Ηνωμένο Βασίλειο Ταξίδι αστραπή στο Λονδίνο: Δώστε φώτα!

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Για συναλλαγές μέσω ιντερνετ χρειάζεται συνήθως μία κάρτα, είτε πιστωτική είτε χρεωστική. Εγώ τα κλεισα όλα με την πιστωτική μου. Λογικά, αυτή των γονιών σου θα κάνει. Για το ξενοδοχείο....μπορείς να διαβάσεις (και πρέπει) τα σχόλια των πελατών!!! Να δεις τι λένε....αν κάποιο ξενοδοχείο έχει σοβαρό πρόβλημα το αναφέρουν! Και ναι να μην σου βρωμάει...έχει ξενοδοχεία που είναι φτηνά και αξιοπρεπή!!!Τα σχόλια θα σε βοηθήσουν πολύ! Όσο για τα αεροπορικά, δε τα παραλαμβάνεις! Σου έρχονται τα εισητήρια σε ηλεκτρονική μορφή και τα τυπώνεις σπίτι σου και πας κύριος!!
 

jpsih

Member
Μηνύματα
243
Likes
110
Επόμενο Ταξίδι
???
Βρήκα στο booking κάποια ξενοδοχεία με περίπου 50Ε/day (ένα μάλιστα είχε 90Ε για 3 νύχτες!) αλλά δεν ξέρω το πόσο καλύπτουν το τρίπτυχο ασφάλεια, ζεστασιά, καθαριότητα. Είναι λίγο ύποπτο το ένα ξενοδοχείο να έχει τόσο λίγα λεφτά και το άλλο υπερδιπλάσια.

Επιπλεόν, οι κρατήσεις για ξενοδοχείο + πτήση πως γίνοντε? Γιατί αν θέλει πιστωτική δεν έχω (στο όνομα μου τουλάχιστον, έχω μια των γονιών μου που μου βάζουν τα χρήματα). Τα εισητήρια μετά της πτήσης πότε και πως τα παραλαμβάνω (αφού έτσι και αλιώς ηλεκτρονικά θα γίνουν όλες οι κρατήσεις)?

Edit Κάποια πράγματα που μου ήρθαν τώρα και είναι εξίσου σημαντικά.

Από επικοινωνία με την πατρίδα πως πάμε? Επειδή έχω ακούσει ότι οι εταιρίες καρτοκινητής το χρεώνουν λιγάκι. Εσείς τι χρησιμοποιείσατε?

Επιπλέον, επειδή ΠΑΝΤΑ μπορεί να συμβεί μια στραβή πως μπορούν οι δικοί μου να μου στείλουν λεφτά στην αγγλία?
κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει 100% οτι η διαμονη σου σε οποιοδηποτε ξενοδοχειο (ανεξαρτητως τιμης κ κατηγοριας) θα ειναι ευχαριστη..
παντως μπορεις να στηριχτεις σε ενα βαθμο στα σχολια που θα βρεις στο booking.com καθως και να δεις και στο tripadvisor.com

τα εισητηρια ειναι ηλεκτρονικα, αφου τα κλεισεις απο το ιντερνετ θα σου αποσταλει mail με ολα τα στοιχεια της πτησης και τον κωδικο του ηλεκτρονικου εισητηριου.. επομενως δεν θα χρειαστει να κουβαλας χαρτια μαζι σου, παραμονο πας με την ταυτοτητα σου στο checkin και ολα μετα γινονται μονα τους...

αεροπορικα μπορεις να αγορασεις και με τραπεζικη καταθεση (πχ απο airtickets.gr που το εχω χρησιμοποιησει) ωστόσω στο θεμα του ξενοδοχειου μαλλον θα χρειαστεις πιστωτικη (αν και εξαρταται απο το εκαστοτε ξενοδοχειο..)

για τα της κινητης, ψαξε στο σαιτ του παροχου σου περισσοτερα..
παντως γενικα νομιζω σε συμφερει περισσοτερο να σε καλουν απο ελλαδα και οχι να παιρνεις εσυ τηλεφωνο..
για παραδειγμα η βονταφον σε χρεωνει μονο γυρω στα 0.80 ευρω ανα εισερχομενη κληση (μεχρι 1 ωρα μπορεις να μιλησεις ανα κληση) ενω αυοτς που καλει χρεωνεται με κανονικη χρεωση οπως θα σε καλουσε οταν εισαι στην ελλαδα.. δεν ειναι τραγικα τα πραγματα δηλαδη..

στο θεμα των χρηματων καλο ειναι να εχεις μια καρτα αναληψης, ωστε αν χρειαστεις χρηματα να μπορεις να βγαλεις απο οποιοδηποτε ATM στην αγγλια θελησεις χρηματα, με ασφαλεια και χωρις υπερβολικες χρεωσεις...
 

orionas

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Ανάμεικτα τα σχόλια για όλα τα ξενοδοχεία που με ενδιαφέρουν. Ο ένας λέει τι υπέροχο που ήταν ο άλλος ότι πάγωσε ο άλλος ότι ήταν φιλικοί οι υπάλληλοι ο άλλος το ακριβώς αντίθετο και άντε μετά βγάλε άκρη.

Στην αγγλία γίνεται ανάλυψη από κάρτα? Γιατί εγώ εδώ στην επαρχεία (τρόπος του λέγειν) που είμαι όταν μου βάζουν λεφτά οι γονείς μου απλά πάω σε ένα ΑΤΜ με την κάρτα και τα παίρνω. Στην αγγλία γίνεται αυτό ή είναι εξωτερικό οπότε δεν?

Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
γντ χωρςι κανενα προβλημα
εγω στην πολωνια χρησιμοποιω ή την Visa Enter ths Alpha bank h Ehtniki Cash Card κι δε παρουσιασα ποτε προβλημα

μονο οταν δε εχει μια η καρτα, μονο τοτε ειχα προβλημα :xmas_lol:
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Βγάζεις κανονικά λεφτά από οποιοδήποτε μηχάνημα.Απλά σου κρατάει κάποια προμηθεια και για τη μετατροπή σε λίρες αλλά τίποτα τραγικό. Τα σχόλια ναι σε κάποια είναι λίγο περίεργα αλλά αν τρέχει κάτι στραβό συνήθως το λένε οι περισσότεροι! Θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο! Αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω κανεις δε μπορεί να σου εγγυηθεί 100% πως όλα θα είναι οκ αλλά το ίδιο ισχύει και στα δικά μας ξενοδοχεία έτσι; Ψάξε και ξαναψάξε ....χωρίς άγχος ε!!! Και αν θες στείλε και κανα λινκ από αυτά που σε ενδιαφέρουν για να ππούμε και μεις γνώμες...μπορεί και κανείς να χει προσωπική εμπερια σε κάποιο....δεν ξέρεις!
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μου φαίνεται πολύ γλυκό που οργανώνεις το πρώτο σου ταξίδι με τόση ανυπομονησία και (λιγάκι) άγχος! Αλλά πραγματικά, μην αγχώνεσαι καθόλου μα καθόλου, έχεις άπλετο χρόνο και πας σε έναν οργανωμένο προορισμό.
Εγώ σου προτείνω τα εξής:
Δεν υπάρχει λόγος- όπως είπαν τόσοι εδώ- να κλείσεις σε αυτή την τιμή από τώρα. 250ε μου ακούγεται στάνταρντ τιμή, επομένως να ακριβύνει αποκλείεται. Ενδεικτικά σου λέω ότι η easyjet δεν έχει βγάλει ακόμα καν τιμές για Νοέμβριο 2011, και ότι οι μέσες τιμές της από Αθήνα για Λονδίνο είναι 150 ε. Η Ολυμπιακή μπορεί να έχει παρόμοιες τιμές, το ίδιο και η ίζι. Στη θέση σου θα περίμενα προσφορές, εδώ στο τράβελστόρις θα αναφέρονται σίγουρα.
Κατά τα άλλα εφόσον είσαι, όπως ειπες, φοιτητής και αν πηγαίνεις και με παρέα, γιατί να μη μείνεις περισσότερο; Αν δε βγείτε Ευρώπη low budget τώρα στα 18+ πότε θα βγείτε;
Μπορείτε να μείνετε σε hostel αν δε βρείτε ξενοδοχείο στις τιμές που θέλετε. Στο tripadvisor θα διαβάζεις από τέλεια έως χάλια κριτικές, πάρε περίπου το μέσο όρο και θα είσαι καλά. Στη χειρότερη χειρότερη τί μπορεί να πάει στραβά; Να τύχει το ξενοδοχείο να είναι βρώμικο και κρύο; Δύσκολο αν έχεις κάνει κάποια στοιχειώδη έρευνα πριν, αλλά ΑΚΟΜΑ και αυτό να τύχει, θα το θυμάστε και θα γελάτε.

London Hostel: Book London Hostels with HostelBookers.com

Το παραπάνω λινκ το βρήκα ενδεικτικά για hostel, έχει πάρα πολλά. Πάτε, μείνετε έστω 3-4 μέρες να πάρετε μια γεύση, είναι μοναδική εμπειρία το εξωτερικό σε μικρή ηλικία και μόνος σου (χωρίς γονείς).

Λεφτά μπορείς να τραβήξεις με την ίδια κάρτα που βγάζεις και από τα ΑΤΜ στην Ελλάδα -ρώτα απευθείας την τράπεζά σου για να σιγουρευτείς. Όταν τραβάς λεφτά τα βγάζουν απευθείας σε λίρες και σε ρωτάνε αν συμφωνείς με την ισοτιμία που σου δίνουνε κλπ. Είναι πολύ τυπικοί οι Άγγλοι σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση θα περάσεις τέλεια!
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Λοιπον...τα Ελληνικα νησια τα ξαναβρισκεις οτι ωρα θες...Θα πας μονο για ενα βραδυ Λονδινο?Ιεροσυλια!Θα βρεις 100 ευρω φτηνότερο εισιτηριο αεροπορικο και θα μεινεις 2-3 μέρες καλύπτοντας εκει τη διαφορά!Η aegean βγαζει προσφορες το καλοκαιρι για ΣΕΠ-ΟΚΤ-ΝΟΕ στα 150 ευρω περιπου το Λονδίνο.Η easy jet ξεκινάει απο 80 ευρώ και ανεβαίνει.Επίσης,θα βγάλεις μια προπληρωμένη κάρτα τράπεζας Κύπρου και θα κάνεις τη δουλεία σου ανετα και ωραια.Εγώ ποτε δεν είχα προβλημα ουτε με ξενοδοχεια,ουτε με αεροπορικα.Διαβασε σχετικα αρθρα εδώ και θα σου λυθεί κάθε απορια!Εχουμε και λέμε λοιπον..100-150 τα αεροπορικά,καμια 150 το ξενοδοχείο για 2 βραδια,αρα με 250-300 εκανες το 3μερακι σου!
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Πείτε τα, πείτε τααααα!!!!!!
 

orionas

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Ευχαριστώ για τις ιδέες αλλά το πρόβλημα μου με τα ξενοδοχεία ή τα hostels δεν είναι τόσο το κρύο και η καθαριότητα (δεν είμαι και καμιά κυριούλα που μένει σε λουσάτα σαλόνια, είπαμε) αλλά η ασφάλεια. Είμαι πολύ νέος για να με χάσει η μάνα μου και σε ξένο τόπο αν γίνει το οτιδήποτε άντε μετά να βρεις την άκρη...
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Να μου λεγες οτι θα κυκλοφορουσες στην Αθηνα να ελεγα οκ,θα εχεις πρόβλημα.Αλλα Λονδινο?Εξωτερικο ποτέ δε φοβηθηκα,Αθηνα ναι!
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.499
Αγχωμένε Ορίονα εχεις άραγε σκεφτεί την περίπτωση να ακυρωθει η συναυλία σου ???? μιλαμε για 11 μηνες μετά !!!!!!!!!!!!!!
Οτι σου είπαν οι απο πάνω ,μεσα στο καλοκαίρι του 2011 ξεκίνα τις προετοιμασίες σου
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δε θα σε χάσει βρε η μάνα σου! :) :) Άκου εκεί απαισιοδοξία! Και αν το θέλεις έτσι, η ελληνίδα μάνα περισσότερο θα αγχωθεί αν της πεις ότι πας Λονδίνο για 24 ώρες, χύμα, χωρίς ξενοδοχείο, μόνο για μια συναυλία, παρά αν της πεις ότι πας κύριος για ένα τριήμερο με συγκεκριμένη διαμονή. Νομίζω τουλάχιστον...η δικιά μου έτσι θα σκεφτόταν. Όσο για το οτιδήποτε που μπορεί να γίνει: το οτιδήποτε γίνεται οπουδήποτε. Θα συμφωνούσα αν πήγαινες πχ Ασία, αλλά στο κέντρο της Ευρώπης, τηρώντας τους βασικούς κανόνες ασφάλειας, θα είσαι μια χαρά.

Ψάξε λίγο αν θέλεις και θα σου πούμε γνώμες σε αυτά που θα βρεις.

Αν όντως θέλεις να μείνεις και αγχώνεσαι μόνο για το τι μπορεί να πάει στραβά μπορώ να σου δώσω τηλ. ελλήνων φίλων εκεί για ώρα ανάγκης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.465
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom