Σχετικά με τη γρίπη των χοίρων (Όλες οι πληροφορίες εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
:shock: γιατι ρε παιδια μπαινει ο ιος και στις αποσκευες?
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οδηγία στους Μεξικανούς για να μην ταξιδέψουν στην Κίνα

Η μεξικάνικη κυβέρνηση, σε «αντίποινα», εισηγείται στους πολίτες της, «να μη ταξιδεύουν στην Κίνα» προς το παρόν. Η μεξικάνικη κυβέρνηση, σε «αντίποινα», εισηγείται στους πολίτες της «να μη ταξιδεύουν στην Κίνα», μετά τα επίσημα κινεζικά μέτρα κατά της «γρίπης Α», βεβαιώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών στο Μεξικό.
Ανάμεσα στα μέτρα αυτά, «περιλαμβανόταν η αδικαιολόγητη (πολυήμερη) απομόνωση πολιτών μας» διαμαρτυρήθηκε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προς το Πεκίνο, «κάτι που μάς εξέπληξε (...) δεδομένης μάλιστα της στάσης, που ακολουθούν στο μεταξύ άλλα κράτη, όπως είναι: η Αργεντινή, η Κούβα, το Περού, ή η Κολομβία».
«Κάνουμε, πάντως, διμερείς επαφές, για να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα» μετά την εκδήλωση της ασθένειας, υπογράμμισε η ίδια πηγή.
Εξάλλου, έχουν ανασταλεί όλες οι κινεζικές πτήσεις προς το Μεξικό, λίγο αφότου ένας Μεξικανός ασθενής έφθασε πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ, υπενθυμίζεται.


kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Hμερομηνία : 02-05-09
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Επιστημονικά και ... στρατιωτικά πειράματα​

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα νοσοκομεία του Μεξικού

Τον Οκτώβρη του 2004 το πρακτορείο «Ρόιτερ» μεταδίδει την έκθεση ειδικών της Βρετανικής Ιατρικής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία, ο κόσμος ίσως να βρίσκεται ελάχιστα χρόνια μακριά απ' την ύπαρξη «τρομερών βιολογικών όπλων ικανών να σκοτώνουν μόνον ανθρώπους μιας συγκεκριμένης εθνικής ομάδας» εξαιτίας των επιτευγμάτων στην τεχνολογία των γενετικών όπλων.
Μπορεί σήμερα, πέντε χρόνια μετά τις παραπάνω προειδοποιήσεις, να έχουμε στο Μεξικό την ηθελημένη ή κατά λάθος χρήση βιολογικών όπλων; Οσο αποτρόπαιο και εάν ακούγεται κάτι τέτοιο, σε συνθήκες ιμπεριαλισμού δε θα πρέπει να αποκλείεται. Αλλωστε, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα παθογόνοι ιοί γρίπης έχουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ερευνηθεί και μεταλλαχθεί στα βιολογικά εργαστήρια του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (μεταξύ άλλων...) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα.
Το Μάρτη του 1997 είχε προκαλέσει διεθνώς αίσθηση η αποκάλυψη των σχεδίων του Αμερικανού παθολόγου Δρ. Τζέφρι Ταουνμπέργκερ για την ανασύσταση του ιού της λεγόμενης «ισπανικής γρίπης» στην επιθεώρηση «Science». Ο Δρ. Ταουνμπέργκερ σκόπευε (όπως και κατάφερε λίγα χρόνια μετά) να αναδημιουργήσει τμήματα απ' το γενετικό υλικό ενός ιού της λεγόμενης ισπανικής γρίπης, που ξεκίνησε από τον εμβολιασμό στρατιωτών σε στρατόπεδο του αμερικανικού στρατού στο Κάνσας το 1918 και προκάλεσε ως το 1919 το θάνατο έως 40.000.000 ανθρώπων διεθνώς.
Στις αρχές του 2001 (δηλαδή μήνες πριν τις επιθέσεις, του φθινοπώρου εκείνης της χρονιάς, με άνθρακα στις ΗΠΑ), οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» δημοσιεύουν εκτενές άρθρο για πειράματα του αμερικανικού στρατού γύρω από νέα βιολογικά όπλα που «πιθανώς» να παραβιάζουν τη διεθνή συνθήκη βιοχημικών όπλων του 1974, αλλά και την ανεξήγητη (τότε) απόφαση της νέας κυβέρνησης Τζ. Ου. Μπους να αποχωρήσει απ' τη συγκεκριμένη διεθνή συνθήκη...
Το ίδρυμα Παθολογίας του Αμερικανικού Στρατού σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του «Ορους Σινά» της Ν. Υόρκης ξεκινά αργότερα πειράματα για ανασύσταση του ιού της ισπανικής γρίπης.
Τον Οκτώβρη του 2002, δημοσιεύονται πληροφορίες για νέο πείραμα σε εργαστήρια του ομοσπονδιακού υπουργείου Γεωργίας στην Αθήνα της Τζώρτζια, όπου ανασυντίθενται δύο γονίδια της ισπανικής γρίπης. Επιστήμονες δηλώνουν σε εφημερίδες της εποχής πως οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την ανασύσταση του ιού της ισπανικής γρίπης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για βιοτρομοκρατία.
Το ίδιο διάστημα η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» αναφέρει ότι Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν νέα γενιά βιολογικών όπλων πιθανώς παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες για τα βιολογικά και χημικά όπλα του 1974.
Τον Οκτώβρη του 2003, το ερευνητικό μη κυβερνητικό ίδρυμα «Sunshine Project» επισημαίνει σε έκθεσή του ότι Αμερικανοί γενετιστές με επικεφαλής τον Δρ. Ταουνμπέργκερ προχώρησαν στη γενετική ανασύσταση του ιού της ισπανικής γρίπης.
Ερευνητικά πειράματα
Το «CIDRAP News» του ερευνητικού κέντρου λοιμωδών του πανεπιστημίου της Μινεσότα το Γενάρη του 2004 αναφέρει πως το Κέντρο Ελέγχου και Αποτροπής Λοιμωδών (CDC) στην Ατλάντα ξεκίνησε ερευνητικά πειράματα συνδυάζοντας το γενετικό υλικό του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών που κυκλοφορούσε στην Ανατολική Ασία με κοινούς ιούς της ανθρώπινης γρίπης. Σκοπός αυτής της έρευνας; Να εξακριβωθεί εάν κάποιος που είχε ήδη μολυνθεί με ιούς της κοινής γρίπης μπορούσε επιπροσθέτως να προσβληθεί και από εκείνους της γρίπης των πτηνών. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι αυτό το ενδιαφέρον πείραμα θα μπορούσε να αποβεί και επικίνδυνο, αφού η «συγχώνευση» τέτοιων ιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετάλλαξη των ιών της γρίπης των πτηνών ώστε να μεταδίδεται και από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι μόνον από τα πτηνά στον άνθρωπο όπως έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνει έως τώρα...
Ο Δρ. Ρόμπερτ Ουέμπστερ, επιφανής ιολόγος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Σεντ Τζουντ στο Μέμφις, μιλώντας στον καναδικό τηλεοπτικό σταθμό CTV, στις 28/12/2004 χαρακτήριζε το παραπάνω πείραμα «επικίνδυνο αλλά απαραίτητο», αφού κατά τη γνώμη του η επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει καλύτερα τη συμπεριφορά ιδιαίτερα παθογόνων ιών...
Αξιοπρόσεκτες συμπτώσεις
Στις 22/1/09 κατατέθηκε στο κογκρέσο νομοσχέδιο για τη δημιουργία τουλάχιστον έξι «Κέντρων Εθνικών Εκτάκτων Καταστάσεων» σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με βάση την υπ' αριθμόν HSPD-21 εντολή του προέδρου Μπους (18/12/07) περί «Εθνικής Στρατηγικής Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Ετοιμότητας για την αντιμετώπιση βιοτρομοκρατικών απειλών τον 21ο αιώνα». Σ' αυτή την οδηγία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη, ο τυφώνας "Κατρίνα" ήταν οι πιο σημαντικές πρόσφατες καταστροφές που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ. Ομως τα θύματα που προκάλεσαν ήταν λίγα σε σχέση με το σεισμό του 1995 στο Κόμπε της Ιαπωνίας, το σεισμό του 2003 στο Μπαμ του Ιράν, το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία απ' ό,τι θα μπορούσαμε και να περιμένουμε στις ΗΠΑ από μία πανδημία γρίπης τύπου 1918 ή μία μεγάλη επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής».
Στις 28 Γενάρη 2009, ο διοικητής του αμερικάνικου στόλου στον Ειρηνικό, ναύαρχος Ρόμπερτ Γουίλαρντ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα διορατικός. Δήλωσε τότε (σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα στον κόμβο του αμερικανικού ναυτικού www.cpf.navy.mil/ratpac/archive/RAT-PAC REPORT-090128.mp3) ότι ο στόλος του Ειρηνικού «είναι έτοιμος και επαγρυπνά για μια πανδημία γρίπης... εξετάζοντας διάφορες στρατηγικές αντιμετώπισης ...όποτε συμβεί». Στην ίδια ομιλία ο Γουίλαρντ δεν ξέχασε τη γρίπη του 1918, λέγοντας με νόημα πως «ξεκίνησε από στρατόπεδο στο Κάνσας προκαλώντας παγκόσμια πανδημία αφού προηγουμένως πέθαναν χιλιάδες ναύτες σε Φιλαδέλφεια και Βοστώνη...».
Βέβαια, το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προετοιμάζονται (άραγε και προετοιμάζουν;) για μία τέτοια περίπτωση, έχοντας έτοιμες διάφορες στρατηγικές για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας.
Ράμσφελντ, «Gilead» και «Roche»
Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι του πρώην προέδρου προετοιμάζονταν χρόνια τώρα για μελλοντικά εφιαλτικά σενάρια. Αλλωστε στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχαμε καθόλου τυχαίους ανθρώπους. Ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ (20/1/2001 έως 18/12/2006) διετέλεσε κατά τη διάρκεια 1988-2001 στο ΔΣ της βιοτεχνολογικής εταιρείας «Gilead» με έδρα στην Καλιφόρνια, που έχει ως σήμερα δικαιώματα πατέντας για τα αντιγριπικά χάπια «Tamiflu» της «Roche». Ο Ράμσφελντ υπολογίζεται πως έβγαλε το 2004-2005 μέχρι 25.000.000 δολάρια κέρδη απ' την άνοδο των μετοχών της «Gilead», τις οποίες διατήρησε στην κατοχή του παρότι υπουργός Αμυνας. Είναι ενδεικτικό ότι τα αποθεματικά της «Gilead» υπολογίζονταν το 2004 σε 258 εκατ. δολάρια, ενώ τώρα ξεπερνούν τα 1,53 δισ. δολάρια.
ΠΗΓΕΣ
CIDRAP >> Center for Infectious Disease Research and Policy, ιστοσελίδες «Ρόιτερ», «Τορόντο Σαν», «Γκάρντιαν», «Ιντεπέντεν», «Νιου Γιορκ Τάιμς», «Σπίγκελ», CNN, «La Jornada». Ιστοσελίδες Αμερικανικού Ναυτικού και Πενταγώνου, Citizens for legitimate government (Citizens for Legitimate Government). Center for Global Research on Globalization (wwww.globalresearch.ca/)


Δέσποινα ΟΡΦΑΝΑΚΗ

Ξ‘Ξ™Ξ–ΞŸΞ£Ξ Ξ‘Ξ£Ξ?Ξ—Ξ£ : Επιστημονικά ΞΊΞ±ΞΉ ... στρατιωτικά πΡιράματα






 
Last edited by a moderator:

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Να πω για άλλη μία φορά να μην ανοίγουμε νέο θέμα κάθε φορά που βρίσκουμε κάτι σχετικό με τη γρίπη.
Ας τα βάζουμε όλα εδώ ώστε να είναι συγκεντρωμένα.
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Μάλιστα.... Γι΄αυτό προχτές στο αεροδρόμια στη Λάσα οι κινέζοι με πέρασαν με ένα πανάκι σα σουίφερ και μετά το έβαλαν σε ένα μηχάνημα, στο Κατμαντού μου μέτρησαν τη θερμοκρασία, στο Δελχί με έβαλαν να υπογράψω πως δεν έχω πάει US, και Γερμανία την τελευταία βδομάδα, στο δε Βενζέλος μου δώσανε συγχαρητήρια που είχα 36,6 και ο ντελιβεράς της γειτονιάς μου εχθές μου είπε όλο περηφάνια πως τα χοιρινά του είναι ελληνικά και όχι μεξικάνικα... και γω το πήρα αλληγορικά και αναρωτιόμουν τι θέλει να πει!
Τώρα εξηγούνται όλα!
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλώς όρισες στην παράνοια! Τωρα έμαθες τι θέλει να πει ο ποιητής. Και μη χειρότερα!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.493
Likes
29.054
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μάλιστα.... Γι΄αυτό προχτές στο αεροδρόμια στη Λάσα οι κινέζοι με πέρασαν με ένα πανάκι σα σουίφερ και μετά το έβαλαν σε ένα μηχάνημα, στο Κατμαντού μου μέτρησαν τη θερμοκρασία, στο Δελχί με έβαλαν να υπογράψω πως δεν έχω πάει US, και Γερμανία την τελευταία βδομάδα, στο δε Βενζέλος μου δώσανε συγχαρητήρια που είχα 36,6 και ο ντελιβεράς της γειτονιάς μου εχθές μου είπε όλο περηφάνια πως τα χοιρινά του είναι ελληνικά και όχι μεξικάνικα... και γω το πήρα αλληγορικά και αναρωτιόμουν τι θέλει να πει!
Τώρα εξηγούνται όλα!
Καλωσήρθες πίσω!

[ Χθες το βράδυ στις αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος επικρατούσε παράκρουση, χειρότερη από οποιδήποτε άλλο αεροδρόμιο πέρασα - και έχω 8 πτήσεις στο ενεργητικό μου από την έναρξη αυτής της ιστορίας. Μοιράζανε (αγγλόφωνα) φυλλάδια, μπήκαμε όλοι στην ουρά για να περάσουμε από θερμική κάμερα, και άλλα τέτοια απείρου κάλους. Κι όλα αυτά όταν στο Μεξικό έχουν κρούσματα στο 0.00006% του πληθυσμού και η έξαρση έχει ήδη τεθεί σε ύφεση].
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νέο κύμα της γρίπης Α φοβάται ο Π.Ο.Υ.
Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για ένα δεύτερο κύμα του ιού της νέας γρίπης, το οποίο μπορεί να πλήξει τον κόσμο με μεγαλύτερη «εκδικητικότητα», την ώρα που η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για 986 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 26 θανάτους.

Η νέα γρίπη (γρίπη των χοίρων) μπορεί να υποχωρήσει πριν ξανακάνει την εμφάνισή της με πρωτοφανή δριμύτητα, προειδοποιεί η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Μάργκαρετ Τσαν σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.
«Αν το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό Α (Η1Ν1) δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στον κόσμο, ένα δεύτερο κύμα του ιού μπορεί να ξεσπάσει πλήττοντας με μεγάλη εκδικητικότητα», τόνισε.
«Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για την ισχυρότερη από τις επιδημίες που ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει στον 21ο αιώνα», δήλωσε η Τσαν.
«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα εξαλειφθεί, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, προχωράμε κατευθείαν προς μια μεγάλη επιδημία. Δεν προβλέπω το ξέσπασμα μιας πανδημίας. Ωστόσο αν θελήσω να υπεκφύγω και δεν έχουμε προετοιμαστεί, τότε θα έχω αποτύχει στο καθήκον μου. Προτιμώ να υπάρξει μια υπερβολή όσον αφορά την προετοιμασία, παρά το αντίθετο», διευκρίνισε η Τσαν.
Η επιδημία της νέας γρίπης, όπως έχει ονομάσει τη γρίπη αυτή ο Π.Ο.Υ., έχει προκαλέσει έως σήμερα το θάνατο 23 ανθρώπων (22 στο Μεξικό και έναν στις ΗΠΑ) και έχει εξαπλωθεί σε 20 χώρες.
Πλησιάζουν τα 1000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων ανέρχεται σε 985 σε 20 χώρες. Τα 590 κρούσματα καταγράφονται στο Μεξικό (25 θάνατοι), ενώ τα 226 στις ΗΠΑ (1 θάνατος).
Λιγότερα είναι τα κρούσματα στον Καναδά (85), στην Ισπανία φτάνουν τα 54, στη Βρετανία τα δεκαπέντε και στη Γερμανία έχουν προσληφθεί οκτώ άτομα. Στον κατάλογο των κρουσμάτων του ιού ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία με πέντε, το Ισραήλ με τρία, η Γαλλία και το Ελ Σαλβαδόρ με δύο, ενώ σε Αυστρία, Ολλανδία, Ελβετία, Κίνα (Χονγκ Κονγκ), Δανία, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ιρλανδία, Ιταλία και Κολομβία έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα.
Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ισπανία
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα σε 54, έναντι 44 που ήταν χθες Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Τα δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ανδαλουσία (νότια) και στην περιοχή της Βαλένθια (ανατολικά). «Από όλα τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, μόνον 11 παραμένουν στο νοσοκομείο», διευκρινίζει η ανακοίνωση.
Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα της γρίπης των χοίρων από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθεί η Βρετανία με 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Πορτογαλία
Η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας Ανα Ζόργκε ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων.
Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η υπουργός δήλωσε ότι το άτομο που προσβλήθηκε από τη γρίπη, μια γυναίκα, είχε μεταβεί πρόσφατα στο Μεξικό και τώρα αναρρώνει κανονικά.
Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα κρούσματα της νόσου στην Πορτογαλία.
Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία
Ένας ακόμη ασθενής προστέθηκε στον κατάλογο με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης στη Νέα Ζηλανδία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πέντε, ενώ 12 ακόμη ύποπτα κρούσματα βγήκαν θετικά στον ιό της γρίπης τύπου Α, έναν τύπο του ιού που συνδέεται με το στέλεχος Η1Ν1, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, που μέχρι χθες Κυριακή θεωρείτο πιθανό, είναι ένας φοιτητής κολλεγίου από το Χάστινγκς, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εξετάσεις στο Εθνικό Κέντρο Βιοασφάλειας και Μολυσματικών Νόσων και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά στον H1N1.
Ο φοιτητής συμμετείχε στην ορχήστρα του Κολλεγίου Λίντισφαρν και είχε τεθεί σε απομόνωση όταν μαζί με άλλους δύο φοιτητές εμφάνισαν συμπτώματα της γρίπης επιστρέφοντας από ταξίδι στην Καλιφόρνια.
Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγραφεί 69 ύποπτα κρούσματα ασθενών που εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης μέσα σε επτά μέρες από την επιστροφή τους από τη Βόρεια Αμερική ή μετά από στενή επαφή με μολυσμένα άτομα.
Ο αριθμός αυτός είναι κατά 20 μικρότερος από εκείνον της Κυριακής και οι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να μεταβάλλονται καθώς καταγράφονται περισσότερα ύποπτα κρούσματα ή αποκλείονται πιθανά κρούσματα.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ασθένεια εξαπλώνεται εντός της Νέας Ζηλανδίας.
Όλα τα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα αφορούν άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από το Μεξικό ή τις ΗΠΑ, τις δύο χώρες όπου έχουν αναφερθεί τα περισσότερα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, ή άτομα που έχουν έλθει σε στενή επαφή με κάποιον ταξιδιώτη που μολύνθηκε.
Καλντερόν: Είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε την επιδημία της γρίπης Α
Το Μεξικό είναι σε θέση να ξεπεράσει την επιδημία της γρίπης των χοίρων (γρίπη Α), ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν.
«Είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτήν την τόσο ευαίσθητη έκτακτη κατάσταση για τους Μεξικανούς», τόνισε ο Καλδερόν σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο τελευταίος απολογισμός της γρίπης ανεβάζει στα 22 τα θανατηφόρα και στα 568 τα επιβεβαιωμένα θύματα του ιού Α-Η1Ν1 στο Μεξικό.
Η Ρουμανία μπορεί να παράγει το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων
Στη Ρουμανία, είναι προς το παρόν δυνατή η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής κατά του ιού H1N1 σε 460.000 ανθρώπους, δηλαδή η ποσότητα αντιϊκών φαρμάκων είναι περισσότερο από επαρκής, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ίον Μπάζατς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας πρόσθεσε ότι, θα αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, με βάση την απόφαση που ελήφθη στο Λουξεμβούργο και θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή να χορηγηθεί αγωγή με αντιϊκά φάρμακα σε 10.000 άτομα υψηλού κινδύνου, όπως το διπλωματικό προσωπικό στις χώρες, στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα της γρίπης των χοίρων.
Ο κ. Μπάζατς τόνισε ακόμη ότι η Ρουμανία μπορεί να παράγει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης εντός τριών εβδομάδων.
«Μπορώ να σας πληροφορήσω ότι η Ρουμανία είναι μία από τις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες που μπορούν να παράγουν το εμβόλιο κατά του ιού H1N1, μαζί με τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές σήμαναν συναγερμό, καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι μία μητέρα και το παιδί της μετά από ταξίδι στην Πορτογαλία και την Ισπανία νόσησαν από τη γρίπη των χοίρων, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν προβλήθηκαν από τη νόσο. Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι και οι δύο έπασχαν από ρινοφαρυγγίτιδα.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 04/05/09
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολύ νωρίς δεν ήταν για να καθησυχαστούμε; Πώς θα πουλήσουν οι εταιρειες το εμβόλιο που θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες αν δεν συντηρήσουν τον τρόμο της ασθενείας ή οποία εξασθενεί;
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.305
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom