Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

elisavet91

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία με υπερσιβηρικό
Γειά σας :) Πριν λίγες μέρες επέστρεψα απο Βουδαπέστη..:clap:
Όμορφος προορισμός για 3-4 μέρες.
Στολισμένα παντού με όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στις κεντρικές πλατείες. Δυστυχώς όμως δεν είχε πολύ κοσμό πράγμα που έκανε το μέρος αρκετά ψυχρό :(.
Απο τα μέρη που ξεχώρισα ήταν το CITADELLA, η ΒΟΥΔΑ φυσικά καθώς και η όμορφη πλατεία του Αγίου Στεφάνου.
Απο θέμα φαγητού το μόνο που με εντυπωσίασε ήταν τοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Rest...ws-For_Sale_Pub-Budapest_Central_Hungary.html.
Υπέροχο μέρος!!!! :bounce:Ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς εκείνη την μέρα είχε live μουσική με κιθάρα.Σας προτείνω την γνωστη gulash σούπα.Είναι πραγματικά πεντανόστιμη.:D:D
Ένα άλλο εστιατόριο που μας άρεσε πολύ ήταν τοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Rest...Reviews-Koleves-Budapest_Central_Hungary.html
Η σούπα εκεί ήταν πιο πικάντικη,ιδιαίτερη γεύση εξίσου ωραία και με του THE SALE.Να προτιμήσετε σε αυτό το εστιατόριο την σουπίτσα που έχει μέσα και beans ;) Κοντά φτάνοντας στον κεντρικό δρόμο υπάρχει μια στοά με χριστουγεννιάτικη αγορά και διάφορα μικρά μαγαζιά και μπαράκια.
Όσο για ποτάκι....οι περισσότεροι επιλέγουν το szimpla kert..Aξίζει μια επίσκεψη εκεί..:xalara: Δοκιμάστε το burger του..Είναι πεντανόστιμο..!!:agnes overjoyed:
Προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ τοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Rest...sendes_Letterem-Budapest_Central_Hungary.html όπου εκεί είδα πιο πολλούς ντόπιους.
Από γλυκά το μόνο που μου άρεσε και θα συνιστούσα σε κάποιον να πάει είναι το μικρό καφέ που βρίσκεται στο κάστρο της Βούδας κοντά στον πύργο των ψαράδων..Λέγεται
https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...eviews-Ruszwurm-Budapest_Central_Hungary.html
Το συγκεκριμένο λειτουργεί απο το 1827.Μας άρεσε πολύ το σπιτικό τους γλυκό με την άσπρη κρέμα και όχι τόσο το παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό με καραμέλα.Αν βρεθείτε σε αυτο το καφέ τις ημέρες των χριστουγέννων πιείτε το χριστουγεννιάτικο τσάι τους..:icon_cheesygrin:
Αυτά απο μένα.!:minion happy:
Mika για τα δυο μαγαζακια που ανεφερες για φαγητο, ειχες κλεισει απο πιο νωρις η πηγες ετσι αυθορμητα;
 
Last edited:

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
elisavet91 όχι δεν είχα κάνει κράτηση.Φυσικά το ξενοδοχείο σου θα μπορεί να σου κάνει άνετα.;)Όσο αφορά το SALE :clap::clap:που να πας όπως και δήποτε μπορείς σε περίπτωση που έχει κόσμο να κάνεις μια βολτούλα στην κλειστή αγορά που είναι ακριβώς απέναντι ώστε να μην περιμένεις.Όσο για το koleves δεν χρειάζεται τώρα βέβαια εξαρτάται αν πας τις ημέρες των γιορτών..:confused:
Αν πάντως πας στείλε μου να μου πεις τις εντυπώσεις σου θα χαρώ πολυ..:xalara:
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Καλησπέρα! Γύρισα προχθές από Βουδαπέστη και θα ήθελα να αναφέρω ορισμένα πράγματα.

1. Το κυριότερο όλων: Αν πάτε αυτή την εποχή Βουδαπέστη, πάρτε πολύ ζεστά ρούχα, κασκόλ, γάντια, σκουφί. Εκτός κι αν έχετε ζήσει στην Σκανδιναβία :p

2. Πολύ όμορφη, καθαρή πόλη, με αξιοθέατα, φθηνά εστιατόρια, μαγαζιά και ευγενικούς ανθρώπους.

3. Αξίζει η ξενάγηση στο κοινοβούλιο της πόλης. Αν δε θέλετε να περιμένετε στην ουρά (κάτι που δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα εξασφαλίσετε εισιτήριο για την ώρα που θέλετε), αγοράστε εισιτήριο απο το ίντερνετ. Ορίστε το link: http://www.jegymester.hu/eng/Production/480000/Parliament-visit

4. Να επισκεφθείτε οπωσδήποτε κάποια λουτρά, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Εμείς πήγαμε στα Szechenyi που έχουν και εξωτερικές πισίνες. Μοναδική εμπειρία το να βρίσκεσαι σε εξωτερική πισίνα μέσα σε νερό 38 βαθμών Κελσίου, ενώ έχει -5 βαθμούς και χιονίζει...

5. Must see: Κάστρο Βούδας, λόφος Gellert, Κοινοβούλιο, τα παπούτσια του Δούναβη, γέφυρα αλυσίδων (Chain bridge), βασιλική Αγίου Στεφάνου, Όπερα, οδός Andrassy (ειδικά τις γιορτές που είναι στολισμένη), πλατεία ηρώων, Vajdahunyad castle, Vaci utca, κεντρική αγορά (φθηνά λουκάνικα, σαλάμια, γλυκά, φαγητά, αναμνηστικά).
Σημείωση: για να ανεβείτε στο κάστρο μην πάρετε το τελεφερίκ (εκτός κι αν υπάρχει θέμα υγείας). Αξίζει πολύ περισσότερο η ανάβαση από τον πλακόστρωτο δρόμο...

6. Προτιμήστε να μείνετε κεντρικά, για να έχετε εύκολη πρόσβαση στα πάντα με τα πόδια, ώστε να αποφύγετε τη χρήση των ΜΜΜ.
Αξίζει να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 1 του μετρό και το τραμ που διανύει την ακτή της Πέστης.

7. Αν θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο wine bar, προτείνω το Divino απέναντι απο τη βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Έχει καλά κρασιά σε καλές τιμές και ωραία μουσική. Εμείς δοκιμάσαμε το divino rose και ήταν πραγματικά πολύ καλό κρασί!

8. Για νόστιμο goulas σας συμβουλεύω να επισκεφθείτε το Bordo bizstro https://www.facebook.com/bordobisztro/ . Το συνοδεύουν με φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Πραγματικά νόστιμο!!!

9. Ωραίες παραδοσιακές πάστες φάγαμε στο Muvesz http://muveszkavehaz.hu/
και στο Very Berry https://www.facebook.com/veryberryiceandcoffee.
Στο Very Berry έχει και νόστιμα σάντουιτς σε καλές τιμές!

10. Κατά τη γνώμη μου, οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Vaci Utca, που πουλάνε φαγητό, είναι tourist traps. Ενδεικτικά, ένα hot dog με λουκάνικο, πατάτες και μουστάρδα έκανε 10 ευρώ!
Και μια και αναφέρθηκα σε tourist trap, η καφετέρια Νonloso (στον πεζόδρομο του Αγίου Στεφάνου) ενδείκνυται μόνο για καφέ. Το πρωϊνό είναι ακριβό γι'αυτά που παρέχει και το πιάτο "traditional hungarian cakes" περιέχει τρία -όχι νόστιμα- κυβάκια κέικ που πληρώνεις 5 ευρώ.

8. Κλείνοντας, 5 μέρες για τη Βουδαπέστη και μόνο (χωρίς να πάτε κάποια μονοήμερη από εκεί) αρκούν.
Έχετε υπόψη, ότι αυτή την εποχή που έχει πολύ κρύο, δε θα μπορέσετε να κάνετε πολλά πράγματα σε μια μέρα σε εξωτερικούς χώρους, πχ. να δείτε πολλά αξιοθέατα μαζεμένα. Γι'αυτό, καλύτερα μην αφιερώσετε στη Βουδαπέστη λιγότερο από πέντε μέρες.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Καλησπέρα και καλή χρονιά!!!!! Επέστρεψα και εγώ και ομολογώ πέρασα υπέροχα. (παρόλο το ψοφόκρυο) Θα ετοιμάσω και ιστοριούλα και ελπίζω να βοηθήσω και εγω με την σειρά μου!!!
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Επέστρεψα και γω...τι να πω γισ τη Βουδαπεστη τα εχετε πει ολα. Ηταν μια υπέροχη πρωτοχρονιά!! Τόσοι Έλληνες ούτε στην Ομόνοια. .
Ένιωθες σαν στο σπίτι σου. .άσε που εκτός αγαπιόμαστε πιο πολύ και μιλάμε περισσότερο. ...Καλή χρονιά σε ολους!
20160101_162624.jpg
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Καλησπέρα και καλή χρονιά!!!!! Επέστρεψα και εγώ και ομολογώ πέρασα υπέροχα. (παρόλο το ψοφόκρυο) Θα ετοιμάσω και ιστοριούλα και ελπίζω να βοηθήσω και εγω με την σειρά μου!!!
Επίσης καλή χρονιά! Όντως είχε ψοφόκρυο...

Επέστρεψα και γω...τι να πω γισ τη Βουδαπεστη τα εχετε πει ολα. Ηταν μια υπέροχη πρωτοχρονιά!! Τόσοι Έλληνες ούτε στην Ομόνοια. .
Ένιωθες σαν στο σπίτι σου. .άσε που εκτός αγαπιόμαστε πιο πολύ και μιλάμε περισσότερο. ...Καλή χρονιά σε ολους! View attachment 137515
Καλή χρονιά!
Νομίζω το έθεσες πολύ σωστά. Κάτι η ευγένεια των ντόπιων, κάτι οι τόσοι συμπατριώτες, δεν αισθάνθηκα ανεπιθύμητη στην ξένη χώρα. Και πράγματι, όταν συναντιόμαστε στο εξωτερικό είμαστε πιο ευγενικοί και ομιλητικοί μεταξύ μας... Το λες και κατάντια από ένα σημείο και μετά.
Η φωτογραφία σου είναι όλα τα λεφτά! Ήταν απλά φοβερά!!!
 
Last edited by a moderator:

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Εγω ειχα παει 4 μερες και περασα τα 3 πιο γνωστα σπα που εχουν1 καθε μερα.Απολαυση ειναι το καλυτερο μερος για ξεκουραση.
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το καλύτερο σπα το συναντησαμε στην λίμνη Heviz! Τιμές χωμα, εμπειρια απιστευτη, μπανιο στην θερμη λιμνη με -16, ότι είδους μασαζ σου άρεσε, χαμάμ, σάουνα, υδρομασαζ και πολλά πολλά αλλα! Μπαινεις στην λιμνη απο το σπα που ειναι χτισμενο πανω σε μια οχθη της. Αν αφιερωσετε και κάποιες μέρες εκτός Βουδαπέστης, με αυτοκίνητο νοικιασμένο, κάντε μια βόλτα προς στην λίμνη Balaton, εχει πανεμορφα χωριουδακια, και στο πανεμορφο Ezstergom στα σύνορα με Σλοβακία..
 

Stathis37

Member
Μηνύματα
137
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
Austria Stubaital για ski
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Δε χρειάζεται αυτοκίνητο για τη λίμνη Balaton.Το τραίνο είναι πιο οικονομικό και βλέπεις περισσότερα πράγματα.
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σίγουρα είναι φθηνότερο το τραίνο αλλά δεν έχεις την επιλογή να γυρίσεις την λίμνη όπως σου αρέσει.. Θα τα δεις ολα απλά από το παράθυρο του τραίνου. Συν του οτι το τραινο δεν παιρναει απο τα χωριουδακια της λιμνης, εχει ενα δρομολογιο και end of story. Προσωπικά δεν μπορω να συγκρινω την άνεση που έχεις με το αυτοκίνητο όταν γυρίζεις μια χώρα και αυτη που εχεις με το τραίνο. Το τρένο το χρησιμοποιω πολλακις όταν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου αλλά δεν είναι το ίδιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom