Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Πρώτο ταξίδι (στην Ασία) έτυχε ναύλος για το νότο. Βιετνάμ - Καμπότζη και ολίγον από Ταϊλάνδη.

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
Στη διαδρομη με το λεωφορειο Πνομ Πενχ-Σιεμ Ριπ τουλαχιστον αξιζε η θεα απο το παραθυρο? Καθοτι διασχισατε μεγαλο μερος της Καμποτζης.
Τοχα κανει αεροπορικως εγω γι`αυτο ρωταω.
η διαδρομη γινεται και με το δελφινι ...6 ωρες και 35 usd το εισιτηριο ..αξιζει η διαδρομη και ειδικα οι πρωτες δυο ωρες καθως βλεπεις πολλλα χωρια και οικισμους ψαραδων διπλα σου.
το συνολο των επιβατων απο το δελφινι ειναι εξω και απολαμβανουν την διαδρομη .
το δελφινι σταματαει 15 χιλιομετρα εξω απο σιεμ ριπ και το ταξι στοιχιζει 2 usd μεχρι την πολη .
η τιμη των 2 usd ειναι promotion των τουκ-τουκ-τζηδων για να σε εχουν πελατη για οσο μεινεις στην σιεμ ριπ ,,
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 21η

Siem Reap (Angkor)

Μετά το σοκ από το ξύπνημα στις 04:00 της προηγούμενης ημέρας, το 07:00 που χτύπησε το ξυπνητήρι φάνταζε παράδεισος. Λίγη ώρα αργότερα περνούσαμε κάτω από την επιβλητική είσοδο του Angkor Thom. Στάση για να δούμε τους καθόλου φιλικούς μακάκες, που συνεχώς μάλωναν μεταξύ τους και μετά στο Bayon. Οι 54 πύργοι με τα συνολικά 216 πρόσωπα του Jayavarnam με το αινιγματικό, σχεδόν αδιόρατο χαμόγελό του ήταν πολύ ωραίο ξεκίνημα για τη μέρα.

aimg600.imageshack.us_img600_5915_dsc0194uw.jpg

Αμέσως μετά δίπλα στο Baphuon. Η είσοδος μήκους 200 μέτρων που από κάτω είναι περιστύλιο είναι εντυπωσιακή.

aimg705.imageshack.us_img705_6083_dsc0218x.jpg

Από εκεί στην εξέδρα των ελεφάντων που τη χρησιμοποιούσαν οι βασιλείς για να ανεβαίνουν στους ελέφαντες. Στη συνέχεια στο Ta Keo και το Preah Khan.
Τελευταία στάση, πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, το Ta Prohm. Σκεπασμένο από τη σκιά των τροπικών, πανύψηλων δέντρων και δείγμα πως η φύση είναι κυρίαρχη του όποιου οικοδομήματος. Με τα δέντρα να το έχουν κυριολεκτικά καταπιεί, το Ta Prohm νομίζω ότι μας έκλεψε την καρδιά.

aimg713.imageshack.us_img713_7118_dsc0262ol.jpg

aimg15.imageshack.us_img15_2236_dsc0266xb.jpg

aimg37.imageshack.us_img37_9771_dsc0279c.jpg

Στο ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση και πάλι πίσω στον ναό στου Pre Rup για να δούμε τον ήλιο να δύει. Ο ήλιος έδυσε, εμείς όμως δεν τον είδαμε γιατί τα σύννεφα δεν το επέτρεψαν για ακόμα μια φορά. Επέτρεψαν όμως στη βροχή να ξεκινήσει. Ευτυχώς στην αρχή δεν έβρεχε πολύ, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο δυνάμωσε. Ο τουκ-τουκατζής σταμάτησε στη μέση της διαδρομής, κατέβασε τα προστατευτικά νάιλον και όλα μια χαρά.

aimg577.imageshack.us_img577_69_dsc0285is.jpg

Πίσω στο ξενοδοχείο είχαμε κανονίσει μασάζ στο Spa. Διάρκεια 90 λεπτά. Όσο θυμάμαι ήταν πραγματικά πολύ ωραίο, αλλά δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί κοιμήθηκα. Το ξύπνημα πάντως ήταν υπέροχο. Ο Β μου είπε ότι αυτό που έκανε αυτός ήταν επίσης πολύ καλό.
Στο δωμάτιο είχε DVD player και ταινιοθήκη. Διαλέξαμε ένα ντοκιμαντέρ για το Angkor, το οποίο φυσικά και δεν καταφέραμε να δούμε μέχρι το τέλος. Η κούραση από τις αρκετές μέρες ταξιδιού και το φορτωμένο πρόγραμμα ήταν πια αισθητή.

Tips:
1) Thai massage για 90 λεπτά με 14$
2) Στο Bayon οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει αν το πρόσωπο που απεικονίζεται είναι ο Jayavarnam ο 7ος (Αυτοκράτορας που στην εποχή του χτίστηκε ο ναός) ή ο Avalokite-Shvara. Οι γνώμες διχάζονται.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
αχχ!!
χιλιοφωτογραφημένο Angkor..ποτε δεν σε χορταίνω...
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Συγχαρητηρια και απο μενα για τις φωτογραφιες που πετυχες τους ναους χωρις κοσμο.(σπανιο)

ELGEO2 ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.:D
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Συγχαρητηρια και απο μενα για τις φωτογραφιες που πετυχες τους ναους χωρις κοσμο.(σπανιο)
Αυτό χρειάστηκε λίγη υπομονή αλλά άξιζε τον κόπο. Ευχαριστώ πολύ!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 22η
Siem Reap ( Angkor, Tonle Sap)

Για Τρίτη μέρα στο Angkor και σήμερα διαλέξαμε να πάμε σε πιο απομακρυσμένους ναούς. Πήγαμε στον ναό Bantey Srei, έναν από τους παλαιότερους του Angkor. Ο ναός πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη γιατί είναι πολύ διαφορετικός από όλους τους άλλους. Ανατρέχει 2 αιώνες παλαιότερα συγκριτικά με τους υπόλοιπους και αυτό καταμαρτυρείται στη δομή αλλά και τις σκαλιστές απεικονίσεις.

aimg705.imageshack.us_img705_8869_dsc0008st.jpg

aimg841.imageshack.us_img841_6349_dsc0012vkr.jpg

Από εκεί πήγαμε σε ένα κοντινό χωριό για να δούμε πως κατασκευάζονται τα Sugar Palm, κάτι μικρά στρόγγυλα γλυκάκια που φτιάχνονται από κάποιο τμήμα του φοίνικα και νερό και μοιάζουν σαν ζαχαρίτσες. Οι άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί και καλό είναι αν σκοπεύετε να αγοράσετε SugarPalmνα το κάνετε από εκεί και όχι από τους εμπόρους. Κάναμε μια βόλτα στο χωριό, «κλέψαμε» λίγες στιγμές από την καθημερινότητα των ντόπιων και ανεβήκαμε στο τουκ-τουκ για να συνεχίσουμε για άλλους ναούς.

aimg818.imageshack.us_img818_7544_dsc0014zk.jpg

aimg52.imageshack.us_img52_7518_dsc0017tmz.jpg

Οι βουλές του Βούδα όμως ήταν άλλες και μία ξαφνική και δυνατή βροχή μας ανάγκασε να γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο. Όλα όμως γίνονται για κάποιο λόγο, και πιο συγκεκριμένα αυτό έγινε για να ξεκουραστούμε επιτέλους. Το φαγητό στο ξενοδοχείο και ο δίωρος μεσημεριανός ύπνος ήταν βάλσαμο.
Όταν ξυπνήσαμε ο ήλιος ήταν πάλι στη θέση του και αποφασίσαμε να πάμε μια απογευματινή βόλτα για να τον δούμε να δύει στη λίμνη Tonle. Η επιφάνεια της λίμνης 4πλασιάζεται ή και 5πλασιάζεται –σύμφωνα με το LP- κατά την περίοδο των βροχών κάνοντάς την τη μεγαλύτερη λίμνη στην ΝΑ Ασία. Αποτελεί σπίτι για 90.000 κατοίκους σε διάφορα πλωτά χωριά. Τα πιτσιρίκια μέσα στις βάρκες ήταν χάρμα οφθαλμών και το ηλιοβασίλεμα το ίδιο.

aimg813.imageshack.us_img813_4606_dsc00532a.jpg

aimg718.imageshack.us_img718_4839_dsc00562uo.jpg

aimg824.imageshack.us_img824_5996_dsc00572nm.jpg

Αποβιβαστήκαμε από τη βάρκα και πήγαμε πίσω στο Siem Reapγια μια τελευταία βόλτα. Φάγαμε νοστιμότατο μοσχάρι LocLac, κάναμε κάποια τελευταία ψώνια και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε γιατί την επόμενη το πρωί φεύγουμε για Μπανγκόκ.

aimg543.imageshack.us_img543_6619_dsc00902d.jpg

Tips:
1)Το κόστος για τη βάρκα ήταν 30$ τα 2 άτομα και μέσα δεν είχε άλλους επιβάτες.
2)Αν έχετε σκοπό να χαρίσετε ρούχα ή παιχνιδάκια στα παιδιά τα καταλληλότερα μέρη – από αυτά που επισκεφτήκαμε εμείς- είναι τα μειονοτικά χωριά στη SaPaκαι τα χωριά γύρω από το Siem Reap.
3)Αν είχαμε παραπάνω μέρες στη διάθεσή μας στο Siem Reap θα τις διαθέταμε, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.
4)Τα ξενοδοχεία που μείναμε στην Καμπότζη δένονται χρεωστική κάρτα για εξόφληση χωρίς προμήθεια.
 
Last edited by a moderator:

soudianos

Member
Μηνύματα
3.708
Likes
6.338
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
να ετοιμαστούμε γιατί την επόμενη το πρωί φεύγουμε για Μπανγκόκ.

Στην Μπανγκόκ εγώ δε θάρθω, μονό να δώσετε χαιρετίσματα στη Νitaya.
Θα μείνω Καμπόζη και σας παρακολουθώ από μακρυά....
Ευχαριστώ που μ έφερες και μου τα έδειξες
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Θα μείνω Καμπόζη και σας παρακολουθώ από μακρυά....
Καπετάνιε μου δεν σε αδικώ. Είναι τόσο όμορφη η Καμπότζη... και εγώ το ίδιο θα έκανα.


Ευχαριστώ που μ έφερες και μου τα έδειξες
Εγώ ευχαριστώ για την παρέα.
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 23η
Siem Reap- BKK

Αφού φάγαμε το γευστικότατο πρωινό που μας σέρβιραν δίπλα στην πισίνα και αποχαιρετήσαμε όλους τους υπέροχους ανθρώπους του ξενοδοχείου και τον Σοτί (τον τουκ-τουκατζή μας), επιβιβαστήκαμε στο μίνι βαν που ήρθε να μας πάρει για να μας οδηγήσει στο σταθμό από όπου θα παίρναμε το λεωφορείο για BKK. Όταν μας έδειξαν το λεωφορείο που θα επιβιβαζόμασταν καταλάβαμε ότι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι είχαμε συμφωνήσει και πληρώσει 2 μέρες πριν.

Αυτό που είχαμε συμφωνήσει και αναγραφόταν στα εισιτήριά μας ήταν VIP bus( δηλ με 3 καθίσματα/σειρά και όχι 4), με τουαλέτα, χωρίς στάσεις, τα ίδια χαρακτηριστικά στο κομμάτι της Ταϊλάνδης, συνολικό ταξίδι 7 ώρες, ώρα άφιξης 16:00.
Η πραγματικότητα ήταν: ένα παλιό σαράβαλο που με το ζόρι πήγαινε, χωρίς τουαλέτα, με στάσεις στο κομμάτι της Καμπότζης και μετά ένα μίνι βαν με θεόστενες θέσεις και τουρίστες ακόμη και στη θέση του συνοδηγού. Συνολική διάρκεια ταξιδιού 9,5 ώρες, ώρα άφιξης 18:00 ( ξεκινήσαμε μισή ώρα νωρίτερα).

Όταν ψάξαμε κάποιον υπεύθυνο να διαμαρτυρηθούμε και του δείξαμε τα εισιτήριά μας, προσφέρθηκε να μας πάει πίσω στο πρακτορείο που κάναμε την κράτηση για να το κανονίσουμε με την ίδια την @%*$^%(% πράκτορα. Μας είπε ότι VIP bus έχει μόονο στις 12:00 το μεσημέρι και ότι με το συγκεκριμένο πρακτορείο έχουν πάντα τέτοιου είδους προβλήματα.
Τελικά δεν κάναμε τίποτα και επιβιβαστήκαμε στο σαράβαλο γιατί θα χάναμε πολύ ώρα. Το σαράβαλο δρόμο έπαιρνε, δρόμο άφηνε και περίπου δυόμιση ώρες μετά φτάσαμε στα σύνορα.
Αποχαιρετήσαμε την αγαπημένη Καμπότζη, πήραμε τα μπαγκάζια μας, περάσαμε με τα πόδια τα σύνορα για να επιβιβαστούμε σε άλλο μέσο από την πλευρά της Ταϊλάνδης. Αν και ακούγεται απλό, αυτή η διαδικασία κράτησε 1,5-2 ώρες.

Ανεβήκαμε στο στενάχωρο και παραφορτωμένο μίνι βαν και ταλαίπωροι φτάσαμε στις 18:00 στη ΒΚΚ. Αυτό που χρειαζόμασταν ήταν να οριζοντιωθούμε γιατί σκεβρώσαμε στο μίνι βαν, αλλά αυτό που μας περίμενε δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε προβλέψει.

Η υποδοχή στο ξενοδοχείο ήταν κάτι παραπάνω από κακή. Μετά από τόσα χαμόγελα που είχαμε συνηθίσει στο Βιετνάμ και την Καμπότζη, η διαφορά ήταν ακόμη εντονότερα αισθητή. Από τη ρεσεψιόν μας ζήτησαν να πληρώσουμε το δωμάτιο. Λογικό. Δεν μας έφταναν τα Bath που είχαμε μαζί μας, τα δολάριά μας είχαν τελειώσει, ευρώ δεν δεχόταν και δώσαμε την χρεωστική. Την δέχτηκαν με προμήθεια 3% και πριν μας δώσουν το κλειδί μας ζήτησαν να τους καταβάλουμε εγγύηση για το δωμάτιο περίπου 30 ευρώ σε τοπικό νόμισμα. Δεν είχαμε. Τα ευρώ δεν τα δεχότανε, τα γύρω ανταλλακτήρια είχανε κλείσει κα αν τα έπαιρναν από τη χρεωστική εκτός ότι θα κρατούσαν πάλι το 3%, θα μας τα επέστρεφαν και 40 ημέρες μετά την αναχώρησή μας. Ζητήσαμε να ανέβουμε να αφήσουμε τα πράγματά μας και μετά να πάμε σε κάποιο ανταλλακτήριο ή ΑΤΜ, αλλά τίποτα οι αγέλαστες ρεσεψιονίστ. Ζητήσαμε να αφήσουμε τα διαβατήρια αντί εγγύησης και πάλι τίποτα. Η κούραση και οι κάκιστοι τρόποι τους με κάνανε να ζητήσω, εκνευρισμένη, να μιλήσω με κάποιον ανώτερό τους και επικράτησε ένταση. Η υπεύθυνη, με ύφος 1000 καρδιναλίων, ήρθε και τέλος πάντων δέχτηκε τα διαβατήρια ως εγγύηση.
Η ώρα είχε πάει 20:00 όταν ανοίγαμε την πόρτα του δωματίου. Βγήκαμε έξω, κάναμε μια αναγνωριστική βόλτα, ριμαδοφάγαμε και σε ημιθανή κατάσταση πήγαμε για ύπνο.

Tips:
1) Το ξενοδοχείο είναι το Sleep Withinn (23ευρώ/βραδιά χωρίς πρωινό). Το δωμάτιο και το location είναι καλά, αλλά το προσωπικό είναι χείριστο. Luxury Bangkok Inn | Sleep With Inn | Best Bangkok Budget Guest House on Khao San Road
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
το λεωφορειο απο σιεμ ριπ σταματα στην khao san.
η περιοχη αυτη ειναι γεματη απο φθηνα καταλύματα τα οποια ομως μεχρι το μεσημερι γεμιζουν..γενικα η περιοχη μαζευει πολυ κοσμο και εχει ζωη ολο το 24ωρο.
οταν φθασεις εκει μετα τις 17.00 η μονη λυση ειναι τα ξενοδοχεια με τιμες φυσικα ακριβοτερες των quest houses .
σε ολα ζητουν να πληρωσεις και εγγυηση 1000 -1200 baht τα οποια σου επιστρεφουν οταν αναχωρησεις την επομενη αφου τσεκαρουν το δωματιο ..
αυτο γινεται μονο στην περιοχη καο σαν.
επισης στην διαδρομη σιεμ ριπ - μπανγκοκ ( διαδρομη που επιλεγουν ολοι ) με κοστος 8 usd υπαρχει μονο το πρωινο δρομολογιο με αναχωρηση περιπου 8 .
frida08 , VIP λενε ολα τα λεωφορεια .:haha:
ειδικα στην καμποτζη ολα ειναι της κακιας ωρας ..
βραδυνο δρομολογιο δεν υπαρχει , καθως αποφευγουν να οδηγουν νυκτα για λογους ασφαλειας ..
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 24η
ΒΚΚ
Βγήκαμε από νωρίς στους δρόμους για να γνωρίσουμε ό,τι προλαβαίναμε από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μια και η προηγούμενη μέρα «κάηκε». Προορισμός ήταν το Ko Ratanakosin, μέσα στο οποίο είναι το βασιλικό παλάτι καθώς και το Wat Phra Kaew όπου βρίσκεται ο σμαραγδένιος Βούδας, και αφού είπαμε «Χάρι όμ» μπροστά του, χορτασμένοι από χρώματα και καθρεφτάκια φύγαμε.

aimg823.imageshack.us_img823_4543_dsc0119cq.jpg

aimg543.imageshack.us_img543_9254_dsc0123cs.jpg

Αξίζει να αναφέρω ότι στη διαδρομή προς το παλάτι περισσότερα από 3 άτομα μας πλησίασαν για να μας πουν ότι το παλάτι ήταν εκείνη την ημέρα μόνο κλειστό. Είναι μία από τις πιο κοινές κομπίνες στην ΒΚΚ για να σε πάνε κάπου αλλού αφού πρώτα σε σταματήσουν σε πολλά συνεργαζόμενα καταστήματα για να αγοράσεις πράγματα. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που μας έδωσαν σημασία, όταν ρωτούσαμε για κατευθύνσεις. Οι υπόλοιποι ούτε καν μας απαντούσαν στο “Do you speak English?”
Αργότερα πήραμε ένα ταξί και πήγαμε στο ΜΒΚ. Το πολυκατάστημα αυτό είναι ένα περίεργο κράμα από επώνυμες εταιρείες και λαϊκή αγορά. Κάναμε κάποια ψώνια αλλά δεν θα έλεγα ότι οι τιμές στα αυθεντικά προϊόντα είναι φοβερά χαμηλές.
Από εκεί πήραμε το Sky train και κάναμε βόλτα στην ΒΚΚ. Κατεβήκαμε στον τελευταίο σταθμό και πήραμε ταξί για το ξενοδοχείο για να δούμε πού θα χωρούσαμε όλα τα πράγματα που είχαμε αγοράσει τις 23 προηγούμενες ημέρες.

aimg27.imageshack.us_img27_1605_dsc0136jg.jpg

Δεν ξέρω αν δεν δώσαμε στην Μπανγκόκ τον χρόνο που της αξίζει, ή αν ήταν κακές οι συγκυρίες, αλλά οι κάτοικοί της μας κάνανε πολύ κακή εντύπωση. Αγενείς, αγέλαστοι, παραχορτασμένοι από τουρίστες και πολλοί μικρό-απατεωνίσκοι.

aimg828.imageshack.us_img828_9326_dsc0106dy.jpg
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
οταν φθασεις εκει μετα τις 17.00 η μονη λυση ειναι τα ξενοδοχεια με τιμες φυσικα ακριβοτερες των quest houses .
Το ξενοδοχείο το είχαμε κλείσει από Ελλάδα, μέσω booking.com

σε ολα ζητουν να πληρωσεις και εγγυηση 1000 -1200 baht τα οποια σου επιστρεφουν οταν αναχωρησεις την επομενη αφου τσεκαρουν το δωματιο ..
αυτο γινεται μονο στην περιοχη καο σαν.
Η δική μου ένσταση είναι ότι θα έπρεπε να το γράφουν στην σελίδα τους στο ίντερνετ ή στην επιβεβαίωση της κράτησης έστω. Επίσης ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν δεχόταν ευρώ.

επισης στην διαδρομη σιεμ ριπ - μπανγκοκ ( διαδρομη που επιλεγουν ολοι ) με κοστος 8 usd υπαρχει μονο το πρωινο δρομολογιο με αναχωρηση περιπου 8 .
Και το πρόγραμμα αναχωρήσεων που μας δείχνανε σε όλα τα πρακτορεία με αναχωρήσεις μέχρι και τις 14:00 ήταν μούφα δηλαδή? Για το ότι πληρώσαμε 14 $ το άτομο να μην ρωτήσω... τουλάχιστον μικρό το κακό.

.frida08 , VIP λενε ολα τα λεωφορεια .:haha:
ειδικα στην καμποτζη ολα ειναι της κακιας ωρας ..
Και αυτές οι φωτογραφίες που μας δείχνανε όλοι με τις 3 θέσεις ανά σειρά, μούφα και αυτές?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.242
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom