Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Πρώτο ταξίδι (στην Ασία) έτυχε ναύλος για το νότο. Βιετνάμ - Καμπότζη και ολίγον από Ταϊλάνδη.

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
"Δεν ξέρω αν δεν δώσαμε στην Μπανγκόκ τον χρόνο που της αξίζει, ή αν ήταν κακές οι συγκυρίες, αλλά οι κάτοικοί της μας κάνανε πολύ κακή εντύπωση. Αγενείς, αγέλαστοι, παραχορτασμένοι από τουρίστες και πολλοί μικρό-απατεωνίσκοι."


γι αυτό είπα δεν ακολουθώ...κάποιες όμοιες εμπειρίες είχα...
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 25η
ΒΚΚ- Κωνσταντινούπολη

Αφού κάνανε εξονυχιστικό έλεγχο στο δωμάτιό μας, μας επέστεψαν τα διαβατήριά μας και κάναμε checkout από το αντιπαθητικό ξενοδοχείο. Στα 200 μέτρα περίπου πήραμε το μίνι βαν που είχαμε κλείσει το βράδυ της προηγούμενης ημέρας και σε 1 ώρα περίπου ήμασταν στο αεροδρόμιο Shuvarnadhumi.
Το αεροπλάνο απογειώθηκε με 30 λεπτά καθυστέρηση λόγω εναέριας κυκλοφορίας αλλά στην IST ήμασταν ontime. Οι τούρκικες για ακόμη μια φορά ήταν πολύ καλές, αλλά το μωρό που στρίγγλιζε μανιασμένα 5 σειρές μπροστά μας, δεν μας άφησε να κλείσουμε μάτι.
Η αναμονή για την επόμενη πτήση ήταν 16 ώρες, αλλά είχαμε ήδη κλείσει ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. Τα 20? που μας ζήτησαν οι ταξιτζήδες για 4 χιλιόμετρα μας φάνηκαν πολλά και η υπεύθυνη στις πληροφορίες μας είπε ότι το ξενοδοχείο ήταν μόλις 2 στάσεις μετρό μακριά και μάλιστα πολύ κοντά στη στάση μετρό. Η κυρία από ό,τι αποδείχτηκε δεν ήξερε τι της γινόταν.
Το ξενοδοχείο ήταν όντως 2 στάσεις μετρό μακριά αλλά απείχε 1,5 χιλιόμετρο από τη στάση. Εμείς όμως δεν το ξέραμε. Πήραμε το μετρό, κατεβήκαμε στη σωστή στάση και ψάχναμε για το ξενοδοχείο. Η περιοχή δεν είναι καθόλου τουριστική και αυτό έκανε τους ανθρώπους ιδιαίτερα φιλικούς και πρόθυμους να μας βοηθήσουν. Ευτυχώς τις βαλίτσες δεν τις πήραμε από το αεροδρόμιο και έτσι ήμασταν πιο άνετοι με ένα μεσαίου μεγέθους backpack ο καθένας.
Ρωτούσαμε και περπατούσαμε, περπατούσαμε και ρωτούσαμε. Ρωτήσαμε σε ένα καφενείο. Μας είπαν ότι ήταν ακόμα αρκετά μακριά και έπρεπε να πάρουμε ταξί. Προσφέρθηκαν να μας σταματήσουν αυτοί ένα ταξί και να διαπραγματευτούν την τιμή, γιατί αν μας έβλεπαν ξένους θα μας χρέωναν παραπάνω. Όλα τα ταξί που περνούσαν για κανένα 10λεπτο ήταν γεμάτα. «Καθίστε να πιούμε καφέ» μας είπαν «και θα σας πάμε εμείς». Έτσι καθίσαμε στον καφενέ με τους 2 ευγενέστατους Τούρκους, ήπιαμε καφεδάκι και μισά αγγλικά, μισά τούρκικα, μισά νοήματα, κάναμε ωραίο μουχαμπέτι.
Δεν δέχτηκαν να τους κεράσουμε τον καφέ. «Ααα μουσαφίρ» είπαν. Μας πήγαν μέχρι την πόρτα του ξενοδοχείου, δεν δέχτηκαν χρήματα και μας δώσανε τις κάρτες τους να πάμε να τους βρούμε όταν θα ξαναπάμε στην Πόλη. Τους δώσαμε από ένα μαγνητάκι και ένα μπρελόκ από το Βιετνάμ που έτυχε να έχουμε στα backpack. Αμφότεροι πέρασαν το μπρελόκ στα κλειδιά τους και μας χαιρέτησαν. Ωραίοι άνθρωποι.
Τελικά η κυρία στις πληροφορίες χωρίς να το ξέρει μας χάρισε μια ωραία ταξιδιωτική εμπειρία.
Αφού αφήσαμε τα πράγματά μας, βγήκαμε μια βόλτα στο διπλανό εμπορικό κέντρο. Με το που φάγαμε στο foodcourt, νιώσαμε την κούραση να μας καταβάλει.

aimg594.imageshack.us_img594_7817_dsc0141lkf.jpg

Το ρολόι έδειχνε 21:30 αλλά εμείς λειτουργούσαμε με ώρα Καμπότζης.

Tips:
1)Το μίνι βαν για το αεροδρόμιο της ΒΚΚ κοτσίζει 3$ και έχει αναχώρηση κάθε ώρα.
2)Το ξενοδοχείο ή μάλλον Hostel είναι το HanHostelAirportNorth (45? / βραδιά χωρίς πρωινό). Λειτουργεί και σαν εστία για φοιτητές από ξένες χώρες. Είναι πολύ καθαρό, ήσυχο, περιποιημένο.
 
Last edited by a moderator:

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 26η
Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη

Ξυπνήσαμε πολύ πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι γιατί το τζετ λακ είχε κάνει το έργο του. Κατεβήκαμε το υπόγειο και σε μια καλοφροντισμένη αυλή πήραμε ένα ωραίο πρωινό που το πληρώσαμε 10? τα 2 άτομα. Εξερευνήσαμε λίγο το hostel-λέσχη που ήταν πραγματικά πολύ όμορφο (με σάουνες, εσωτερικό τοίχο για αναρρίχηση, ωραίες βιβλιοθήκες και άλλα.
Στις 08:30 ήρθε και μας πήρε το ταξί και 5’ αργότερα ήμασταν στο αεροδρόμιο. Πληρώσαμε 10 τουρκικές λίρες και πήγαμε να βρούμε την πύλη για την πτήση για Θεσσαλονίκη. Τα τόσα Ελληνικά που ακούγαμε μετά από τόσες μέρες που δεν συναντήσαμε ούτε έναν Έλληνα, ηχούσαν περίεργα στα αυτιά μας.
Η πτήση κράτησε μία ώρα, ήταν on time, το φαγητό ήταν πολύ και ωραίο και στις 11:15 προσγειωθήκαμε στα πάτρια εδάφη.
Το καλωσόρισμα ήταν περίεργο μιας και η πολυήμερη απεργία που είχαν τα ταξί προκαλούσε πολλά προβλήματα. Ευτυχώς εμείς είχαμε κανονίσει να έρθουν να μας πάρουν.
Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του.

Εις το επαναταξιδεύειν


Tips: (Για Βιετνάμ και Καμπότζη. Για την Ταϊλάνδη υπάρχουν πιο ειδικοί)
1) Οι τιμές που δίνω για το Βιετνάμ και την Καμπότζη είναι αυτές που ίσχυαν το καλοκαίρι του 2011, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με 1-2 χρόνια πριν ( σε σχέση με αυτά που έγραφε το LP (έκδοση 2009) και με αυτά που μας είπαν γνωστοί και διαβάσαμε). Η περιοχή γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και αυτό επηρεάζει τις τιμές προς τα πάνω. Πριν αποφασίσετε ένα ταξίδι εκεί σιγουρευτείτε ότι το μπάτζετ σας είναι επικαιροποιημένο.
2) Υπολογίστε ένα σεβαστό ποσό για φιλοδωρήματα. Εμείς από ό,τι υπολογίσαμε ξοδέψαμε για αυτό το λόγο γύρω στα 200$
3) Έχετε κενό χώρο στις αποσκευές σας. Ακόμη και να μην είστε ο τύπος που ψωνίζει από τα ταξίδια, εκεί θα το κάνετε.
4) Υπολογίσετε πάντα για τις μεταφορές περισσότερο χρόνο από όσο σας λένε (πλην των αεροπλάνων). Σχεδόν πάντα κόβουν κάτι.
5) Είναι ένα δύσκολο ταξίδι από την άποψη των συνεχών μετακινήσεων και ωραρίων. Είναι ένα εύκολο ταξίδι από άποψη αισθήματος ασφάλειας στις χώρες αυτές.
6) Πιθανόν με τη γλώσσα να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, αλλά θέληση να υπάρχει και όλα λύνονται.

Καλό σας βράδυ.-
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
FRIDA08 ευχομαι καλα ταξιδια και να μας τα εξιστορεις πολυ ωραια οπως αυτο που μας διηγηθηκες.

Παντα τετοια.:cool:
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Xenos ευχαριστώ πολύ. Καλά ταξίδια σε όλους μας.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Νά'σαι καλά FRIDA08 που κρατούσες ημερολόγιο! :)
Βοήθησε πολύ και την ιστορία σου κι εμάς! Ευχαριστούμε!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Babaduma ευχαριστώ για την παρέα όλες αυτές τις μέρες!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Πριν λίγο διαπίστωσα ότι το τέλος της ιστορίας συνέπεσε (σχεδόν) με τα ιντερνετικά μου γενέθλια.
Σήμερα γίνομαι 4 χρονών Travelstoriτακι!!!!

Καλά ταξίδια σε όλους παιδιά!!! και αισιοδοξία!:clap::clap::clap:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Frida μου ευχαριστούμε για την υπέροχη ιστορία και τις άπειρες χρήσιμες πληροφορίες με τις οποίες την επένδυσες! Σου εύχομαι πολλά ακόμα συναρπαστικά ταξίδια!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ευχαριστώ Pattyy!!! Πολλά και συναρπαστικά ταξίδια σε όλους μας!!!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Απόλαυσα την όμορφη και κατατοπιστική ιστορία σου;)
Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Εύχομαι και στο επόμενο. Αλλά για πες μου.

Τα ξενοδοχεία θα είχες κλείσει από Ελλάδα. Αυτό δεν σούφερνε άγχος να τρέχεις να προλάβεις να δεις;;ήταν κάποιο μέρος που είπες "νάχα περισσότερες μέρες εδώ";
Μπορεί κάποιος να κλείσει οτέλ μόνο στο πρώτο μέρος της άφιξης από Αθήνα, όπου τότε βέβαια χρειάζεται και για ξεκούραση, κι αφού δει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής, να κανονίσει με τλφ οτέλ για την επόμενη πόλη;
ερώτηση και για όσους γνωρίζουν
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.016
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom