Κίνα Χονγκ Κονγκ: μιλάμε για πολύ περπατημα!!

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πεκίνο ΚΛΕΟ, χωρίς πολύ σκέψη. Αυθεντική Κίνα κι όχι πρώην αποικία ...
Εχεις δικιο καπετανιο .Προχτες που πηγα να παραλαβω τους ταξ. οδηγους της προσφορας απο το travelbookstore ημουν σε διλημμα να διαλεξω Χονγκ Κονγκ ή Πεκινο .Τελικα διαλεξα Πεκινο.
Διαβαζοντας τον οδηγο διαπιστωνω οτι η πρωτευουσα εχει οντως πιο παραδοσιακο χρωμα,περισσοτερους ναους ,μνημεια κλπ

Μαρια σου ευχομαι συντομα να πας και Πεκινο.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ευχαριστω Κλεοπάτρα, αλλά δεν το βλεπω να γινεται συντομα :( . Ελλειψη, χρημάτων, σταση εμπορίου...
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
μασαζ στο χονκ κονγκ

Kαλησπέρα σας,,

σκέφτομαι να πάω πεκινο και χονκ κονγκ αρχές ιουλίου.
με ενδιαφέρει πληροφορία σχετικά με μασάζ στο χονκ κονγκ.
κάποιος εδώ μέσα ανέφερε ότι στο πεκίνο υπάρχουν άφθονα μασατζίδικα σε πολύ καλές τιμές.στο χονκ κονγκ υπάρχει κάτι αντιστοιχο??
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Και στο Χονγκ Κονγκ υπάρχουν αφθονα αλλα δεν ξέρω για την "ποιότητα" τους. Δεν μπορω να σε βοηθήσω, αλλά προσωπικά θα προτιμουσα το spa καποιου καλου ξενοδοχείου. Ισως καποιος που να εχει πάει σε καποιο συγκεκριμένο να σε βοηθήσει.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πραγματικά απορούσα που το προγραμμα μου ειχε πραγματοποιηθεί όπως πραγματικά το ειχα ετοιμάσει. Και ήμουν χαρουμενη γιαυτό γιατι μεχρι και την Πεμπτη, ολα μας ειχαν ερθει βολικά και μάλιστα το συζητησα και με τις συνταξιδιώτισσες . Τι ήθελα και μιλησα, δε δαγκωνα τη γλωσσα μου καλυτερα!! Λοιπον την Παρασκευη το προγραμμα ειχε Μακάο. Το Μακάο αποτελεί και αυτο μια ξεχωριστη διοικητική περιφέρεια της Κίνας όπως και το Χονγκ Κονγκ, πρωην Πορτογαλική αποικία με δικό του νόμισμα, το πατάκα. Είναι επίσης το Λας Βέγκας της Κίνας, αφου τα καζινο παίρνουν και δίνουν, ο τουρισμός και ο τζόγος στηριζουν την οικονομια του. Η αποσταστη απο το Χονγκ Κονγκ ειναι μολις μια ώρα με το καραβακι. Αλλά τι τα γραφω όλα αυτα? Την Παρασκευη το πρωί, αργησαμε να σηκωθουμε, μας πλάκωσε το πάπλωμα. Αργήσαμε να φυγουμε απο το ξενοδοχειο. Κατεβηκαμε στη Κοουλουν, παιρνοντας τη μωβ γραμμη του μετρου, και βγηκαμε στη σταση Austin, για να παμε στην προβλήτα από οπου αναχωρουν τα καραβια για το Μακάο. Δεν φαντάζεστε ποση ώρα κάναμε για να βρουμε από που επιτελους φευγει το καράβι!! Μπορεί να ρωτησα και δεκα άτομα!! Αλλος μας εστελνε δεξιά, άλλος αριστερα, άλλος δεν καταλαβαινε τι του ελεγα, αλλος δεν καταλαβαινα τι μου έλεγε, μου ειχε ανεβει η πιεση στο 20. Αυτον το Canton Road τον καναμε τρεις φορες πανω κάτω! Τελικά τυχαια, ενας πορτιέρης , μας εδειξε το κτήριο που επρεπε να μπουμε, (ηταν ακριβως διπλα του), έπρεπε να ανεβουμε πάνω, να κοψουμε το εισητηριο ( για όσους ενδιαφερονται 30 ευρω πηγαινε ελα), και απο κει εβγαινες στην προβλητα για το φερυ. Καλά κρασια! Η ωρα ήταν 11, ειχε αρχισει να φυσάει , και μου ειχε κοπει η ορεξη για Μακάο. Τι ωρα θα φτάναμε, τι ταξιδι θα κάναμε με το φερυ με αυτον τον αερα, ποση ώρα θα καθομασταν εκει?? Τελος πάντων ειπα στα κοριτσια αν θελουν να πάνε, ευχαριστως, εγω θα εκανα κάτι άλλο. Αλλά και αυτες δεν ειχαν όρεξη. Οκ, παμε να περπατησουμε να ηρεμησουμε λιγο. Το προγραμμα λοιπον αλλαξε και το Μακάο εγινε Βοτανικοι Κηποι, mid level escalators, Soho κτλ.
Οι Βοτανικοι κήποι βρισκονται στο Hong Kong island, οπότε πηραμε πάλι το ferry για εκει. Αποφασισαμε να περπατησουμε μέχρι εκει, περισσοτερο για να ερθουμε σε πιο στενη επαφη με την πολη. Θα μπορουσαμε βεβαια να ειχαμε πάρει το λεωφορείο, θα ήταν ΠΟΛΥ πιο ξεκουραστο! Ανοιξα λοιπον τον χαρτη και βρηκα τη διαδρομη. Αυτο που δε λεει ο χάρτης και που έπρεπε να ειχα σκεφτει απο πριν εχοντας διαβασει τοσα πολλά για το Χονγκ Κονγκ, ειναι το ποσο ανηφορικοι ειναι οι δρομοι προς τα εκει, και το ποσα στενα σκαλάκια εχουν τα πεζοδρομια. Ευτυχως που ειχαμε ντυθει ελαφρια, γιατι η υγρασία σε συνδιασμό με την ζεστη που εκανε εκεινη τη μερα και το πολυ περπατημα ήταν αχτυπητος συνδιασμος για να σιχαθείς τον εαυτο σου μετα απο λιγο. Κάπου στην Wyndham street, κάναμε μια σταση να παρουμε μια ανάσα, και ετυχε να σταθουμε εξω από το Foreign Correspondents’ Club . H πορτα ανοιξε και βγηκε εξω μια παρέα απο κυριους και κυρίες, ενας εκ των οποίων αναφωνησε : “ Oh, what a beautiful day for a helicopter ride!” Ετσι απλά, οπως λεγαμε κάποτε, «παμε μια βολτα με το μηχανάκι?» Εσκασα στα γελια. Συνεχισαμε το περπατημα έως τον Upper Albert Road, οπου ανεβαινοντας πάλι καμποσα σκαλια ανεβηκαμε στο παρκο. Ειναι μια μικρη όαση μεσα στη μεγαλουπολη και μαλιστα απο τους πιο παλιους κήπους στον κοσμο. Η βολτα ηταν τοσο ευχαριστη μεσα στα καταπρασινα φυτα και τα πολύχρωμμα λουλουδια. Η μικρή επιασε φιλίες με δυο Κινεζάκια, και δεν ηθελε να ξεκολήσει. Ο ζωολογικός κήπος δε λεει πολλά, αλλα τα παιδια πάντα ευχαριστιουνται με τα ζωάκια. Το στομαχι όμως ειχε αρχισει να διαμαρτυρεται, οπότε αποφασισαμε να παμε για φαγητο, καπου κοντα στους mid level escalators, για να δουμε και αυτο το «αξιοθέατο» . Ο δρομος μας εβγαλε στην Elgin street, και κατοπιν προτασης, κάτσαμε σε ενα Ιταλικο εσιατοριο (οχι δεν ήθελα αλλο κινεζικο), το [email protected], στην περιοχή SoHo ( το συγκεκριμένο σημαινε South of Hollywood road, οχι για τιποτα αλλο για να μην μπερδευομαστε με το άλλο SoHo , το πιο γνωστο). Μετά απο ενα ωραιότατο και αρκετα οικονομικο γευμα, τσεκάραμε και τους Mid level escalators, ακριβως εξω απο το εστιατόριο! Οι σκάλες αυτες, ειναι το μακρυτερες εξωτερικές κυλιόμενες σκαλες στον κόσμο, καλυπτοντας μια αποσταση 800 μέτρων. Σε σύνολο ειναι 20 σκάλες και απο τη στιγμη που ανεβαινεις κάνεις περιπου 20 λεπτα να φτασεις στο τερμα. Από τις 6 εως τις 10 το πρωι κατεβαινουν και απο τις 10 το πρωι εως τις 10 το βραδυ ανεβαινουν. Συνεπως οι κυλιομενες σκάλες ανεβαιναν και δεν τις χρησιμοποίησαμε. Είναι όμως ενα πολύ εξυπνο μεσω μεταφορας και το εχουν πουλήσει εξυπνα και ως αξιοθεατο. Η βόλτα μας συνεχίστηκε, The Millenium Plaza, Cosco Square, Hong Kong. Συναντησαμε απιστευτη κινηση και αυτο που μου εκανε πάρα πολυ μεγαλη εντυπωση ειναι η ταξη με την οποια ανεβαινουν στο λεωφορειο οι Χονγκονέζοι. Ο ενας πισω απο τον άλλον σαν μυρμηγκια (κάτι σαν εμας τους Ελληνες δηλαδη).
Η ωρα ήταν 8 παρα δεκα και εμεις βρισκομασταν στoΤsimShaTsui, ετοιμοι να παρακολουθησουμε το Symphonyoflights, ενα θέαμα με μουσική και φωτα laserαπο 45 ουρανοξυστες γυρω απο το λιμανι. Το κάλυτερο σημείο να το παρακολουθησεις ήταν το σημειο που σταθηκαμε ή λιγο πιο αριστερα στη λεωφορο των αστερων. Η διάρκεια του ειναι 15 λεπτα και το θεαμα ειναι φαντασμαγορικό. Ο συγχρονισμός της μουσικής με τα φωτα ειναι εξαιρετικός! Η φωτογραφικη μου μηχανη εσπασε πεφτοντας κάτω στην MilleniumPlaza, και εχω τραβηξει αρκετες φωτογραφιες με την μηχανη μιας συνταξιδιωτισας. Αυτο το βιντεάκι όμως τα λεει όλα!
η μερα δεν ξεκινησε καλά, αλλα τουλαχιστον εξελιχθηκε μια χαρα!
 
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.599
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Σε σημεία της διαδρομής αυτό το σύστημα με τις κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους περνά δίπλα από τα ανοικτά παράθυρα του 1ου ορόφου διαφόρων εργαστηρίων και βιοτεχνιών και βλέπεις μέσα πως εργάζονται. Στα ανηφορικά στενά υπάρχουν πολύ όμορφα μπαράκια και μικρά καφέ για μια στάση ξεκούρασης. Τέλος στο τέρμα της κυλιόμενης υπάρχει στάση αστικού (μικρό 20θέσιο) που με μηδαμινό εισιτήριο (20 λεπτά του ευρώ) σε ξανακατεβάζει περίπου στο σημείο εκκίνησης.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Σε σημεία της διαδρομής αυτό το σύστημα με τις κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους περνά δίπλα από τα ανοικτά παράθυρα του 1ου ορόφου διαφόρων εργαστηρίων και βιοτεχνιών και βλέπεις μέσα πως εργάζονται. Στα ανηφορικά στενά υπάρχουν πολύ όμορφα μπαράκια και μικρά καφέ για μια στάση ξεκούρασης. Τέλος στο τέρμα της κυλιόμενης υπάρχει στάση αστικού (μικρό 20θέσιο) που με μηδαμινό εισιτήριο (20 λεπτά του ευρώ) σε ξανακατεβάζει περίπου στο σημείο εκκίνησης.
Σ'ευχαριστω για την σημειωση, αυτο για το αστικό δεν το ήξερα. Η αληθεια ειναι ότι κατεβηκαμε απο τις κανονικες σκάλες, διπλα απο τις κυλιόμενες για μια αποσταση, και ειδαμε τις εικονες που περιγράφεις με τις βιοτεχνιες εννοω. Με το που διαβασα το σχολιο σου, μου ηρθε αμεσως η εικονα στο μυαλο
Ένα απο τα στενα με τα καφε και τα μπαρακια ήταν και η Elgin street.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Το Σάββατο ήταν η πιο ενδιαφερουσα, κουραστική, πολύχρωμη και διαφορετική μερα από όλες. Είχαμε φροντισει να σηκωθούμε νωρίς και να ξεκινήσουμε νωρίς. Πρώτος προορισμός το Yuen Yuen Institute. Μη σας παραπλανεί το όνομα, το Yuen Yuen ειναι μια συλλογη ναών και μοναστηριών αφιερωμένα στον Κομφουκιανισμό, στο Βουδισμό και τον Ταοισμό. Σκοπός του ειναι να εξαπλώσει τις αρχές των τριών ανωρέρω θρησκειών, να στηριξει τις οκτω αρετες ( την πιστη, τον σεβασμό, την εβλάβεια, την τιμή, τη δικαιοσύνη την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη και την κοσμιότητα) και να προωθήσει την κοινωνική ευημερια. Όσοι μένουν στο Χονγκ Κονγκ, θα πρεπει να πάρουν την κόκκινη γραμμή προς Tsuen Wan, να βγουν απο την έξοδο Β1, και απο κει να πάρουν το λεωφορείο 81 ( ενα πρασινο minibus) από την Shiu Wo street ή απλώς να παρουν ενα ταξι, μιας και η αποσταση δεν ειναι πάνω απο 10 λεπτα. Εμείς που μεναμε στην Tsuen Wan, πηραμε ταξι εξω απο το ξενοδοχείο μας. Σε λιγότερο απο δεκα λεπτα ήμασταν εκει. Ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ειχα ξαναδει τετοιου ειδους ναους και η όλη εμπειρια ήταν εξαιρετική. Καταρχήν, το περιβάλλον ήταν τοσο γαλήνιο που θα μπορουσα να περιφερομαι για ώρες. Τα λουλουδια, τα τρεχουμενα νερα, τα αγάλματα και τα καλοδιατηρημενα μπονζάι, στολιζαν τους χωρους γυρω απο τους ναούς προσφεροντας ενα πανεμορφο θέαμα. Ο κυριως ναός ειναι όπως εμαθα αντιγραφο του ναού του Ουρανού στο Πεκίνο. Αυτοι που εχουν πάει προφανώς ξερουν, εγω δεν το ήξερα. Γενικά το μερος δεν ειναι τουριστικο, βασικά εμεις δεν ειδαμε κανενα τουριστα, μονο πιστούς και μοναχους. Υπάρχει επισης μια εκθεση με πέτρες που κάθε μια αναπαριστα κάτι, εναν αετό, μια χελώνα, τα ζωδια του κινεζικου ωροσκοπίου κτλ. Στην αρχη νομιζα ότι ήταν κατασκευασμένα, αλλά όπως πολύ ευγενικά με πληροφορισε ενας κύριος, τα πετρωματα αυτα ειναι ακριβως όπως βρεθηκαν, μονο που εχουν γυαλιστει για την εκθεση, πραγμα πολύ εντυπωσιακό, γιατι καποια απο αυτα φαινονταν πραγματικά φτιαχτα. Τι σου ειναι η φυση!
Επόμενος σταθμός το μοναστηρι των 10,000 Βούδων στο Sha Tin. Στην πραγματικοτητα δεν ειναι μοναστηρι, δεν υπαρχουν μοναχοι να μενουν εκει. Ιδρυθηκε όμως από εναν μοναχο και εκανε περιπου δεκα οκτω χρονια για να ολοκληρωθει στην τωρινη του μορφη. Παρά το όνομα του εχει 12,800 Βουδες. Πήραμε λοιπόν ταξί έξω από το Yeun Yuen, και σε δεκαπέντε περιπου λεπτα, σταματάμε εξω απο το εμπορικό κέντρο του Sha Tin. To μοναστηρι ήταν πολύ κοντα, περπατησαμε πέντε λεπτά και το ειδαμε να ξεπροβάλλει στην κορυφη ενος λόφου. Προχωρώντας προς εκεινη την κατευθυνση βλέπουμε μια ταμπέλα να δειχνει προς τα αριστερα, ενώ ο κύριος δρόμος ( αν μπορεις να τον πεις κυριο δρομο) ήταν απο την δεξιά πλευρα. Ε, πάμε απο αριστερα, λέω εγω. Αχ που να ‘ξερα τι μας περιμενε!! Εδω να σημειώσω ότι η μερα ήταν αρκετα ζεστη ειχε αν θυμαμαι καλα γυρω στους 25-26 βαθμους και ο ήλιος νταλα! Έιδαμε και μια διαφορετική πλευρα του Χονγκ Κονγκ, περιοχή με φτωχογειτονιες και παράγκες, που με στεναχωρησαν... Έσπρωχνα λοιπον το καρότσι με την δεσποινιδα που την ειχε πάρει μαλιστα ο ύπνος, και όσο περπατουσαμε τοσο πιο ανηφορικός γινόταν ο δρομος. Αυτο δεν με πειραζε. Από ενα σημείο και μετα ξεκινάνε τα σκαλια. Στενα μικρά σκαλια. Σηκωστε!! Λεω εγω στις καημενες τις συνταξιδιωτισες. Δύο μπροστα και εγω πισω. Ανεβαιναμε, ανεβαιναμε στριβαμε ξαναστριβαμε και τελειωμο δεν ειχανε. Μας ειχε βγει η γλωσσα. Δε γινεται ετσι λεω, και σηκωνω τη μικρη αγκαλια. Δυο το καροτσι και εγω τη μικρη. Μετα απο λιγο η μικρη ξυπνησε. Την πηρε η Ρ. από το χερακι, πηρα εγω με την Α. το καροτσι και ανεβαιναμε. Τα ανεβηκαμε και τα 400! Μετά απο πολύ ωρα, τεσσερις στασεις, ενα μπουκάλι νερο και ανάγκη για τουαλέτα, φτασαμε στον προορισμο μας. Ήταν υπεροχα. Η αυλη αυτη με τους Βούδες ήταν πραγματικά υπεροχη. Γύρω γυρω υπήρχαν αγαλματα περιπου 1,5 -2 μέτρα σε υψος, και στο κέντρο πολύ μεγαλυτερα και εντυπωσιακά καθώ ς και μια παγόδα. Ο κυρίως ναός ήταν μεγάλος και στους τοίχους του, απο πάνω μεχρι κάτω υπηρχαν δεκάδες μικροι Βουδες. Περιφερθηκαμε αρκετή ωρα, ανεβήκαμε και στο πάνω επιπεδο όπου οι εντυπωσεις ήταν οι ιδιες. Η θέα δε, καταπληκτική. Μετα απο αρκετη ωρα και λιγη ξεκουραση, πηραμε τον δρομο της επιστροφής, οχι βεβαια απο κει που ανεβήκαμε, αλλά απο την άλλη πλευρα. Ο δρομος ήταν αρκετα κατηφορικός και ειχε και σκαλια, και κατηφοριά. Το κατεβασμα ήταν σαφως πιο ευκολο. Προσοχή, μονο στην εξοδο υπάρχουν μοναχοι, μάλλον ψευτικοι που θα προσπαθησουν να σας αποσπάσουν χρηματα. Αγνοείστε τους και προχωρηστε.
Γυρισαμε στο εμπορικό κεντρο για φαγητο. Μετα το φαγητο ξεκινησαμε για μια βολτα στο Sha Tin. To Sha Tin ειναι μια πολη στα Νέα Εδάφη της οποιας η αναπτυξη ξεκινησε κυριως στα τελη της δεκαετιας του 70. Διασχιζεται από τον ποταμό Shing Mun. Καθώς δεν ειχαμε πολύ χρονο στη διαθεση μας η βολτα μας περιοριστηκε στο Sha Tin Central Park. Βγαινοντας απο το Νew Town Plaza, το εμπορικο κεντρο, συναντάς ενα αμφιθέατρο στο οποιο μάλιστα ειχε ομιλία και ο δημαρχος για οικονομικά θεματα όπως μας ειπαν. Προχωρώντας μπηκαμε στο πάρκο. Ενα ζευγάρι νεόνυμφοι εβγαζαν τις γαμήλιες φωτογραφίες τους, και λιγο πιο κάτω στην αιθουσα δεξιωσεων του δημαρχείου καμμια δεκαρια νεαροι Κινέζοι μετεφεραν καρεκλες και τραπεζια. Σε ένα σκεπαστό σημειο του πάρκου μόλις ειχε τελειωσει μια επιδειξη πολεμικών τεχνων απο παιδάκια, τα οποια εφευγαν με τους γονεις τους κρατωντας διπλώματα? στα χερια και φορώντας στολες. Διασχισαμε τη γεφυρα Lek Yuen και θαυμάσαμε το όμορφο θέαμα του ποταμού που χωριζε την πολη στα δυο. Το πάρκο εχει πολλα γλυπτά και μοντέρνα αγαλματα και πάρα πολύ πράσινο. Συνεχίσαμε να βολτάρουμε μεχρι που δεν αντεχαμε αλλο. Εξάλλου έπρεπε να γυρισουμε πισω για να φτιάξουμε τις βαλιτσες μας. Η Κυριακή ήταν δυστυχως η τελευταια μερα, και σειρα ειχε ο μεγάλος Βούδας. Γιατι όμως εγω αισθανόμουν ότι ειχα δει αρκετα απο το Χονγκ Κονγκ??
Σημειωση: Για να πας στο Sha Tin απο Kowloon, παιρνεις τη γαλαζια γραμμη απο Hung Hom, και κατεβαινεις στη σταση Sha Tin.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πραγματικα ήταν πανεμορφα, και ξέρεις, όταν δεν έχεις ξαναδει κατι παρομοιο η εντυπωση που σου κάνει ειναι διπλάσια!

Σχετικά με το μοναστηρι των 10000 Βούδων, να προσθέσω ότι (οπως μας πληροφορησε ένας Χονγκονέζος επισκεπτης) ήταν πολύ δημοφιλές τις δεκαετίες του 70 και του 80. Όταν φτιαχτηκε ο μεγάλος Βούδας, ο κόσμος προτιμουσε να επισκεπτεται αυτον και οι τουριστες ελαττωθηκαν στους Βουδες. Και πραγματικά η διαφορά σε επισκέπτες ήταν τεραστια όπως διαπιστωσαμε ...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πραγματικά Μαρία από την περιγραφή σου και τις φωτογραφίες φαίνεται υπέροχος τόπος!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ευχαριστω Pattyyy! Να και μια ακομα φωτογραφια με άγαλμα που μου αρεσει πολυ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.074
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom