Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Η Ουνία είναι μεγάλη ιστορία καλύτερα να μην την ανοίξουμε. Πρόκειται για τέχνασμα καθολικών να προσηλυτίσουν χριστιανικούς πληθυσμούς. Ντύνονται με άμφια ορθόδοξα και ακολουθούν το καθολικό τυπικό. Συμβαίνει στα Βαλκάνια και στις ανατολικές χώρες. Αυτό που εγώ ξέρω και επικροτώ είναι η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου, την επομένη που εξελέγη ηγέτης των καθολικών. Αναφερόμενος στους διμαρτυρόμενους, λουθηριανούς κ.λ.π., είπε ότι έξω από την καθολική εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία, όταν όμως ρωτήθηκε για τους ορθοδόξους, απήντησε ότι είμαστε μία εκκλησία. Σε αυτό ευτυχώς συμφωνεί και ο δικός μας πατριάρχης Βαρθολομαίος.άλλωστε με την είσοδο στον ναό του Αγίου Πέτρου αμέσως καταλαβαίνεις ότι ελάχιστα μας χωρίζουν. Συγγνώμη αν κούρασα. Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Λοιπόν καθώς η κύρια ερώτηση απαντήθηκε επιτυχώς και το θέμα επεκτάθηκε σε άλλου παππά χωράφια, να συμπληρώσω και εγώ ότι θυμάμαι από δημοσιεύματα εδώ και εκεί.
Η Ουνία είναι μόνιμο αγκάθι στις σχέσεις Πατριαρχείου και Βατικανού, καθώς ο Πάπας (όχι ο συγκεκριμένος με τα ακάνδαλα παιδεραστίας αλλά κάποιος άλλος προηγούμενος με σκάνδαλα παιδεραστίας) βρήκε ένα έξυπνο τρόπο να βάλει πόδι στις ορθόδοξες κοινότητες, ειδικά όταν αυτές δεν είναι συμπαγείς και ευάριθμες (ως γνωστόν όπου υπάρχει χρήμα υπάρχουν και καλοί συμβουλάτορες).
Έτσι οι προσηλυτιστές του καταφέρνουν να βρουν καινούργιους πελάτες... συγγνώμη πιστούς, αφήνοντάς τους ελεύθερους να ακολουθήσουν το τυπικό που είχαν συνηθίσει από γενιά σε γενιά. Γιατί σου λέει ο Pop, τι με κόφτει εμένα αν αυτοί τη βρίσκουν με τη ζωγραφική, σημασία έχει να είναι στο κοπάδι μου...εεε συγγνώμη στο ποίμνιό μου ήθελα να πω.
Έτσι οι ουνίτες επεκτάθηκαν σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι ελληνικές εφημερίδες μας ενημέρωναν κατά καιρούς για τη Ρουμανία, τις χώρες της πρώην Γιουγκοσκλαβίας και αλλού.
Αυτό που δεν μπορώ να θυμηθώ είναι αν οι ουνίτες κατάφεραν να διεισδύσουν και στη Ρωσία όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πείρα και δεν παίζει, καθώς πήρε καλά μαθήματα από τους ορθόδοξους κομμουνιστές.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Έχουν διεισδύσει στην Ουκρανία πάντως...
 

amantzou

Member
Μηνύματα
65
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
κρουαζιερα στο αιγαιο
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
παιδια υπαρχει κάποιος που παει 18 με 21 φεβρουαρίου Ρωμη με easy jet?
 

periigitis

Member
Μηνύματα
116
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
θα παω 20-25..
το embassy hotel ξερετε αν ειναι καλο????
το ξενοδοχειο ειναι πολυ καλο... βρισκεται σε βολικο σημειο για μετακινησεις. :) προσφατα εμεινε μια φιλη και εμεινε πολυ ευχαριστημενη. σκεψου ηταν δυο κοπελες μονες και μια χαρα τα εβγαλαν περα στις μετακινησεις το βραδυ κτλ.
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
θα παω 20-25..
το embassy hotel ξερετε αν ειναι καλο????

Έχω μείνει 3-4φορές τουλάχιστον...Δεν το λες lux,είναι ένα απλό ξενοδοχείο,σε πολύ καλή τοποθεσία,καλές τιμές και φιλικό προσωπικό..
Για απλή διανυχτέρευση είναι κομπλέ!
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Καλησπέρα σε όλους! Σχεδιάζουμε με τον καλό μου το καλοκαίρι να πάμε Ρώμη και Φλωρεντία. Είναι το πρώτο μας ταξίδι στην Ιταλία και θα πάμε αρχές Ιουλίου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο στη Ρώμη είναι τόσο υψηλές όσο και εδώ στην Αθήνα; Όσοι έχετε βρεθεί στη Ρώμη τέτοια εποχή, τι θα με συμβουλεύατε; Μήπως να το ξανασκεφτώ;
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ζέστη θα έχει σίγουρα, αλλά στη Ρώμη δεν σε νοιάζει....
(τόσο δημοκρατικά :bleh: )
Κατά μέσο όρο δεν έχει τη ζέστη που έχει η Αθήνα εκείνη την εποχή, αλλά μη νομίζεις πως απέχει παρασάγκας. 2-3 βαθμούς να είναι η διαφορά.
Να πας, να πας :clap:
 
Μηνύματα
2.490
Likes
3.197
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν ίδιες με της Θεσνίκης...αν γενικά ανέχεσαι τη ζέστη,32,33 βαθμούς με τέτοιες θερμοκρασίες να κάνεις βόλτες,να περιμένεις σε καμιά ουρά για αξιοθέατα...,τι να πω είναι καθαρά υποκειμενικό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.459
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom