100 Χρόνια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

mad4paok

Member
Μηνύματα
414
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Χλιδή το αεροδρόμιο τότε!!!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
εμείς κάναμε μπάνιο στη Παπαρούνα,κάπου εκεί που ήταν το Αριγκάτο (τον καιρό εκείνο).
Η Παπαρούνα ήταν δίπλα στο "Αριγκάτο", στην ίδια περιοχή που ήταν και η Καμινίτσα (όπως βλέπεις τη θάλασσα, η Καμινίτσα ήταν αριστερά, στο ύψωμα, και τ' άλλα δύο κάτω, στο χέρσο, εκεί που είναι σήμερα ο Ν.Ο.Κ.).

@chrisbd: Το "Δελφίνι" ήταν λίγο πιο εδώ στη Σοφούλη, στο τέλος της οδού Τραπεζούντος. Η παραλία ήταν πολύ μικρή, ελάχιστος κόσμος έκανε εκεί μπάνιο. Η πιο μεγάλη ήταν ένθεν κακείθεν της σκάλας της Καλαμαριάς (αριστερά το Αριγκάτο, δεξιά το μίνι-γκολφ που έγινε αργότερα και σήμερα - νομίζω - δεν λειτουργεί).

Οι "9 Μούσες" ήταν μεταγενέστερο μαγαζί, της δεκαετίας του ΄90, και βρισκόταν ακόμη πιο εδώ (καμμιά εκατοστή μέτρα). Πιο πριν, τη δεκαετία του ΄80, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε το Εντευκτήριο των υπαλλήλων του ΟΤΕ. Ακόμη πιο παλιά, πριν χτιστεί η τεράστια αυτή οικοδομή, στην ίδια τοποθεσία λειτουργούσε ο θερινός κινηματογράφος Ντωβίλ, με αλλαγές προγράμματος Δευτέρα και Πέμπτη και φτηνότερο εισιτήριο (θυμάμαι κάτι 3 δρχ. και 5 δρχ. τις άλλες μέρες που αργότερα έγιναν 5 και 7 αντίστοιχα). Το τι Βέγγο, Γκιωνάκη και Βουγιούκλω καταναλώναμε εκείνη την εποχή δε λέγεται! :haha: Μιλάμε για οικογενειακές εξορμήσεις γενικά, με καροτσάκια με τα μωρά και τέτοια.

Αν προσέξετε καλά στη φωτογραφία του panpan που αρίθμησα κάποια κτίρια, κάτω αριστερά, δίπλα στο χέρσο (η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία της περιοχής) με την οινοποιΐα του Λάγια, υπάρχει ένα άσπρο τετραγωνάκι. Είναι η οθόνη του Ντωβίλ.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.680
Likes
16.550
Ε αϊ στο καλό ...δεν το γνώρισα με τίποτα και έχω φάει κάτι χρόνια εκεί ...'70s :D
 

viron

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Πολύ ωραίο υλικό!
Δείτε και δύο βίντεο που οπτικοποιούν 'ζωντανεύουν' παλιές φωτογραφίες από την Θεσσαλονίκη.
Περιοχή Αλλατίνη :
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.310
Μηνύματα
887.571
Μέλη
38.976
Νεότερο μέλος
Aspalath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom