ΗΠΑ Πρώτο ταξίδι στη Νέα Υόρκη

kateP

Member
Μηνύματα
88
Likes
5
για πιο δηλαδη με 120; Το χαρλεμ δεν λετε οτι ειναι λιγουλακι οχι και τοσο ασφαλες; Ή τα μπερδεψα;
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
εμένα μου φανηκε μια χαρά και θα έμενα άνετα...(αν δεν μπορουσα να μείνω πιο κέντρικα..)
δες στο tripadvisor τα Β&Β...
παντώς κι εκεί που είναι το ξενοδοχείο που εγραψες αρχίζει το Χαρλεμ...
είδες αυτο το ξενοδοχειο που σου γραψα πιο πάνω?
 

iliangelo

Member
Μηνύματα
47
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
Για το Χαρλεμ ρε παιδια τον Οκτωβρη που πηγα ,στο λεωφορειο που γυρναει για τα αξιοθεατα (city sightseeing tour buses) η γραμμη που εκανε το γυρο του Χαρλεμ σταματαγε το απογευμα με το που εδυε ο ηλιος.Οταν ρωτησαμε τον οδηγο σε μια αλλη γραμμη γιατι αυτο ενω οι αλλες γραμμες συνεχιζαν μεχρι το βραδυ 10-11 αναλογα,μας ειπε πως το κανουν για λογους ασφαλειας καθως βραδυ εχουν υπαρξει επιθεσεις .Τι να πω..πιθανον να ηταν κατι που συνεβει εκεινη τη περιοδο και να ηταν προσωρινο..
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Για το Χαρλεμ ρε παιδια τον Οκτωβρη που πηγα ,στο λεωφορειο που γυρναει για τα αξιοθεατα (city sightseeing tour buses) η γραμμη που εκανε το γυρω του Χαρλεμ σταματαγε το απογευμα με το που εδυε ο ηλιος.Οταν ρωτησαμε τον οδηγο σε μια αλλη γραμμη γιατι αυτο ενω οι αλλες γραμμες συνεχιζαν μεχρι το βραδυ 10-11 αναλογα,μας ειπε πως το κανουν για λογους ασφαλειας καθως βραδυ εχουν υπαρξει επιθεσεις .Τι να πω..πιθανον να ηταν κατι που συνεβει εκεινη τη περιοδο και να ηταν προσωρινο..
Κατεβηκες καθολου απο το TOUR BUS ?? Και οταν λενε επιθεσεις τι εννοουν??
Μια χαρα ειναι στο Χαρλεμ, πανεμορφα. Εμεις και στην εκκλησια μας πηγαμε και το φαγακι μας το φαγαμε και την μπυριτσα μας την ηπιαμε στο Lenox Lounge και βολταραμε στις γειτονιες και ψωνισαμε απο μαγαζια. Σουπερ! Αγαπω Χαρλεμ και αν δεν ημουν ερωτευμενη με το Gershwin εκει θα εμενα στο επομενο ταξιδι μου.
Lenox Lounge, historic Harlem jazz club
 

iliangelo

Member
Μηνύματα
47
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
Κι εμεις πηγαμε πρωι,και περπατησαμε .Μαλιστα πηγαμε και σε εκκλησια με gospel.Απλα μεταφερω τι μας ειπε ο οδηγος για το οτι δεν πανε αμα πεσει ο ηλιος .Τωρα τι να σου πω δεν ειμαι και μονιμος κατοικος.
 

iliangelo

Member
Μηνύματα
47
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
Οσο για το tour bus το χρησιμοποιουσαμε ως απλο λεωφορειο.Ειχαμε free pass 2 ημερων και πηγαιναμε με αυτο οπου θελαμε κατεβαιναμε στα αξιοθετα ,περπαταγαμε κι οποτε θελαμε το παιρναμε ξανα για αλλου κλπ.
 

ergotelis

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Σομαλία
Γεια σας!

Θα ήθελα να πάω ΝΥ τον Μάιο, (ας όψεται η προσφορά της Luft) αλλά δεν βρίσκω κάποιον φίλο να μπορεί να διαθέσει χρόνο & euros.
Μήπως ενδιαφέρεται κανείς/καμία να πάμε γκρουπάκι;
 

kateP

Member
Μηνύματα
88
Likes
5
Το gospel τι ειναι; Λειτουργια αν καταλαβα καλα;
Το TOUR BUS αξιζει; Ποσο κανει;
Με την ισοτιμια τι γινεται; Υπαρχει περιπτωση να πεσει ή να ανεβει με μεγαλη διαφορα; Να με απασχολει κατι τωρα με την οικοναμια της χωρας μας που παει απο το κακο στο χειροτερο;
 

iliangelo

Member
Μηνύματα
47
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
To gospel ναι ειναι λειτουργια σε εκκλησιες αφροαμερικανων.Το tour bus ειναι τα διοροφα καμπριο λεωφορεια που υπαρχουν σε ολες της μεγαλουπολεις και κανουν διαδρομες στα αξιοθεατα κλπ.Εχουν διαφορες διαδρομες και ειτε πας σε οποια διαδρομη θες μεμονομενα ειτε (συνηθως ετσι κανουν οι περισσοτεροι) επιλεγεις συνδυασμο καποιων διαδρομων ή περνεις ενα free pass μιας, δυο ημερων και ανεβοκατεβαινεις οπου θες.Εχει στασεις σε πολλα αξιοθεατα (περισσοτερο ή λιγοτερο σημαντικα).Εχει ξεναγο που εξηγει τα καθεκαστα.Εμεις πηραμε το δυο ημερων και αυτες τις δυο μερες μετακινουμασταν με αυτο.Κατεβαιναμε πχ στο Empire State, ανεβαιναμε πανω, καναμε βολτα βρισκαμε μπροστα μας μια σταση ξαναμπαιναμε και κατεβαιναμε πχ Τimes Square κοκ.
Κοστος για 2 μερες 2 ατομα νομιζω ηταν 100 δολλαρια γυρω στα 80 ευρω δηλαδη,ομως αυτα ειναι αναλογα τη περιοδο και τις προσφορες.
Ισοτιμια μη σε απασχολει τοσο ...οσο η πιθανη πτωχευση της Ελλαδος:(..οποτε σκεψου τη μονιμη εγκατασταση στη NY αφου τα εισιτηρια ειναι ηδη πληρωμενα..:D.Παντως στην Αμερικη συμφερει και βολευει απιστευτα η πιστωτικη .Γλιτωνεις προμηθειες και πετυχαινεις καλυτερες ισοτιμιες (συνηθως)
 

kateP

Member
Μηνύματα
88
Likes
5
1. Η πιστωτικη εχει προμηθεια; Γιατι σε αλλη χωρα θυμαμαι μου χρεωναν 3 ευρω για αγορες π.χ. 50 ευρω....
2. Επειδη μου φαινονται ψιλο-πολλα τα 80 ευρω για το λεοφωρειο και σκεφτομαι να βγαλουμε μονο την καρτα εβδομαδας για μετρο, το μετρο βολευει ετσι για τα παντα ε;
3. Εχει κανεις χαρτη για μετρο ΝΥ?
4. Αυτο με την πτωχευση μας σκεφτομουν.... (αν και δεν νομιζω προσωπικα.... ) Φανταζεστε να παμε και να μην εχουμε τπτ απο χρηματα; Καλα τα εισιτηρια θα ειναι πληρωμενα, το ξενοδοχειο;;;; Δεν πιστευω να κοιμηθουμε σε κανενα λουξ παγκακι στο σεντραλ παρκ... ? (τουλαχιστον δεν ειναι χειμωνας!!!)
Αλλα και ετσι να γινει, θα τους λεμε οτι ειμαστε απο Ελλαδα και θα αρχισουμε το τραγουδακι "Δωσμουυυυυυυυυυ, ενα κατοσταρικοοοοο, Δωσμουυυυυυυυυ ....."
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom