Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

Tea

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Ωραια κ εμεις κλεισαμε 22 με 26. Δεκεβρη με wizz air Καθως αλλες εταιριες ειναι πανακριβες..απλα διαβαζω απο αλλους για ακυρωσεις και τετοια κ εμεις προπληρωσαμεβτ ξενοδοχειιο..κ αγχωθηκα λιγο...οποιοσ πηγε με wizz air αντιμετωπισε προβληματα;
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Αλλαγές στα δρομολόγια μπορούν να γίνουν από οποιαδήποτε εταιρεία ανά πάσα στιγμή.Μια χαρά ήταν.Ως συνήθως πρόσεχε τις αποσκευές(όρια,βάρος) και δες αν χρειάζεται να κάνεις τσεκ-ιν εκ των προτέρων.Δεν θυμάμαι.
 

Tea

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Ναι με σακο ωμου θα παμε και μια χαρα! Ελπιζω να μην γινει καμια αλλαγη...ευχαριστω πολυ παντως!!

Επισης καποιος π πηγε γιορτινες μερες αν μπορει ν βοηθησει...σε εστιατορια πρεπει ν κανουμε οπως δηποτε κρατησεις; παραμονη +μερα χριστουγεννων..
 
Last edited by a moderator:

Tea

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Μόλις τσέκαρα αυτό το site και μου βγάζει για ένα ανταλλακτήριο αυτό:
310,00 Ft Budapest Hon Tour. Επομένως για ένα ευρώ 310 φιορίνια σωστά; Νομίζω είναι καλή η ισοτιμία! Είναι ακριβώς στον δρόμο μας για την αποβάθρα για την κρουαζιέρα οπότε η τοποθεσία είναι άψογη!!



http://www.opera.hu/ πάνω δεξιά έχει την επιλογή για αγγλικά. Θα πάμε 25 - 28/12 και έκλεισα για τον καρυοθραύστη. Συνάντησα πρόβλημα με τα capital καθώς καμία συναλλαγή μου δεν έγινε δεκτή και ευτυχώς έχω φίλη στην αγγλία που μου τα αγόσασε και της έστειλα τα χρήματα. (ευτυχώς να πηγε 5-6 ευρώ παραπάνω στο σύνολο με την διαφορά της λίρας σε ότι ήθελα να κλείσω) Σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις προσπαθησα να καταλάβω τι παίζει και από που βλέπεις. Έχουν μείνει και πολύ λίγα εισιτήρια οικονομικά και είναι κυρίως στα διαζώματα και πλάγια. Τελικά κατέληξα να κλείσω 2 για θεωρείο τέρμα πάνω πρώτη σειρά, καθώς διάβαζα σε tips ότι μπορείς να βλέπεις και να ακουμπάς στην κουπαστή και να είσαι οκ. Όσο για το φαγητό και εγώ προβληματίζομαι για την βραδιά των Χριστουγέννων για το τι θα βρω ανοιχτό και αν θα πρέπει να κάνω κράτηση! Βρήκα ένα blogpost από μία κοπέλα για έστιατόριο με βιολιά και περιμένω απάντηση. Μόλις το μάθω θα σου στείλω!
Λογω του οτι θα μαι κ εγω βουδαπεστη 24 και 25...θα μπορουσες να μ πεις τ εγινε τλκ με αυτο τ εστιατοριο;;; ελπιζω κ εγω να μν φαμε ξενερα κ δν κυκλοφορει ψυχη..
 
Last edited by a moderator:

Psitgr

Member
Μηνύματα
34
Likes
24
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο..
Εγώ Βουδαπέστη είχα πάει 30-11 / 5-12 πριν από δύο χρόνια και ήταν όλα στολισμένα παντού, 2-3 χριστουγενιάτικες αγορές και κόσμος έξω φουλ κι ας χιόνιζε και έκανε ψοφόκρυο.. Οπότε αν είναι έτσι στις αρχές του μήνα δεν βρίσκω το λόγο μέσα στις γιορτές να κάθονται σπίτι.. Οπότε μάλλον τσάμπα ανησυχείτε..
 

Tea

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Εγώ Βουδαπέστη είχα πάει 30-11 / 5-12 πριν από δύο χρόνια και ήταν όλα στολισμένα παντού, 2-3 χριστουγενιάτικες αγορές και κόσμος έξω φουλ κι ας χιόνιζε και έκανε ψοφόκρυο.. Οπότε αν είναι έτσι στις αρχές του μήνα δεν βρίσκω το λόγο μέσα στις γιορτές να κάθονται σπίτι.. Οπότε μάλλον τσάμπα ανησυχείτε..[/QUOTE . μακαρι να ειναι ετσι!!!!απλα διαβαζω οτι 24 και 25 ειναι κλειστα αρκετα μαγαζια κτλπ γ αυτο...αν καποιος θα μπορουσε να συμβουλεψει η να δωσει πληροφοριες για το τι θα μπορουσαμε να κανουμε 24 με 25 δεκεμβρηη ?!?!?!
 

Psitgr

Member
Μηνύματα
34
Likes
24
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο..
Κοίτα για χριστούγεννα συγκεκριμένα δεν ξέρω, πάντως εγώ είχα ένα θέμα με το φαγητό.. πλήρωνα πολλά, έτρωγα και δεν μου άρεσε τπτ.. Μέχρι που την τελευταία μέρα ανακάλυψα αυτό. Δίνεις περίπυ 10 ευρώ και τρώς και πίνεις μέχρι να σκάσεις..Έχει μπουφέδες από πολλές κουζίνες του κόσμου.. Είναι στην Deak Ferenc Ter. Στην "ομόνοια" της Βουδαπέστης.. Εκεί που συναντιούνται τα περισσότερα ΜΜΜ.. Συνιστώ να μην το χάσεις..
 

Tea

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Κοίτα για χριστούγεννα συγκεκριμένα δεν ξέρω, πάντως εγώ είχα ένα θέμα με το φαγητό.. πλήρωνα πολλά, έτρωγα και δεν μου άρεσε τπτ.. Μέχρι που την τελευταία μέρα ανακάλυψα αυτό. Δίνεις περίπυ 10 ευρώ και τρώς και πίνεις μέχρι να σκάσεις..Έχει μπουφέδες από πολλές κουζίνες του κόσμου.. Είναι στην Deak Ferenc Ter. Στην "ομόνοια" της Βουδαπέστης.. Εκεί που συναντιούνται τα περισσότερα ΜΜΜ.. Συνιστώ να μην το χάσεις..
Σε ευχαριστω πολυυυ ...οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ευπροσδεκτη.!!!
 

Psitgr

Member
Μηνύματα
34
Likes
24
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο..
Μου άρεσε πολύ το τσίρκο τους, ο ζωολογικός κήπος, από λουτρά το Széchenyi Thermal Bath (αν και έχει πάρα πολλά και δεν έχω πάει σε όλα), το μουσείο μοντερνας τέχνης, πρέπει οπωσδήποτε να πιεις καφέ στο New York που είναι ψηφισμένο το πιο όμορφο καφέ του κόσμου, και περπάτημα περπάτημα περπάτημα.. για μένα είναι η πιο όμορφη πόλη που έχω επισκευθεί και έχω πάει σε πάρα πολλές.. Επιβάλλεται βραδυνό περπάτημα στις όχθες του Δούναβη και θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα και μια μονοήμερη στην Μπρατισλάβα (μιά ωρίτσα με το τρένο, τσάμπα σχεδόνο το εισητήριο). Γενικά τα ΜΜΜ σε πάνε παντού.. Εγώ είχα πάρει την budapest card αν θυμάμαι την λένε που είναι η κλασσική κάρτα που έχουν παντού για τις εισόδους στα μουσεία κλπ και είχε και απεριόριστα ΜΜΜ για 5 μέρες, και βόλτα μετο κόκκινο Hop on Hop off και κρουαζιέρα στον Δούναβη.. Βόλεψε πάρα πολύ..
 

Maraki_p

Member
Μηνύματα
37
Likes
36
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Λόγω του ότι η αδερφή μου πήγε με το πρόγραμμα Erasmus Βουδαπέστη το καλοκαίρι, είχα πάει μαζί της για να τη βοηθήσω να βρει σπίτι. Έμεινα για 4 μέρες, αλλά επειδή είχαμε άλλα πράγματα να κάνουμε δεν πήγα στα αξιοθέατα, στα οποία σκοπεύω να πάω την Πρωτοχρονιά, που θα πάω για να τη δω. Αυτό που έχω να πω είναι ότι χρειάζεσαι κάποιο χάρτη ή κάποια εφαρμογή, γιατί όντως δύσκολα συνεννοείσαι με τους Ούγγρους. Είτε δεν ξέρουν αγγλικά είτε δε θέλουν να σταματήσουν και να βοηθήσουν. Εμένα τουλάχιστον μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι ένας λαός που φοβάται τους ξένους και ελάχιστοι σταμάτησαν στο δρόμο να με βοηθήσουν. Επομένως ο χάρτης και οι εφαρμογές που είχα κατεβάσει στο κινητό με έσωσαν. Τώρα όσο αφορά το φαγητό, όσο ήμουν εκεί δεν πήγα σε κάποιο εστιατόριο, αλλά τρώγαμε κυρίως fast food, οπότε και η κουζίνα τους να μην αρέσει σε κάποιον δε θα μείνει νηστικός. Έχει Mc Donalds, Kfc, TGI, Τούρκικους γύρους (σε κάποιους αρέσουν σε άλλους όχι από ότι έχω διαβάσει, εγώ έφαγα και δεν έπαθα κάτι, ίσα ίσα μου άρεσε),αλλά και πολλά έθνικ τύπου Μεξικάνικα, Ιταλικά, Ασιατικά διάσπαρτα σε όλη την πόλη και κυρίως σε κεντρικές περιοχές όπως στην Deak ferenc ter, Oktogon. Η αδερφή μου βέβαια πήγε στο εστιατόριο Menza και μου είπε ότι ήταν πολύ καλό. Οι συγκοινωνίες τους είναι πολύ καλές και γρήγορες. Προσοχή μόνο κατά τις βραδινές ώρες και κυρίως στο τραμ, γιατί εμάς πήγαν να μας βουτήξουν το πορτοφόλι. Τέλος προσοχή από που κλείνετε καταλύματα. Εμείς είχαμε κλείσει ένα διαμέρισμα από το only apartments και δε μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι. Στην αρχή είχαμε κλείσει άλλο διαμέρισμα, το οποίο μας άλλαξαν μια μέρα πριν το ταξίδι λέγοντας ότι είχε βλάβη και δεν ήταν κατοικήσιμο. Το διαμέρισμα που μας έδωσαν τελικά ήταν στην πλατεία Oktogon, σε παλιά πολυκατοικία, με παλιά έπιπλα, καμία σχέση με τις φωτογραφίες και από καθαριότητα άστα να πάνε. Λεκέδες σε σεντόνια και πετσέτες, δαχτυλιές στα τραπεζάκια, πιάτα και ποτήρια φουλ στη σκόνη και η πολιτική τους ήταν πριν φύγεις να τους καθαρίσεις ότι είχες κάνει και να πετάξεις τα σκουπίδια. Αααα και η γυναίκα που ήρθε να μας παραδώσει το κλειδί δε μιλούσε ούτε μια λέξη αγγλικά και προσπαθούσαμε μισή ώρα να συνεννοηθούμε με νοήματα. Κατά τα άλλα η πόλη για να την επισκεφτείς (όχι για να μείνεις) είναι μια ωραία πόλη, έχει πολλά να δεις και να κάνεις. Αυτά από μένα προς το παρόν.
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Οπότε αν είναι έτσι στις αρχές του μήνα δεν βρίσκω το λόγο μέσα στις γιορτές να κάθονται σπίτι.
Εσύ μπορεί να μη βρίσκεις το λόγο αλλά οι μέρες αυτές,παραμονή βράδυ και ανήμερα,είναι οικογενειακές και οι περισσότεροι τις περνάνε σπίτι με τους δικούς τους.Αυτό ισχύει στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.299
Μηνύματα
887.330
Μέλη
38.971
Νεότερο μέλος
Blaser

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom