Ινδία πρώτη φορά στη μαγευτική Ινδία

islandergirl

Member
Μηνύματα
24
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
και πάλι ...Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Καραϊβικής
επειδή ήμουν πέρυσι Ινδία ,μία βασική αρχή που καλό είναι να τηρείται,ακόμη και στο ξενοδοχείο πλύσιμο των δοντιών μόνο με εμφιαλωμένο νερό και ντουζ με το στόμα κλειστό όσο αστείο κι αν ακούγεται.Επίσης μακριά από νωπούς χυμούς και φρούτα ,εγώ παρόλες τις προφυλάξεις αρρώστησα ευτυχώς ελαφρά την επομένη που γύρισα Ελλαδα,τα γνωστά στομαχικές διαταραχές:(
Καλά να περάσετε!!
 

Joe kostourou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Hello guys... Είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψω μόνη μου κ αποφάσισα να πάω Ινδία για 20 μέρες. Έχω επιλέξει Βόρεια Ινδία με πρώτη στάση μετά το Δελχί στην Haridwar και μετά Rishikesh και κυρίως Lax manjula... Εκεί σκέφτομαι να μείνω σε ashram ακολουθώντας το πρόγραμμα που χώρου που θα επιλέξω... Αν κάποιος έχει μείνει Lax manjula σε ashram θα με βοηθούσε με περισσότερες λεπτομέρειες! Thank youuu
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τώρα ήρθε η ώρα της Ινδίας και εγκαινίασα ένα θέμα ζητώντας απ'όσους έχετε εμπειρία από το μέρος και τον χρόνο να μου δώσετε ό,τι πληροφορία θεωρείτε χρήσιμη για να είναι κι αυτό το ταξίδι γεμάτο αξέχαστες εικόνες κι εμπειρίες.
Καλώς όρισες. Πληροφορίες για Ινδία μπορούμε να σου δώσουμε, πολλοί, πολλές. Αλλά, επειδή - όπως ξέρεις - η χώρα είναι τεράστια, θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Πού θα κινηθείς, πότε θα κινηθείς, πόσο θα κινηθείς, πώς θα κινηθείς. Αν έχεις κάποιο πλάνο, έστω "στο περίπου", η βοήθεια που θα πάρεις θα είναι πιο ουσιαστική από μια απλή παράθεση προσωπικών επιλογών του καθενός που μπορεί και να μην σε αγγίζουν κάν.
 
Μηνύματα
14
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Root 66
Θα πάμε στο τέλος Αυγούστου, στο Νέο Δελχί, Τζαϊπούρ, Άγκρα και Βαρανάσι
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Θα πάμε στο τέλος Αυγούστου, στο Νέο Δελχί, Τζαϊπούρ, Άγκρα και Βαρανάσι
ΟΚ, κλασσική Ινδία, υποθέτω ότι θα κινηθείτε μόνοι σας, διαφορετικά θα σας τα είχε έτοιμα το πρακτορείο. Το κομμάτι αυτό το κάναμε πέρυσι, Ιούλιο μήνα. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα έχετε στη διάθεσή σας αλλά μια ισορροπημένη κατανομή διαν/σεων θα ήταν: 1+2 ή 3: Δελχί, 2-3 Τζαϊπούρ, 1 Άγκρα, 1 Όρτσα, 1 Κατζουράο, 3 Βαρανάσι. Μαζί με τα πήγαιν'έλα από Ελλάδα, 14-15 μέρες. Αν έχετε περισσότερες, προσθέτετε μέρες στα παραπάνω ή κάποια άλλα μέρη - ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.
 
Μηνύματα
14
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Root 66
Μ'ενδιαφέρει το θέμα ασφάλειας. Μετακινείσαι σχετικά άφοβα; Μπαίνεις σε μετρό, λεοφωρεία, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγεις; Πιστωτικές κάρτες περνάνε ή πρέπει να έχεις ρουπίες για αγορές ή μικροέξοδα; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Ινδία ακούω!! Καλώς ήλθατε! Έχετε κάποιες πρώτες σκέψεις για ένα ταξίδι εκεί; Τι θα θέλατε να δείτε, να κάνετε, αν θέλετε να πάτε μόνοι ή με γκρουπ κτλ.;
 
Μηνύματα
14
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Root 66
Καλώς σας βρήκα. Θα επισκεφτούμε το Νέο Δελχί, την Άγκρα, τη Τζαϊπούρ και το Βαρανάσι, τέλος Αυγούστου. Πέρα από τα κλασσικά που είναι προγραμματισμένο να δούμε, ήθελα να ξέρω από κάποιον που έχει ήδη πάει αν υπάρχει κάτι που προτείνει να μη χάσω σ'αυτά τα μέρη, πώς κυκλοφορείς γενικά, αν υπάρχει ασφάλεια ή θέλει προσοχή, πού μπορείς να ψωνίσεις και τι; Κάτι σαν "Οδηγίες προς ναυτιλομένους" Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Κάτι, περιμένω προτάσεις,
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Δεν είναι η καλύτερη εποχή να πάτε, ελπίζω όμως να μη βρέχει συνέχεια ή να έχουν μετριαστεί κάπως οι ζέστες. Μην αποθαρρυνθείτε όμως.

Με γκρουπ πάτε να υποθέσω (από το πρόγραμμα που αναφέρατε); Αν ναι, θα είστε αρκετά πιο άνετα αλλά να ξέρετε τα όριά σας σε ό,τι είναι οργανωμένο να δείτε. Αν κάτι σας φαίνεται ότι γίνεται πολύ γρήγορα μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερο χρόνο ή αρνηθείτε να πάτε κάπου αν είστε εξαντλημένοι, η ζέστη σε αποδιοργανώνει και δε θέλετε να αρρωστήσετε όσο θα είστε στη μαγική αυτή χώρα.

Εμβόλια σας είπαν να κάνετε; Λογικά θα τρώτε μόνο στα ξενοδοχεία που θα μένετε. Οι πλανόδιοι, ιδίως στα τουριστικά σημεία, θα σας κυνηγούν από πίσω οπότε θέλει προσοχή και υπομονή. Αν σας αρέσει κάτι, παζάρια. Αν δε σας αρέσει κάτι και κάνετε το λάθος να το κοιτάξετε έστω κι αδιάφορα και σας πάρουν από πίσω για να το πουλήσουν, πείτε ορθά-κοφτά ''τι να το κάνω; έχω ήδη'' κτλ. ώστε να σας αφήσουν ήσυχους.

Αν έχετε σκοπό να ψωνίσετε... τι ρωτάω τώρα... εφοδιαστείτε με συνάλλαγμα γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε όταν το χρειάζεστε. Μας είχαν πει ότι κάνεις στα ξενοδοχεία, μα σε όσα πήγαμε ή η ισοτιμία ήταν εξοργιστική ή δεν έδιναν οπότε... κάλλιο γαϊδουρόδενε...

Σε αγορές θα σας πάνε λογικά σε όποιες θέλουν ή είναι βολικές. Εσείς να ξέρετε από πριν τι σας ενδιαφέρει ώστε αν δεν το βρείτε να ρωτήσετε πού θα βρείτε καταστήματα. Δεν είναι όλα ίδια ποιότητα, πόσω μάλλον ποιοτικά. Θα σας πουλήσουν άνετα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Διαβάστε καλά το πρόγραμμα ώστε αν διαπιστώνετε κάποια απόκλιση να ζητάτε να τηρηθεί ευλαβικά. Όταν πήγα εγώ πήγαν να μας δείξουν την Πύλη της Ινδίας (πολύ σημαντικό μνημείο) μέσα από το πούλμαν και να φύγουμε. Επέμεινα και μας δόθηκε ένα 20λεπτο για να πάμε να το δούμε από κοντά. Κοινώς, σταμπάρετε ό,τι σας αρέσει προκαταβολικά για να μην το χάσετε.

Θέλει να προσέχετε φυσικά, κίνδυνοι πάντα υπάρχουν αν κυκλοφορείς ανέμελος, να είστε έτοιμοι για φωτογραφίες, αν τους φανείτε αρκετά εξωτικοί θα βαρεθείτε να ποζάρετε για αγνώστους. Τα περί καθαριότητας νομίζω είναι γνωστά σε όλους, θέλει προσοχή.

Στα τεμένη να έχετε σακουλάκια για τα πόδια αφού αφήνεις τα παπούτσια έξω να σ'τα φυλάνε (μετ' αμοιβής) και μαντήλι οι κυρίες της παρέας.

Πείτε μου όμως αν όντως πηγαίνετε με γκρουπ ή κάποια άλλη απορία μήπως σκεφτώ και κάτι άλλο στο μεταξύ.
 
Μηνύματα
14
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Root 66
Ναι, με γκρουπ θα πάμε που φημίζεται για την καλή του οργάνωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν έχασες κάτι, παρά μόνο όταν κάποιος άλλος σού το επισημάνει. Γι αυτό ρωτάω όσους έχουν ήδη πάει κι έχουν την εμπειρία. Για εμβόλια δε μας είπαν κάτι, απλά εμείς θα κάνουν την επαναληπτική δόση του 3πλού ενηλίκων για να είμαστε καλυμμένοι. Ευχαριστώ πολύ για όλα όσα σκέφτηκες...κι όσα πιθανόν να σκεφτείς! Λολ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.475
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom