πτήσεις μέσω Καΐρου

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Επειδη ειναι αληθεια ειμαι λιγακι υπερβολικος, ας δουμε τι κανει το μεγαλυτερο Γερμανικο ταξιδιωτικο πρακτορειο...

http://www.naftemporiki.gr/story/687139

καθως και Κυπριακη Δημοκρατια η οι ΗΠΑ... καλα υπερβολικοι και ξερολες ειναι κι αυτοι αλλα μηπως να το ξανασκεφτειτε εκεινοι που σχεδιαζετε κατι στην Αιγυπτο??
http://www.naftemporiki.gr/story/687131
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63872739

Το οτι υπαρχει καποιος γραφικος που θελει να παιξει την ζωη του στο λοττο, δεν με εκπλησσει και διασκεδαζω με τις σαχλαμαρες που γραφει... αλλα το να βγαινει καποια αλλη και να ρωταει με απορια, αν θα ακυρωθουν πτησεις ξεπερναει τα ορια της λογικης... κοπελα μου αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι η κατασταση στην Αιγυπτο ειναι εκτος ελεγχου... καθε μερα σκοτωνονται καμια πεντακοσαρια ετσι για πλακα κι εσυ σκεφτεσαι αν θα εχει προβλημα η πτηση σου???? Το θεμα σου δηλαδη ειναι αν θα φτασεις στην Αιγυπτο η τι θα συναντησεις εκει? Νομιζεις οτι σε περιπτωση ομαδικης σφαγης θα σε προστατευσει οτι θα εισαι τουριστας και οτι δεν θα βρισκεσαι στο Καιρο αλλα στο Σαρμ για μπανια?? Δηλαδη ειναι τοσο απιθανο το σεναριο να γινει μια επιθεση αυτοκτονιας η μια προβοκατσια σε ενα τουριστικο θερετρο και να σκοτωθουν ετσι για πρωινο καμια εκατοστη τουριστες?

Εκτος βεβαια και αν σε διαβεβαιωνει ο cromchania οτι δεν θα γινει τιποτε και ησυχασεις...
 

christar

Member
Μηνύματα
44
Likes
10
Traveller είσαι έμπειρος ταξιδιώτης όπως φαίνεται και σέβομαι τη γνώμη σου.

Πες μου αν θες σε παρακαλώ,αν ήμουν ένας άνθρωπος της οικογένειας σου θα μου ζήταγες να ακυρώσω το γαμήλιο μου, χάνοντας κ χρήμα απ τις κρατήσεις κ την όμορφη εμπειρία ή θα με συμβουλευες κάτι να προσέξω;
 

christar

Member
Μηνύματα
44
Likes
10
Ώπα γράψαμε ταυτόχρονα!
Από το τελευταίο σου μνμ είναι προφανής η απάντηση σου στην ερώτησή μου.
Οκ :-\
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Φιλε christar, αναγνωριζω οτι το διλημμα σου ειναι μεγαλο... αν μου ελεγες οτι κανονιζες γαμηλιο στο Σαρμ π.χ, θα σου ελεγα χωρις καμια περαιτερω κουβεντα να το ακυρωσεις, οσα χρηματα και να εχανες... αν εχεις εστω και κουκουτσι μυαλο, στην Αιγυπτο δεν πας τωρα διακοπες, γιατι δεν μπορει να παιζεις την ζωη σου στο λοττο... η κατασταση ειναι ρευστη, τα συμφεροντα μεγαλα και ΚΑΝΕΝΑΣ, ουτε καν ο μεγιστος cromchania, δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι δεν θα βρεθεις ασχημα μπλεγμενος... στο παρελθον, σε εποχες μαλιστα πολυ πιο ηρεμες, εχουν γινει δεκαδες τρομοκρατικες επιθεσεις και στο Καιρο και στο Σαρμ, με θυματα αθωους τουριστες, οποτε ειναι πραγματικα για μενα εντελως τρελλο, να σκεφτεται καποιος να κανει τωρα ταξιδι αναψυχης στην Αιγυπτο...

Στην περιπτωση σου, το ρισκο φυσικα θα ειναι μειωμενο, μια που θα εισαι transit στο αεροδρομιο (σε κοβω αρκετα λογικο ωστε να μην αποφασισεις καποια ηρωικη εξοδο στην πολη), αλλα σε καμια περιπτωση αμελητεο... πολλες αεροπορικες ακυρωσαν μεχρι νεωτερας τις πτησεις τους στην Αιγυπτο... συνεπως γνωμη μου ειναι να δεις πως θα πανε τα πραγματα μεχρι τοτε... αν η κατασταση ομαλοποιηθει κανε τον σταυρο σου και πηγαινε, αν ομως η κατασταση παραμενει το ιδιο ασταθης, θα σου ελεγα να μην το ρισκαρεις, με δεδομενο οτι προκειται για ειδικο ταξιδι και θα εχεις και την ευθυνη της συζυγου σου... το σεναριο μιας εφοδου των ισλαμιστων στο αεροδρομιο και μιας γενικευμενης συμπλοκης εκει μπορει να ειναι ακραιο, αλλα η πιθανοτητα να βρεθεις παγιδευμενος λογω ακυρωσεων στο αεροδρομιο η να μεινεις αμανατι στον γαμηλιο προορισμο σου, λογω παλι καποιας ακυρωσεως δεν νομιζω οτι ειναι επιστημονικης φαντασιας...

Και μια απαντηση στον φιλο jousis που υποστηριζει οτι η MS θα επιχειρησει με καθε κοστος να πραγματοποιησει τις πτησεις της γιατι αλλιως θα κλεισει το μαγαζι... πολυ φοβαμαι οτι δεν εχετε καταλαβει οτι το προβλημα στην Αιγυπτο ξεπερναει την MS... το να κλεισει το μαγαζι της MS ειναι το λιγοτερο... εδω υπαρχει σοβαρος κινδυνος να κλεισει ολοκληρη η Αιγυπτος και να βυθιστει στο Ισλαμικο χαος κι εσεις μας λετε φιδια για μια αεροπορικη εταιρια??
 

christar

Member
Μηνύματα
44
Likes
10
Πολύ συνετή η συμβουλή σου φίλε κ νομίζω ότι συμφωνώ μαζί σου, δε θα ρισκαρα βόλτα στο Κάιρο όσο κι αν θα μου άρεσε. Σχετικά με το τράνζιτ θα περιμένω με υπομονή ελπίζοντας τουλάχιστον να μην χειροτερέψει η κατάσταση.
νομίζω βέβαια πως θα το πάρω το ρισκο ακόμα κ αν μείνει έτσι..

Και προφανώς λυπάμαι για την κατάσταση στη γείτονα χώρα κ για τους ανθρώπους που χάνονται εκεί,περισσότερο κ από όσο θα λυπηθώ για το χαμένο μου ταξίδι..
 

Georgi1964

Member
Μηνύματα
122
Likes
53
Για να κανεις διακοπες στην Αιγυπτο ολοι συμφονουμε οτι δεν πρεπει.
Στην δικια σου την περιπτωση πρεπει να ειναι καποιος πολυ ιδικος να σου απαντησει.

Έχω κλείσει εισιτήρια για Ζανζιβάρη με ενδιάμεσο σταθμό στο Κάιρο και το Ναϊρόμπι στις 2 Σεπτεμβρίου και επιστροφή στις 9 Σεπτεμβρίου.
να τα ακυρωσεις παντα προλαβαίνεις(μαθε μεχρι ποτε μπορεις να τα ακυρωσεις).Κανε λιγο υπομονη.

[17.08.13 18:54:03]
Αυτα απο την Χουργκάντα (ενας ρωσος με εναν φιλο του που μενει στην Χουργκάντα) :Μόλις μίλησα με έναν φίλο μου που μενει στην Χουργκάντα ​​ μεσω Skype . Όλα είναι ήρεμα και ήσυχα , και μας περιμενει .
Μιλώντας στο Ίντερνετ καφέ, σύμφωνα με την εικόνα που ειδα γύρω , φενετε οτι ολα ειναι ηρεμα. Μας είπε να μην ανησυχούμε και οτι θα μας ενημερωνει κάθε μέρα πριν από την άφιξή μας.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Και μια απαντηση στον φιλο jousis που υποστηριζει οτι η MS θα επιχειρησει με καθε κοστος να πραγματοποιησει τις πτησεις της γιατι αλλιως θα κλεισει το μαγαζι... πολυ φοβαμαι οτι δεν εχετε καταλαβει οτι το προβλημα στην Αιγυπτο ξεπερναει την MS...

Μου απαντάς αλλά λες κάτι άσχετο, που επίσης συμφωνώ. Οπότε, γενικά, συμφωνώ.
Η egyptair και ο στρατός θα κάνουν τα πάντα να μην κλείσει το αεροδρόμιο. Για αυτό έχουν δεκάδες τανξ γύρω γύρω και δεν περνάει κουνούπι. Μπορούν όμως όλα να πάνε στραβά.

Μην αγχώνεσαι όμως για Ισλαμικό χάος. Όλοι οι "φίλοι" της Αιγύπτου είναι με τους πραξικοπηματίες...συγγνώμη...τους υπερασπιστές της δημοκρατίας και δεν θα αφήσουν να κλείσει το κράτος. Τσιμπήσανε και την Αραβική βοήθεια τώρα (προηγούμενο μήνα νομίζω-cash) οπότε όλα καλά.
Γιατί συζητάμε για κάτι που έχει ξανασυμβεί σαν να μην υπάρχει προηγούμενο;

Τα πράγματα είναι πολύ μπλεγμένα...δυστυχώς τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των αμόρφωτων φίλων (για χιλιάδες χρόνια) Αιγυπτίων είναι πολύ βρώμικα.
Καλό κουράγιο.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Καλησπέρα! Διαβάζω τις απαντήσεις σας κ έχω αρχίσει να πανικοβαλομαι λίγο... Πεταω 27 Αυγούστου για σαρμ ελ σειχ με ανταπόκριση στο καιρο.. Πιστεύετε οτι θα ακυρωθούν πτησεις με τα συμβάντα που διαδραματίζονται;;;

Εγώ πάντως πολύ σοβαρά θα σου έλεγα να τα ακυρώσεις όλα.
Έχεις και κάμποσες πιθανότητες να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.

Πολλοί πράκτορες του εξωτερικού, μετά την γενίκευση της οδηγίας, επιτρέπουν δωρεάν αλλαγές/ακυρώσεις.
Η γενίκευση της οδηγίας απο κάποιες χώρες, έγινε για να συμπεριλάβουν ΚΑΙ τα θέρετρα της ερυθράς θάλασσας (όπως έγραψε και ο traveller για τα γερμανικά πρακτορεία).

Γιατί ένας Έλληνας πάει σε τέτοια θέρετρα; ...δεν το καταλαβαίνω. Έχουμε τόσα νησιά.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Το "καλο" σεναριο ειναι το γνωστο και επαναλαμβανομενο οπως σωστα ειπες, το οποιο με τις ιδιαιτεροτητες που παρουσιαζει η Αιγυπτος φαινεται και πιο πιθανο... σταδιακη ομαλοποιηση της πολιτικης καταστασης σε μια χουντα, εκτος νομου οι αδελφοι μουσουλμανοι, αντε καμενα λαιτ ανταρτικο και καμια τρομοκρατικη ενεργεια που και που για να μην χαλαρωσουμε και εχει ο Αλλαχ... αλλωστε οι Αιγυπτιοι και φυλετικη συνοχη εχουν και παντα σαν λαος ηταν μετριοπαθεις, Συρια λιγο δυσκολο να γινουν... ο τουρισμος βεβαια θα εξαφανιστει η οικονομια θα καταρρευσει και η Αιγυπτος θα συνεχισει να δυστυχει στον αιωνα τον απαντα...

Το κακο σεναριο μου θυμιζει 1979... και τοτε επι μηνες γινονταν χαμος και τοτε ο Παχλεβι αναγκαστηκε να σφιξει πολυ τα λουρια βγαζοντας τον στρατο στους δρομους, αλλα δυστυχως τα λουρια εσπασαν και κατσικωθηκαν οι μουλαδες στο κουβερνο... καπου καπου γινονται και τετοια "λαθη"...

Για μενα το μεγαλο ζητουμενο ειναι πως και με τι μεσα θα αντιδρασουν οι Ισλαμιστες... ο στρατος δεν μπορει να κανει πισω, βαραει στο ψαχνο μεχρι οι αλλοι να φοβηθουν και να λουφαξουν... οι Ισλαμιστες μεχρι τωρα εκμεταλλευονται τα ποταμια αιματος κερδιζοντας την δικαιολογημενη αγανακτηση του εξαθλιωμενου ποπολου και εγγραφoυν προσημειωσεις εξουσιας... στην συνεχεια ομως και ειδικα στην περιπτωση που τους βγαλουν παρανομους πως θα αντιδρασουν?? Θα το φανε η θα διαλυσουν την χωρα με την βοηθεια εξτεμιστων και Αλ Καιντα? Εχει ψωμι ακομη η ιστορια... και να δεις πλακα πολλοι ειναι εκεινοι που αρχιζουν να νοσταλγουν την εποχη του παππου...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Τέλεια, συμφωνώ σε όλα όσα λες. Και διαβασμένος είσαι και μια χαρά τα είπες.

[χουμορ]
Οπότε, θέλω έναν τίτλο τιμής...
που σε κατάφερα να μιλήσεις χωρίς ουτε μία ειρωνική πρόταση.
:haha:
[/χουμορ]

και πάλι καλό κουράγιο στους Αιγύπτιους (οποιουδήποτε θεού)
 

cromhania

Member
Μηνύματα
101
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
[17.08.13 18:54:03]
Αυτα απο την Χουργκάντα (ενας ρωσος με εναν φιλο του που μενει στην Χουργκάντα) :Μόλις μίλησα με έναν φίλο μου που μενει στην Χουργκάντα ​​ μεσω Skype . Όλα είναι ήρεμα και ήσυχα , και μας περιμενει .
Μιλώντας στο Ίντερνετ καφέ, σύμφωνα με την εικόνα που ειδα γύρω , φενετε οτι ολα ειναι ηρεμα. Μας είπε να μην ανησυχούμε και οτι θα μας ενημερωνει κάθε μέρα πριν από την άφιξή μας.
Ρε μην τους ακους αυτους...δεν ξερουν , ειναι υπερβολικοι , λενε μπουρδες!!μην τολμησετε να πατησετε Αιγυπτο και γενικοτερα εντος συνορων του Αιγυπτιακου κρατους στην καλυτερη θα σας βρει καμια αδεσποτη σφαιρα στο κεφαλι!!!
Εγω που ειμαι πολυ διαβασμενος και ΠΟΛΥ ταξιδευμενος μεσο του net (Α!ημουν και πολυ καλος στη εκθεση στο σχολειο)ξερω τι σας λεω...ακυρωστε ολες σας τις πτησεις που εχουν σχεσει με Αιγυπτο και προς θεου Καιρο με καθε κοστος ασχετα αν εχετε πληρωσει 4-5 κατοσταρικα για κρατηση εισητηριων!
Ρε τι τρομοκρατια προκαλουν καπιοι εδωμεσα...Δεν λεω....επισοδεια γινονται...ανθρωποι χανουν τις ζωες τους απο συμποκες αλλα προς θεου μην το σκευτεστε να βγητε απο το αεροδρομιο του Καιρου...
Αλλα τι να πω...εγω δεν σχολιαζω αλλο.......
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ειναι πασιφανες... εκτος απο δεινος ταξιδιωτης, αριστος πολιτικος αναλυτης και πρυτανης ορθογραφιας εισαι και θησαυρος γνωσεων ... σε θερμοπαρακαλουμε, μην μας εγκαταλειπεις... μεταλαμπαδευσε στο ποιμνιο σου τις πολυτιμες γνωσεις σου επι παντος επιστητου... το γελιο σπανιζει στις μερες μας...

Υ.Γ. Ο τυπος προφανως τρολλαρει... αν οχι, η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.863
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom