Ταξιδιωτικός απολογισμός 2014

Μηνύματα
1.992
Likes
6.324
Για να δούμε λοιπόν τι κάναμε το 2014…. Εγώ τα μέτρησα και έβγαλα:
- 31 ταξίδια, εκ των οποίων 3 επαγγελματικά και 28 προσωπικά.
- 27 διεθνή και μεικτά ταξίδια, 4 ταξίδια εσωτερικού Ελλάδας.
- 21 διαφορετικές χώρες εκτός από την Ελλάδα (πήγα 5 φορές στη Γαλλία, 4 στη Γερμανία, 4 στο Ην. Βασίλειο, 3 στην Τουρκία, 2 στην Ολλανδία , 2 στην Ελβετία, και μια φορά σε όλες τις άλλες χώρες του χάρτη)
View attachment 68947
- 4 χώρες τις επισκέφθηκα για πρώτη φορά (Ιορδανία, Αρμενία, Βόρεια Κορέα & Λίβανο)
- 78 απογειώσεις/προσγειώσεις πτήσεων, εκ των οποίων 8 σε Business Class.
- 84 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων (43 διαμονές σε 42 διαφορετικά καταλύματα). Επίσης, 21 διανυκτερεύσεις σε σπίτια (εκτός φυσικά από το σπίτι μου στην Αθήνα) και 2 «διανυκτερεύσεις» σε αεροδρόμια ή πτήσεις.
- 35 υπεραστικά τρένα σε 6 χώρες. 26 ακόμη επίγειες υπεραστικές μετακινήσεις με άλλα μέσα (λεωφορεία, ταξί, βαν κλπ). 2 υπεραστικά πλοία.
- 6 ενοικιάσεις αυτοκινήτων για 20 ημέρες συνολικά, σε 5 διαφορετικά ταξίδια. Επίσης, 2 ακόμη ταξίδια με αυτοκίνητα Ι.Χ. φίλων (4 ημέρες)
- Χρησιμοποίησα αστικά ΜΜΜ σε 26 πόλεις και αστικά ταξί σε 13 πόλεις (μαζί με την Ελλάδα)
- Χρησιμοποίησα μετρητά από 16 διαφορετικά νομίσματα
- 2 φορές άλλαξα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, χωρίς ενδιάμεσα να περάσω από το σπίτι μου
- 8 αλλαγές αεροπλάνων σε ξένα αεροδρόμια, χωρίς να βγω από το αεροδρόμιο ενδιάμεσα (4 φορές στο Μόναχο, 2 φορές στην Κων/νούπολη (Sabiha Goksen), 1 φορά στη Ζυρίχη και μια φορά στην Κων/νούπολη (Ataturk)
- 3 μακρά stopover σε ξένα αεροδρόμια, με έξοδο στην πόλη, χωρίς διανυκτέρευση (από ένα σε Φρανκφούρτη, Κων/νούπολη και Βουκουρέστι)
- Πτήσεις εσωτερικού σε 3 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία)
- 10 πτήσεις Εσωτερικού στην Ελλάδα , 51 διεθνείς πτήσεις εντός Ευρώπης, 12 πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και 5 πτήσεις εντός Ασίας.
- 17 αεροπορικές εταιρίες.
- 61 διαφορετικά αεροσκάφη, 13 διαφορετικών τύπων
- 25 διαφορετικά business/gold lounges σε αεροδρόμια
- 4 ημέρες σε οργανωμένο τουρ (με όλες τις μετακινήσεις)
- 1 ολοήμερη ενοικίαση ταξί (Πεκίνο – Σινικό Τείχος κλπ)
- 8 επίγειες διελεύσεις συνόρων (με λεωφορείο, Ι.Χ., ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ταξί και… με τα πόδια).
- 13 διαφορετικές SIM κάρτες από 11 χώρες μπήκαν στο κινητό μου.
- 19 Βράδια Σαββάτου στην Αθήνα. 33 βράδια Σαββάτου κάπου αλλού.
- 150 ακόμη σημεία στο χάρτη του προφίλ μου στο travelstories (που λειτουργούν και ως παραπομπή για όποιον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες για το που και πότε πήγα).
Όπως θα έλεγε και η μητέρα μου.."Μπαααα!!!" Με το καλό να τα εκατοστησεις αυτή τη χρονιά!!!;)
 

done

Member
Μηνύματα
119
Likes
107
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία
Ταξίδι-Όνειρο
χιλή
Ηταν καλή χρονιά! Ρώμη, Βελιγράδι, Πράγα, Βιέννη, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα. Και εντός, Λευκάδα, Αίγινα, Γύθειο, Καρπενήσι, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη. Ας ελπίσουμε το 2015 να φέρει και κάτι πιο μακρινο!!!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.722
Likes
11.529
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι, παρά τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα, τα αντικειμενικά προβλήματα και την πεσμένη ψυχολογία, το πάθος του forum καλά κρατεί! :)

Η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ καλή ταξιδιωτικά και για μένα! Μάλιστα έκανα ένα προσωπικό ρεκόρ-τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) μέσα σε ένα έτος! :p

Από εξωτερικό ξεκίνησα με μια εβδομάδα Πολωνία τον Απρίλιο (Βαρσοβία, Γκντανσκ, Σοπότ, Μαλμπόρκ). Παρότι δεν μου δημιουργήθηκαν τόσο δυνατά συναισθήματα όσο στην πρώτη πολωνική μου εξόρμηση, σίγουρα πέρασα καλά. Πρόκειται άλλωστε για μια χώρα που αγαπώ.

Συνέχεια αρχές Ιουνίου με ένα 3ήμερο στη Λίμνη Οχρίδα και τα πέριξ της. Πέρασα υπέροχα και μου άρεσε πολύ! Προτείνεται για low-budget κοντινή εξόρμηση!

Τον Ιούλιο έκανα για 2.5 εβδομάδες backpacking στο Κιργιστάν, όπου γύρισα τα βασικά σημεία της χώρας. Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ αυτός ο τρόπος ταξιδιού, πρώτη φορά αισθάνθηκα τόσο ελεύθερη! Δεν είναι και για συνέχεια βέβαια! :p Ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα χώρα, αρκετές περιπέτειες, φιλόξενοι άνθρωποι και όμορφη φύση, προτείνεται!

Τον Σεπτέμβριο έκανα ένα 4ήμερο πέρασμα από το Λίβανο. Επισκέφτηκα Βυρηττό, Βύβλο, Anjar, Baalbeck, Harissa και τα σπήλαια της Jeita. Μολονότι δεν μετανιώνω που πήγα, η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα αρκετά. Πολύ δυτικοποιημένη χώρα, δεν με άγγιξε η κουλτούρα της, ενώ είναι αρκετά ακριβή για αυτό που προσφέρει. Και πολύ κακή αισθητική! Μόνα θετικά (για μένα) τα αρχαία, το φαγητό και το nightlife (μολονότι στο τελευταίο δεν έκανα και τρελές κραιπάλες!).

Συνέχεια το Νοέμβριο με ένα μονοήμερο πέρασμα από το συμπαθές και φωτογενές Μπέργκαμο της Ιταλίας κι από εκεί ακολούθησε μία εβδομάδα στο Μαρόκο. Πήγα Φεζ, Ραμπάτ και Καζαμπλάνκα. Τρελάθηκα με τη χώρα, την περίμενα πολύ πιο τουριστική, διαψεύστηκα. Η Φεζ και η μεδίνα της μαγεία, αισθάνθηκα ότι ζούσα τις χίλιες και μία νύχτες. Το Ραμπάτ μου άρεσε πολύ, είναι υποτιμημένο θεωρώ. Η Καζαμπλάνκα πάλι τρελή ήττα! Γενικώς πάντως πολύ όμορφο ταξίδι. :)

Όσο για εσωτερικό, πολλές επισκέψεις Θεσσαλονίκη και Πέλλα, αρκετές Κορινθία, ένα 3ήμερο Καθαρά Δευτέρα στο κουκλίστικο, ρομαντικότατο Ναύπλιο και μια μικρή εξόρμηση τον Αύγουστο Δυτική Πελοπόννησο (Ηλεία-Αχαϊα) με τις καλές παραλίες και τον καυτό ήλιο!

Πολλά και καλά ταξίδια σε όλους μας εύχομαι! :) :)
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.324
Και για να πούμε και τα δικά μας, εδώ από το Κρασνοντάρ και το Ταγκανρόγκ της Ρωσίας όπου περνάμε την Πρωτοχρονιά φέτος..
Ιανουάριος Καϊμακτσαλάν 3 μέρες.
Μάρτιος - Απρίλιος οδικώς Μικρά Ασία, Παμουκκαλέ και Χίος, κατόπιν Λάρισα για Πάσχα, σύνολο 20 μέρες.
Ιούλιος Σύμη για 3 μέρες.
Σεπτέμβριος Χανιά 4 μέρες.
Οκτώβριος Αθήνα (ναι,ήταν διακοπές για εμένα:icon_wink:) 18 μέρες.
Νοέμβριος Σκωτία 7 μέρες.
Αυτά τα ολίγα, συν την εξερεύνηση της Ρόδου σε κάθε ευκαιρία.. Και περιμένοντας την Κούβα τον άλλο μήνα, να αρχίσει ξανά το κοντέρ:)
Κάθε ταξίδι και μια άλλη εμπειρία, που εξαρτάται κατά πολύ και από την παρέα, τη διάθεση, τις συνθήκες και ακαθόριστους παράγοντες, κάνοντάς το τόσο διαφορετικό αν και παρόμοιο για κάθε έναν. ΚΑΛΑ ΤΑΞΊΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.189
Likes
4.046
Και από τη δική μου πλευρά το 2014 ήταν το καλύτερό μου ταξιδιωτικό έτος.
5,5 μέρες στο λατρεμένο και εντυπωσιακό Λονδίνο συνδυασμένο με 1 μέρα στην ενδιαφέρουσα Βαρσοβία τον Απρίλη και μία βδομάδα στη Πόλη του Φωτός αρχές Νοεμβρίου.
Το 2014 ήταν για μένα η χρονιά που γνώρισα δύο ταξιδιωτικούς προορισμούς ολκής, δύο πανέμορφες πόλεις, τις ωραιότερες κατ' εμέ που έχω επισκεφτεί.
Είθε το 2015 να είναι αντίστοιχα παραγωγικό.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Βελιγράδι στο σπίτι για 5 φορές, Σαββατοκυριακα εντώς Ελλάδας - Καιμακτσαλαν, Νάουσα, Όλυμπος, Παλιός Παντελέημονας, Πήλιο, Βόλος, Άγκιστρο, Παγγαίο, Χαλκιδική για δουλεία με μικρές αναπαύσεις στην ορεινή, αλλά και στα 3 πόδια σε διάφορα μέρη. Άθηνα για βίζα με μια διανυκτέρευση και κάποιους φίλους.
Ανατολική Σερβία 5 μέρες σε κάποια γνωστά και άγνωστα μέρη για μένα,όλα πολύ ενδιαφέρον.
Εξωτερικό - Κωνσταντινούπολη 5 μέρες, Ρ'ωμη 4 μέρες την τέταρτη φορά, Ανδαλουσία (Σεβίλλη, Καδίθ, Ταρίφα, Ρόντα, Pueblos blancos, Γρανάδα, Κόρδοβα + Γκιμπραλτάρ ένα πέρασμα 4 ωρών) 12 μέρες, Μαδρίτη 3 μέρες, Λονδίνο 7 μέρες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.692
Likes
50.602
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πολλά ταξίδια, όλα προσωπικά κι όχι πεαγγλεματικά, αν και όχι ιδιαίτερα σε νέες χώρες, σε bold οι νέοι (για μένα) προορισμοί
- Ρωσία για μια εβδομάδα
- Ισπανία για λίγες μέρες (Μαδρίτη και Βαρκελώνη)
- Βενεζουέλα-Κολομβία-Εκουαδόρ για 45 μέρες (φανταστικό ταξίδι πραγματικά)
-άλλα 5 ταξίδια στη Βενεζουέλα μόνη της
- άλλα 2 στην Κολομβία μόνη της
- ένα σε Κέιμαν και Τζαμάικα
-
ένα σε Περού-Άγιο Δομίνικο
- ένα Μαϊάμι
- κάτι εξορμήσεις εντός Κούβας
- μια επίσκεψη στην Ελλάδα

Επειδή φαίνεται και σα να είμαι μονίμως σε διακοπές, έκατσα και μέτρησα πόσες μέρες εργάστηκα και πόσες ήμουν σε ταξίδι: 115 ταξίδευσα. Δηλαδή εργάστηκα τις υπόλοιπες 250, περισσότερες από έναν εργαζόμενο που δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα και παίρνει 22 εργάσιμες άδεια. Είμαι ο yorgos kκαι είμαι καλά.

(με αυτο-δικαιολογώ για τα ταξίδια του 2015).
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.692
Likes
50.602
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τον Ιούλιο έκανα για 2.5 εβδομάδες backpacking στο Κιργιστάν, όπου γύρισα τα βασικά σημεία της χώρας. Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ αυτός ο τρόπος ταξιδιού, πρώτη φορά αισθάνθηκα τόσο ελεύθερη! Δεν είναι και για συνέχεια βέβαια! :p
Γιατί αυτό;
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.764
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Τον Ιανουάριο ξεκινήσαμε με ένα τριήμερο στο χιονισμένο Μέτσοβο (προσφορά του Travelstories στο εκπληκτικό Grand Forest Hotel).
Συνεχίσαμε τον Απρίλιο με μια εβδομάδα Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία (στα highlights της χρονιάς η πτήση με το αερόστατο).
Ο Ιούλιος μας βρήκε στην βόρεια Ισπανία, ένα road trip από Μπιλμπάο προς Σαντιάγκο Κομποστέλα, Λεόν, τα αμπέλια της Ριόχα και Σαν Σεμπαστιάν.
Τέλος τον Αύγουστο ένα απολύτως απολαυστικό και χαλαρωτικό τετραήμερο στην Κωνσταντινούπολη μας άφησε την καλύτερη επίγευση του καλοκαιριού.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.643
Likes
12.477
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μόνο ένα ταξίδι στο εξωτερικό για το 2014: 9 πολύ ωραίες ημέρες το Πάσχα σε Νάπολη και Costiera - Sorrento.
Από Ελλάδα, Ιούλιο και Αύγουστο: 11 ημέρες Ικαρία, 9 ημέρες Μυτιλήνη και 5 ημέρες Ίο.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.722
Likes
11.529
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επειδή οι συνεχείς μετακινήσεις και αναζητήσεις καταλύματος γίνονται ανά φάσεις κουραστικές. Πέρασα τέλεια, ξεπέρασα κατά πολύ τα όριά μου (ειδικά στα κομμάτια της άνεσης και της τουαλέτας), με χαρά να το ξανακάνω και για περισσότερες μέρες (αν και φέτος δύσκολα να καταφέρω εξόρμηση μεγαλύτερη των 2 εβδομάδων), αλλά εντάξει, θέλω κάπου-κάπου και λίγο περισσότερο προγραμματισμό και πολυτέλεια σαν παιδί κι εγώ! :p

Συνεχίσαμε τον Απρίλιο με μια εβδομάδα Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία (στα highlights της χρονιάς η πτήση με το αερόστατο).
Ζηλεύω οικτρά! :) Αν κι επειδή φέτος αναμένεται να παίξει σίγουρα Τουρκία, έχω βάλει πολύ στο μάτι αυτή την Καππαδοκία με τα αερόστατά της! Το αν θα το καταφέρω είναι άλλο ζήτημα! :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.237
Μηνύματα
884.551
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom