Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Πρώτο ταξίδι (στην Ασία) έτυχε ναύλος για το νότο. Βιετνάμ - Καμπότζη και ολίγον από Ταϊλάνδη.

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
καλα κανεις και το σκεφτεσαι ...
νομιζω οτι μπορεις να το συνδιασεις με βορεια ταυλανδη και μεσω του ποταμου μεκονκ στο περασμα chiang kong να κατεβεις μεχρι την λουανγκ πραμπανκ..
αλλα πρωτα τελειωσε την διηγηση αυτη και μετα .......εχεις χρονο να μαζεψεις πληροφοριες απο τους πολλλλους πατριωτες της νοτιοανατολικης ασιας.
Αυτο που προτεινει ο φιλος elgeo απο Β.Ταιλανδη προς Λουανγκ Πραπανγκ το συστηνω και γω ανεπιφυλακτα.Για δυομιση μερες θα πλεεις τον μεκονγκ με slowboat και θα βλεπεις μονο ζουγκλα!!!!

Κατσε ναρθει εκεινη η ωρα frida και θα τα πουμε.

Θα ξαναπηγενες Ασια μετα απο αυτο το ταξιδι που μας αφηγησε?
 
  • Like
Reactions: DrG

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Θα ξαναπηγενες Ασια μετα απο αυτο το ταξιδι που μας αφηγησε?
Για να πω την αλήθεια πρώτο στη λίστα μου είναι το Περού και δεύτερη η Ινδία. Αν προκύψει και μία ΝΑ Ασία (Λάος) μετά το Περού όμως καθόλου δεν θα με χαλούσε....Αν μας αφήσει η μπαμπέσα η κρίση. :roll:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.545
Likes
1.957
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
παντως ....με βλέπω να πηγαίνω παλι ινδία και ξανά ινδία...έ θα παω και μια ινδία...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.
Εσείς που έχετε περισσότερη εμπειρία στην ΝΑ Ασία, μήπως έχετε ιδέα αν το ζώο στη σούβλα στη φωτό είναι αγελάδα; Γιατί τελικά η απορία δεν μας λύθηκε.
Πιο πολύ από όλα με λιοντάρι μου μοιάζει το σχήμα, αλλά όταν το ρώτησα σε κάτι ντόπιους γέλασαν...μάλλον κοτσάνα θα ρώτησα.:haha::haha::haha:
Αγελάδα, πάντως, δεν είναι! :haha: (Το καταλαβαίνεις και από την ουρά - εκτός από το κεφάλι! )
Σε αγορά στο Ανόι είχαμε δει να κρέμονται απ' τα τσιγκέλια, έτοιμα ψημένα, σκυλιά. Φωτογραφίες από κοντά δεν μας άφηναν να τραβήξουμε, μόνο από μακριά βγάλαμε κάποιες. Έμοιαζαν αρκετά με αυτό που φωτογράφησες - μόνο που ήταν μικρότερα σε μέγεθος.

Είναι πιο δημοφιλές σαν "έδεσμα" στο Βόρειο Βιετνάμ. Έχω ακούσει, μάλιστα, ότι για κάποιους θεωρείται ως εκ των "ουκ άνευ" όταν πρόκειται για τραπέζι γάμου! :shock:

aye_photographs.smugmug.com_China_Guangxi_Yangshuo_DSC1166_223931349_sKV27_L.jpg


Επίσης, στα πολλά μαγαζιά/φαγεία που βρίσκονται έξω από το χώρο της Perfume Pagoda εκτίθενται κάποια ζώα (πάλι μικρότερου μεγέθους αλλά σαν το δικό σου) ψημένα τα οποία μας κίνησαν το ενδιαφέρον, υποψιαστήκαμε ότι είναι σκυλιά, μας είπαν όχι, λαγοί είπαν ότι είναι. Δεν ξέρω τι ήταν πραγματικά αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι γενικά αρνούνται να πούν στους ξένους τι πραγματικά είναι επειδή ξέρουν τι σκέφτονται οι δυτικοί γι αυτό (κι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να δοκιμάσουν). Οι ντόπιοι ξέρουν πολύ καλά τι παραγγέλνουν και δε χρειάζονται ταμπέλες... ;)
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Και εγώ με την ουρά κόλλησα και δεν μου καθόταν να είναι αγελάδα. Για σκυλί πάλι μεγάλο είναι. Λιοντάρια δεν έχει η περιοχή,ε? (το χαβά μου εγώ)

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

. Δεν ξέρω τι ήταν πραγματικά αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι γενικά αρνούνται να πούν στους ξένους τι πραγματικά είναι επειδή ξέρουν τι σκέφτονται οι δυτικοί γι αυτό (κι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να δοκιμάσουν). Οι ντόπιοι ξέρουν πολύ καλά τι παραγγέλνουν και δε χρειάζονται ταμπέλες... ;)
Αυτό το ψιλιαστήκαμε, αλλά δεν μίλησα με κάποιον για να το επιβεβαιώσω. Ευχαριστώ μου έλυσες μία απορία!!
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
παντως ....με βλέπω να πηγαίνω παλι ινδία και ξανά ινδία...έ θα παω και μια ινδία...
ρενατα , εαν πας προς τα μερη που γραφεις καλο θα ειναι να επισκεφθεις και την ....ινδια :haha:
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 18η
Phnom Penh

Σήμερα η μέρα ήταν εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Καμπότζης. Βγήκαμε από νωρίς στους δρόμους. Πρώτη στάση το Βασιλικό παλάτι. Είδαμε την αίθουσα του θρόνου, την ασημένια παγόδα, που ονομάστηκε έτσι από τα 5000 ασημένια πλακάκια που καλύπτουν το δάπεδό της, και περιπλανηθήκαμε στους εξωτερικούς χώρους του παλατιού. Η χλιδή και η πολυτέλεια περίσσευαν. Η αντίθεση βέβαια ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί έξω από το παλάτι και ο συνειρμός είναι δύσκολο να μην γίνει.

aimg814.imageshack.us_img814_8471_dsc1127u.jpg

Βγαίνοντας από το παλάτι διαπραγματευτήκαμε με έναν τουκ-τουκατζή για μια βόλτα σε διάφορα σημεία της πόλης. Η τιμή που συμφωνήσαμε ήταν 6$ και ξεκινήσαμε. Περάσαμε από το μνημείο της ανεξαρτησίας και συνεχίσαμε για το Tuol Sleng Museum. Είναι μία φυλακή στην οποία κρατούσαν, βασάνιζαν και σκότωναν οι Ερυθροί Χμερ τους αντιφρονούντες. Ο χώρος είχε πολύ βαριά αύρα και φύγαμε από εκεί ψυχοπλακωμένοι. Τα στοιχεία είναι τέτοια που δεν μπορείς απλώς να τα διαβάσεις και να συνεχίσεις την περιπλάνησή σου. Σχεδόν το 1/3 της χώρας δολοφονήθηκε ή εξοντώθηκε στα χρόνια του Πολ Ποτ και οι πληγές στη χώρα είναι ακόμα πολύ νωπές.
Με βαριά καρδιά πήγαμε στη Ρώσικη αγορά. Κάναμε μερικά ψώνια ( με παζάρια πάντα) και από εκεί γυρίσαμε πίσω στο κέντρο και στο “Friends” για φαγητό. Ένα εστιατόριο, που είναι κομμάτι μιας μεγάλης προσπάθειας που βοηθά τα παιδιά του δρόμου. Το φαγητό και η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Στη συνέχεια, πήραμε τουκ-τουκ για το Wat Penh και είδαμε τον ναό πάνω στον λόφο. Ο βούδας, αμφιλεγόμενης αισθητικής, με τα βαμμένα χείλη του, τα γυαλιά του, τα πλουμιστά σκουλαρίκια του και τα πάμπολλα λαμπάκια που αναβόσβηναν ρυθμικά μας χαμογελούσε καθισμένος στη στάση του λωτού στην κορυφή του λόφου.

aimg835.imageshack.us_img835_7499_dsc0023md.jpg

Γυρίσαμε με τα πόδια μετά από μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο και πήγαμε στο “Nail Bar” για foot massage.Το “Nail Bar” το «τρέχει» το Friends και ήταν μακράν το καλύτερο foot massage που κάναμε, όχι μόνο σε αυτό το ταξίδια αλλά και γενικότερα. Κόστος 4$/ 30 λεπτά.Friends-International: Together, building futures
Το βραδάκι βόλτα στην όχθη του ποταμού. Η ζέστη δεν είναι όση στο Βορρά του Βιετνάμ και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα. Υπέροχο fruit shake σε ένα μπαρ, παγωτάκι από το “Blue Pumpkin” και πίσω στο ξενοδοχείο. Αύριο το πρωί φεύγουμε με λεωφορείο για Siem Reap.

aimg600.imageshack.us_img600_3473_dsc1131x.jpg

Tips:
1) Το εισιτήριο για το Βασιλικό παλάτι ήταν λίγο ακριβό για τα εκεί δεδομένα, αλλά δεν σημείωσα το ποσό ακριβώς. Αν δεν κάνω λάθος ήταν 11$, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη. Επίσης το Dress code είναι πολύ αυστηρό. Οι ώμοι πρέπει να είναι καλυμμένοι και μάλιστα με μπλούζα. Οι πασμίνες απαγορεύονται, εγώ που είχα μία μαζί μου για αυτό το σκοπό δεν μου επέτρεψαν να μπω με αυτή και αγόρασα από στην είσοδο μπλούζα προς 2$ .
2) Το φαγητό στο “Friends” κόστισε 35$ /2 άτομα και ήταν υπέροχο.
Friends-International: Together, building futures
3) Τα fruit shake, επίσης λαχταριστά, κόστισαν 2$/τεμάχιο.
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
εχω κρατημενο το εισιτηριο εισοδου στο παλατι στην πνομ πενχ.
επανω γραφει 25.000 ριελ αλλα εαν θυμαμαι ειχα πληρωσει σε usd ...νομιζω 6 usd.
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
εχω κρατημενο το εισιτηριο εισοδου στο παλατι στην πνομ πενχ.
επανω γραφει 25.000 ριελ αλλα εαν θυμαμαι ειχα πληρωσει σε usd ...νομιζω 6 usd.
Μπορεί να πληρώσαμε 12$ η δύο μας τότε και να το θυμάμαι αυτό. Είναι από τα λίγα πράγματα που δεν σημείωσα στο ημερολόγιό μου και το διαπίστωσα τώρα που τα ξαναδιάβασα για να γράψω την ιστορία.

Ευχαριστώ Elgeo!!!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 19η
Phnom Penh- Siem Reap

Στις 08:00 ήρθαν και μας πήραν με ένα μίνι βαν από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Τα εισιτήρια τα κλείσαμε από το ξενοδοχείο την προηγούμενη μέρα με αντίτιμο 6$ το άτομο και είχαμε ένα μικρό άγχος για το πώς θα ήταν το ταξίδι. Πήγαμε με την εταιρεία 168 για την οποία, αφού γυρίσαμε, διάβασα καλά σχόλια στο internet, αλλά η δική μου γνώμη δεν είναι η ίδια.
Το λεωφορείο από μέσα ήταν με λουλουδένια ταπετσαρία από δερματίνη και εμπριμέ καλύμματα στα καθίσματα. Χάρμα οφθαλμών δηλαδή. Ήταν κάτι σαν υπερυψωμένο και στο κάτω επίπεδο εκτός από τις βαλίτσες είχαν βάλει και 3 μηχανάκια που ανήκαν στους επιβαίνοντες!!! Για να βγουν οι άνθρωποι από την μεσαία πόρτα, έπρεπε πρώτα να βγάλουν με τα χέρια τα μηχανάκια. Οι επιβάτες ήταν τόσο ντόπιοι όσο και τουρίστες. Οι ντόπιοι ήταν πολύ φωνακλάδες και έτρωγαν κάτι βρωμερά πράγματα που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Τέλος πάντων, ξεκινήσαμε... Περίπου μετά από μισή ώρα προβάλανε μια ταινία στις τηλεοράσεις, η οποία ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Καμποτζιανή, μάλλον δράσης θα τη χαρακτήριζες, με τους πρωταγωνιστές να εξασκούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες πολεμικές τέχνες και να ουρλιάζουν συνεχώς άναρθρες κραυγές. Ο ήχος ήταν στη διαπασών και η ταινία είχε τον ατελείωτο. Οι ωτασπίδες δεν έκαναν δουλειά. Τουλάχιστον οι ντόπιοι σταμάτησαν το φαγητό και παρακολουθούσαν με προσήλωση την ταινία. Κάτι ήταν και αυτό. Μας είχαν πει ότι το λεωφορείο θα κάνει 6 ώρες αλλά τελικά έκανε συνολικά 7μισή. Θα μου πεις «Με 6$ για 7 ώρες, τι περιμένεις;»
Όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο μας περίμενε ένα γλυκύτατο παιδί (γύρω στα 20) με τα ονόματά μας γραμμένα σε ένα χαρτί. Ήταν ο Σοτί και θα ήταν ο τουκ-τουκατζής μας για τις επόμενες ημέρες. Μας οδήγησε στο ξενοδοχείο, που ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το υπέροχο δωμάτιο που ήταν ολόγυρα στολισμένο με φρέσκα λουλούδια και η βουτιά στη πισίνα ήταν ό,τι έπρεπε για να ξεχάσουμε το σοκ του λεωφορείου.

aimg208.imageshack.us_img208_5817_dsc0034iv.jpg

Αργότερα πήγαμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Φάγαμε τα φορτωμένα με κάρυ πιάτα της Khmer κουζίνας και χαζέψαμε στα πολύ ωραία μαγαζιά τα οποία φυσικά και τιμήσαμε.
Γυρίσαμε πίσω και πέσαμε νωρίς για ύπνο γιατί μας περίμενε ξύπνημα στις 04:00 για να δούμε την ανατολή στο Angkor Wat.

Tips
1) Το λεωφορείο το κλείσαμε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις εισιτήρια για πολλούς ακόμη προορισμούς εντός και εκτός χώρας.
2) Το ξενοδοχείο που μείναμε είναι το Petit Villa hotel and spa, 38$/δίκλινο. Αποτελείται από 7 σουίτες γύρω από μία όμορφη πισίνα, μέσα σε έναν κήπο με οργιαστική βλάστηση, αιώρες και ξαπλώστρες από μπαμπού. Το δωμάτιο, το προσωπικό, το φαγητό και οι υπηρεσίες μασάζ ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Το value for money εξαιρετικό. Είναι 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης με τα πόδια αλλά το τουκ-τουκ με 1$ σε πάει μέχρι εκεί σε 2-3 λεπτά.Welcome to Petit Villa Boutique & Spa
3) Τα μαγαζιά στο Siem Reap ήταν τα καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στο ταξίδι μας. Πολύ καλές προσπάθειες από ντόπιες εταιρίες και σχεδιαστές σε πολύ καλές τιμές. Εδώ να ψωνίσετε αν έχετε σκοπό να το κάνετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.078
Μέλη
38.964
Νεότερο μέλος
Sandofer

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom