρηές.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι, μονο που ειναι νοτιοι και μπορει να μην αντεξουν το κρυο καθοτι ουτε ρουχισμο καταλληλο εχουν συνηθως, ουτε σωστα παπουτσια και καλτσες. (Εχω βαρεθει να δανειζω ρουχα μου σε φιλους απο την Αθηνα που νομιζουν οτι ηρθαν βολτα στην Παρνηθα).
Και παραλληλα οι δρομοι ναι μεν εκχιονιζονται αμεσως, αλλα οπως και να το κανεις δεν εχεις και το εκχιονιστικο της νομαρχιας στο τσακ μπαμ εκει που το θελεις, ενα τριωρο μπορει να χαθει ευκολα με χαμηλες ταχυτητες. (μπρος το εκχιονιστικο και πισω φαλαγγα τα αυτοκινητα!). Ουτε και ειναι ολοι συνηθισμενοι να φορουν με ευκολια στα λαστιχα τις αλυσιδες. Και φυσικα οδηγει κανεςι με μεγιστη προσοχη, ιδιως επειδη δεν εχει εμπειρια απο οδηγηση σε χιονι. Σε παγο ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα.
Επισης μιλαμε για τις πιο μικρες ημερες του ετους. Πραγμα που περιοριζει κατα πολυ τις δυνατοτητες για βολτες. Κατα τις 5.30 ειναι ηδη νυχτα. Δε λεω οτι δε θα ειναι ομορφα τα τοπια, ορισμενα απο τα ωραιοτερα τοπια που εχουν καρφωθει στη μνημη μου ειναι απο τη Δυτικη Μακεδονια και μαλιστα χιονισμενη- αλλα αυτο που λεω ειναι οτι πιθανον να εχουν προγραμματισει να δουν Χ μερη και να μην προλαβουν να δουν ουτε τα μισα.
Αλλα εχεις δικιο στις αρχες Ιανουαριου στην Καστορια εορταζονται τα Ραγκουτσαρια και αυτο αξιζει να το δει κανεις. Visit Kastoria - ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Την άνοιξη σαφώς όλα γίνονται ευκολότερα. Για Γενάρη, Βλαβάρη, σωστά τα γράφει η έρση. Υπάρχει ζήτημα με τον καιρό. Αυτό βέβαια ορισμένους τους αρέσει, άλλους τους δυσκολεύει, είναι από ποιά οπτική γωνία το βλέπεις.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ευχαριστώ πολύ, παιδιά. Ούσα Σερραία (Σταύρο, από Σφελινό) έχω περάσει πολλά παιδικά καλοκαίρια περιπλανόμενη σε Μακεδονία-Θράκη. Όχι όμως και η λοιπή παρέα που μάλλον θα θεωρήσει το πιθανό χιόνι δεσμευτικό.
Τα Ραγκουτσάρια πάντως είναι πολύ καλή αφορμή για Καστοριά, οι μουσικές έχουν εμφανείς βαλκανικές επιρροές. Στις Πρέσπες γενικά πιάνει εύκολα χιόνι;
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
παναγιώτα (άσχετο, εχω θείους στο Σφελινό), σχετικα με γενάρη και θράκη ειναι οπως τα εγραψε η Ερση.
το ρισκο να ταλαιπωρηθείτε λόγω κακοκαιρίας και βαρυχειμωνιάς ειναι μεγαλούτσικο...

ειναι και θέμα οπτικής γωνίας οπως εγραψε ο σταυρος ο συμπατριώτης,,,

Υ.Γ.: σαν πολλοι σερραιοι μαζευτήκαμε εδώ! (βλ. Νέα Ζίχνη, Δαφνούδι, Σφελινός)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom