Κρακοβία Φαγήτο στην Κρακοβία-γενικά

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Smacznego!

Το φαγητό είναι ένα από τα δυνατά σημεία της Πολωνίας. Φθηνό και απλά υπέροχο. Απλά όλα τα φαγητά τους είναι φουλ στο λίπος. Συνήθως στην πολώνια θα βρείτε σετ φαγητών στα εστιατόρια, που περιέχει σούπα, πρώτο πιάτο, σαλάτα και χυμό/κομπόστα.
Οι διασημότερες σούπες στην πολώνια είναι το Żurek (άσπρη σούπα με λουκάνικο και αυγό), Barszcz (σούπα με κόκκινο λάχανο) και το rosół (κοτόσουπα).
Για πρώτο πιάτο συνήθως θα βρείτε το κλασικό kotlet schabowy z ziemniakami (σνίτσελ χοίρινο με πατάτες), bigos (ξινό λάχανο με κρέας), pierogi (τορτελίνια με διάφορες γεύσεις) και το placek po węgiersku (πίτα από πατάτα με γκούλας).
Για γλυκό έχουμε τα κλασικά szarlotka (μηλόπιτα), racuchy (τηγανητές), pączki (ντόνατς) και την kremówka (το κλασικό μιλφείγ, το αγαπημένο γλυκό του Πάπα Ιωάννη Παύλου).

Τα παραδοσιακά ποτά είναι η μπύρα και η βότκα.

Μπυρίτσα? Έχουμε και λέμε, οι κλασικές Żywiec, Tyskie & Okocim. Στην Κρακοβία υπάρχει ακόμα η αγορά μπύρας CK Browar, στην μπυραρία CK (δίπλα στο θέατρο Bagatela).
Wódka υπάρχουν πολλές. Σε όλες τις τιμές και γεύσεις. Οι κλασικές Żubrówka, Wyborowa, Beldevere & Pan Tadeusz. Αλλά υπάρχει και η Gorzka Żołądkowa η οποία έχει διάφορες γεύσεις όπως μέντα, μέλι ή μπαχαρικά. Επίσης η βότκα αυτή είναι μια από τις φθηνότερες στην Πολωνική αγορά.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.507
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom