Ρώμη εκτός της πεπατημένης

Μηνύματα
152
Likes
1.104
Aν(αν) τελικά πάω san lorenzo και κάνω αυτή την διαδρομή θα έχω πάρει μια καλή γεύση από αυτό δεδομένου ότι δεν υπάρχει και πολύ χρόνος;
https://goo.gl/maps/33qPoFEvEqn
Ναι, μια χαρά είναι η διαδρομή αυτή. Γιατί όχι κι ένα πέρασμα από τις παράλληλες Via Tiburtina και via dei Marsi; Βλέποντας και κάνοντας, ό,τι σε εμπνεύσει. Καλά το έθεσες μέχρι την via degli Ausoni. Εγώ ως όριο θα έθετα το πολύ μέχρι τη via dei Reti (την αναφέρω γιατί μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Περνάνε 2 τραμ από εκεί, το 3 και το 19. Το 3 πάει μάλιστα μέχρι Trastevere, δυστυχώς όχι κατευθείαν. Φτάνεις p.le Ostiense, κάνεις μετεπιβίβαση στη στάση Piramide και από κει παίρνεις νομίζω λεωφορείο, το 3Β).

Διαδρομή του τραμ 3 http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=3&percorso=3AT

Linea 3B http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=3&percorso=3AT#

Ο χάρτης των τραμ
http://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=5

Σου δείχνω μερικές φωτό για να μπεις στο κλίμα και να αποφασίσεις αν σε ενδιαφέρει τελικά να πας προς το περιβόητο San Lorenzo…
07.03.2008 009.jpg
Via dei Sabelli - piazza dell' Immacolata (εδώ το βράδυ αράζουν οι νεολαίοι και τα πίνουν)
DSC00261.JPG

Largo degli Osci, λίγο πιο πάνω. Τη μέρα λαϊκή αγορά, το βράδυ σημείο συνάθροισης νεολαίων no2

DSC00255.jpg

Διασταύρωση via dei Sabelli-via degli Equi: βομβαρδισμένο κτίριο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν κι ορισμένα άλλα, λίγο παρακάτω

DSC00147.JPG

DSC00160.jpg

Via Tiburtina
DSC00148.JPG

Γωνία via degli Equi-via dei Volsci πολύ κοντά στην σκληροπυρηνική κατάληψη 32

DSC00237.JPG

Graffiti ακριβώς απέναντι από την κατάληψη - "Centro Sociale 32". Η φράση "Odio il carcere" τα λέει όλα...


O πάνω μαχαλάς, από την πάνω μεριά της via Tiburtina, κινείται σε διαφορετικό μοτίβο. Περισσότερη ησυχία, λιγότερα μαγαζιά, περισσότερες κατοικίες.
DSC00134.JPG

DSC00135.JPG


Καλύτερα, αν πάτε, να ‘ναι απογευματάκι προς βράδυ, για να προλάβετε και το aperitivo (φαγητό και ποτό στην τιμή του ποτού, μόνο, άντε με ένα μικρό extra) αλλά και να δείτε τη γειτονιά με φως, για τις ανάλογες φωτό.

Αξίζει πάντως να μπλεχτείτε λίγο στα στενάκια για εξερεύνηση. Απ’ όσο θυμάμαι πριν κάποια χρόνια, στο San Lorenzo υπήρχαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες librerie caffè (συνδυασμός καφέ-μπαρ-βιβλιοπωλείου). Λογικά θα υπάρχουν ακόμα.

Η μια ήταν πιο απόμερη και δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο (την ανακάλυψα γιατί την ανέφερε το περιοδικό της Aegean)

https://www.facebook.com/barabookzenocosini/timeline/ πίνεις ποτάκι και ξεφυλλίζεις βιβλία (προς πώληση). Νομίζω όμως πως ό,τι υπήρχε, ήταν μόνο στα ιταλικά …

● Μια άλλη libreria caffè είναι αυτή http://www.libreriagiufa.it/

με πολύ περισσότερη ποικιλία και κάποια πολύ ενδιαφέροντα βιβλία (και ξένα), για γραφίστες και καλλιτέχνες…(σημειωτέον έχω να πάω χρόνια, δεν ξέρω πώς είναι τώρα).

Ακόμα περισσότερες librerie caffè, συν αυτές που έχω ήδη αναφέρει, στο
http://www.cosafarearoma.it/librerie-caffe-roma/

☺Ο ναός του κιτς στη via dei Volsci
elvis_01.jpg
https://www.facebook.com/elvislivesroma
Πολυαγαπημένο! Εδώ βρίσκεις t-shirts σχεδιασμένα απ’ τους ίδιους, και πολλά άλλα.

Προτάσεις γενικότερα για nightlife στη Ρώμη (στα ιταλικά)
http://aperitiviaroma.it/

Προσοχή! Αν είναι να πάρεις ταξί από San Lorenzo προς αεροδρόμιο, μάλλον δεν ισχύουν οι στάνταρ χρεώσεις, 30 και 48ευρώ! Κι αυτό γιατί βρίσκεσαι οριακά έξω από τα τείχη (Mura Aureliane) που οριοθετούν το κέντρο της Ρώμης! Να κι ο χάρτης εντός των τειχών, για να ‘σαι μέσα στα πράγματα:



Οι χρεώσεις για τα αεροδρόμια (στα ιταλικά)
http://www.agenziamobilita.roma.it/...taxi/tariffe-taxi-da-e-per-gli-aeroporti.html


Y.Γ. 1 Στη Ρώμη κυκλοφορούν νυχτερινά λεωφορεία, αν σε ενδιαφέρει.
Το δίκτυο όλων των νυχτερινών λεωφορείων
http://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=386

Πιο συγκεκριμένα, η γραμμή n11 (κάνει έναν τεράστιο κύκλο, με αφετηρία από Piramide) και συνδέει San Lorenzo, Porta Maggiore, San Giovanni, Colosseo, Piramide, Trastevere, Castel Sant’Angelo, Ottaviano… Ο χάρτης της διαδρομής:
http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=n11&percorso=n11A

Υ.Γ.2 Αν είναι να πας για μονοήμερη στη Ρώμη, ασ’ το καλύτερα το Pigneto που σου είχα προτείνει, για κάποια άλλη φορά. Είναι κάπως αποκομμένο, τα στενάκια γύρω κάπως ύποπτα όταν πέφτει ο ήλιος και το τρενάκι με το οποίο πας μέχρι εκεί, λιγάκι του τρόμου, της πήχτρας και της μπίχλας…

Υ.Γ. 3 Αν θες να ξεφύγεις από τα ίδια και τα ίδια τα τουριστικά, σου έχω μια πρόταση, off the beaten track: το παραμυθένιο Quartiere Coppedè (αυστηρά μέρα, για να το δεις καλά και γιατί δεν έχει τίποτ’ άλλο παρά μόνο κατοικίες).
100_9853.JPG

100_9906.JPG


Αντιγράφω από το
http://www.turismoroma.it/cosa-fare/il-quartiere-coppede?lang=en

The air of fantasy which surrounds this location has attracted a number of film makers. The horror film director, Dario Argento, was enormously impressed by the quartiere Coppedè, and he used it as a set for two of his most famous works “Inferno” (Inferno) and “L’uccello dalle piume di cristallo” (The Bird with the Crystal Plumage).

Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο με τα τραμ 3 και 19.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, στη διάθεσή σου!
 
Last edited:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Θεέ μου τι καταιγίδα από πληροφορίες είναι αυτή!!!Έψαχνα για το san lorenzo στο internet πόσες ώρες από διαφορετικές σελίδες(και Ιταλικές) και τόσα πολλά πράγματα δεν βρήκα.

Προτείνω στους υπεύθυνους να γίνει το μήνυμα οδηγός για το san lorenzo

Εγώ θέλω να πάω πολύ και μια άλλη φίλη από την παρέα αλλά δεν είμαστε μόνοι μας δυστυχώς η ευτυχώς :) αλλά όπως και να έχει αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν και άλλους.

Από λεωφορείο βρήκα ότι βολεύει πιο πολύ το 71 που πάει κέντρο αλλά και είναι και κοντά στο σημείο που θα καταλήξει η βόλτα στην περιοχή αν πάμε.

Το κακό με τα νυχτερινά λεωφορεία είναι ότι πρέπει να έχεις αγοράσεις εισιτήριο από πριν και από πριν όμως δεν μπορείς να ξέρεις την ακριβή κατάληξη της βόλτας και να είσαι σίγουρος για το αν θέλεις να το πάρεις :).

pigneto εννοείται ότι δεν θα πάω. Το Quartiere Coppedè πανέμορφο αλλά εκτός της περιοχής που θέλουμε να κάνουμε βόλτα.

Ευχαριστώ!



 
Μηνύματα
152
Likes
1.104
Θεέ μου τι καταιγίδα από πληροφορίες είναι αυτή!!!Έψαχνα για το san lorenzo στο internet πόσες ώρες από διαφορετικές σελίδες(και Ιταλικές) και τόσα πολλά πράγματα δεν βρήκα.

Προτείνω στους υπεύθυνους να γίνει το μήνυμα οδηγός για το san lorenzo

Εγώ θέλω να πάω πολύ και μια άλλη φίλη από την παρέα αλλά δεν είμαστε μόνοι μας δυστυχώς η ευτυχώς :) αλλά όπως και να έχει αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν και άλλους.

Από λεωφορείο βρήκα ότι βολεύει πιο πολύ το 71 που πάει κέντρο αλλά και είναι και κοντά στο σημείο που θα καταλήξει η βόλτα στην περιοχή αν πάμε.

Το κακό με τα νυχτερινά λεωφορεία είναι ότι πρέπει να έχεις αγοράσεις εισιτήριο από πριν και από πριν όμως δεν μπορείς να ξέρεις την ακριβή κατάληξη της βόλτας και να είσαι σίγουρος για το αν θέλεις να το πάρεις :).

pigneto εννοείται ότι δεν θα πάω. Το Quartiere Coppedè πανέμορφο αλλά εκτός της περιοχής που θέλουμε να κάνουμε βόλτα.

Ευχαριστώ!
Παρακαλώ!

Ναι πολύ σωστά, το πιο βολικό λεωφορείο από κέντρο είναι το 71. Υπάρχει και το 492, αλλά είναι της υπομονήηηης (βέβαια κάνει και πολύ μεγαλύτερη διαδρομή)…. όπως και τα τραμ που προανέφερα, το 3 και 19 (ειδικά το 19) αλλά αυτά δεν πάνε κέντρο.

Ε.. εντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Αν δεν πας τώρα, πας άλλη φορά. Η Ρώμη είναι “αιώνια”, είναι εκεί και θα σε περιμένει ☺

Δυστυχώς το San Lorenzo σε σχέση με κάποια χρόνια πριν, έχει χαλάσει. Είχε που είχε πολλά μπαρ, τώρα το παραξηλώσανε. Παλιά μαγαζιά πιο “γειτονίστικου” χαρακτήρα, έχουν κλείσει. Στη θέση τους έχει γίνει εισβολή από μπακάλικα που διανυκτερεύουν και distributori (αυτόματα μηχανήματα) για τους αλκοόλες που το ξενυχτάνε στην φτήνια.

Στα νυχτερινά λεωφορεία χρησιμοποιείς το κλασικό εισιτήριο που χρησιμοποιείς και τη μέρα. Το ανέφερα πιο πολύ για “αστεγική” λύση, αν θες να συνδυάσεις βόλτα και κάποιο μέρος για να αράξεις.

Αν λάβω υπ’όψη αυτό (είναι λίγο παλιό -του 2008- κι εγώ έχω καιρό να μπω σε νυχτερινό λεωφορείο)
http://www.romanotizie.it/bus-notturni-su-tutte-le-vetture-le-macchinette-per-i-biglietti.html
υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα που βγάζεις εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο.

Για ρωμαϊκό must μετά το ξενύχτι, cornetteria-παρασκευαστήριο που το ξενυχτάει στο San Lorenzo (Via dei Piceni 30 και via dei Reti) με τιμή cornettο γύρω στα 0,50 ευρώ
http://cornettaro.it/cornetterie/cornetteria-a-san-lorenzo.php

Y.Γ. Όταν βρω λίγο χρόνο, θα γράψω ένα σύντομο οδηγό “Roma off the beaten track” , με εναλλακτικές γι’ αυτούς που έχουν βαρεθεί -ή ήδη έχουν δει- τα ίδια και τα ίδια. Για λίγη σύγχρονη αρχιτεκτονική στη Ρώμη, από διάσημους αρχιτέκτονες, υπάρχουν επιγραμματικά:

- Museo Ara Pacis δια χειρός Richard Meier, στεγάζει το εσωτερικό του το μνημείο της Ρωμαϊκής εποχής Ara Pacis


http://en.arapacis.it

Άλλο έργο, πάλι του Meier, στην Ρώμη, αλλά (πολύ) απόκεντρα:

Η εκκλησία parrocchia di Dio Padre Misericordioso
http://www.diopadremisericordioso.it/

- Auditorium Parco della Musica
, το μέγαρο της Μουσικής της Ρώμης. Έργο του Renzo Piano (έχει στο ενεργητικό του το Centre Georges Pompidou των Παρισίων και το Κέντρο Πολιτισμού-νέα Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας, που χτίζεται τώρα στο Φάληρο).

http://www.auditorium.com


- MAXXI | Museo nazionale delle Arti del XXI secolo
Mουσείο σύγχρονης τέχνης σχεδιασμένo από την Zaha Hadid


http://www.fondazionemaxxi.it/en/


- (Il nuovo) Corviale
(πολύ) απόκεντρο κτίριο τεραστίων διαστάσεων, για τους λάτρεις της παρακμής.
100_2838.jpg


Σχεδιασμένο από ένα φιλόδοξο team Ιταλών αρχιτεκτόνων, με αρχηγό της ομάδας τον Mario Fiorentino. Δυστυχώς, το πείραμα ήταν προορισμένο να αποτύχει. Το θηριώδες αυτό οικοδόμημα έχει μήκος ένα χιλιόμετρο. Είναι παρόμοιας “σχολής” και εποχής με ένα άλλο κτίριο-γκέτο, το Vele di Scampia στη Νάπολη, στο οποίο έχουν γυριστεί σκηνές της γνωστής ταινίας Gomorra.

To σταματάω εδώ, γιατί ήδη έχω παρεκτραπεί!
Καλό ταξίδι, αναμένω εντυπώσεις και ανταπόκριση ☺
 
Last edited:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
To 2012 που μπήκαμε σε νυχτερινό λεωφορείο πάντως δεν υπήρχε μηχάνημα για να βγάλεις εισιτήριο (καλά που δεν μπήκε κανένας ελεγκτής:))

50 λεπτά το cornettο;;;Αν πάμε san lorenzo θα πάμε εκεί σίγουρα!Διάβασα και κριτικές ότι είναι καλό.Για ξενύχτι πάντως το sanlorenzo δεν θα το επιλέξουμε με τίποτα εδώ trastevere είχαμε πάει για ξενύχτι και όλοι ήταν πιωμένοι και φωνάζανε. Φαντάσου εκεί.

Το τελευταίο το κτίριο που έβαλες απίστευτο! Μουσεία γενικά τα αποφεύγουμε για εκδρομή μιας ημέρας αλλά ευχαριστώ και πάλι.

Επιμένω ότι πρέπει να μπούνε οι πληροφορίες αυτές σε κάποιον οδηγό και να μην χαραμίζονται σε ένα μήνυμα που θα το βρει κάποιος από σπόντα.
 
Μηνύματα
152
Likes
1.104
Ok λοιπόν, συνεχίζω για λίγο ακόμα! Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον. ‘Οπως ανέφερα και πιο πάνω, μόλις βρω λίγο χρόνο θα φτιάξω ειδικό topic με τα πιο απόμακρα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος που ήδη ξέρω ή που θα ανακαλύπτω στην πορεία, συν αυτά για τα οποία έχω ήδη γράψει εδώ.

-To 2012 που μπήκαμε σε νυχτερινό λεωφορείο πάντως δεν υπήρχε μηχάνημα για να βγάλεις εισιτήριο (καλά που δεν μπήκε κανένας ελεγκτής:))

Θεωρώ τόσο πιθανό να μπει ελεγκτής σε νυχτερινό λεωφορείο στη Ρώμη, όσο να μπει στο 78Ν στη Θεσσαλονίκη (αλήθεια μπαίνουν το βράδυ; ) Βέβαια υπάρχουν και 30 διαφορετικές γραμμές, οπότε οι πιθανότητες μεγαλώνουν… ευτυχώς δεν έχω συναντήσει κανέναν μέχρι τώρα, ελπίζω να μην σου τύχει ούτε εσένα! Τη μέρα όμως, κάνουν πού και πού ελέγχους. Έχω πετύχει 2 φορές στο 492…

-50 λεπτά το cornettο;;;Αν πάμε san lorenzo θα πάμε εκεί σίγουρα!

Ναι! μόνο 50 λεπτά το cornetto, γιατί η cornetteria στο πίσω μέρος έχει και εργαστήριο, τα φτιάχνουν οι ίδιοι. Απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση. Όποτε πάω, παίρνω απαραιτήτως προμήθειες για κεράσματα σε φίλους, γνωστούς και στον εαυτό μου ☺︎ Κοίταξα λίγο για cornetterie που διανυκτερεύουν προς Trastevere (δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου tips για την περιοχή) και βρήκα αυτό:

"il Maritozzaro" a Porta Portese (Via Ettore Rolli n°50)
http://www.vitalowcost.it/la-roma-by-night-puo-essere-dolce-ecco-dove-trovare-i-migliori-cornetti/

Δεν ξέρω πώς είναι, δεν έχω πάει ποτέ. Από τα γραφόμενα συμπεραίνω ότι πρέπει να είναι “ιστορικό” μαγαζί που ειδικεύεται στα maritozzi, τυπικά γλυκά της Ρώμης - που κι αυτά πρώτη φορά τα βλέπω - κι είναι έτσι:


Περισσότερες πληροφορίες για τα maritozzi (στα αγγλικά)
www.msadventuresinitaly.com/blog/2011/03/01/maritozzo-sweet-bread-rolls-whipped-cream/

http://www.casacapena.com/maritozzo-con-panna-and-sorchetta-romana-two-roman-classic/

Επίσης εντόπισα και αυτό (στα ιταλικά) http://www.puntarellarossa.it/2014/...zioni-a-roma-per-cominciare-bene-la-giornata/ καφέ-μπαρ-pasticcerie για κανονικό πρωινό, όχι των ξενύχτηδων ☺

Κάποιες προτάσεις μου φαίνονται άκρως ελκυστικές (π.χ. ζαχαροπλαστείο Pompi, via Albalonga 7/11 με ειδίκευση στο τιραμισού. Εκτός από την κλασική βερσιόν διαθέτει και ποικιλία διαφόρων άλλων γεύσεων, όπως λιμοντσέλο, φυστίκι, σοκο-μπανάνα κλπ). Λέω να επισκεφτώ κάποια απ’ αυτά με την πρώτη ευκαιρία. Αν τα τιμήσει κανένας άλλος πριν από μένα, ας μας γράψει εντυπώσεις!

-Το τελευταίο το κτίριο που έβαλες απίστευτο!

Για το MAXXI λες απίστευτο κτίριο ή για το Corviale; To MAXXI δεν έχω κατορθώσει να το επισκεφτώ ακόμα. Το Corviale είναι πράγματι απίστευτο κτίριο (με την κακή έννοια), απάνθρωπο και άκρως καταθλιπτικό. Πέρα απ’ το γεγονός ότι είναι ένα τσιμεντένιο τέρας, δεν έχει τίποτα τριγύρω. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Mario Fiorentino, ο αρχηγός της αρχιτεκτονικής ομάδας που το σχεδίασε, μόλις αντίκρισε το κτίριο στην τελική του μορφή, κατά την παράδοση των πρώτων διαμερισμάτων, αυτοκτόνησε. Η επίσημη αιτία του θανάτου του, ήταν έμφραγμα. Δεν άντεξε το βάρος των δυσκολιών για να το φέρει εις πέρας; της αποτυχίας; Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η κατάληξη ήταν από πολλές απόψεις τραγική.

100_2840.jpg

100_2843.JPG

Στο Corviale, φωτό εκ των έσω.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτό για το Corviale (στα ιταλικά: ) http://www.sacrogra.it/p/oggetto/nuovo-corviale


Φεύγουμε από το Corviale και μεταφερόμαστε σε μια διάσημη, απόκεντρη περιοχή, το quartiere EUR, άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα του Ιταλικού Ρασιοναλισμού.

Εδώ το κτίριο-σύμβολο του EUR,
το Palazzo della Civiltà Italiana
το αποκαλούμενο και “τετράγωνο Κολοσσαίο”


Σκηνές από την καινούργια ταινία του James Bond Spectre, έχουν γυριστεί εδώ, στο EUR, με φόντο το Palazzo και το Museo della Civiltà Romana. Όπως και πληθώρα άλλων ταινιών, με τις Roma Città Aperta του Roberto Rossellini, και Boccaccio ’70 του Federico Fellini να ξεχωρίζουν. Όλο το quartiere EUR αποτελεί ένα απόκοσμο, ιδανικό σκηνικό, που έχει εμπνεύσει και πολλούς άλλους κινηματογραφιστές.


Museo della Civiltà Romana



Το Palazzo della Civiltà Italiana έχει πλέον ενοικιαστεί για 15 χρόνια, από τον διάσημο οίκο μόδας Fendi. Στο ισόγειο θα φιλοξενεί εκθέσεις και happenings ανοιχτά στο κοινό. Στο υπόλοιπο κτίριο, τα κεντρικά γραφεία του οίκου Fendi.


Και τι θα γίνει το palazzo Fendi, η μέχρι πρότινος έδρα του οίκου, στο κέντρο της Ρώμης; Στους δύο τελευταίους ορόφους του, πρόκειται να στεγαστεί το καινούργιο, ρωμαϊκό υποκατάστημα του διάσημου γιαπωνέζικου εστιατορίου Zuma.


Στο Palazzo dei Congressi (πάντα στο EUR) εμφανίζονται κατά καιρούς οι πιο διάσημοι DJs, διοργανώνονται μεγάλα party και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.






Αλλάζουμε εντελώς κλίμα και μεταφερόμαστε στα βόρεια της Ρώμης, σε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο Palazzetto dello Sport, ένα από τα αριστουργήματα του Pier Luigi Nervi
και έδρα της Virtus Roma


φωτό giacomobeccari από flickr


και στο Foro Italico (αθλητικές εγκαταστάσεις σε μνημειακό στυλ, χτισμένες όπως και το EUR, κατά την περίοδο του Φασισμού. Ιθύνων νους στον σχεδιασμό του, ο αρχιτέκτονας Enrico Del Debbio. Όνειρο του "Duce", να φτιάξει ένα σύγχρονο Foro με το όνομά του).
100_9997.jpg

100_9966.JPG

Στο φόντο, το Stadio Olimpico
100_9968.JPG

100_9992 (1).jpg

Το Stadio dei Marmi, με 60 αγάλματα -που αναπαριστούν ισάριθμα διαφορετικά αθλήματα- τοποθετημένα περιμετρικά στις κερκίδες του

100_9941 (1).jpg

Στιγμιότυπο .jpg
Αεροφωτογραφία. Τα ψηφιδωτά δίπλα στο Stadio Olimpico, όπως φαίνονται από ψηλά.




H φύση και το ποτάμι, σε κοντινή ακτίνα.
101_0020.JPG

101_0015.JPG
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Ναι στα νυχτερινά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης που ο κόσμος είναι σαν τις σαρδέλες μπαίνουν ελεγκτές και μάλιστα έχουν παρουσιαστεί και περιστατικά όπου σεκιουριτάδες περικυκλώνουν κάποιον με σκοπό να μην μπορεί να φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Εντόπισα και αυτό το μαγαζί στο sanlorenzo που νομίζω ότι το έχουν οι ίδιοι που έχουν και το άλλο που μου πρότεινες.Δεν ξέρω για τις τιμές βέβαια αν είναι οι ίδιες...(Αν πατήσεις το βελάκι πάνω αριστερά θα σου βγάλει την ακριβή θέση)
https://goo.gl/maps/JFM7V7xGtnx
Όταν λέμε κορνέτο εννοούμαι το κρουασάν η κάτι που μοιάζει με αυτό;

Για το Corviale έλεγα. Εχω ξαναδεί παρόμοια κτίρια στην Βουλγαρία που είναι γεμάτη από αυτά αλλά σε μικρότερο μέγεθος και στην Θεσσαλονίκη γενικά έχουμε πολύ χειρότερα αλλά σε σμίκρυνση πάλι:) Σου βγάζει ένα απόκοσμο δέος αυτό το κτίριο. Σαν να είναι από ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου αναπαριστά μια μελλοντική παρακμιακή κατάσταση.Το άλλο κτίριο από την Νάπολη που έγραψες ακόμη περισσότερο.

Ωραίες και οι άλλες οι φωτογραφίες. Ευχαριστώ πολύ πάλι.
 
Last edited:

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το κορνετο μοιαζει αλλα δεν ειναι κρουασαν. Λιγοτερο βουτυρο,πιο πολυ αυγο κλπ.πιο μαλακο,λιγοτερο τραγανο. Το προτιμω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom