Πτώχευσε η "Alitalia"

Margi

Member
Μηνύματα
36
Likes
4
awww.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην «Alitalia» δρομολογούν τη δημιουργία νέου αεροπορικού φορέα της Ιταλίας.

Η αεροπορική εταιρεία Alitalia με σημερινό ανακοινωθέν της (περίπου με το κλείσιμο εργασιών του ιταλικού χρηματιστηρίου) ανέφερε ότι «πτώχευσε», ζητά δε η ίδια «να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης», όπως προβλέπεται στον ιταλικό πτωχευτικό νόμο- αυτό κατά τους αναλυτές είναι το πρώτο «βήμα», που οδηγεί αμέσως στη σύσταση της «διαδόχου» της εταιρείας. Η κίνηση αυτή γίνεται με τη σύμφωνο γνώμη της τράπεζας «Intesa San Paolo», που εποπτεύει το σχέδιο δημιουργίας μιας νέας, όμως «απαλλαγμένης βαρών (χρεών)» αεροπορικής εταιρείας της Ιταλίας.

Μόνον επικερδείς τομείς δραστηριότητας της Alitalia θα «κληρονομηθούν» από το νέο «απαλλαγμένο βαρών» αεροπορικό φορέα, για τον οποίο εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον, διέρρευσε από τραπεζικές πηγές. Εξάλλου τη Δευτέρα, εκδόθηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ένα νομοθετικό διάταγμα που νομιμοποίησε, με τρόπο «φωτογραφικό», την επικείμενη πτώχευση της Alitalia.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι το σωρευμένο κατά τα τελευταία λίγα έτη χρέος της Alitalia τέλη Ιουνίου συμποσούτο στο 1,11 δισ.ευρώ. Την ίδια ώρα, το «ενεργητικό» είχε στοιχεία που δεν αποτιμώντο σε περισσότερα από 375 εκατομμύρια ευρώ.



(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μεταφέρθηκε στην ενότητα "ταξιδιωτικά επίκαιρα".
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Άντε και στα δικά μας! Να σταματήσει επιτέλους η αιμορραγία της τσέπης του Ελληνικού κράτους.
 

GeorgeD

Member
Μηνύματα
240
Likes
44
Πράγματι, απλά είναι κρίμα να βλέπουμε αεροπορικές εταιρίες που πριν από 10-15 χρόνια ήταν οι καλύτερες και πρωτοπόρες να βρίσκονται σε τέτοια τραγική κατάσταση εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και κυρίως πολιτικών αποφάσεων...
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Δεν ματαιώνονται οι πτήσεις της Alitalia

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα (15/9) οι προγραμματισμένες πτήσεις της υπό πτώχευσης αεροπορικής εταιρίας Alitalia, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.

Ο ιταλός Υπουργός Απασχόλησης Μαουρίτσιο Σακόνι δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης των προγραμματισμένων για τη Δευτέρα πτήσεων της Alitalia ενώ και ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε: «Οι δραστηριότητές μας πραγματοποιούνται κανονικά σήμερα».

Όπως δήλωσε ο Αουγκούστο Φαντότσι, ειδικός επίτροπος ο οποίος έχει διοριστεί από την κυβέρνηση για να διαχειριστεί το θέμα, ίσως η εταιρεία να μην μπορέσει να ανταποκριθεί βραχυοπρόθεσμα στις προγραμματισμένες πτήσεις της αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα των καυσίμων. Η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της χάρη σε κρατικό δάνειο ενώ χάνει 3 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.

πηγή: cosmo.gr
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Σβήνουν οι τελευταίες ελπίδες
Απέσυραν την πρόταση για την εξαγορά της Alitalia οι επενδυτές




Η κοινοπραξία CAI απέσυρε την πρόταση για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρείας Alitalia. Οι Ιταλοί επενδυτές έλαβαν ομόφωνα την απόφαση, έχοντας συναντήσει αντίσταση από συνδικαλιστικές ενώσεις για τα σχέδια μείωσης των θέσεων εργασίας.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Alitalia και οι επενδυτές διαφώνησαν σχετικά με το πόσοι εργαζόμενοι θα σταματούσαν να εργάζονται στην εταιρεία, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας.
Με αυτό τον τρόπο σβήνει και η -μάλλον- τελευταία ελπίδα ο ιταλικός αερομεταφορέας, που βρίσκεται μια ανάσα από την πτώχευση, να αποφύγει την κατάρρευση.
«Πληροφορήθηκα την αποτυχία της συνδιαλλαγής, η κατάσταση είναι πλέον δραματική, είμαστε στο χείλος της αβύσσου» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των επενδυτών.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες, κυρίως η πλευρά του συνδικάτου CGIL καθώς και του συνδικάτου των πιλότων» πρόσθεσε.

Το CGIL καθώς και τέσσερα από τα εννέα συνδικάτα εργαζομένων της Alitalia αρνήθηκαν το σχέδιο που προτάθηκε από τους Ιταλούς επενδυτές και ζήτησαν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.


Πηγή: in.gr
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ευτυχώς η κατάσταση ανατράπηκε:

Από το in.gr:

"Χρειάστηκαν 15 ώρες διαπραγμάτευσης για να πέσουν τελικά οι υπογραφές στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Alitalia. Στη νέα εταιρεία θα προσληφθούν 1.500 εργαζόμενοι, ενώ εκτός μένουν 870 άτομα. Η «απογείωση» της εταιρείας αναμένεται στις 15 Οκτωβρίου.
Οι πιλότοι συμφώνησαν, αφού προηγουμένως εξασφάλισαν ρόλο ισότιμο με εκείνο των ανωτέρων υπαλλήλων της νέας Alitalia.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που παρουσιάσθηκε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAI), η νέα εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια με 153 αεροσκάφη.
Ο αριθμός των εργαζομένων θα φθάνει τους 12.500, με την αποχώρηση περίπου 3.250 ατόμων. Η Cai προβλέπει την πρόσληψη 900 κυβερνητών πτήσης και 1.550 χειριστών για πλήρη απασχόληση και δέχθηκε την απασχόληση άλλων 139 εποχικών.
Συνολικά 860 χειριστές θα απολυθούν, αλλά θα έχουν προτεραιότητα στην επαναπρόσληψή τους σε περίπτωση που η νέα Alitalia ορθοποδήσει και αρχίσει να επεκτείνεται.
Ο νέος αερομεταφορέας θα εξυπηρετεί 141 προορισμούς, κυρίως στο εθνικό και ευρωπαϊκό έδαφος, έναντι 194 προορισμών που εξυπηρετούν σήμερα μαζί η Αlitalia και Air One.
Ανάλογα με τον ξένο εταίρο που θα επιλέξει η εταιρεία (πιθανότερος εταίρος φέρεται η Lufthansa) θα διαφοροποιηθεί και ο ρόλος του αεροδρομίου Μαλπένσα στο Μιλάνο.
Σε περίπτωση συμμαχίας με τη Lufthansa, το μιλανέζικο αεροδρόμιο θα μπορέσει να διατηρήσει 73 προορισμούς, με 14 διηπειρωτικές πτήσεις, 41 ευρωπαϊκές και 18 εθνικές, ενώ με την Air France-KLM, θα έχει μόνον 40 προορισμούς, με 30 διηπειρωτικούς, 3 ευρωπαϊκούς και 7 εθνικούς.
Σύφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, η αεροπορική σύνδεση της νέας Alitalia με την Αθήνα, δεν θα πραγματοποιείται πλέον από το αεροδρόμιο της Ρώμης, αλλά από εκείνο της Νάπολης."
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.372
Likes
9.300
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η αλιταλια δυστυχως ειναι σε μεταβατικο σταδιο (που επηρεασε και εμενα ακυρωνοντας πτησεις).Φαινεται να εχει τελειωσει η διαδικασια (μιας και στη γειτονα υπαρχει ισχυρη πολιτικη βουληση για λυση του προβληματος αλιταλια..).
οπως ανακοινωθηκε σημερα η νεα αλιταλια (ΑΖ + ΑΙΡ ΟΝΕ) ξεκινα 10/1/09 με προς το παρον 550 πτησεις (350 ΑΖ+ 200 ΑΙΡ ΟΝΕ) την ημερα (αντι 800 της ΑΖ).
και οι επομενες πτησεις μου του φεβρουαριου με την ΑΖ ειχαν ακυρωθει.τσεκαρετε τις πτησεις σας!
για ιταλομαθεις:
Alitalia, il via dopo Natale Al giorno ci saranno 550 voli - economia - Repubblica.it

προσθέτω ότι ως 12/01/09 θα εκτελεστεί το μεταφορικό έργο της εταιρείας ως Alitalia με την "ειδική διαχείριση" που έχει εγγυηθεί το κράτος. Μετά τις 12/01 αναλαμβάνει η CAI με τις παραπάνω πτήσεις. τσεκάρετε λοιπόν τις πτήσεις σας γιατί ως τις 12/01 θα γίνονται περικοπές.
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
777
Likes
621
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Εμένα ήδη ακυρώθηκε η πτήση μου FCO-LAX για 5/1 και την αντικατέστησαν με FCO-EWR-LAX. Για την επιστροφή μου στις 26/1 μου έκλεισαν LAX-JFK-FCO. Τα σκέλη NY-LA είναι με Continental Airlines (code share) οπότε ελπίζω (!!!!!!!!!!!!!!) ότι όλα θα πάνε καλά.
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Εμένα ήδη ακυρώθηκε η πτήση μου FCO-LAX για 5/1 και την αντικατέστησαν με FCO-EWR-LAX. Για την επιστροφή μου στις 26/1 μου έκλεισαν LAX-JFK-FCO. Τα σκέλη NY-LA είναι με Continental Airlines (code share) οπότε ελπίζω (!!!!!!!!!!!!!!) ότι όλα θα πάνε καλά.
ευχομαι να παν'ολα καλα
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Φαντάζομαι ότι για τις αλλαγές σας ενημέρωσε η alitalia με e-mail ή τηλ... ? Στο site μπορείς να ενημερωθείς για τις πτήσεις των επόμενων δέκα ημερών μόνο...
 
Μηνύματα
777
Likes
621
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Φυσικά και δεν με ενημέρωσε κανείς. Εγώ το ψάχνω σχεδόν καθημερινά πλέον στο ιντερνετ και τους πάιρνω συνεχώς τηλέφωνα. Αθήνα και Ρώμη. Και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.057
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom