Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
nena said:
να σου μιλησω απο προσωπικη εμπειρια..εχω πολλές φωτογραφικες και μια ακριβη με πολλους φακους...ενα μισθο είχα δώσει..στις ένδοξες μέρες βεβαίως βεβαίως :shock: συγκινουμε που τις θυμάμαι δαυτες :D
το δια ταυτα; χρησιμοποιω τις compact η ακριβοτερη 300 ευρω καθως ειναι μικρες και βολικές, ακόμη κ σε τσεπη μπορείς να τις βάλεις.
τα "μπαουλα" δεν ειναι λειτουργικα ασε που εισαι μονιμως στοχος κι αρα θελει ψυχοθεραπεια ωστε να μην εισαι αγχωμενος κυριως αδικως στο ταξιδι για το ποιος θα στην αρπαξει.
αρα μια κομπακτ παρε, μην τσιμπησεις με τα mp, δεν ειναι το σημαντικοτερο που εχεις να δεις ;)
Δε με ενδιαφέρουν τα mp. Ψάχνω απλά μια φωτογραφική που να βγάζει καθαρές φωτογραφίες και να μπορώ να κάνω μόνος μου ορισμένες ρυθμίσεις (να μην είναι τελείως αυτόματη).
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αυτές που είδα είναι οι εξής: Nikon coolpix L810 και Olympus SP-720 UZ έχουν όμως μεγάλο οπτικό zoom. Αξίζει να αγοράσω μια από αυτές -ή κάποια παρόμοια- ή να πάρω μια από τις μικρές τις compact.
Για ευρυγωνιες ληψεις καλες φαινονται, σε μεγαλα ζουμ μην περιμενεις πολλα.
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ψάξω και για άλλες επιλογές αν και σαφώς με τόσα χρήματα δεν έχω και πολλές.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
FUJIFILM FinePix FinePix SL245 - μαύρη :αγορές, τιμές, αξεσουαρ FUJIFILM FinePix FinePix SL245 - μαύρη - Pixmania

PANASONIC Lumix Lumix DMC-LZ20 - μαύρη :αγορές, τιμές, αξεσουαρ PANASONIC Lumix Lumix DMC-LZ20 - μαύρη - Pixmania

SAMSUNG WB100 - μαύρη :αγορές, τιμές, αξεσουαρ SAMSUNG WB100 - μαύρη - Pixmania

Απο αυτες τις τρεις εχω την τελευταια η οποια τελικα ειναι παρα πολυ καλη για καποιον που δεν εχει και μεγαλη σχεση με τις φωτογραφιες και θελει και καποιες επιπλεον δυνατοτητες στο μενου.Επισης εχει και πολυ καλο βιντεο,βασικα καλυτερο απο την καμερα που εχω,ενταξει βεβαια δεν ειναι κατι το καταπληκτικο η καμερα μου αλλα το βιντεο της φωτογραφικης ηταν ανελπιστα καλο.

Εχει πολλες δυνατοτητες,μπορεις να ψαχτεις αρκετα και να δεις τις λειτουργιες της στο site της εταιρειας 16.2 Megapixel HD Digital Camera in Black | Samsung WB100
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ψάξω και για άλλες επιλογές αν και σαφώς με τόσα χρήματα δεν έχω και πολλές.
πάντως αν ήμουν στη θέση σου..θα επαιρνα μια απλή μικρη οικονομική των 70 ευρώ και τα υπόλοιπα να θα τα εβαζα στον κουμπαρά για ένα όμορφο ταξίδι ώστε να λεχω κάτι για να βγάλω φωτογραφίες ;)
Μια καλή φωτογραφία βγαίνει όταν αυτό που φωτογραφίζεις είναι όμορφο!Σκέψου τις παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες των παιδικών μας χρόνων απο kodak, θα τις αλλαζες με τιποτα?
Καλά ταξιδια!
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Στις διακοπές σας,όπου και αν είναι αυτές,σίγουρα έχετε μαζί τουλάχιστον μια φωτογραφική μηχανή.Ποια είναι αυτή?Αν είναι dslr έχετε και extra φακό?Δεύτερη μηχανή υπάρχει στον σάκο σας?Back up τις λήψεις τις κάνετε ανά διαστήματα πριν την επιστροφή?
Εγώ έχω μια nikon D60 με φακό 18-55 και μια αδιάβροχη compact olympus. Σχεδόν πάντα μαζί μου έχω ένα μικρό τρίποδο για την compact το οποίο μπορώ να προσαρμόσω σε κάθε επιφάνεια. Για μικρά video clip χρησιμοποιώ την compact ή το κινητό,δεν έχω βιντεοκάμερα.
Τέλος back up δεν κάνω όσο είμαι διακοπές,βασίζομαι στο ότι οι κάρτες μνήμης δεν χαλάνε εύκολα.Λέτε να το μετανιώσω κάποια στιγμή?
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Μεχρι τ ωρα χρησιμοποιουσα μια compact Sony 10.3 mp. Πριν απο ενα μηνα μπηκα στον μαγικο κοσμο των DSLR με μια NIKON D3200 με τον στανταρ φακο 18-55. Περιμενω με αγωνια το επομενο ταξιδι λοιπον!
 

Alexandraaa

Member
Μηνύματα
260
Likes
34
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
Εγώ χρησιμοποιώ την Nikon D90 με φακό kit 18-55mm δεύτερος φακός Tamron 18-55 με διάφραγμα 2.8 για βραδινές λήψεις ή για κααστάσεις με ελάχιστες φωτιστικές συνθήκες πάντα τρίποδο και ένα ασύρματο τηλεχειρηστήριο της Nikon για ποιο σταθερές λήψεις.... Αυτά... Για back up περνάω τις φωτογραφίες στο netbook και στην κάρτα μνήμης. Οπότε υπάρχει και μια δεύτερη καρτούλα μνήμης για καινούργιες λήψεις...
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εγώ έχω την d80 με τους nikkor 18-200 και tamron 11-18 αλλά λόγω φορητότητας συνήθως δεν την κουβαλάω στα ταξίδια μου. Compact έχουν περάσει αρκετές από τα χέρια μου αλλά θα ήθελα να αναφέρω την olympus xz 1, που αγόρασα πρόσφατα και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις δυνατότητές της. Εύκολη στη χρήση, με φωτεινό φακό(f:1,8!!!) καλή φορητότητα, αρκετές manual ρυθμίσεις, έξυπνο δαχτυλίδι στο φακό για να κάνεις διαφορές ρυθμίσεις, μεγάλη και ευκρινή οθόνη και κάποια ωραία φίλτρα για να παίξεις, αποτελεί μια πολύ καλή λύση στα 270€ (όταν βγήκε είχε γύρω στα 500). Αν βεβαίως υπάρχει στην αγορά ακόμη, γιατί είναι λίγο παλιό μοντέλο.
 

ΜΑΡΙΟΣ

Member
Μηνύματα
5
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Marrakech
Ταξίδι-Όνειρο
N. Asia
Πρόσφατα απέκτησα την NIKON DSLR D3100 με φακό 18-55. Αρκετά ικανοποιημένος από την σύντομη εμπειρία . Μοναδικό μειονέκτημα φυσικά όπως σε όλες τις DSLR το μέγεθος της.
 

8avos

Member
Μηνύματα
656
Likes
6.545
Από την πρώτη μου φορά που χρησιμοποίησα δανεική dslr πείστικα τόσο ώστε να αγοράσω
την δική μου όντας κάτοχος μιας Nikon D-3000 dslr με φακό 18-105.

Επιστρέφοντας από πρόσφατο ταξίδι μου,εκτύπωσα 300 φώτος να τις έχω όποια ώρα θέλω
και όχι μέσα απ το κουμπιούτερ.Το αποτέλεσμα με άφησε άναυδο.

Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα,όποιος ενδιαφέρεται για την αποθανάτιση των στιγμών στα
ταξίδια του,δεν νομίζω να χωρά δικαιολογία του τύπου "καταλαμβάνει πολύ όγκο" γιατί
δυστυχώς ή ευτυχώς το κάθε ταξίδι μαζί και οι στιγμές του είναι μοναδικές και ναι βεβαίως
είμαι πρόθυμος να έχω 1 παραπάνω κιλό μαζί μου.

Έτσι έπεισα τον κολητό για την Nikon D 3200 :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom